Windows Phone 7 jsou hotovy a finální verze míří k výrobcům
IkE Blaster: Nevim, ja jsem to nepouzil proto, ze bych to slysel vsude kolem sebe a chtel byt "trendy". Proste jsem rad, kdyz ma aplikace graficky pekne a prehledne UI, ale hlavne me stve, ze vsechny nove aplikace se delaji jen pro iPhone, pripadne pro Android. Ale iPhone jasne vede. Jak uz jsem psal jinde, vznika i hodne sikovnych marketingovych aplikaci, ale zase jen pro iPhone. Uvadel jsem priklad Pizza Hut, nebo tohle. Sice to neni u nas, ale proste takovehle veci se na WM nedelaji. Ani jine nove sluzby sve aplikace nedelaji na WM (Gowala). Takze moderni aplikace mi opravdu chybi.
-
Skijumper
- přispěvatel

- Zařízení: BlackBerry 8520
Docela se mi to začalo líbit, a uvidíme jaké to bude v praxi a jaké budou telefony. Nicméně bych si dokázal představit Windows Phone telefon v kapse aniž bych byl uražen 
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Mno uplne prvni vec, ktera me totalne dostala na NetCF byla "podpora" uplne obycejnych pruhlednosti (alpha kanal)... psat desitky radku, abych mel jen pitomou pruhlednost fakt do 21. stoleti nepatriIkE Blaster wrote:když vidím, jak i jen .net CF (compact) je oproti stolnímu .net frameworku ořezaný i na nesmyslných věcech, tak si moc nechci domýšlet, jak to tady může dopadnout.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
To bych třeba ještě pochopil, v dobách WM2003 byl problém s výkonem... že to nedodali do novějších .net cf je už horší fakt. Ale spíš mě rozsekala věc, že obyčejný label neobslouží click event (na PC ano, na .net CF ne). Musí se napsat vlastní control (což je zrovna u labelu primitivní záležitost, ale prostě to je věc na 3 řádky v kódu a výkon ani nic jiného to nedegraduje). K tvému faktická připomínka (já vím, také už pouze výmluvná fráze) - WM nebyl původně určen pro grafické aplikace typu "poloprůhledné tlačítko", to je až trend nových verzí WM a MS se tomu přiblížil ve WM6.5 (protože chtěl WM přiblížit konzumním uživatelům, než vydá nový systém). Osobně jsem s vývojem utilit (soukromé použití) pro WM spokojený, jelikož ty grafické parády nepotřebuji a zbytek je celkem použitelný. Ještě se mi nelíbí odekání threadingu (spíš možnosti zpětných delegátů v threadech)
S programováním v silverlightu zkušenost nemám, ani nevím, jaké jsou rozdíly mezi silverlightem jako appletem a aplikací pro WP7.
All.Os: Máš pravdu v tom, že nové aplikace pro nové služby se už pro WM nevyvíjejí, to je prostě dáno ukončením podpory od MS. Ale neřekl bych, že nová = moderní. A těžko označit, co je moderní aplikace. Sociálně napojená? To je individuální měřítko.
S programováním v silverlightu zkušenost nemám, ani nevím, jaké jsou rozdíly mezi silverlightem jako appletem a aplikací pro WP7.
All.Os: Máš pravdu v tom, že nové aplikace pro nové služby se už pro WM nevyvíjejí, to je prostě dáno ukončením podpory od MS. Ale neřekl bych, že nová = moderní. A těžko označit, co je moderní aplikace. Sociálně napojená? To je individuální měřítko.
Tak zrovna "sociálně" WM docela fungujou (když pomineme třeba tu Gowallu, kterou stejně nepoužívám), třeba Sense je propojené s FB, Twitterem i YouTube, takže kdo to potřebuje, ten to tam má.
Moderní je v mém pojetí aplikace reflektující aktuální vývoj světa, lidé vymýšlejí nové funkce, nové způsoby využití mobilních zařízení, nové techniky a technologie a na WM se už z tohohle pohledu takřka ničeho nového nedočkáme. Ještě štěstí, že QR kódy byly vymyšleny tak dávno, jinak by tu dnes nebyla žádná pořádná čtečka (já je občas opravdu využívám). A jak uz jsem psal, grafické rozhraní většiny WM aplikací oku taky nelahodí, a ačkoli to není to nejzásadnější, tak mnohem raději používám aplikace se soudobým designem (jak grafickým, tak funkčním).
WM je z mého pohledu stále nejlepší mobilní systém, ale bohužel OS dělají z velké části aplikace a podle mě má v tomto ohledu iPhone i Android náskok (kromě některých specializovaných aplikací pro úzké využití).
Moderní je v mém pojetí aplikace reflektující aktuální vývoj světa, lidé vymýšlejí nové funkce, nové způsoby využití mobilních zařízení, nové techniky a technologie a na WM se už z tohohle pohledu takřka ničeho nového nedočkáme. Ještě štěstí, že QR kódy byly vymyšleny tak dávno, jinak by tu dnes nebyla žádná pořádná čtečka (já je občas opravdu využívám). A jak uz jsem psal, grafické rozhraní většiny WM aplikací oku taky nelahodí, a ačkoli to není to nejzásadnější, tak mnohem raději používám aplikace se soudobým designem (jak grafickým, tak funkčním).
WM je z mého pohledu stále nejlepší mobilní systém, ale bohužel OS dělají z velké části aplikace a podle mě má v tomto ohledu iPhone i Android náskok (kromě některých specializovaných aplikací pro úzké využití).
-
zune85
- nováček

- Zařízení: Lumia 735
jedine čo tuto platformu zabije,lebo predpokladam že 80% ludi to bude mať na hry
bude kradnutie
no možno sa tým aj viac rozšíri do sveta
uvidíme,hlavne aký k tomu bude HW a hlavne ako to bude aj vyzerať
pretože Android je fajn ale tie plasťáky od samsungu už neviem rozoznať jeden od druheho
bude kradnutie
no možno sa tým aj viac rozšíri do sveta
uvidíme,hlavne aký k tomu bude HW a hlavne ako to bude aj vyzerať
pretože Android je fajn ale tie plasťáky od samsungu už neviem rozoznať jeden od druheho
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
No pokud jejich market nebude v půlce světa fungovat, případně bude software 30x dražší než v AppStore, jak je dosud dobrým zvykem, pak se krást bude.
- bkf1
- smartmaniak

Jak jsem tedka cetl, tak to vypada, ze Samsung se do WP7 nebude nejak hnat a bude spise cekat, jak se WP7 na trhu uchyti. Planuje vubec nejaky vyrobce vyrobu nejakych smartphonu s WP7? 
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Tak pro WP7 jen dobře. Samsung s jeho rozvrzanými nedoladěnými mrdkami, nafouklými bublinami a leštěnými prdy 
- bkf1
- smartmaniak

jo LG bude lepsi

I kdyz pravda posledni kousky od LG v paradoxne "samgungackych" designech mi celkem padly do oka ;o) Jen kvalitou si nejsem jisty...
I kdyz pravda posledni kousky od LG v paradoxne "samgungackych" designech mi celkem padly do oka ;o) Jen kvalitou si nejsem jisty...