Tak som si pripravil jedno video aj ja

Je to ako reakcia na toto:
htcjirka
Včera v 17:59 | Reagovat
Bohužel je to naopak,právě podpora plnohodnotného multitaskingu třeba na N9,kterou v současnosti používám mě nechávává čekat daleko méně, než u Windows Phone,kde ještě člověk čeká než se daná aplikace probere ze spánku.
Standa
Včera v 19:53 | Reagovat
htcjirka: přesně tak Jirko. Tady se ve velkém onanuje nad rychlostí WP, ale zapomíná se na čekací časy při probouzení aplikace. S plným multitaskingem se toto neděje

.
.
.
Až budou pro Mango všechny aplikace co v něm používám napsány kvalitně, pak neřeknu ani bů
Ja neviem, či som nezrozumiteľný, ale skúsim to teda znova.
iOS a WP boli na začiatku predstavené bez možnosti freezovania aplikácií na pozadí. U iOS sme čakali všetci vieme ako dlho. U WP menej. Keďže je WP stále mladý systém, tak logicky ešte existujú staré aplikácie (dokoncia niektoré aj priamo od MS), ktoré toto nepodporujú.
Plnohodnotný multitasking v takej podobe akú poznáme na Windows je vyslovene neefektívna hlúposť a za tým si stojím.
Hlavne ale čítajte prosím medzi riadkami to, čo píšem.
Ja neutláčam multitasking a nevolám po jeho zničení. Bavím sa hlavne o tom "plnohodnotnom multitaskingu".
Ja vyslovene zastávam názor, že:
- Predvolene MUSÍ byť každá aplikácia po stratení focusu zmrazená.
- Pre isté druhy úloh by mal operačný systém ponúknuť špecialnu možnosť pre ziskanie procesorového času (programátor musí o toto požiadať cez kód).
- Pre ďalšie typy úloh by beh na pozadí mal byť povolený, ale vyslovene znova len na žiadosť programátora. Ide o hudobný prehrávač povedzme, budík, navigáciu, nahrávanie hovorov a rôzne iné činnosti, kde sa to naozaj zíde.
Ide hlavne o to, že aby sa nespoliehalo na programátorov, že pri programovaní autovej hry Asphalt sa postarajú o freeznutie aplikácie, ale aby bola freeznutá automaticky a zase naopak, aby sa programátori napr. navigácií špecialne o beh na pozadí postarali.
Prosím nech to nikto neberie ako útok. Video je len dementácia vyhlásenia, že plnohodnotný multitasking je rýchlejší. Nie je. Môźe byť maximálne len ROVNAKO rýchly. V konečnom dôsledku ale plnohodnotný multitasking pri mnoho bežiacich alikáciách systém len brzdí a preto je na mobile okrem špecifických situácií vyslovene nežiaduci.
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=2hUadca1gWw&hd=1[/youtube]