bing ve WP8.1 - zkušenosti

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
mceza

Post by mceza »

Jemo toho uniká daleko více... Nevím, proč do toho zas tahá vývojáře... Nerozumí tomu, ale dělá chytrého...
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Post by Radeczek »

mceza: proč bych dělal chytrého. Naopak jsem napsal, že s použitím vyhledávače v jiném regionu nemám zkušenosti a nevím, jak přesně to funguje. Pokud položením dotazu, dělám chytrého, pak tedy nevím, jak se mám informovat.

mimonaut: ano, přesný dopad nastavení regionů neznám, protože jsem je nikdy nemusel měnit. Jen na zkoušku, kvůli Cortaně.

Jen mě pánové nešlo do hlavy, proč telefon nehledá podle aktuální polohy telefonu, pokud je mimo nastavený region. Když vás tak čtu, tak je to zřejmě hrozně složité, aby například Bing, nastavený na US region, zapátral v databázi restaurací, obchodů atd.., nacházejících se v Evropě a dal uživateli použitelnou informaci. Ano, jsem tedy hlupák, když jsem si myslel, že by to mohl zvládnout. Ach jo... :???:
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Otázka jestli při nastavení US regionu má do evropské databáze (a tím hledání podle GPS) přístup.
Tohle omezení by databázi značně osekalo = zrychlilo vyhledávání.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Moje zkušenost je taková, že pokud se Coratny zeptám na nejbližší restauraci, tak mi nabídne 20.6 mil vzdálenou restauraci v Rakousku (jsem momentálně kousek od hranic), v ČR mi nenabídne nic, žádnou restauraci.
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Post by Radeczek »

Tak jsem to raději i vyzkoušel, jak to s těmi regiony je a je fakt, že Google s tím nemá žádný problém! Ať je region jakýkoliv, najde to samé a to znamená, to nejbližší!!! Narozdíl od Bingu! Takže to jde a ne že musím přenastavovat region, abych dostal použitelnou informaci. Jen Bing to aktuálně ve WP8.1 neumí a je to chyba. Tečka.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

Já ale nevyhledávám přes prohlížeč, ale pomocí lupy - ať už to ve WP8 byl Bing, nebo teď Cortana hledající pomocí Bingu. A tam mi to ve WP8 ukazovalo správně, jelikož jsem měl region cs-CZ, ale teď mi to hází ptákoviny, protože mám en-US. Tak to prostě je a basta :-)
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Žádnej šlágr to každopádně není.
Když dám vyhledat "čerpací stanice", tak mi to posílá 50km daleko.
Jednu mám 3km od baráku, další 4, další 7 a další 3 mám cestou k té co mi to našlo.
Všechny jsou přitom v Here mapách.

Restaurace to samé - zajímavé, že mi to posílá do stejné pr.ele jako k té benzině.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

Je to prostě jen Cortana BETA, no. Navíc není designed for that continent with a lots of stinky diesel cars, takže si vyskakovat nemůžeme, zatím...
Daniel Stiegler
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650

Post by Daniel Stiegler »

Sinpa: Ani jen tak nebude, jsem v ČR pánové...
Ale co by se třeba mohlo změnit je poskytovatel dat. Microsoft zaplatil nějaké nemalé finance Foursquare, očekával jsem že z nich Cortana bude čerpat. Třeba to jen ještě není dodělané.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Sinpa wrote:Žádnej šlágr to každopádně není.
Když dám vyhledat "čerpací stanice", tak mi to posílá 50km daleko.
Jednu mám 3km od baráku, další 4, další 7 a další 3 mám cestou k té co mi to našlo.
Všechny jsou přitom v Here mapách.

Restaurace to samé - zajímavé, že mi to posílá do stejné pr.ele jako k té benzině.
zvláštní, tady v praze mi to načlo v holešovicích úplně všechny hospody kolem baráku, i tu nejhnusnější zaplivanou čtyřku :)

prostě jen zadám "restaurace" a po třech linkách na webové služby už je výčet nejbližších restaurací..

Asi je to jak kde, ale v Praze na Černém mostě a v Holešovicích to funguje spolehlivě.

Region mám na ČR..
mceza

Post by mceza »

Na český region hledá Bing v mobilu výborně. Jsem s ním velmi spokojen. Na anglický region hledá Cortana Beta dobře anglicky. Věci založené na lokaci hledá mizerně. Ale nepíšu hned kritické příspěvky Microsoftu, protože mám nastaven region US a ještě k tomu se jesná o betu...
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”