Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
Rozdíl je znatelný - na to až jak moc se názory různí ale posun k lepšímu tam jistě je.
-
Luks
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S7 Gold
Už jen aby to sprovoznili pro L925 
Už to niekomu ide na Samsungu ATIV S ?
Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
GDR1 vrátilo původní slovník z WP8, který fungoval bezvadně. Je super že na nás nekašlou. Nabízí to správně "že" "ať".... prostě paráda.
Stále zůstal ten bug s chybějící českou qwerty. Takže bych spíš řekla, že na nás kašlou.
-
hujer
- smartguru

- Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Samozřejmě, včera večer aktualizováno...SLAFi wrote:Už to niekomu ide na Samsungu ATIV S ?
Nejdřívě hlásilo problémy s nalezením aktualizace, tak jsem telefon dal do "Letadla" (vypnul GSM), udělal restart a pak už vše OK.
Může být i když zrovna bug??? Je to o preferencích, všude už používám qwertz, s qwerty bych asi nasekal plno chyb.Sandra wrote:Stále zůstal ten bug s chybějící českou qwerty.
Pro mě to je zásadní bug, protože všude v každém systému včetně jejich desktopových Windows českou qwerty mají, jen tady na ní zapomněli, ergo se jedná o chybu, kterou je potřeba napravit. Proto mám nastavenou anglickou klávesnici a píšu jako prase bez diakritiky, protože na české qwertz nedokážu psát, když jsou dvě písmenka prohozená.
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LUMIA 950 XL
No, zase pro drtivou většinu lidí, je důležitá QWERTZ.... pro 5 lidí to tam asi přidávat nebudou 
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
v 99% procentech pripadu pisu bez diakritiky (ceske texty) a jako prase si opravdu nepripadam...Sandra wrote:...píšu jako prase bez diakritiky...
TomSoft: V tom případě těch pět lidí odejde a vezme sebou další a další a nakonec se může stát, že tento systém zanikne, protože ho nikdo nebude chtít používat
finchcz: To je věc názoru
Já když jsem nucena psát česky bez diakritiky, cítím se jako prase, protože psát takhle je prasárna
Čeština obsahuje háčky a čárky a proto se používají a kdo je používat neumí (a ještě se k tomu veřejně přizná)...no, mám pro něj pojmenování, ale veřejně ho říct nemůžu, protože jsem dáma
A já si tak připadám tehdy, když mě něco nutí diakritiku nepoužívat, třeba chybějící česká klávesnice bez možnosti jejího doinstalování.
finchcz: To je věc názoru
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LUMIA 950 XL
No jasně
Nemyslím si, že k vůli klávesnici, která se moc nepoužívá, by měl někdo odcházet....
Nemyslím si, že k vůli klávesnici, která se moc nepoužívá, by měl někdo odcházet....
by si sa cudoval, tiez ma hodne vytaca
Tiez ma hneva, ze nie je SK qwerty. Na druhej strane to nie je dovod k odchodu od WP, asi ani ako pripadna posledna kvapka.
Sandra - hlasovala si? https://windowsphone.uservoice.com/foru ... oard-it-sh" onclick="window.open(this.href);return false;
V MS sa tym dost riadia, aspon sa mi zda.
Sandra - hlasovala si? https://windowsphone.uservoice.com/foru ... oard-it-sh" onclick="window.open(this.href);return false;
V MS sa tym dost riadia, aspon sa mi zda.
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
jestli to byla na narazka na me, tak ja s cestinou problem nemam ;) akorat jako clovek pracujici v IT preferuju v elektronicke komunikaci obycejne znakySandra wrote:...a ještě se k tomu veřejně přizná...
jinak souhlasim, ze ceska querty nekomu chybet muze, osobne pouzivam eng klavesnici, ale pouzivat ceskou, dost by me to zralo...
Ti mladsi uz "cestinu" neznaji .... a nazev souboru 8.3 bez diakritiky, mezer a zvlastnich znaku jim taky nic nerika ;) proste ... asi jsem uz IT dinosaurus 
ja pisem bez makcenov (mäkčeň) a dlznov aj emaily..aj mi tak vzdy odpovedia ..sa nesereme 
malo casu na pcoviny..
ty kludne posielaj aj rukov pisanu postu,nik ta za to nebude odsudzovat ;)
malo casu na pcoviny..
ty kludne posielaj aj rukov pisanu postu,nik ta za to nebude odsudzovat ;)
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
SMS to umí, email atd. to umí, všechny OS to podporují.
To důvod pro zrušení podpory pro psaní bez diakritiky. To je jako si stěžovat, že už se nedá poslat telegram.
To důvod pro zrušení podpory pro psaní bez diakritiky. To je jako si stěžovat, že už se nedá poslat telegram.
flemo: Psala jsem do MS a na nějaké jejich stránce jsem vznesla požadavek a podpořila jsem další. Tady nicméně zahlasuju taky, děkuji.
TomSoft: Ono to není tak "pár", ale spíše "pár desítek procent". Na iOS používá českou qwerty podle údajů Apple přes 60% uživatelů, to není zrovna málo a neřekla bych, že na WP tomu bude jinak.
finchcz: Ano, byla to trochu narážka na tebe, ovšem nechtěla jsem tě urazit. Jen mi v dnešní době přijde hloupé nepoužívat diakritiku, když s jejím zobrazováním už nikde není problém. Nicméně českou qwerty používám od svého prvního setkání s počítačem a rozhodně na tom nic měnit nebudu. Pokud MS nevyslyší uživatele, bude mi to celkem jedno, stejně se nejpozději s představením iPhone 6S/7 vrátím k Apple, ale teď bych ráda používala spokojeně Windows Phone a ono to nejde. Jsou to drobnosti, které kazí celkový dojem, ale je jich možná až překvapivě hodně. I když třeba po včerejší aktualizaci konečně normálně fungují složky, takže se možná i dočkám české qwerty než se vrátím zpět
TomSoft: Ono to není tak "pár", ale spíše "pár desítek procent". Na iOS používá českou qwerty podle údajů Apple přes 60% uživatelů, to není zrovna málo a neřekla bych, že na WP tomu bude jinak.
finchcz: Ano, byla to trochu narážka na tebe, ovšem nechtěla jsem tě urazit. Jen mi v dnešní době přijde hloupé nepoužívat diakritiku, když s jejím zobrazováním už nikde není problém. Nicméně českou qwerty používám od svého prvního setkání s počítačem a rozhodně na tom nic měnit nebudu. Pokud MS nevyslyší uživatele, bude mi to celkem jedno, stejně se nejpozději s představením iPhone 6S/7 vrátím k Apple, ale teď bych ráda používala spokojeně Windows Phone a ono to nejde. Jsou to drobnosti, které kazí celkový dojem, ale je jich možná až překvapivě hodně. I když třeba po včerejší aktualizaci konečně normálně fungují složky, takže se možná i dočkám české qwerty než se vrátím zpět
clovek by sa mal sustredit na dolezitejsie veci,ako su nejake hacky v mobile..
davno som sa naucil,ze nepodstatnym veciam sa da lahko prisposobit,bez nejakej vaznej ujmy
pokial ide o dolezite veci,az tam to treba zacat riesit..zije sa tak daleko lahsie..teda aspon mne
davno som sa naucil,ze nepodstatnym veciam sa da lahko prisposobit,bez nejakej vaznej ujmy
pokial ide o dolezite veci,az tam to treba zacat riesit..zije sa tak daleko lahsie..teda aspon mne