Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Nevim teda jak ostatni ale ja bych mimo dalsich slibenych vychytavek (zdaleka nerekli vse ze) uvital i percentuelni indikator bud vedle ikonky nebo v ni (spis ale vedle) maji to nektere androidy v zakladu, da se to aktivovat v menu nebo nemaji a iOS na iPhonech a iPadech to tusim prinesla snad od verze iOS5 tohle by MS mohl pridat take.
Kdysi nekdo rikal ze ty vsemozne aplikace majici v nazvu sluvko "battery" jsou vlastne k nicemu, normal smart a 520 rtake da v zavislosti na pouzivani 1-2dny, colevk to i odhadne z pidindikatoru a hlavne aktualizace jen kazdych 30min tedy zname omezeni WP je o nicem.
Kdyz s telefonem aktivne pracuji ubyva to v dlazdici i rychleji ale treba o vikendu jsem mrknul rano 95p, pres den s nim nic nedelal blbnula na PC a ipadu, mel pustena data poloihu bt a wifi a vecer zase 95 kliknu a tžam 9 tudiz je takhle nepresna indiukace naprosto k nicemu ze musim app spustit aby se to aktualizovalo.
WP8.1 snad interval aktualizace 30 minut maji nejak zkratit ale moc tomu neverim...fakt by bylo idelani to mit cislem vedle ikonky v liste a primo integrovane MS pak by to bylo urcite presne.
Kdysi nekdo rikal ze ty vsemozne aplikace majici v nazvu sluvko "battery" jsou vlastne k nicemu, normal smart a 520 rtake da v zavislosti na pouzivani 1-2dny, colevk to i odhadne z pidindikatoru a hlavne aktualizace jen kazdych 30min tedy zname omezeni WP je o nicem.
Kdyz s telefonem aktivne pracuji ubyva to v dlazdici i rychleji ale treba o vikendu jsem mrknul rano 95p, pres den s nim nic nedelal blbnula na PC a ipadu, mel pustena data poloihu bt a wifi a vecer zase 95 kliknu a tžam 9 tudiz je takhle nepresna indiukace naprosto k nicemu ze musim app spustit aby se to aktualizovalo.
WP8.1 snad interval aktualizace 30 minut maji nejak zkratit ale moc tomu neverim...fakt by bylo idelani to mit cislem vedle ikonky v liste a primo integrovane MS pak by to bylo urcite presne.
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
Tato funkce ve WP 8.1 je, funguje to tak, že pokud se prstem potáhne z horní části obrazovky jako na Action Center, přidají se k údaji baterie také procenta, k času datum a k síti název operátora.
- Cheetah007
- smartmaniak

Tak tz je perfekt dik za info byl by jsi takj hodny (informace co bude a co ne jsou kuse a clanku je mraky) a dal odkaz na nejaky podrobny a prehledny souhrn na jednom miste?
Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
Takže ukazatelé signálu, stavu baterky atd. budou skryté jako teď a klepnutím se zobrazí? Snad to zůstane!
-
mceza
Ano, je to na dost videích i v emulátoru.
Ale ukazatel signálu bude vidět vždy, tak jako je tomu i teď.
Ale ukazatel signálu bude vidět vždy, tak jako je tomu i teď.
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650
Joe Belfiore právě potvrdil, že Windows Phone 8.1 Developer Preview bude dostupné na začátku příštího týdne
.
Zdroj: Twitter
Zdroj: Twitter
-
mceza
:D Fajn, aspoň si většina lidí neošoupe displej na místě tlačítka "Zjistit aktualizace"
Teda až do pondělka no... :D
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

mceza: Pravda i mě to neminulo :D teď si mohu dát pohov :D...
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

mceza: Tak myslím, že už není třeba on nám to Twitter poví :D.
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

Nevím jestli všichni viděli, ale toto video mi připadá jako jedno z mála, které zachycuje z jedné vody na čisto valnou většinu funkcí Windows Phone 8.1.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8D9wlCFSG2w[/youtube]
Nevím jak bude působit na vás, ale já jsem z toho měl velice subjektivní pocit, že Windows Phone 8.1 se hodně přibližují Windows 8.1. Už jen sdílení statusu přes aplikaci Facebook z dlaždice Me (People hubu).
A v neposlední řadě mě asi trochu zatím zklamala aplikace Xbox Music a Xbox Video, aplikace jsou dostupné na Windows Phone Store a to hlavní, jsou to jen aplikace které nemají tak hlubokou integraci v samotném systému. I když budou zase aktualizovány vícekrát ročně tak krása současné vestavěné aplikace Music+Videos upadá.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8D9wlCFSG2w[/youtube]
Nevím jak bude působit na vás, ale já jsem z toho měl velice subjektivní pocit, že Windows Phone 8.1 se hodně přibližují Windows 8.1. Už jen sdílení statusu přes aplikaci Facebook z dlaždice Me (People hubu).
A v neposlední řadě mě asi trochu zatím zklamala aplikace Xbox Music a Xbox Video, aplikace jsou dostupné na Windows Phone Store a to hlavní, jsou to jen aplikace které nemají tak hlubokou integraci v samotném systému. I když budou zase aktualizovány vícekrát ročně tak krása současné vestavěné aplikace Music+Videos upadá.
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

