HTC Legend: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů (diskuze)

Diskuze věnovaná komunikátoru HTC Legend
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

prcko: Však HTC Legend má Android 2.1, ale problém je v procesoru. Market koukám vyžaduje ARMv7 CPU a Legend má starší verzi ARMv6 (Qualcomm). Ale i tak díky za odkaz, alespoň vím, proč to nejde ;)
ezzz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by ezzz »

Přesně tak. Je to dost nepochopitelné, když si vezmete, že uživatelé iPhonu mají Google Earth normálně k dispozici (nevím jestli s nebo bez Jailbreaku), zatímco majitelé Androidu (operační systém od Google) mají smůlu (až na Nexus One a asi Desire). Nechápu, měla by to být základní aplikace pro Android, už jen proto, že Google. No jo, dějou se to dneska věci, co?
prcko
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 920, 520

Post by prcko »

Apropo ak ma niekto problem s marketom ze sa mu tam neobjavuju niektore aplikacie skuste vytiahnut simkartu zapnut telefon pripojit sa na net cez wifi a objavia sa vam tam aplikacie ktore niesu urcene pre vas region ale to je trochu mimo temy dalsia vec co na zacina hnevat na legende je absencia tlacitok na prijatie a ukoncenie hovoru v tomto obdobi to az tak nevadi len neviem co v zime nic ine mi asi neostane len rukavice budem musiet davat dole ked budem chciet prijat hovor zatial som na inu moznost neprisiel ale ruku na srdce ktory telefon je dokonaly fakt skoda toho volneho miesta pod displayom co sa tyka optickeho snimaca mozem povedat ze je to lepsie ako trackball ten totiz posuval polozky iba po jednej a dorolovat sa niekam bola niekedy riadna drina na magicu a heru som ho vyuzival malokedy na legende sa s nim pracuje lepsie ci uz v ponukach textoch alebo na webe. Hlinikove telo zatial mozem iba pochvalit len mam strach z toho ako sa to bude chovat v lete ked budem mat telefon ako navigaciu na celnom skle pamatam si este na problem s diamondom ktory kvoli prehrievaniu prestaval nabijat a a pomohlo mu len ofukovanie klimou na celne sklo aby sa chladil ;) display je mam pocit o nieco lepsi na heru a magicu robim preklepy legend reaguje na moje prekvapenie o nieco presnejsie a dokonca presne rozpozna kliknutie na male odkazy v prehliadaci bez priblizenia co ma milo prekvapilo vydrz je tiez celkom slusna necakal som dva dni bez nabijacky ale pri normalnom vyuzivani vydrzal jeden a pol dna pri klasickom pouzivani 3g siet aktualizacia mailov pocasia kecalek na pozadi obcas web niekolko desiatok sms a asi desat minut hovorov display na slnku nieje az tak dobre citatelny k dokonalosti tych najlepsich mu este kus chyba senzor regulacie jasu pracuje spolahlivo tak isto ako senzor priblizenia ktory vypina display pri hovore inac nemozem si pomoct ale legend mi trosku pripomina prvu generaciu iphonu :)
usm123
nováček
nováček
Zařízení: bb 8900

Post by usm123 »

Fungují na tom goggles? V marketu je nevidím.
prcko
přispěvatel
přispěvatel

Post by prcko »

Niekde som cital ze goggles podporuju qvga rozlisenie a to bude asi dovod preco ho v markete nevidis
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Google Googles v Marketu z Legenda skutečně nevidím, je to kvůli absenci QVGA rozlišení, píše se to i na ofiko webu:
An Android device running Android 1.6 or above
A QVGA screen
A camera with autofocus

Je ale zajímavé, že na ilustračních obrázcích aplikace je Nexus One a Motorola Milestone, které mají WVGA, takže by to tam také nemělo fungovat :-)
prcko
přispěvatel
přispěvatel

Post by prcko »

no nielen microsoft ale aj google dokaze niekedy prekvapit :-D
malcor
nováček
nováček

Post by malcor »

Měl bych pár dotazů. Některé se týkají Legenda, některé Androidu obecně. V současné době používám HTC Touch HD a uvažuju o přechodu.

Legend:

- jak je to s rozlišením displeje. Zajímal by mě názor někoho kdo používal něco s WVGA rozlišením. Není to krok zpátky? Když teda pominu nefunkčnost některých aplikací jako je třeba Google goggles.
- Jak je to s výdrží baterky?

Android obecně:

- jak funguje příjem hovorů a SMS při pouřžívání datových služeb. Používám Surf&Mail od T-mobile. Když je aktivní na pozadí třeba Twitter, přijdou mi v pohodě hovory?
- dá se nějak nastavit, aby se při zapnuté wifi přednostně samy připojovaly free sítě a když nejsou tak teprve data přes mobilní sítě? Případně ještě to, že wifi bude zaplá třeba od 15:00 do 24:00 a během této doby se to bude chovat jak jsem psal výše a ve zbývajícím čase budou v provozu jen mobilní data?

