Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Bender1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Sony

Post by Bender1 »

Špičková cena udělala své. Černá a bílá je vybílená u Setosu. Jsem zvědavý, jestli CZC, Alza, Datart, Mobil Pohotovost a EW půjdou taky s cenou dolů...
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Za 9900 Kč měli L920 prodávat od začátku a z mobilu by se stal prodejní trhák :-) Já kupoval červenou koncem ůnora za necelých 13 000 Kč. Ale nelituji těch peněz.
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Daff_Cz »

No tak to me tedja teda pekne nastvali, pred mesicem jsem ji kupoval o 3500 drazsi... No doprkna teda, ty ceny litaji jak blesk teda...
crisp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920

Post by crisp »

steelspace wrote:Rozlišit mezi dostatkem světla a tmou automaticky nelze. Foťák má nastavenou nějakou hodnotu osvětlení, na kterou se snaží nastavením citlivosti, clony a času dostat. Navíc záleží i na scéně (poměr a počet tmavých a světlých míst).
Zvlášť foťáky, které umí bez problému fotit na ISO 6400 a výš k tomu mají sklon a většina fotek pak vůbec nevypadá jako za šera / v noci. Lepší fotoaparáty mají proto snadno dosažitelný volič korekce expozice.
Já nemyslel rozlišit co se týče nastavení foťáku před samotným focením, ale rozlišit to pro software, co potom zpracovává fotku samotnou (postprocessing). Je evidentní, že následný zpracování denní fotky se u L920 vůbec neliší od zpracování tý noční. Je tam vidět klasická snaha nejdříve fotku pořádně rozostřit, aby byl odstraněn šum (což je v noci logický) a poté znova softwarově doostřit, aby z toho nevylezl úplnej rozmaz.

Tohle všechno je pěkný a dělá to wow efekt fotek v noci, který jsou pak prakticky bez šumu, nicméně za denního focení, není přece takhle agresivní zpracování fotky zapotřebí. Pokud mi ji software ve dne nerozostří a zase nedoostří zpátky, tak nepřijdu o spoustu detailů na fotce a denní fotky přestanou vypadat jako omalovánky...

...a ani bych to nepotřeboval automaticky, klidně ať tam dají nějakej přepínač do menu foťáku a já si sám zvolím, jestli je den nebo noc a podle toho software zvolí míru postprocessingu na fotce...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

mbelas wrote:Za 9900 Kč měli L920 prodávat od začátku a z mobilu by se stal prodejní trhák :-) Já kupoval červenou koncem ůnora za necelých 13 000 Kč. Ale nelituji těch peněz.
Ja ji kupoval 2x za 15tis, v listopadu 2012 ,aspon si ji uz dlouho uzivam,ceny ani trochu nelituji.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

Já ji kupoval v listopadu za 599 :D
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To jsme na tom stejne,to je tech 15tis :tlem:
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Má někdo nějaké info ohledně update AMBER ? Kdy by měla dorazit na naše L920 ?
Nějaké info co bude obsahovat je na:
http://wmmania.cz/clanky/obecne/jake-no ... s-phone-8/" onclick="window.open(this.href);return false;
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100

Post by Lord de Wolf »

Mno, já měl L920 zdarma (stejně jako utopeny 8X). God bless O2 HW budget! :-D

Každopádně psali že Amber přijde někdy v lítě? (čti v létě) :-)
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Max jí má dokonce za 9619 Kč.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

htcjirka: Vim, ale 599 vypada lip nez 15000 :D Teda dokud si clovek neuvedomi, ze jedno je v € a druhe v kc :D Kdyz chce mit clovek neco hned tak musi pocitat s patricnou cenou.
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Post by TomasSX1 »

Presne tak, pred rokom aj nieco som dal aj ja 560€ za HTC Titan. Pred mesiacom a nieco ho predal ze necelych 200€ a kupil L920 za 375€ (cisto novy z nemecka cez ebay) :D
nofu
smartguru
smartguru

Post by nofu »

Lze u videa vypnout tu optickou stabilizaci?
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

to nemyslis vazne... ved je to hardverova zalezitost..
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Na tom to nestojí.. I u foťáků můžeš vypínat stabilizaci. Ale konstrukčně v té malé kostičce co je zalisovaný foťák v telefonu by se to asi řešilo obtížně..
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

Musim rict, ze L920 je na tom s vydrzi opravdu vyborne, jsem hodne spokojen. Dnes jsem ji dal dost zahulit a ma stale 50 procent baterky (rano v 7 z nabijecky). Fakt dobre.
nofu
smartguru
smartguru

Post by nofu »

CageJ wrote:to nemyslis vazne... ved je to hardverova zalezitost..
Nevidim důvod, proč by to tu pohyblivou čočku nemohlo zaaretovat.

Takže to nejde?
suchyjar
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Post by suchyjar »

Ahoj mám problém s Exchange. Mám na něm pracovní email. A pokaždé když do něj chci jít tak to chce znovu heslo.. Uz mě to fakt štve.. Ale přišel jsem na to, že když to chce heslo a dám zpět a pak jdu znova do emailu, tak ho to nechce a funguje jak má... Nevíte náhodou někdo co s tim..

A ještě jeden dotaz, telefon se mi vrátil ze servisu a krásně mi udělali pěknou špínu uvnitř přesně v prostřed foťáku. Dokážu si to nějak sám vyčistit?
Jimmik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG V20

Post by Jimmik »

Ahoj, zase jsem tu se dvěma trapnými dotazy. :-D
1. Lumia mi začala dost citelně vrzat, v levé horní části vlevo vedle fotoaparátu a začala uvnitř rachotit (asi baterie). Je to znát při kalibraci kompasu a i lehčím třesení. Není to nic vážného, ale bojím se, že tam baterie může nadělat nějakou neplechu, z videí bylo vidět, že je u toho tenoučkého flex? kabelu. Dá se tento problém reklamovat? Má někdo zkušenosti s Trmickou (Ústeckou) pobočkou nokie v tomto směru?

2. Existuje nějaká aplikace kalendář, která má dobré live tiles, ale po otevření této tiles bych se dostal do klasického kalendáře? Ten mi plně vyhovuje, ale na dlaždici toho moc neukazuje. Zkoušel jsem i třeba chronos, ale vadí mi ty omezení dané WP a z toho nutná synchronizace.
SirTom
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 / Surface RT

Post by SirTom »

ad 2) to by mne také zajímalo
Ale zkus třeba "Simple Calendar" tomu originálnímu je dost podobný, ale umí lepší dlaždici. Nicméně stále má svoje omezení (private události např.)
A jinak zatím řeším situaci tak, že mám vedle sebe dvě dlaždice, na jedné origo kalendář a na druhé hned vedle Simple cal., který má lepší live tile. Tím pádem získám jakoby dojem kalendáře na jedné široké dlaždici, který kombinuje výhody obojího :)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”