A tak to vypadá že Microsoft "v tichosti" dokončil Windows Phone 8.1 RTM (Final Adaptation Kit build: 8.10.12358), který byl zkompilován 8.4.2014.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
První krok bylo sjednocení kernelu a druhý krok je sjednocení API. To je logické, ohromně se sníží náklady na vývoj, skoro o 50 procent.
-
mceza
A snadno si zajistí vyvíjení aplikací pro své OS. Pokud stačí napsat jeden kód a pak to už jen ve většině případů nabindovat dvěma způsoby (tablet x mobil), tak to tak většina lidí udělá .
troska novinka
''we think song duplication (from cloud collection) is fixed in WP8.1. Will be good to hear if it is for u.''
''WP8.1 has FB integration as before. We ADDED a 3p app extension for more/better integration, which 3p can add on their own''
''we think song duplication (from cloud collection) is fixed in WP8.1. Will be good to hear if it is for u.''
''WP8.1 has FB integration as before. We ADDED a 3p app extension for more/better integration, which 3p can add on their own''
- Cheetah007
- smartmaniak

Celkem se na chystaný update WP8.1 těším do konce léta to holt už vydržím.....dev registraci kvůli tomu delat ale nebudu a počkám na finální pro běžné uživatele až se nabídne OTA nebo lépe přes kabel.
Jsem zvědav na zlepšené notifikace, pořádný protokol hovorů když už to nebyly schopni dát jako součást data Sense (kdysi dříve loni byly o tom zmínky) dále moznost zvolit fitku jako pozado dlaždic, sice to pak bude méně čitelné,ale pokud člověk nastaví rozumnou tapetu třeba texturu a podobně s ne nějakou šílenou fotku bude to v poho.
Taky jsem zvědav zda MS trochu seskupí menu nastavení voleb je tam příšerně moc některé by mohly být i sloučené a časem také některé v aktualizacích přibývali a je to už nepřehledné a navíc to není ražené abecedně.
Jsem zvědav na zlepšené notifikace, pořádný protokol hovorů když už to nebyly schopni dát jako součást data Sense (kdysi dříve loni byly o tom zmínky) dále moznost zvolit fitku jako pozado dlaždic, sice to pak bude méně čitelné,ale pokud člověk nastaví rozumnou tapetu třeba texturu a podobně s ne nějakou šílenou fotku bude to v poho.
Taky jsem zvědav zda MS trochu seskupí menu nastavení voleb je tam příšerně moc některé by mohly být i sloučené a časem také některé v aktualizacích přibývali a je to už nepřehledné a navíc to není ražené abecedně.
Jak do konce léta? To se zase posunul termín aktualizace pro běžné uživatele? Nedávno se hovořilo o začátku léta.
- Cheetah007
- smartmaniak

Tak zatím přesný termín znám není co vím ale dev verze by měla být venku v nejbližších dnech...s tím koncem léta jsem to jen plácnul snad to bude dřív.
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

Cheetah007: Joe Belfiore se ani o létu nebavil. Řekl jen, během pár měsíců.
- Cheetah007
- smartmaniak

Ohledne vylepseni a nove funkce co WP8.1 prinesou prijde vhod urcite ze pri zalohovani a naslednem obnoveni po HR se obnovi i rozlozeni dlazdic tohle mi citelne chybi.
Kazdpodane by mel MS myslim i zapracovat i na aplikaci WindowsPhone for Desktop, proste by to mohla byt alternativa k iTunes od Apple kde by byla mozna kompletni slrava telefonu z PC instalace aplikaci, update zalohovani zkratka vse v soucasne podobe neumi prakticky nic jen presun souboru.
Pokud jde o aktualizace systemovych soucasti v nastaveni a aplikaci od ms ci nokie, uz jsem to zminil ze menu nastaveni je zbytecne roztahle a nektere volby by stalo za to sloucit do jednotlivych kategorii.
Treba ted jsem delal HR a pak po nahrani seznamu aplikaci ze zalohy, nainstaloval "Lumia System Updater" vyborny program a asi nejlepsi podle me.
Menu nastaveni koncilo pred updatem kontrolou uloziste ja zatim instaloval aktualizaci pristupovy bod a bonusy+info, cekal jsem ze se nahradi ty na svych mistech ale je to tak ze tyhle updatovane se posunou vzdy nakonec tedy pod posledni co tam byla tedy kontrola uloziste takze je to zase cele rozhazene a zpet se to jiz nevrati ani po rebootu, pocitam ze tohle 8.1 doresi take.
Kazdpodane by mel MS myslim i zapracovat i na aplikaci WindowsPhone for Desktop, proste by to mohla byt alternativa k iTunes od Apple kde by byla mozna kompletni slrava telefonu z PC instalace aplikaci, update zalohovani zkratka vse v soucasne podobe neumi prakticky nic jen presun souboru.
Pokud jde o aktualizace systemovych soucasti v nastaveni a aplikaci od ms ci nokie, uz jsem to zminil ze menu nastaveni je zbytecne roztahle a nektere volby by stalo za to sloucit do jednotlivych kategorii.
Treba ted jsem delal HR a pak po nahrani seznamu aplikaci ze zalohy, nainstaloval "Lumia System Updater" vyborny program a asi nejlepsi podle me.
Menu nastaveni koncilo pred updatem kontrolou uloziste ja zatim instaloval aktualizaci pristupovy bod a bonusy+info, cekal jsem ze se nahradi ty na svych mistech ale je to tak ze tyhle updatovane se posunou vzdy nakonec tedy pod posledni co tam byla tedy kontrola uloziste takze je to zase cele rozhazene a zpet se to jiz nevrati ani po rebootu, pocitam ze tohle 8.1 doresi take.