Díky za odpovědi
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

No HVGA rozlišení je oproti WVGA rozdíl a vidět to je. Předtím jsem používal HTC Touch Pro2 s WVGA a chvíli jsem si na přechod musel zvykat, ale ve výsledku to zas tak zlé není (v systému je to prakticky jedno, největší rozdíl je při prohlížení internetu). Pokud vás láka WVGA, doporučuji počkat na HTC Desire, který by měl být dostupný v dubnu (snad).

Založil jsem ještě nové vlákno, kam jsem přidal VGA video natočené Legendem.
malcor
nováček
nováček

Post by malcor »

Právě mezi Desire a Legendem se rozhoduju. Co se týče rozlišení tak je zjevně poznat, že systém je "touch friendly", takže to zase taková krize není (a taky to možná bude mít pozitivní vliv na výdrž baterie). Osobně se mi mnohem víc líbí design Legendu, ale horší procesor (nejen výkonem, ale i z hlediska třeba výše zmíněných aplikací jako Google Earth) a menší rozlišení u Legendu zas nahrává Desiru. No a pak je tu i cena. :) Asi chvilku vydržím než si oboje někde snad osahám.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

malcor: S tím designem naprostý souhlas, u mě také Legend oproti Desire vede na plné čáře; vzhled je hodně elegantní.
Lmvcet
nováček
nováček

Post by Lmvcet »

Legend mě čeká na poště, a stále se rozhoduji zda nepočkat na Desire. Dizajn Desire je pro mě hrozný, to je bez debat. ale spíš mě zajímá jestli je možné že v blízké budoucnosti na ten Legend ty apps jako Google Earth + G. Googless budou zprovozněny, anebo je to fakt u tohoto modelu definitivně pase?
A ještě jedna otázka: četl sem že u nástavby Sence nefunguje ta rotace, právě na to Sence sem se těšil. Ta samotná nástavba jak moc to zpomaluje? Díky.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Já si myslím, že bychom se později uvolnění těchto aplikací pro HVGA mohli dočkat, vždyť právě tohle rozlišení je u Android zařízení zatím nejčastější (ale pomalu se tlačí vpřed WVGA). Sense funguje pouze v portrait režimu, v landscape nikoliv. Systém to nezpomaluje téměř vůbec, je to pěkně plynulé. Pouze když si na pozadí pustím MP3 s bitrate 384kbps, tak lze při listování v záložkách Sense pozorovat drobné zpomalení, ale furt to není žádné výrazné sekání. Ten 600 MHz Qualcomm už něco zvládne :-)
Lmvcet
nováček
nováček

Post by Lmvcet »

A Vy Sence používáte, nebo se Vám více líbí to androidácké prostředí?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Lmvcet: Na fóru si tykáme :-) a jinak ano, používám Sense a jsem s ním maximálně spokojený.
Lmvcet
nováček
nováček

Post by Lmvcet »

Ok, myslím že ho dnes vemu, zdá se být opravdu skvělý... navíc hádám že ten Desire bude cca za 12 500, a ted není doba na rozhazování. :-)
malcor
nováček
nováček

Post by malcor »

A jak to s tou rychostí vypadá po chvíli používání? I když je teda na tenhle dotaz asi brzo. Já na mém HD pozoruju průběžné zpomalování. Myšleno jako po resetu zařízení. Půl dne to jede rychle, pak se to trochu zpomalí a za cca dva, tři dny se to ustálí na znatelně nižší rychlosti pohybu mezi obrazovkami ve srovnání s telefonem po resetu.
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Uptime mám asi 34 hodin což je od vybalení a naprosto bez problémů. Občasné zpomalení se alespoň u mě koná. Třeba když jdu do nastavení a otvírám nabídky a vracím se zpět. To občas jako nereaguje, prodleva je cca vteřina. Nic moc hroznýho.
Jinak plochy jsou rychlý pořád stejně a to znamená hodně rychlý.
prcko
přispěvatel
přispěvatel

Post by prcko »

V marketu si najdi nejaky task manager a nainstaluj si ho android nechava vela veci bezat na pozadi a za normalnych okolnosti si to ani nevsimnes vypinanie beziacich aplikacii klasickou cestou je dost komplikovane pouzitie dobreho taskmanageru je na nezaplatenie
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Mohu doporučit skvělý Task Manager od Rhytm Software, který funguje na výbornou, má vlastní widget na hlavní obrazovku a je přístupný i skrze notifikační oblast.
Post Reply

Return to “HTC Legend”