Chyby po aktualizaci na WP 7.8

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Osobně jsem zatím nezpozoroval jiné chování než u 7.5, kde to také občas nebylo spolehlivé. Ke kritickému zatuhnutí u mého telefonu došlo asi před rokem, což jsem popisoval na jiném místě, v tématu o smyslu živých dlaždic. Pokud jde o nejmenší dlaždice, u nich není funkce překlápění, ale je-li tam nějaký údaj, tak se aktualizuje. Nemám ale odsledováno, jak často - jsou to zástupci pro mě méně důležitých aplikací.
Myslím, že je to věcí vývojářů aplikací, kteří je nepřizpůsobili podmínkám WP7.8.
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950

Post by matiqos »

v mojom pripade sa jedna o stredne velke dlazdice, od vcera mam vytuhnute 3 z 5 (sme.sk, sector.sk, alphajax) a 2 sa aktualizuju v pohode (meniny, meteoservis), ostatne ako mail, spravy a pod idu v pohode.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Nefungujuce Live tile mozem potvrdit pri SME.sk. Naopak, systemove tiles aj Meteoservis funguje normalne.
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matiqos »

dalsie podrobnosti k dlazdiciam: http://www.wpcentral.com/windows-phone- ... st-assumed" onclick="window.open(this.href);return false;

teraz by ma zaujimalo, co robili v MS od ohlasenia 7.8 po vydanie, co bol takmer rok, ked vypustili zabugovanu verziu...
jenda007
nováček
nováček
Zařízení: nokia lumia 900

Post by jenda007 »

kdo ma z vas problem s marketplace tak to je jen chvilkovy mel sem to taky a hned druhej den sli zase vsechny aplikace stahovat
mceza

Post by mceza »

OrcusDei wrote:což očividně způsobuje spoustu problémů se zpětnou kompatibilitou u všeho, co se potřebuje dotazovat serverů.
Zdroj?
mceza

Post by mceza »

Já jsem například nezaznamenal problémy se zpětnou kompatibilitou u ničeho. Ale jasně, že sem do každého druhého tématu nepíšu, že mi vše funguje. Ano, někde se vyskytly problémy, ale vypadá to na ojedinělé případy a rozhodně se tak nehodí mluvit "o všem".
mceza

Post by mceza »

Ok, řekni mi příklad, kde co nejde a já to u sebe vyzkouším. Jeden příklad.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

Ja tiež milujem ľudí ktorý "mne to nejede vše je k hovnu". A pokiaľ sa neľúbi nechápem načo máte tie telefóny...
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

Ano človek ktorý na to nemá si to nekúpi a nebude okolo toho kecať. Človek ktorý na to má si to kúpi...ale to sme OT a okrem všeobecných sťažností si nepovedal nič. A tu sa uvádzajú chyby Aktualizácie WP7.8, topic Chyby užívatelov môžeš skúsiť založiť...ďakujem, nepokračujem v OT.
mceza

Post by mceza »

OrcusDei wrote:u všeho co se dotazuje serverů... to že ty nějakou tu feature nevyužíváš celou a tak problém nezjistíš ještě neznamená, že ta daná věc funguje vpořádku
Opět prosím o příklad toho, co při dotazování serverů na WP 7.8 nefunguje. Stále jsi ho nedal. Dle tvých příspěvků nefunguje všechno. Takže mi řekni jeden jediný příklad a já to vyzkouším. Hraju několik her a se servery vše funguje bez problémů, využívám několik služeb, taktéž bez problémů.

Ale jak si sám řekl (přestože vůbec nemáš nejmenšího tucha, co s telefonem dělám), nemusím využívat nějakou tu feature. Tak do toho. Dej mi příklad.

Zatím ses kromě všeobecného nadávání moc nepředvedl...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

OrcusDei: Chybu hledej jinde,zajimave ,ze me na Lumii 900 - WP7.8 fungovalo vse bez potizi a ty mas problem uplne snad se vsim.Ani me nenapada co ti za OS doporucit,ty budes "zapasit a neumet" se vsim.Zatim je spise problem v tobe nez ve WP7.8
mceza

Post by mceza »

OrcusDei: Mě to moc vtipné nepřipadá. Napsat, že na všech fórech všichni píšou, že všechno, co využívá serverový dotazování nefunguje a pak místo jednoho konkrétního příkladu se jen smát?

htcjirka: Já bych mu doporučil iPhone. Problémů bude mít sice stále ranec, ale aspoň to nebude psár v této sekci :lol:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

ani si neodemkne windowsphone a nenahraje si tam custom rom, jako to máš ty jestli se nepletu.
Pletes se,custom rom jsem nikdy nemel a nepouzival + nikdy pouzivat nehodlam :roll:
Tak zkus synchronizovat třeba ty kontakty s outlookem
Funkcni bez problemu.
Zajímavé, že nikomu nefungoval marketplace, dokonce sám si psal o tom
To nema nic spolecneho s WP7.8,Microsoft ma bordel i ve store na WP8.Vzniknul mu "neporadek" mezi WP7.x a WP8 aplikacemi.Opraveno a jede se dal.Na N9(/MeeGo) take obcas nefungoval obchod,na Androidu take obcas sluzba zlobi,nic prekvapujiciho.

