Windows Mobile 7: Krátký videopohled a nové postřehy!

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

krátké video : http://www.youtube.com/watch?v=sBOFIbAddcY" onclick="window.open(this.href);return false;
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Bohužel WP 7 ztrácí zásadní vlastnost WM a to je svoboda.
Jak si WP 7 přizpůsobíte? Doufám, že na to v Microsoftu nezapomenou.
Ano prostředí je pěkné, animované a plynulé, co když se ale někomu nebude líbit případně za čas omrzí?
Má smůlu, což by se u starých WM nestalo.. doufám tedy že Mrkvosoft nepůjde ve šlépějích Applu a nezačne zbytečně omezovat :-(
iasi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGN

Post by iasi »

carnero: "Ale stejně už mě nedonutí se k tomu vrátit."

Teba už niekto nútil? Mňa ešte nie. Dokonca som o takom prípade ešte ani nepočul.

Inak až po vyššie citovanú vetu mal príspevok význam. Nie celkom rozumiem, prečo majú ľudia na fórach venovaných niečomu potrebu riešiť svoj absolútny nezáujem o predmet diskusie. Vzhľadom na výpočet zariadení a predmetnú vetu sa musel WM dopustiť neuveriteľného ublíženia a zanechať hlbokú jazvu na duši.

:roll:
K veci však musím priznať, že viac ma zatiaľ oslovuje súčasná podoba WM.
Honza Zajíc
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire HD

Post by Honza Zajíc »

tak po tom co jsem viděl včera jsem byl zklamanej...
ale jak postupně prohlížím všechno nový co se šustne, videa, diskuse a tak, tak mi to dělá radost:)
myslím si, že se i toho multitaskingu dočkáme:)
a co se týče toho prostředí, tak podle mě to fakt ještě nebude finální verze...
a s tím přizpůsobením? myslím si, že pokud se MS dohodne s HTC na distribuci přístrojů s WP7S tak se tam například Sense přece jenom "nějak" dostane:D a pokud ne, tak si myslím, že by tam šlo přes marketplace dostat třeba SPB MS:)
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Pěkné. Takže by Windows Phone 7 Series nakonec nebyla jenom Silverlight aplikace spuštěná na Windows CE 6? :-D

Na multitasking jako takový zatím nevěřím. Podpoře starších aplikací věřím, jádro systému je kompatibilní, i když GUI zjevně ne.

Dále mě pořád znejišťuje označení. Rád bych nějaké upřesnění. Microsoft při představení Windows Phone 7 Series ani jednou nevyřkl ve spojení s novým systémem slovní spojení Windows Mobile (vyjímaje jednoho přeřeku). Označení Windows Mobile by totiž popíralo psychologii Windows Phone 7 Series: Tedy nedělejme z mobilního telefonu počítač. Microsoft chtěl představit rozhraní pro telefony, ne mobilní Windows.

A nedá mi to: Microsoft přece nikdy v minulosti nic pro telefony neměl. Pocket PC původně nebyly myšleny pro mobilní telefony, tuto podporu postupně přidávali sami výrobci zařízení, až Microsoft podlehl, a přidal ji sám.
cibetik
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: iPhone

Post by cibetik »

Trochu nechápu, proč si chcete nějak více upravovat vzhled OS? Pokud nahradíte UI něčím jako Sense, co vám zbude ze starého UI? V podstatě nic a proto pak nechápu, proč by jste si kupovali Windows Phones, když chcete v podstatě něco jiného. Buď se vám to líbí anebo ne, nejde se všem zavděčit.

O kompatibilitě aplikací dost pochybuji, si nedokážu představit na tomto OS staré hnusné aplikace. Podle mě nové aplikace nebudou vypadat dost odlišně od celého OS a budou svým UI muset zapadat, tj. budou vypadat jako aplikace People nebo Pictures
kecinzer
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by kecinzer »

Mně to celé přijde spíš jen jako nějaká nadstavba než plnohodnotný systém. Z těch pár vlastností co nám ukázali mi to přijde, jak kdyby jen udělali propojení na sociální sítě. Navíc na všech videích mi ty obrázky přijdou pořád stejné, tzn. jako kdyby to nenačítalo ze sítí nové informace.
Prostě bych chtěl vidět z toho systému více, tohle je fakt nula nula nic. Jako kdybych ukázal na svém telefonu Resco Contacts a Resco Photo Manager + nějaký audio/video přehrávač.
Co nějaké nastavení, správce souborů, nabídka start?
Prostě se mi to vůbec ale vůbec nelíbí.
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Moment,myslite,ze MS chce tymto iba telefon,nic len telefon pre masy?
V tom pripade toto neni upgrade WM6.5,ale skor downgrade zo Smartphonu na dumbphone+ a tym pre mna absolutne nema zmysel si tym zatazovat rozum.
Ak budu nadalej vyvijat WM6.5,tak to este prekusnem,ale s tymto tu by som sa spokojil asi tazko.
Holt,kazdemu ide iba o zisky a vobec ich nezaujima ta hrstka ludi,ktori chcu cosi ine(a zaplatili by).
Tot moj nazor...
ezzz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by ezzz »

