[app] Chronos Calendar - alternativa interního kalendáře
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
[app] Český Chronos Calendar (od 17.3.2013)
Připomínky k aplikaci zkus řešit přímo s autorem na FB této aplikace zde https://www.facebook.com/ChronosCalendar" onclick="window.open(this.href);return false;
Chronos Calendar má ve světě nebývalý úspěch a to také díky použitému nekonvenčnímu "nemetro" stylu. Jedná se o velmi univerzální kalendář a autor na jeho dalších vylepšeních neustále pracuje. Zpětná vazba ovšem nikdy není na škodu, bohužel s ním je nutno komunikovat nejlépe v angličtině. A také, co uživatel, to nějaký speciální požadavek a není snadné každému a okamžitě vyhovět. Také je dobré si na FB číst názory ostatních uživatelů, kterým většinou autor odpovídá a diskutuje s nimi, radí jim, jak co nastavit atd. Vhodné je číst si i ohlasy na českém, slovenském či US store. Člověk se tam dozví, jak se na aplikaci koukají noví uživatelé.
Chronos Calendar má ve světě nebývalý úspěch a to také díky použitému nekonvenčnímu "nemetro" stylu. Jedná se o velmi univerzální kalendář a autor na jeho dalších vylepšeních neustále pracuje. Zpětná vazba ovšem nikdy není na škodu, bohužel s ním je nutno komunikovat nejlépe v angličtině. A také, co uživatel, to nějaký speciální požadavek a není snadné každému a okamžitě vyhovět. Také je dobré si na FB číst názory ostatních uživatelů, kterým většinou autor odpovídá a diskutuje s nimi, radí jim, jak co nastavit atd. Vhodné je číst si i ohlasy na českém, slovenském či US store. Člověk se tam dozví, jak se na aplikaci koukají noví uživatelé.
-
mmme
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7
Začal jsem používat dvě zařízení s WP a v nich mám jako primární pouze tuto app. Jdou nějak synchronizovat úkoly a poznámky zapsané v tomto kalendáři mezi více přístroji?
-
Flynn
- smartmaniak

Řekl bych, že normálně (ve vnitřním kalendáři Chronosu) to nelze, ale pokud zvolíš při zapisování události v aplikaci místo vnitřního jiný kalendář např. Google nebo Outlook, tak by se to synchronizovat mělo. Musíš mít ale v Chronosu nastaven zvolený kalendář pro synchronizaci.
-
Vitezslav2
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7
Umi sesynchronizovat poznamky s normalnim kalendarem v telefonu?Diky za radu.
-
Vitezslav2
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7
Uz jsem to nasel.Diky.
-
mmme
- stálý přispěvatel

Flyn: Že to umí ostatní kalendáře vím, ty já ale nepoužívám. Škoda no. I tak díky za odpověď.
-
Flynn
- smartmaniak

Je to ale škoda, že nevyužiješ všech možností. V Outlooku si můžeš vytvořit několik vlastních kalendářů (třeba úkoly, svátky, narozeniny) a s nimi pak pracovat pohodlně v Chronosu. To je to, co se mi na tom líbí. Můžeš využít i kalendáře, který je součástí WP.
-
mmme
- stálý přispěvatel

Rozumím ti a vím co myslíš. Nechci ale v jednom kalendáři číst a v jiném zapisovat.
Ještě to upřesním. Nepoužívám žádný jiný kalendář než Chronos v mobilu. Zapisuju jen schůzky či upozornění na události, které pak i vidím na HS. No a teď mi jde jen o synchronizaci mezi dvěma WP, abych kazdou schůzku nemusel zapisovat dvakrát. Jeden mobil pracovní (otřesy, prach, nešetrné zacházení) druhý pak na běžné používání s tím, že na něm pořebuji vidět a nechat se upozornit na schůzky, které jsem si poznačil v pracovním mobilu.
Ještě to upřesním. Nepoužívám žádný jiný kalendář než Chronos v mobilu. Zapisuju jen schůzky či upozornění na události, které pak i vidím na HS. No a teď mi jde jen o synchronizaci mezi dvěma WP, abych kazdou schůzku nemusel zapisovat dvakrát. Jeden mobil pracovní (otřesy, prach, nešetrné zacházení) druhý pak na běžné používání s tím, že na něm pořebuji vidět a nechat se upozornit na schůzky, které jsem si poznačil v pracovním mobilu.
-
Flynn
- smartmaniak

