Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Samíc
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 820, 950xl, 950

Post by Samíc »

RAlien wrote:Zdravím mám to samé, obrovský flek cca 2 x 2 cm v horním pravém rohu. Jde vidět jen v umělém světle nebo když přijdu z venku ale i tak mě to rozčiluje. Zajímavé je že vždy po rozleštění zmizí a ukáže se až po nějaké době. Nevím co s tím mám telefon 2 dny a opravdu. Vyplatí se poslat vůbec telefon na reklamaci?
Samíc wrote:Šmouhy na displeji

Už jste se někdo setkaly s tímto problémem?

http://translate.googleusercontent.com/ ... fstpfKXdJA" onclick="window.open(this.href);return false;

Já už po druhé, po prvé hned po dvou dnech používání telefonu.
Telefon jsem zaslal na reklamaci, reklamace proběhla úspěšně, servisu mi vyměnili displej. Jenže po týdenním používání jsou tam neodstranitelné šmouhy opět. Tak jsem telefon odeslal znova na reklamaci. Jenom se bojím jestli se to nebude zase opakovat. Asi to vypadá na nějakou vadnou serii displejů.

Ahoj, to jsem já, co jsme tady řešil šmouhy jako první :-(

První reklamace proběhla úspěšně a vyměnili mi nový displey.
Tak u druhé reklamace midělali problémy, reklamaci neuznali a poslali mi telefon zpět s vyjádřením, že vady se neprojevily, i když stejné šmouhy na displey pořád byly. Telefon jsem nepřevzal ( reklamovali jsme přes prodejnu T-mobile ) a T-mobil ho poslal opět zpět do servisu(firma ARVATO). Kdy po týdnu se mi telefon vrátit nazpět, znovu s tím, že vady se neprojevily a že šmouhy vyčitstili běžným způsobem. K mému překvapení při převzetí telefonu jsem žádné šmouhy nenašel, displey byl jako nový, ale nevěřím, že by šmouhy jen tak vyčistili. Myslím si, že mi vyměnili opět displey a toto vyjádření je kvůli tomu, aby nemuseli uznat druhou reklamaci, jelikož jsem požadoval při druhé reklamaci výměnu celého telefonu. Myslím si, že o této vadě vědí moc dobře. Teď mám displey bez šmouh a doufám, že to tak zůstane, každopádně jsem si na displey nalepil fólii.
liana66
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: nokia lumia 820

Post by liana66 »

Poradí mi někdo, jak mám nastavit email od tiscali u lumie 820. Nastavení, které mi fungovalo u L800, zde nefunguje. Hlásí se mi hláška, že pop3 nepodporuje částečné načítání zpráv. Děkuji moc.
RAlien
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by RAlien »

Toje zajímavé, ale věř mi že ti ho asi nevyměnily. Podle zákona máš nárok na výměnu až po třech stejných uznaných reklamacích nebo čtyřech jiných, takže ho spíš nějak vyleštily. U mě je to samé když ho vyleštim tak nic nevidím , ale kdy s ním pracuju tak se flek ojevi. Není to displejem ale dotykovou vrstvou nad ním. Ta folie tomu pomáhá hodně protože se na displej nedostane vhkost aty nevidíš šmouhy. Ale tu vadu tam stále máš............. Už jsem si objednal folii také tak snad to pomůže....... Reklamaci nebudu zatím řešit, protože v tom oboru pracuji a vím co čeká mě i muj nový telefon................