To iasi: "Ale stejně už mě nedonutí se k tomu vrátit." přeneseně ČESKY znamená, že už nemá zájem mít ten systém v mobilu, tak ho hned nechytej za slovo, šmarjá. To se prostě tak říká.
iasi
přispěvatel
přispěvatel

Post by iasi »

:grin:

šmárjá..., to som pochopil, len som to považoval za príliš afektovanú a pomerne zbytočnú vsuvku, carnera poznám (teda virtuálne) už hodne dlho, pamätám si ešte diskusie, kedy odpadlíkom, prípadne inoplatformovým trpezlivo vysvetľoval, aký je s WM spokojný, ako dobre a bez zamŕzania funguje bez vynútených reštartov, tešil sa ešte na TP2... a zrazu nastal zlom.... niečo ako zlomené srdce :oops:, zakúpil hrdinu, predal TP2, odstavil WM web.... Tak som zareagoval, priznávam s dávkou irónie... šmárjá :roll:
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

iasi wrote:carnero: "Ale stejně už mě nedonutí se k tomu vrátit."

Teba už niekto nútil? Mňa ešte nie. Dokonca som o takom prípade ešte ani nepočul.

Inak až po vyššie citovanú vetu mal príspevok význam. Nie celkom rozumiem, prečo majú ľudia na fórach venovaných niečomu potrebu riešiť svoj absolútny nezáujem o predmet diskusie. Vzhľadom na výpočet zariadení a predmetnú vetu sa musel WM dopustiť neuveriteľného ublíženia a zanechať hlbokú jazvu na duši.

K veci však musím priznať, že viac ma zatiaľ oslovuje súčasná podoba WM.
Pokud Tě trápí jen jedna věta, tak proč ji proboha řešíš?

Napsal jsem co si myslím o nových Windows Phone 7. Tím "nucením" jsem měl na mysli skutečnost, že i kdyby ve Windows Phone 7 byla nějaká killer feature, nevrátil bych se k tomu. Píši to protože je to můj názor a píši to protože nejsem sám. Microsoft představil pro mnoho uživatelů Windows Phone 7 příliš pozdě... čemuž nasvědčuje skutečnost, že Microsoft přišel o nějakých pět procent mobilního trhu. Což je část, se kterou si někteří výrobci vystačí po celou svou existenci, tedy není to nevýznamné.

A pochybuji, že se ztracení uživatelé vrátí zpět. Co vlastně Windows Phone 7 nabízí navíc oproti ostatním systémům? Aplikace mají všichni, vazbu k druhému počítači nebo cloudu mají také. Nabízí Office, což bude zajímavé pro firmy. A pak Zune a Xbox. První moc uživatelů nemá nemá a druhé bude znamenat nejspíše jen něco málo ze světa Xboxu v mobilu. Nevím, ale nezní mi to jako důvod proč je nový systém od Microsoftu (který příjde za třičtvrtě roku!) lepší než ostatní. Zní mi to tak, že jen po letech jakž takž (podle toho, co Google, Apple, Samsung a Nokia nabídnou během toho třičtvrtě roku) dohnali konkurenci, nic víc. Nedokázali ji ale překonat.
iasi
přispěvatel
přispěvatel

Post by iasi »

Chcel som trochu flame, nakoniec, vzdy to moze niekto vymazat, pokial to niekoho uraza alebo je to neslusne alebo tak.
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by TomasNM »

Windows boli vzdy o otvorenosti,preto nechapem preco to sem dali tiez to "logo". Phone7 budiz,ale Windows?
roxtedy
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by roxtedy »

Pořád se řeší multitasking, ale to že WM 7 budou začínat od nuly, to tady nikdo nezmíní... Tím myslím, že pro WM 7 nebude ani jedna aplikace. Taky mě zajímá, jak se nový WM7 popere s celkem slušnou konkurecí. Sem zvědavý kolik bude mít aplikací WM7 po jednom roce..pro mě osobně je OS bez aplikací k ničemu...
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by TomasNM »