Ne, zapisoval bys a četl pouze v telefonech, jen je potřeba mít nějaký server, který to bude zprostředkovávat. Přeci máš účet na Windows Live, ne? Tak ho využij. Jen si tam v Outlooku vytvoř nějaký svůj kalendář, který to bude zajišťovat, anebo využij stávající, který tam je. Co zapíšeš v Chronosu v jednom telefonu, bude se ti synchronizovat i do druhého telefonu. Bohužel, synchronizace probíhá pouze mezi telefonem a serverem. Mezi dvěma telefony nikoli, to systém neumožňuje. A nevím o tom, že by to nějaké telefony uměly. Tím pádem to nebude umět ani žádná aplikace.
-
mmme
- stálý přispěvatel

Bud mi neco unika, nebo si nerozumime. Pokud zapisu ukol v puvodnim WP kalendari a v Chronosu mam zapnuty synchro s mym MS uctem, je jasny, ze se ukol objevi v obou telefonech. Ja ale vestaveny kalendar vubec nepouzivam. Ani ho nemam pripnuty na plose. Pouzivam jen Chronos. A v nem synchro, o kterem se bavime, neumim.
Edit: ted jsem objevil, ze verze Chronosu WP8 dovoluje zapsat poznamku do vest. kalendare. Takze zapisu li ukol (v Chronosu) v Lumii s WP8, ukaze se mi (v Chronosu) i v Omnii s WP7. Jeste to ale neumim opacne
Edit2: tak uz vim jak na to, diky, vyreseno
Edit: ted jsem objevil, ze verze Chronosu WP8 dovoluje zapsat poznamku do vest. kalendare. Takze zapisu li ukol (v Chronosu) v Lumii s WP8, ukaze se mi (v Chronosu) i v Omnii s WP7. Jeste to ale neumim opacne
Edit2: tak uz vim jak na to, diky, vyreseno
-
Flynn
- smartmaniak

Ono to chce si lépe Chronos vyzkoušet a pak teprve člověk zjistí, jaké možnosti poskytuje. To je právě kámen úrazu u negativních hodnocení této aplikace: lidi jej neumí používat. To ale není chyba aplikace. Autor je neskutečně trpělivý, když veškeré stesky na FB s uživateli řeší a vysvětluje jim, co mají udělat, aby byli spokojeni. A oni nakonec spokojeni jsou.
-
mmme
- stálý přispěvatel

Jj, kalendar je to skvelej. Ja pred tim synchro neresil, nepotreboval jsem ho.
Už je čeština?? Čtu tady, že se před půl rokem testovala a bude připravená...je-bude, nebo z toho sešlo?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Samozrejme, ze je v cestine..
-
Flynn
- smartmaniak

A když si přečteš název vlákna, možná pochopíš. 
Čaute, mám dotaz. Vytvořím událost klikem...nastavím předmět, čas, připomínka třeba 10min jenže jakmile je čas události, nic se nestane, telefon nic neoznámí. Zkoušel jsem Kalendář jak možnost Vnitřní tak Gmail. Díky, mám ho první den a nevím si rady.
- marYan
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
da sa nastavit zobrazenie udalosti z chronos kalendara (napr. 3) na zamknutej ploche? nikde som to nenasiel
-
mmme
- stálý přispěvatel

Pokud ho ještě někdo nemá, právě na Store ve slevě za dolar..
- František Šafr
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Mi 8
Pro nás: 21 Kč.