Zatim mas problemy zejmena ty,to neni o fanouskovstvi,nemam oblibeny zadny system,pouzivam ten co me zrovna vyhovuje.Jak neco nefunguje prodavam a kupuji neco jineho.To ,ze je OS nad tve sily,za to se stydet nemusis.
it_man
nováček
nováček
Zařízení: Omnia 7

Post by it_man »

Tož se přidám, i když problémy které uvedu byly už i v 7.5 - synchronizace s Exchange serverem nefunguje 100%, často se mi stává, že když zruším úkol na PC, v telefonu zůstává i po několika synchronizacích. Stejně tak MS nedodělal při zadávání úkolu v telefonu kolonku "OD", takže lze zadat jen termín a upozornění. Po syncu pak není na PC úkol kompletně vyplněn - OD, TERMÍN, UPOZORNĚNÍ.

Chápu, že toto jsou mé specifické problémy, ale vadí mi.

Paralelně jsem to zkusil s Androidem a synchronizace fungovala dobře.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Vyexportoval si z outlooku všechny kontakty do CSV a nahrál je do People hubu? Leda ve snu
S exportem kontaktu z outlooku jsem nikdy nemel zadny problem,vse probehlo tak jak ma,nevim co vic chces slyset.A vetsina s tim problem nema,jak vidis i ve svem odkazu.Kdyby ne rad o tom napisu,protoze do WP7.x jsem tu dlouho "negativne" kopal a rad zverejnil jakykoliv neduh.Nemam vubec duvod WP nadrzovat,ba naopak.Jinak vzdycky se najde par nemotorů,kteri maji problem se vsim a jen okolo sebe prskaji. A ani nedokazou vysvelit co "presne" maji za problem,ci nejaky priklad a jen hazeji sproste nadavky viz
ENDE ŠLUS, blbečci čus
nemam na to si furt kupovat nový telefony
Neni duvod si koupovat novy telefon,problemy s "obchodem" jsou obcas i na ostatnich OS.Behem chvile je Google,Microsoft a jini vyresi.
tak jsem za potížistu a odemě reporty nejsou dost dobrý. Ačkoliv jsou jedny z mála, který přináší report o tom, co skutečně za problémy je.
Zase tak si never :tlem:

WP7.8 chodi k plne spokojenosti.Chce to trochu umu,pouzivat hlavu a bude chodit i tobe. ;-)
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matiqos »

WP 7.8 ocividne MA nejake problemy a reportuju to aj wpcentral a wmpoweruser a to konkretne zatial tieto 2:
- problem synchronizacie kontaktov z outlook.com, synchronizuje len par kontaktov podla zahadneho random kluca a kontakty je potrebne vytvorit nanovo - osobna skusenost
- problem so zivymi dlazdicami ktore sa nerefresuju, podla analyzy Heathcliffa z WP komunity 2 z 3 sposobov updatu dlazdic su zabugovane - osobna skusenost

S WP7.5 som nemal absolutne ziadny problem, za mesiace pouzivania sa nic nestalo, ani raz som ho nemusel resetovat, proste nic.

Mozete si hovorit co chcete, ale s WP7.8 nie je vsetko v poriadku. Ti, co ste sa nestretli s horeuvedenymi problemami mozte byt radi a spokojne uzivat wp zariadenie...
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

Post by mmme »

Kopete tu do mrtvoly a hádate se u toho jak malý kluci :-D
mceza

Post by mceza »

S tou mrtvolou bych se nebyl tak jistý. Ano, WP 7.x telefonů už moc nepřibude, ale než se té stávající trochy zbavíme...
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”

Post by biscuit84 »

Zrovna budem v pondelok predavat svoju L710. Zune mi zatial aktualizaciu neponukol a neslo to ani vynutit. Ale ako tak pozeram na toto forum, lepsie bude nechat tam 7.5. Kamaratka, ktorej ju predam tam chce mat FB, WhatsApp, hudbu a nejake fotky a to jej bohato postaci :)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”