[app] AutoGaugeX + CarDash - diagnostika na auto

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

diagnostika na auto

Post by hamoun »

ale zni to pekne ...jezdim se spotrebou, se kterou by ostatni uzivili 2-3 auta :)
... ale ... nekdy nespecham a rad si hraju (jsem jenom chlap) .. treba i se spotrebou ... a tohle vapadalo pekne.

co jsem hledal jine aplikace, vyuzivaji jenom GPS, pripadne G-senzor ... nikdo tohle nema pichnute na OBD. bude to presnejsi, rychlejsi, muze to cist hromadu veci a reagovat na ne ...

proste me to zaujalo :)

... jinak .. zkousel jsem vyse zminene softy, nejvic mi porad vyhovuje ten CarDash - jelikoz si nastavim obrazovky tak, jak chci ...

Zkousel jsem jeste AutoGaugeX (trial) a to by byl (kdybych ho objevil drive) asi druhy soft, co bych koupil (pekne logovani)... ale ctvrty soft uz platit nebudu, stejne vsechno zaplatim, vyzkousim a jdu zpet k prvnimu ...
mceza

diagnostika na auto

Post by mceza »

"jezdim se spotrebou, se kterou by ostatni uzivili 2-3 auta"

Podívej se, já mám kromě normálních aut žigulíka. Je to přes 30 let starý sovětský motor, který spotřebu jinak neřeší. To auto mám na zábavu, tak ho drtím, co to dá. Pod 100 km/h ručička tachometru často nejde. Plyn mám neustále na podlaze (protože jinak ten karburátor, co mám neotevírá druhou komoru - vlastnost). O přesto jezdím za 7,8 litrů na 100 :D

Kdybych podobným stylem jezdil třeba s Fabií 1,2 HTP nebo s Priusem, tak jsem na 9-11 litrech!
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

[app] CarDash - diagnostika na auto

Post by hamoun »

mam dalsi tip ..
AutoGaugeX ...

http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 8ddb4ded64" onclick="window.open(this.href);return false;

ma vyhodu v tom, ze umi logovat data.
nasledne je zobrazit ...

je treba si zvyknout na jejich metodiku zobrazovani spotreby km/l .. misto l/100km ...
ale bude to prvni soft, ktery ukazuje neco v souvislostech :) ne proste cteni dat z RJ.

jsou tam jeste nejake problemy, ktere resim s vyvojarem, ale je velice rad a ochotny to opravit. vse funguje v USA nastaveni telefonu. dalsi regiony budou bez chyb behem nejblizsi doby (oni amici nevi, ze nekdo pouziva jako oddelovac desetinnych cisel carku :) a kdyz je v souboru oddelovat sloupcu carka, ze to dohromady nejde :) )
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Mám zakoupeno, pokud se to ještě dopiluje, bude to paráda. Takže přeji úspěšnou komunikaci s vývojářem :wink: .
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hamoun »

(AutoGaugeX): v nejblizsi dobe vyjde dalsi verze, ktera bude mit opravene nektere chyby (to logovani pro CR (a jine regiony, pouzivajici desettinou carku), chybu zobrazeni teploty, bude mit asi i nastaveni otackomeru ..

pak bude pokracovat vyvoj dalsich veci ... :)
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hamoun »

(AutoGaugeX):
uz existuje BETA verze, ktera umi logovat i pro nas region ...
jsou vylepsene nejake funkce, existuje budik - ekonomer s ukazatelem "ekomoniky" jizdy vzhledem k prumerne spotrebe aktualni jizdy ...
aplikace je rychlejsi - ma rychlejsi aktualizace sledovanych dat ...

az bude uvolnena, dam vedet :)
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Těším se.
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hamoun »

AutoGaugeX nam nejak usnulo v betaverzi ... rekl bych, ze tech uprav tam je moc a trochu se to vymklo ...
uvidime, jak se s tim autor popere ...

mezitim vysla pekna aplikace
OBD Info-san!

na rozdil od jednoho recenzenta mi aplikace normlane najede a funguje.
obsahuje spousty nastaveni, spousty veci a hodne zajimavych kombinaci ... a pokud to vsechno opravdu pojede, bude to nejlepsi aplikace tohoto typu.
obavam se vsak, je tam jeste spousta drobnych chybicek ... ale zaklad je urcite paradni ... ;)

minus: cena - a to zasadni minus ... jsem ochoten dat za aplikaci maximalne polovinu. ale verze k vyzkouseni (neosahuje cteni chyb a pripoji se na max 8min) na vyzkouseni - co to umi - staci.

dalsi minus: trochu krkolomne ovladani - pokus o dlazdice v aplikaci .. i kdyz jsem si s tim chvili hral, porad jsem tapal, co je kde ... zbytecne chaoticke. dostat se z budiku na odometr chce dost klikani, coz za jizdy resit urcite nechci...
mceza

Post by mceza »

Asi zatím nic nového, že? Následující měsíc budu hodně cestovat po Evropě s autem bez palubního počítače, takže by se mi údaje jako je například spotřeba velmi hodily. Jenže jsem náročný a moc aplikací mým potřebám zrovna nevyhovuje.
Chci landscape mód a ten jsem u těch "levnějších" (80 Kč za nedodělek mi přijde dost) nenašel.

Co tedy v tuto chvíli doporučíte?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Jezdit bez údajů o spotřebě. V autě palubní počítač nemám, tak aspoň nehypnotizuji aktuální spotřebu a nebojím se tak jezdit svižněji :-D
mceza

Post by mceza »

No já měl 24. 12. ošklivější nehodu, takže svižněji ještě pár dní jezdit nebudu... :D Nechci spotřebu hypnotizovat, jedu tak, abych dojel, ne abych sežral co nejméně benzínu. Spíš by mě zajímala aktuální a průměrná spotřeba toho auta, protože nějak moc žere...
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Na to je nejlepčí natankovat plnou, vyresetovat počítadlo km, a jak budeš příště tankovat, tak použij kalkulačku v mobilu. Palubní počítače stejně dost kecaji.
mceza

Post by mceza »

Jo, takhle to řeším u veterána, ale když už mám možnost, aby to něco spočítalo za mě...:-)
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Pak ti nejspíš nezbude, než zaplatit 80Kč za nedodělek. Alespoň podpoříš vývojáře a on bude mít prostředky na to to dodělat.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”