[v0.31] Minutes Counter - počítadlo hovorů pro WM Smartphone

Diskuze o programech pro Windows Mobile
sairon
nováček
nováček
Zařízení: QTek 8310 / HTC Touch Pro

[v0.3] Minutes Counter - počítadlo hovorů pro WM Smartphone

Post by sairon »

Nevím, jestli úplně chápu, ale možnost přidat si vlastní bezplatná čísla (např. pro T-Mobile NEJ Nonstop - voláš vybranému číslu zdarma) už tu je od verze 0.2. Návod, jak je přidat je o něco výše: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 60#p113360" onclick="window.open(this.href);return false;
Volné minuty jdou nastavit v nastavení, od nich se pak odečítají provolané minuty. Návrhy na úpravy této feature tu už padly, budu je brát na vědomí. Snad se vydaří zkouškové a zbyde mi trochu prázdnin, ve kterých bych mohl s programem trochu pohnout.
peter63
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC touch HD: rom Topix 3.5 wm 6.1, Afroradio 1.17

Post by peter63 »

Zmenil som ROM a tak som znovu skusil Minutes Counter a pise mi stejnu chybu ako s original 1.56. Funguju nastavenia, ale ked dam spocitat aktualny alebo minuly mesiac, zahlasi chybu : V aplikaci minutescounter.exe došlo k neočekávané chybě.
Vyberte možnost Konec a pak restartujte tento program. Chcete-li získat další informace, vyberte možnost Detaily.
Pro tuto výjimku je k dispozici chybová zpráva, nelze ji však zobrazit, protože tyto zprávy jsou volitelné a v současné době nejsou v tomto zařízení nainstalovány. Na platformě Windows Mobile 5.0 nainstalujte soubor NETCFv35.Messages.EN.wm.cab a na ostatních platformách soubor NETCFv35.Messages.EN.cab. Po následném restartování aplikace se zpráva zobrazí.

Skusal som program spustat aj zo zariadenia, stejna chyba. Pre uplnost pouzivam net framework 3.5 co ja z hlasky zrejme. Mam doinstalovat NETCFv35.Messages.EN.wm.cab pre presnu hlasku?
sairon
nováček
nováček

Post by sairon »

Netuším, čím to může být, chyba, kterou měl jeden omylem vypuštěný build, už byla snad odstraněna. Ale pokud provozuješ MC na Touch HD, může tam být špatně i něco jiného (na PPC není testován, stejně tak může být problém s WM>6.1). Ten balík s chybovejma hláškama by možná pomohl nakopnout správným směrem.
peter63
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by peter63 »

tak tu je cela hlaska:

minutescounter.exe
ArgumentOutOfRangeException
Specified argument was out of the range of valid values.

v System.DateTime.DateToTicks(Int32 year, Int32 month, Int32 day)
v minutescounter.Counter.GetTotalTime(Boolean lastMonth)
v minutescounter.MCResult.MCResult_Load(Object sender, EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Form._SetVisibleNotify(Boolean fVis)
v System.Windows.Forms.Control.set_Visible(Boolean value)
v System.Windows.Forms.Form.ShowDialog()
v minutescounter.MCMain.menuItem5_Click(Object sender, EventArgs e)
v System.Windows.Forms.MenuItem.OnClick(EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Menu.ProcessMnuProc(Control ctlThis, WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
v System.Windows.Forms.Form.WnProc(WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
v System.Windows.Forms.Control._InternalWnProc(WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
v Microsoft.AGL.Forms.EVL.EnterMainLoop(IntPtr hwnMain)
v System.Windows.Forms.Application.Run(Form fm)
v minutescounter.MinutesCounter.Main()
sairon
nováček
nováček

Post by sairon »

Aha, aha, vídím problém... Vypadá to na Y2k10 problém, někde se špatně převádí po novém roce datum. Bohužel, teď se asi k opravě jen tak nedostanu.

-- doplnění předchozího příspěvku (pát led 07, 2011 3:18) --

Ačkoliv jsem na vývoj značně zanevřel (respektive úplně), několik lidí mě požádalo o opravu dvou závažných chyb - nenastavitelná tarifikace 60+60 a (již druhým rokem) nefunkční MC na přelomu roku. Nakonec jsem se dokopal k instalaci staršího Visual Studia a vyhrabání zdrojáků, takže snad někomu udělá radost i tenhle drobný bugfix. Ke stažení na http://sairon.cz/minutescounter" onclick="window.open(this.href);return false;
slio
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: mda vario

Post by slio »

tarifikacia 60+60 funguje. Bez nej by to dnes pod ceskym O2 neslo pouzivat. vdaka.
peter63
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by peter63 »

Slape jak hodinky. Otestovane na T-mobile. Ak by som mohol este navrhnut nieco do dalsej verzie, idealna by bola moznost nadefinovat svoj tarif a n azaklade danych cien vypocitat platbu za mesiac. Komplikuje to prenesitelnost cisel, takze by to asi nesedelo presne. Kazdopadne skvely soft. Pribudnu casom aj SMS, alebo som ich len nevsimol?
sairon
nováček
nováček

Post by sairon »

Počítat SMS není tak jednoduchá záležitost. Problém je to, že je aplikace psaná v C#, ale na počítání SMS je potřeba nativní kód. Vyřešit by se to dalo počítáním ze složky odeslaných SMS, ale nemám to nijak v plánu. Tady doporučím Efficasoft SMS Counter - sice není free, ale funguje spolehlivě a těch cca $6 je dobrá cena. V další verzi, kterou bych v případě, že půjde vše podle plánu, označil jako 1.0 a nechal víceméně jako finální, bych chtěl dodělat přenesená čísla, bude plně kompatibilní s QVGA landscape (jelikož mám teď HTC Snap) a lehce se změní formát souboru s nastavením (i proto ta výrazná změna verze). Možná se pokusím udělat i nastavování (operátoři, přenesená čísla, čísla zdarma) přes grafické rozhraní.
Rozhodně jsem neuvažoval o počítání platby za měsíc, maximálně přidání intervalu špička/mimo špičku, ale ani to neshledávám jako příliš důležité. Pro takhle detailní analýzu je vhodná spíš aplikace, kterou tady vyvíjel matoman, já však chci zůstat u maximální jednoduchosti. Navíc si myslím, že pro představu o měsíční platbě většině lidí stačí informace, kolik minut je nad rámec tarifu.
Post Reply

Return to “Aplikace”