Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
michalurban
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Moto G 2013

Post by michalurban »

Abych sem doplnil vyvoj situace kolem me blbnouci Lumie 640 LTE se SIM virtualniho operatora na T-Mobilu, jak jsem vcera vyhrozoval. :-D

Postup:
Dneska jsem si s sebou vzal na cestu do maticky Prahy svou puvodni O2 simku, zminovanou novou TM simku, Lumii 640 LTE a puvodni Motorolu Moto G 2013 (bez LTE) a ruzne to stridal a navzajem je prozvanel. Jizda vlakem ma nekolik desitek km, zkousel jsem to cestou tam i zpatky.

Vysledek:
1) nova sim TM v nove Lumii - chvili LTE, po nejake dobe ztrati pripojeni na net (ale dal hlasi signal a 3G nebo L); v pripade, ze provedu hovor, je "nejaka doba" hned po skonceni hovoru.
2) nova sim TM ve stare Motorole - vypadava signal, po par minutach se to srovna a za par minut zase zmizi - nekdy zmizi oznaceni E/3G/H, nekdy ne.
3) stara sim O2 ve stare Motorole - vse bezi jako vzdy jako po masle!
4) stara sim O2 v nove Lumii - pri nastaveni max 3G se spravne prepina E/3G/H ... pri nastaveni 4G se mi prepina jen E a L, resp. vetsinu casu je tam jen E, i kdyz v miste funguje H+ ...

Vidite v tom neco? Podle mne to ukazuje na dve veci:
1) na vadnou SIM TM, kdyz blbne ve dvou telefonech.
2a) na problemy Lumie pri prepinani LTE; nebo
2b) divne pokryti O2 LTE (coz se mi nezda); nebo
2c) problem se simkou O2 v provozu pres LTE (ale mam ji od podzimu, neni stara nebo poskrabana - ale to ta TM taky ne).

Asi nakonec necham vymenit SIM TM a vratim Lumii dokud muzu (mam ji par dni). :twisted:
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by Clitorysnik »

michalurban wrote:Abych sem doplnil vyvoj situace kolem me blbnouci Lumie 640 LTE se SIM virtualniho operatora na T-Mobilu, jak jsem vcera vyhrozoval. :-D
Počkej a do té Prahy si jel kvůli tomu mobilu/simkartě?

Možná to bude varianta obojího, Lumie a simky. :D
michalurban
přispěvatel
přispěvatel

Post by michalurban »

Clitorysnik wrote:Počkej a do té Prahy si jel kvůli tomu mobilu/simkartě?
Ne, tam jsem jel, pac jsem musel. :-D Vymenu sim TM si budu muset objednat pres telefon.
Clitorysnik wrote:Možná to bude varianta obojího, Lumie a simky. :D
Jo, to je radost! :-D Zitra (zase musim do Praglu) vyzkousim treti simku (O2 LTE prepaid) v Lumii, ted u stolu se chova jako hodna holka (erm). Jen uz me zacina trochu vytacet, kolik s sebou taham telefonu (dneska tri lol) ... :-D
michalurban
přispěvatel
přispěvatel

Post by michalurban »

Hale, takovy lehky OT - tusim, ze jsem nekde cet, ze je mozne prevest si sve stavajici cislo na jinou simku (predplacenku) u stejneho operatora ... pokud by se ukazalo, ze ma puvodni O2 sim nefunguje, ale ta novejsi O2 (predplacenka) ano, slo by tedy prevest to puvodni cislo na tu novou simku?
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

Ahoj , muze prosim nekdo kdo delal cistou instalaci pres komp na oficialni w10m a pak jeste tovarni nastaveni a bez obnovy zalohy na 640 xl potvrdit nebo vyvratit informaci ze je problem s glanc screenem a nezobrazovani informaci o hovoru a sms na dlazdicich ?
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by KoumiCZ »

Čistá instalace přes PC ještě udělat nelze, tudíž tady nikdo takový nebude.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

Nejde udelat konkretne na 640 xl nebo vubec ? Jen se ptam , jelikoz navodu je na ruznych mobilnich serverech hodne , dik jeste za info . ( nejsem doma u kompu )

Ps a ota a pak tovarni , ty problemy jsou ?
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,

Post by jkubovic »

