WP7 Marketplace se konečně otevírá pro české vývojáře

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Radek Hulán teď na Twitteru psal, že se mu s českým Live ID a českou kartou podařilo na Mangu (beta 2) zakoupit aplikace z Marketplace, takže se asi ledy začínají dávat do pohybu. Pokud máte někdo telefon s Windows Phone 7 bez Manga, můžete zkusit, zda vám to také funguje? Nemám teď nic po ruce (za případné info díky).
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Bez Manga to nejde, otestováno, dělal jsem flash z 7004, přes NoDo až po Mango Beta2. Šlo to až v Beta2.
bigben
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia7

Post by bigben »

A co koupil ?
Faramir
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPad 2 3G 64 GB white

Post by Faramir »

Mě Trophy s 7392 při přístupu s českým Live ID stále suše sděluje, že nakupovat nemůžu, naštěstí už aspoň můžu stahovat free aplikace, takže pokrok tu je...
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

A neni to trochu nevýhoda mít český live účet? Mě se podařilo přidat kreditku k US účtu. U amerického účtu mohu nakupovat krom aplikací a her i hudbu, stahovat podcasty. Když jsem chvilku používal francouzský live účet, tak jsem měl problémy s aktualizací pozadí interpreta, neměl jsem možnost koupit hudbu v music hubu, s mangem jsem neměl položku podcasty. U českého účtu předpokládám pouze možnost nákupu her a aplikací. Takže u českého účtu vidím jedinou výhodou, že popisky aplikací budou v češtině. Snad čeští vývojáři nebudou natolik hloupí, že své aplikace budou umísťovat pouze na český marketplace (nemožnost stáhnutí z US účtu).
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

bigben wrote:A co koupil ?
Nasraný ptáky :)

http://myego.cz/tmp/zune.png" onclick="window.open(this.href);return false;
premikkoci wrote:A neni to trochu nevýhoda mít český live účet?
Xbox Live mám český účet, SkyDrive je připojen na český účet (OneNote a Office dokumenty), Messenger je na český účet, nebaví mě mít dvě Live ID. Jsem rád, že funguje už CZ :)
Faramir
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPad 2 3G 64 GB white

Post by Faramir »

Vzhledem k tomu, že podcasty mě nezajímají a hudbu kupuji na CD je mi americký účet (falšování adresy, telefonu, zařizování americké kreditky etc) naprosto k ničemu. Navíc jsem zjistil, že Trophy používám naprosto minimálně, všechno dělám z iPadu (kromě volání a příjmu SMS), takže peníze půjdou Applu, ne Microsoftu. Hudbu a filmy si normálně naláduju z PC (kupovat z Marketu nebo iTunes mě opravdu nijak neláká, lossless mi stejně nenabídne ani jeden).

Navíc na všechno používám české Live ID (email, Messenger, SkyDrive ...), nevidím důvod, proč kvůli špatnému rozhodnutí mít dva, kvůli WP7 jsem si sice americké Live ID založil, ale je to východisko z nouze, používat ho prostě nebudu. A když se mi Trophy vrátil ze servisu, prostě jsem rovnou nahodil český účet a dál to neřeším.

Radek Hulán: Nasraný ptáky jsem včera kupoval pro iPad, to je super hra :.)
jasomnepil
nováček
nováček

Post by jasomnepil »

Je mozne nejak zmenit Live ID na ktore je telefon zaregistrovany? lebo doteraz som mal UK ucet aby som mohol stahovat aspon free aplikacie ale chcel by som si ho zmenit na vyvojarsky cesky... da sa to aj inac ako kompletnym resetom telefonu?
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

RE: WP7 Marketplace se konečně otevírá pro české vývojáře

Post by p.a.Ť.o »

stale dokola- bez resetu to nejde
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

premikkoci wrote:A neni to trochu nevýhoda mít český live účet? Mě se podařilo přidat kreditku k US účtu. U amerického účtu mohu nakupovat krom aplikací a her i hudbu, stahovat podcasty. Když jsem chvilku používal francouzský live účet, tak jsem měl problémy s aktualizací pozadí interpreta, neměl jsem možnost koupit hudbu v music hubu, s mangem jsem neměl položku podcasty. U českého účtu předpokládám pouze možnost nákupu her a aplikací. Takže u českého účtu vidím jedinou výhodou, že popisky aplikací budou v češtině. Snad čeští vývojáři nebudou natolik hloupí, že své aplikace budou umísťovat pouze na český marketplace (nemožnost stáhnutí z US účtu).
Tohle přesně řeším taky. Od doby, co mi šla k UK účtu bez problémů přidat česká kreditní karta nevidím v CZ účtu žádnou výhodu :-/
jasomnepil
nováček
nováček

Post by jasomnepil »

hm tak nahral som do telefonu mango a zaregistroval ho na cesky live ucet, marketplace zobrazuje ceny normalne v czk ale po pridani ceskej kreditnej karty (csob studentsky ucet, visa) mi pri nakupe napise "you may have entered incorrect payement infformation. Open zune sw on your pc and check your account and payment information ( settings> account my account), then try again". Udaje o kreditnej karte som kontroloval aj na stranke https://live.xbox.com/cs-CZ/" onclick="window.open(this.href);return false; a su dobre (skusal som kartu viackrat odobrat a pridat a stale to nefunguje... neviete kde moze byt problem(aku adresu treba zadat pri pridavani karty? )?
jame93
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 Trophy

Post by jame93 »

Ahoj aktualizoval jsem na Mango Beta 2 ale stahovat aplikace z mango mi nejde ani free svoje aplikace me funguji ale cokoli z marketplace nic. Chtel bych se optat funguje vam i ten Zune ucet?
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”