IkE Blaster wrote:iPhone se doteď nedokáže připojit na Cisco síť zabezpečenou WEP 128b klíčem s indexem 2. I kdybych toto přehlédl, tak na WM s nastavením nebyl žádný problém, nechápu, jaký tam můžeš vidět. Zapnu wifi, otevřu nastavení wifi (z today screenu přes jeden tah prstem), vyberu síť, nastavím případně klíče, pokud nejsou, tak jen odklikám 3x next.
Aký? Stylusoidný

Nečakal som, že toto niekedy poviem, nakoľko ja som bol veľký odporca kapaciťákov.
Celý WM je stylusoidne zameraný. Ten systém je už tak prehnito starý, že aké koľvek plátačky na neho by neviedli k ničomu dobrému a ten systém by sa stabilitou a rýchlosťou nikdy nevyrovnal iOS a funkcionalitovo by mu aj tak šliapal na päty Android (ktorý by bol ale svižnejší, nakoľko má modernejšie a nie staré jadro).
Čo sa WiFi týka, máš pravdu, ale ja som to predsa aj napísal. WP7 sa dokonca nevie napojiť na sieť so skrytou SSID čo je závažnejší problém ako nejaká Cisco sieť zabezpečená s WEP 128b key. Ja používam device doma, v kaviarni, atď... Ak mi niekto tvrdí, že na WM a iOS/WP7/Android je to pohodlňejšie, tak si zjem ponožoky.
To Standa: Pamätám si ťa ešte z ce4you fóra

.
Po výroku ako
Pak ano, pak chápu, že je pro vás iphonisty iPhone dokonalost.
a hlavne
moderní platformy beru jako "friendly-for-stupid-user"
nedávam tvojim názorom už takú váhu.
Nikdy som nepísal, že WM, nemajú vyššiu funkcionalitu ako iOS. Preboha živého už sa pochopme. Veď aj Android má vyššiu funkcionalitu ako iOS aj ako WP7, no napriek tomu je iOS od Androidu lepší a po Mangu bude aj WP7.
Lenže funkcionalita je jediná výhoda WM. To, čo ty nazývaš "friendly to stupid user" je skôr "easy to use". Áno, iOS bol na začiatku orientovaný (respektíve jeho majiteľmi sa viac stávali) veľmi primitívne skupiny ľudí (stačí pozrieť video prvého majiteľa iPhone na Slovensku menom Vinco).
Ja vravím, pre mňa nie je prvoradá totálne prebytočná funkcionalita, ale hlavne použiteľnosť. Samozrejme musia byť zachované základné veci, ktoré s telefónom denne robím, ale tie musí zvládať prístroj čo najviac dokonalo, nech pritom nemusím porodiť.
Poviem príklad z inej oblasti:
Povedzme si automobilový priemysel.
ÚDAJ NA PAPIERI | REALITA
--- | ---
vyhrievanie sedadiel | niekde môže byť nastaviťelné viacstupňové, inde ON a OFF
bezkľúčový prístup | niekde zakomponované v kvalitnom pevnom diaĺkovom ovládači, inde karta ako kreditka
dažďový senzor | niekde funguje kvalitne a dokonale, inde ho oklame prach a stiera ako blbý
servo pre parkovanie | niekde treba stlačiť button, niekde to ide automaticky
...
Darmo jedno auto bude mať funkcií viac, keď tie čo má, nezvláda tak komfortne ako to druhé, ktoré ich má menej.
- Fakt bolo pre vás pohodlnejšie čítať maily na WM?
- Fakt bolo pre vás prekreslovanie prepracovanejšie na WM? (to nie oproti iOS, ale oproti Androidu, kde sú tie widgety na úplne inom levely než na starom WM)
- Fakt sa pohodlnejšie inštalovali a kupovali aplikácie (MS prišiel s Marketplace pre WM, fakt to bolo pre vás použiteľné)?
- Fakt vám nevadilo, že bez stylusu toho veľa nenarobíte, počas chôdze skoro nič a každá app, čo to riešila, sa nechutne pomaly vykreslovala?
- Fakt vám nevadila rôznorodosť a nekompatibilita aplikácií? (toto považujem za jednu z najväčších výhod WP7 a iOS oproti Androidu - nie su tak roztrieštené a pravidlá sú u WP7 jasne dané).