TMASKA - o probléme na Lumia 640 DS ktorý som mal, píšem v téme o W10 Mobile - v stručnosti pred HR na W10.164 som mal v doplnkoch aj Lumia Motion Data aj Glance Screen, po HR tam už nie sú a nedajú sa ani nainštalovať s hláškou, že zariadenie ich nepodporuje. V mojom prípade teda po aktualizácii radšej HR nerobiť.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

Predpokladam zes delal ota aktualizaci. tudiz nejlepsi reseni bude asi udelat tovarni nastaveni pred aktualizaci a pak ota na w10m
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,

Post by jkubovic »

Áno, ale asi najprv Flash na 8.1 cez WDRT, to je predsa lepšie ako HR.
gorby
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by gorby »

Je možné nainstalovat Redstone na L640xl s nejnovějším buildem windows 10 ?. Děkuji.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

Nebo normalni ota pak tovarni a pak chvili pockat na nejakou opravnou aktualizaci , jestli teda brzo bude :) ?
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Gorby: oficiálně zatím ne, neoficiálně úpravou registrů ano, ale je podle mě zbytečné, když "soon" přidají podporu pro redstone větev i pro naše mobily...
TMASKA: vždycky dělám HR a problémy s GS nemám. Pokud se někomu nedoinstalují nějaké aplikace, dá se to vyřešit přes "sysapp pusher". "Lumia motion data" mám taky v nepodporovaných, je to stará aplikace. Teď je to jenom motion data, nebo jak...
EDIT: Taky dost často lidí píšete, že nemáte nějakou aplikaci, a ono hodně často stačí jenom počkat až se ve store všechny doaktualizujou (případně pokud tam nic není, zkusit ručně aktualizaci...)
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

Takze nez se do neceho pustim , tak pro jistotu jeste jednou
1 flesh pres komp na 8.1
2 pak ota na w10m
3 tovarni nastaveni
4 kdyz nebude fungovat glanc screen a notifikace na sms a hovory na dlazdicich , doinstalovat sysapp ( predpokladam ze je to apka v storu ? )

Je to tak ? Dik za info
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak

Post by pogo8303 »

jj, přesně tak jsem jel - mezi 1 a 2 je stáhnutí upgrade advisoru, přes kterej ti aktualizaci vyhledá... Dohledat odkaz se dá tady na fóru ve vláknu pro oficiální build.
street-dog
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640 LTE / Nokia 6.1

Post by street-dog »

Tak přesně jak to popisuje TMASKA a doplnil pogo8303 o ten advisor jsem to udělal a glanc screen sice funguje, ale bohužel pořád a nastavení v doplňkách nemám :( Je to už druhej den a stále nic, zkoušel jsem i 3 prográmky na systémový aplikace a glanc screen sice ve store ukáží, ale není prý podporován. Zkoušel jsem i přepnout oblast na spojený státy a taky nic :( LUMIA 640 LTE od Vodafonu
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

Asi pak bude nejlepsi pockat na opravnou aktualizaci , nez to resit apkama 3 stran , ale to preve meli mit v microsoftu uz podchycene VOLI :) a co ty notifikace na sms a hovor fungujou vam na dlazdicich ?
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak

Post by pogo8303 »

Tak jestli se něco nelíbí storu verzi od Vodafone, nevím (nepředpokládám, že to bude problém všech "malých" 640), každopádně já vidím v sysapp v záložce microsoft mobile - systémové - položku glance, která mě přesměruje na již nainstalovanou aplikaci.
"Touch" máte předpokládám taky nainstalovaný / aktualizovaný...
EDIT: Další věc, nepíšete, jestli obnovujete ze zálohy...
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

Nechapu proc microsoft nepustil uz rovnou flesh w10m pres komp a byl by klid.
street-dog
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640 LTE / Nokia 6.1

Post by street-dog »

TMASKA: ano notifikace mi fungují, taky nechápu proč to nejde hned udělat přes PC, za celou dobu co Lumie mám jsem u toho vždycky skončil, protože něco nefungovalo nebo blblo :(

pogo8303: myslíš, že když je tel od Vodafonu, že bude mít jinej store ?
Ano tu položku vidím taky i mě přesměruje do storu, ale nemůžu s ní nic udělat protože to píše: tato aplikace není kompatibilní s tímto zařízením.
Obnovuju bez zálohy vše čistě.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”