Ahoj, to jsem já, co jsme tady řešil šmouhy jako první :-(

První reklamace proběhla úspěšně a vyměnili mi nový displey.
Tak u druhé reklamace midělali problémy, reklamaci neuznali a poslali mi telefon zpět s vyjádřením, že vady se neprojevily, i když stejné šmouhy na displey pořád byly. Telefon jsem nepřevzal ( reklamovali jsme přes prodejnu T-mobile ) a T-mobil ho poslal opět zpět do servisu(firma ARVATO). Kdy po týdnu se mi telefon vrátit nazpět, znovu s tím, že vady se neprojevily a že šmouhy vyčitstili běžným způsobem. K mému překvapení při převzetí telefonu jsem žádné šmouhy nenašel, displey byl jako nový, ale nevěřím, že by šmouhy jen tak vyčistili. Myslím si, že mi vyměnili opět displey a toto vyjádření je kvůli tomu, aby nemuseli uznat druhou reklamaci, jelikož jsem požadoval při druhé reklamaci výměnu celého telefonu. Myslím si, že o této vadě vědí moc dobře. Teď mám displey bez šmouh a doufám, že to tak zůstane, každopádně jsem si na displey nalepil fólii.[/quote]
RAlien
nováček
nováček

Post by RAlien »

vyzkoušej u pop3 zapnout nebo vypnout šifrování. To samé i u smtp
liana66 wrote:Poradí mi někdo, jak mám nastavit email od tiscali u lumie 820. Nastavení, které mi fungovalo u L800, zde nefunguje. Hlásí se mi hláška, že pop3 nepodporuje částečné načítání zpráv. Děkuji moc.
plastick
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 820

Post by plastick »

nofu wrote:U jakého operátora si to řešil?
u T-mobile
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Dix za odpověď. Jdu jim zavolat. Už sem několikrát volal, nikdy to nevyřešili, takže teď už vim co chci, tak se to snad hne.
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze

Post by matko882 »

Ma 820 gorilla glass alebo nema? Je az tak velmi displej náchylný na škrabance ako píšu v recenziách?
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Gorilla Glass nemá, ale ani to není zárukou nepoškrábatelnosti, je to spíše marketingový tah, mobil mám od ledna a není na něm jediný škrábaneček, fólii nepoužívám.
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze

Post by matko882 »

To viem ze to nie je zárukou.... Ale dost ludi sa stazuje na škrabance....to ma troska odradzuje....osobne sa mi viac paci L720 ale zasa vykon je na strane L820....
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Řešil jsem s Arvato jednomu zákazníkovi šmouhy na dotyku a kontroloval jsem jeho samostatný předchozí pokus o reklamaci, který skončil uznanou opravou, ale nevyřešením problému.

Bohužel jsem zjistil, že servis samozřejmě špatně zákazníka pochopil a místo toho aby vyměnil vrchní dotyk, který dělal šmouhy, tak mu vyměnil LCD modul, což nic neřeší a zákazník se samozřejmě čertí.

Takže lidi, pokud reklamujete sami, chybu dostatečně jasně specifikujte (přijde mi, že poslední dobou jsou v Arvato natvrdlý) a nejlépe podložte fotografii či video dokumentací.

Už jsem si několikrát na způsob řešení reklamací stěžoval a vždy jsem zasílal telefon do rukou přímo někomu s kým jsem komunikoval a ten to předal hlavnímu technikovi a závada byla vždy kvalitně odstraněna, takže jde to, ale chce to na ně určitě zatlačit, případně dobře, jasně a stručně popsat a nejlépe podložit dokumentací (foto, video, apod.)
martaskaaa
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by martaskaaa »

Prosím vás!!! Můžetě mi tu někdo po lopatě jako ženě vysvětlit u lumie 820 když nemám v nastavení potvrzení o doručení SMS, jak to tedy udělat??? Pořád píšete něco o FW a APN, ale jako laik absolutně nevím co to je a prostě jak to pošolichat,aby to šlo. Moc díky za každou radu a ještě jednou PO LOPATĚ hoši :-D Díky :-)
RAlien
nováček
nováček

Post by RAlien »

dej si nastavení přepni si na aplikace posunutím doleva, najdi položku zprávy, klikni,čtvrtá položka...............potvrzeni o doručení zpráv.zapni............... vše
martaskaaa
nováček
nováček

