Diskuze o Windows Phone 7 Mango (buildy 7712, 7720...)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5, Galaxy S3, Nokia X, iPad mini

Diskuze o Windows Phone 7 Mango (buildy 7712, 7720...)

Post by Tomáš Slavíček »

Ahoj, chtěl bych se poradit ohledně jedné podivné chyby (snad to tady moc nezapadne). Třeba se nám společně podaří najít nějaké řešení. Máme doma dvě Omnie 7. Tu moji (koupenou na jaře v SunnySoftu) jsem na Mango aktualizoval naprosto bez problémů. Druhý mobil (koupený v létě v Alza.cz) se mi ale zatím aktualizovat nepodařilo. Se stejným problémem jsem se už potýkal, když jsem tam chtěl dávat vývojářský build 7712 (Mango beta 2). Vždycky se mi to přerušilo uprostřed kroku 7 z 9 (krok "instalace aktualizací", na telefonu byl posuvník cca v 1/4 až polovině), v Zune se místo toho objevilo "krok 1 z 2: restartování telefonu", telefon zobrazil obrazovku s dlaždicemi (najel původní build), a Zune zahlásil chybu aktualizace - konkrétně kód chyby error 80070017.

O této chybě není na internetu skoro nic k dohledání. Ptal jsem se na ni i na App Hubu, ale rozumná odpověď se tam neobjevila. Doufal jsem, že se to do finální aktualizace nějak vyřeší, ale stalo se mi to opět i teď. Update na finální Mango se mi v Zune nabídl hned po připojení. Všechny pomocné aktualizace se nainstalovaly bez problémů, na konci update na 7720 to ale zase spadlo. Zkoušel jsem aktualizovat ze zálohy z buildu 7403, z toho mezibuildu 7661 i z nějakého NoDo (starší zálohu uloženou nemám). Pouštěl jsem to na dvou počítačích (Win7 x64), vč. nové čisté instalace Zune apod. Telefon jsem i hard-resetoval, zkoušel s jinou SIM kartou, přes jiný kabel... Zatím bez úspěchu. Do počítače jsem si zkoušel instalovat i ten Samsung Update Support Tool, ale to na to vliv asi nemělo.

Podrobnosti o systému, co teď v tom telefonu je:
Firmware revision: 2424.11.2.3, Hardware revision: 3.15.0.4
Radio software: 2424.11.2.2, Radio hardware: 0.0.0.800
Bootloader: 5.2.1.4, Chip SOC: 0.36.2.0

Napadá vás, co by se tak s tím dalo ještě dělat? Zkusit tam nahrát nějaký jiný build, např. starší? S tím jsem zatím ještě neexperimentoval, vždy jsem šel oficiální cestou. Čím by to tak ještě mohlo být? Díky za nápady :)

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 29, 2011 17:36) --

Ještě jsem koukal, že bych možná zkusil to "debrandování pro aktualizace", zmiňované ve vláknu Začátky s Windows Phone. Myslíte, že by to na to mohlo mít vliv?

Když jsem se tam zkoušel podívat pomocí registry editoru, hlásilo mi to, že přístup do HKEY_LOCAL_MACHINE\System je omezen, složku Platform jsem tam vůbec neviděl. Je na to potřeba nějaký jiný reg editor? Nebo jiný build systému? To Mango bych tam opravdu rád dostal, jinak budu uvažovat o reklamaci. Díky za rady...
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”