Ja som to spomenul tu:
http://smartmania.cz/index.php?ind=news ... #komentare" onclick="window.open(this.href);return false;
Citat:
Tak a je hotovo...
Stylus je historia,zbohom Letter Recognizer,zbohom rucne kreslenie poznamok.
Zbohom starym aplikaciam,ktore som zbieral 7 rokov.
Donevidenia svojim skusenostiam s WM,co sa tyka customizacie,vyvoja aplikacii,proste vsetkemu co bolo doteraz.
Toto su veci,ktore ma dlhe roky drzali pri WM,ale teraz,ked sme znova na nule,je asi cas pozerat inym smerom(kurna,nikdy som nemyslel,ze mi tieto slova vyjdu zpod prstov).
Som z toho celeho velmi sklamany a ako zaryty WM uzivatel toto povazujem za uplny podraz.
Tento tyzden mam dostat Hero(G2),tak ak Android nesklame,viem kam sa mam uberat.
Ked od zaciatku,tak od zaciatku.
Rest In Peace Windows Mobile.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Co si pamatuji tak Microsoft ještě tak před měsícem tvrdil, že WP 7 bude kompatibilní s aplikacemi ze starších WM. Jak to tedy bude se můžem jen dohadovat (pokuď už vyšlo ohledně tohoto něco oficiálního tak mne omluvte ;-) )
Pacik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MDA Compact V

Post by Pacik »

Když sem viděl první fotky a videa s WM7, tak sem byl zděšen. Ale teď když už sem viděl více videí, více screenů, atp... tak si začínám zvykat. Ano Microsoft s toho udělal mobil pro každého (přeci jen - a to musí přiznat každej - WM 6.5 nebyl pro každého, byl spíše jen pro nadšence co si systém dále upravují, atp... navíc nikdy nemohl konkurovat v ovladatelnosti a vzhledu uživatelského prostředí iPhone, jelikož iPhone byl dělanej stejně jako WM7 - tudíž pro co nejvíce lidí, všech věkovích kategorií - i když iPhone byl dělán spíše pro 10ti letý děti).
Já bych tento počin MS ještě tolik neodsuzovall, však nic není zatím finální, a je možné že než WM7 vyjde tak se toho dost změní.

Já si radši počkám až bude na trhu nějaké zařízení s WM7, nebo až vyjde WM7 pro HD2ku, a někdo napíše pořádnou recenzi. Podle toho se pak rozhodnu jestli WM nebo Android.
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

Koukam, ze je in tvrdit, ze WM7 jsou na nic, ac nikdo z nas nemel v ruce ani ten prototyp, ktery ma jeste 6-8 mesicu na zdokonaleni (jak HW tak SW).

Co tady lidem vadi.

1) neni multitasking - uz je jasne ze bude, ale i kdyby nebyl, tak co?

2) nepujde spoustet stare apliakce - paneboze, to je prece pozitivni zprava! Ty stare sracky typu SPB mobile shell apod. na moderni OS nepatri.

3) nebudou zadne aplikace pri startu - kolik aplikaci tam probuh mate? ja mam doinstalovano pouze: budik, profily, navigaci a zbytek mi bohate staci co tam je. Trochu mi to pripomina iPhone diskuzi, aneb cim vice ikonek mas, tolikrat si odbornikem.

4) je to pomale - ano je, je to prototyp. videl nekdo z vas prototyp iPhonu? Bylo to hnusne, krute ale krute pomale, sma chyba. Dejme tomu cas.

5) neni to pekne - viz bod 4, nicmene kazdemu se libi neco jineho. Me se to libi uz ted.

6) instalace jen z marketplace - super! Konecne nekdo protestuje aplikaci za me, nez si ji nahraju do telefonu a tim odcloni nekompatibilni, pomale, hnusne, nefunkcni sracky.

7) ztrata svobody - ano to je fakt, ale je to dan za jine vyhody.

A uplne nejlepsi jsou lidi, co uz WM nemaji a maji potrebu se zde vyjadrit, ze si to nekoupi. :-D Jezisi, no tak si nechte co mate, budte radi ze vam to vyhovuje a nechte WM at si jde svou cestou.

Bravo Microsoft, bravo WP7!
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

@Jirka - díky za info, potěšilo :)
xhonzax
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by xhonzax »

Nevím zatím mi to pořád připadá jako velice osekané cosi co se snaží napodobit Ipohne. Ale proboha proč? To co sem zatím viděl tak mě osobně moc neoslovil. Kde je ta pověstná svoboda WM?? Jak již zde bylo zmíněno pořád ukazují to stejné kontakty, XBox live, obrázky a pořád dokola co takhle nějakej správce souborů, atd...?? No doufám, že to ještě napraví. Zatím bych byl velice skeptický :roll: :???:
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”