Post by martaskaaa »

Jestli jste dobře četl, tuto položku tam NEMÁM !!! Jak už tu psalo více lidí, bylo jim porazeno aby si aktualizovali nový FW, že už to pak v nabídce bude... to chci vědět jak se dělá. Myslím, že jsem to snad napsala i dost jasně ;-)
KarelMlha
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640 xl lte, note 4

Post by KarelMlha »

A co takhle si o tom telefonu nejdříve něco přečíst včetně návodu a něco si na něm vyzkoušet co je pod jednotlivými nabídkami.
Jinak - nastavení-systém-aktualizace telefonu- zašktrtnout upozornění na aktualizaci a dát zkontrolovat aktualizace. Pokud se hned neobjeví, tak už jen čekat.
martaskaaa
nováček
nováček

Post by martaskaaa »

Návod mám přečtený nekolikrát, mám ještě 610 a 800..a ted jsem pořídila 820 a prostě je to jaksi jinačí, takže nevím co s tím, na předešlých telefonech jsem se s tímhle nesetkala,že by tam něco chybělo a muselo se něco aktualizovat :-) Ty aktualizace mám zaškrtlé oboje,ale je tam Stahuji aktualizace (0%)a stále se nic neděje... tak proste nevím, proto píšu sem :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To je snad logicke,kazdy telefon v prubehu sve zivotnosti dostane nekolik aktualizaci FW,tezko jste se s tim tedy nesetkala.A co dela FW?Opravuje ruzne bugy,pridava funkce apod..
V telefonu mate navod v cestine + mohla by jste take telefon sama projet a nakouknout pod ruzne nabidky,cist cesky a pochopit psany text by jste snad mohla.
Pokud je tam dlouhodobe 0% je problem s vasim internetovym pripojenim(pomale apod).Pripojte se nejlepe pres Wifi,jelikoz se bude jednat o vetsi objem dat.Jestli to tahate pres operatora a mate napr. jen sit Edge budete cekat do rana.
martaskaaa
nováček
nováček

Post by martaskaaa »

Však píšu,že to mám projetý snad stokrát,ale tu nabídku tam nemám, někdo už to tu taky psal, že mu to naskočilo až po aktualizaci. Připojení máme 3G a také wifi...a stále 0%... nejsem tak blbá, tak ze mě blba dělat nemusíte. Píšu sem proto, protože si prostě už nevím rady, když nic nezabírá. Ale jak koukám,tak fakt škoda se tu na něco ptát, když mě stejně odkážete na to,abych si prohlídla telefon a četla česky :) Chlapská rada nade vše, tak nic, díky :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Projete to asi moc nemate,kdyz se divite aktualizaci.
na předešlých telefonech jsem se s tímhle nesetkala,že by tam něco chybělo a muselo se něco aktualizovat
I predesle telefony jste musela aktualizovat,pres Zune apod.

Zkuste soft reset a aktualizaci pres Wifi vyhledat a stahnout znovu.Pokud nepomuze udelat zalohu,Hard Reset neboli Obnoveni tovarniho nastaveni.A hned po prvotnim nastaveni telefonu vyhledat a stahnout aktualizace.
martaskaaa
nováček
nováček

Post by martaskaaa »

Nemyslela jsem,ze jsem se nesetkala s aktualizacema,ale s tim,ze tam chybi vcelku bezna vec vypis o doruceni sms. No ted to najednou stahlo 13 aktualizaci, ale novy fw teda zrejme ne, jen nejaky nepodstatny veci. Takze opet nic.
martaskaaa
nováček
nováček

Post by martaskaaa »

Jo a kdyz je rec o Zune, mam nove preinstalovany windowsy a zune zaboha nejde uz nainstalovat,jen to stahne aktualizace pred instalaci,je tam 100% a dal se nic nedeje a neinstaluje to. Predtim to slo normalne a ted na win 7 ne... To je technika:-)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”