Takže, měla jsem v ruce 930 i 1020, strávila jsem v obchodě přes půl hodiny zkoušením ovládání a rychlosti aplikací a zvolila jsem žlutou 1020. Důvod je hlavní ten, že ji dokážu ovládat relativně slušně jednou rukou zatímco 930 jednou rukou nezvládnu, jedině že bych si ruku nechala zvětšit. I když je rozdíl pouhých 0.5", tak u 1020 dosáhnu bez přehmatávání po displeji o tlačítkách, u 930 ne. Musím ale uznat, že 930 má nádherný displej, díky němu jsem hodně váhala. Co se týče rychlosti, nepozorovala jsem u těchto telefonů rozdíl, pouze Lumia Camera se u 1020 spouští asi 2 vteřiny, jinak je všechno plynulé, bez lagů a oba telefony mi subjektivně přišly stejně rychlé. Další (a poslední) důvod, který mě přesvědčil na 1020 je micro SIM, tedy vlastní lenost, nechtělo se mi řešit s operátorem výměnu za nano SIM (mám SIPhone a musela bych to řešit e-mailem a trvalo by to minimálně několik dnů a já jsem nedočkavá
Takže jsem od cca 14 hodin majitelkou žluté Lumie 1020 a strávila jsem celé odpoledne aktualizací na Denim (nainstalovaný byl Windows 8.1 update, ale s Cyan) a následně nastavováním rozložení dlaždic, nastavení programů, nahráváním fotek, které chci mít v telefonu atd. Microsoft musí hodně zapracovat na zálohování resp. obnově nastavení. Rozložení dlaždic se neobnovilo vůbec, e-maily se obnovily, stačilo zadat hesla, SMS bez problémů a většina programů jeden načisto od začátku, jako by ani žádná záloha nebyla. Překvapilo ale, že došlo k obnovení budíků včetně vlastního zvonění, zrovna tak zvuk pro SMS, zvonění a Messenger se mi obnovil. A vlastně všechny mé dodané zvuky. V tomhle je ale Apple hodně vepředu, protože obnoví (i na novém telefonu) rozložení programů a i jejich nastavení, neobnovuje pouze uložená hesla (z důvodu bezpečnosti).
Po nastavení jsem zkoušela foťák a ten je fakt luxusní. Hravě strčí do kapsy jakýkoliv kompakt a při focení do RAW je výsledek srovnatelný s mou zrcadlovkou (samozřejmě na stejné nastavení a ohniskovou vzdálenost).
Mimochodem, mám problém s aktualizací "Spořič baterie". Nejde stáhnout a hlásí chybu 81030137. Přitom ale mám spořič baterie nainstalovaný, jen asi starší verzi. Netušíte někdo co s tím? Nebo jak se toho aspoň zbavit, aby nesvítila na Store aktualizace.
Po pár dnech přidám ještě další zkušenosti, zatím jsem však dokonale spokojená. Jak jste tu psali, že je slabý procesor a systém je pomalý, tak asi nejsem tak náročná jako vy, pomalosti si každopádně nejsem vědoma, telefon je výrazně rychlejší než 520 a k žádným zádrhelům nedochází. Takže jediná výtka je ke dlouhému spouštění Lumia Camera, což je asi 2 vteřiny, což je dost.