Toshiba TG01 s 1 GHz procesorem nabídne podporu pro USB Host
Nox: co ze je na tom tak prevratneho? Tahle fce je v PDA zhruba od roku 2004 tusim ze (Acer n311)... to ze ji vyrobci do "MDA" neimplementuji, je jejich problem a pro zakaznika minus 
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Neimplantují jí proto jak tady už někdo vysvětloval,že je energeticky náročná,čemuž se nedivím.
Jak je to tedy s timi ovladači pro připojená zařízení?
Jak je to tedy s timi ovladači pro připojená zařízení?
och... to je tak neuveritelne energeticky narocne... kdyz nic nepripojis, tak nic neberes. Proc davat do mobilu WiFi? Vzdyt to strasne zere proud
to jsou teda argumenty... ale k tvym ovladacum, jsou pouzivane genericke ovladace dle striktne dane tridy zarizeni (ne vsechny class samozrejme musi byt zastoupeny).
V naproste vetsine jsou to pouze tridy 03h, 07h, 08h + nejaky ten bonus (02h napr.) vice mozno odvodit zde popr. se ptej...
V naproste vetsine jsou to pouze tridy 03h, 07h, 08h + nejaky ten bonus (02h napr.) vice mozno odvodit zde popr. se ptej...
Kissmane nezlehčuj to ;)
Co jsem dohledal tak první zařízení postavené na Windows Mobile mělo USB Host v roce 2001 (Cassiopeia), tehdy se USB Host implementoval častěji, protože k těmto zařízením se dostávali spíše zkušenější uživatelé (kterým se vyplatilo investovat nemalé peníze). Kdežto dnes, když se k PPC dostává široká laická veřejnost hrozí to, co jsem již psal - malá výdrž (samozřejmě po připojení nějakého zařízení) --> stížnosti uživatelů na výdrž --> špatná reklama --> menší prodej. Toť má terorie
Co jsem dohledal tak první zařízení postavené na Windows Mobile mělo USB Host v roce 2001 (Cassiopeia), tehdy se USB Host implementoval častěji, protože k těmto zařízením se dostávali spíše zkušenější uživatelé (kterým se vyplatilo investovat nemalé peníze). Kdežto dnes, když se k PPC dostává široká laická veřejnost hrozí to, co jsem již psal - malá výdrž (samozřejmě po připojení nějakého zařízení) --> stížnosti uživatelů na výdrž --> špatná reklama --> menší prodej. Toť má terorie
nic nezlehcuju
to ze to zere elektriku je samozrejme, ale to je asi tak jako ze kdyz pripojis k notebooku via USB napr. vypalovacku... tak to vyresime tak ze nebudeme davat do notebooku USB a nebudeme prodavat (to same napr. GPS, jak dlouho vam vydrzi pustena navigace v aute)? Marketingove na tom take nevidim nic spatneho. V reklame se toto absolutne nemusi objevit, tudiz bezny clovek co to nepotrebuje o tom ani nebude vedet a uzivatel teto fce potrebny, si ji v parametrech dohleda a bude znat nevyhody s ni spojene...
Edit: Mimoch. Casia z teto doby s podporou USB byla Cassiopeia E-125 a Casio Cassiopeia E-200 ktera sice podporu USB hostu mely, ale k praktickemu pouziti to melo daleko, jelikoz se jednalo o pristup na 32pinovy seriovy konektor popr. pres onu nevalne proslulou kolebku
Edit: Mimoch. Casia z teto doby s podporou USB byla Cassiopeia E-125 a Casio Cassiopeia E-200 ktera sice podporu USB hostu mely, ale k praktickemu pouziti to melo daleko, jelikoz se jednalo o pristup na 32pinovy seriovy konektor popr. pres onu nevalne proslulou kolebku
Nezkušenému uživateli to řekne prodavač/přečte si to v manuálu/zeptá se někoho k čemu slouží ten kabel/přečte si to na internetu... a určitě víš, jací jsou lidé
například hráči WoWka 
a to ze deti jsou deti a idioti jsou idioti (koho si za tyto pojmy dosadite je vase vec)... to je vec stara a znama. S WoWkem to nema nic spolecneho (i ja ho hraji a kupodivu moji spoluhraci maji vekovy prumer 30+ a naprosta vetsina z nich dela takovou praci, kam dite ani idioti nemaji pristup) 
Edit: kazdopadne bavte se o prakticke pouzitelnosti misto te teoreticke... s moji n560 sem tahal fotografie z 2GB karty z fotaku do PDA cca. 8x za den... kazdy transfer zhruba 400MB fotografii (20 - 30 fotek) a jeste sem se donavigoval na nadrazi, pustil 2 hodky film a peskobusem pak mp3ky az domu
Edit: kazdopadne bavte se o prakticke pouzitelnosti misto te teoreticke... s moji n560 sem tahal fotografie z 2GB karty z fotaku do PDA cca. 8x za den... kazdy transfer zhruba 400MB fotografii (20 - 30 fotek) a jeste sem se donavigoval na nadrazi, pustil 2 hodky film a peskobusem pak mp3ky az domu
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Kaoukal jsem na ten Wow odkaza panebože kdo takovou blbost může napsat?
To nepsalo dítě spiš někdo s blázince
Jinak k tomu USB hostu,je škoda,že ho nemám rozhodně bych ho využíval..
To nepsalo dítě spiš někdo s blázince
Jinak k tomu USB hostu,je škoda,že ho nemám rozhodně bych ho využíval..
Si tiez myslim ze je to super vec. Ohladom napajania by som nebol az taky skepticky - ked uz dotiahnem nejaky 1TB disk co chcem k zariadeniu pripojit (a cudoval by som sa ze by nemal vlastne napajanie) tak by som si zobral jeden z mojich usb hub-ov z vlasnym napajanim alebo nejaky bateriovy zdroj? 230V siet je uz hadam vsade.
Já jsem si doteď myslel, že USB Host je u dnešních WM zařízení standard.
Mám Acer N30 a v době kdy jsem ho pořizoval tak jich moc s USB Host nebylo, žil jsem v domnění, že dále to budou mít skoro všechny a dál jsem to už moc nesledoval.
Připojuji přes USB Host - klávesnici, myš, čtečky, flashky, přenosné disky a zkoušel jsem jsem i tisk na mojí tiskárně Canon.
Mám Acer N30 a v době kdy jsem ho pořizoval tak jich moc s USB Host nebylo, žil jsem v domnění, že dále to budou mít skoro všechny a dál jsem to už moc nesledoval.
Připojuji přes USB Host - klávesnici, myš, čtečky, flashky, přenosné disky a zkoušel jsem jsem i tisk na mojí tiskárně Canon.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Tak to vítej v dnešním moderním světě Windows Mobile. Dnes není standard ani USB Host, ani přemapovatelná tlačítka, focenou scénu si nenasvítíš, sluchátka nepřipojíš bez redukce, na video bez nutnosti konverze se taky nepodíváš. Vítej ve světě pokroku! 
Pokud by se ti chtělo blít stejně jako mě, nezoufej. Nová zařízení, která mají přijít na trh by měla odstranit poslední dva z mnou jmenovaných nedostatků. Takže já jsem v poloradostném očekávání...
Pokud by se ti chtělo blít stejně jako mě, nezoufej. Nová zařízení, která mají přijít na trh by měla odstranit poslední dva z mnou jmenovaných nedostatků. Takže já jsem v poloradostném očekávání...
Tlačítka nejdou přemapovat?
Tak to se mi ani nechce věřit.
Video bez nutnosti konverze a 3,5 jack jsou určitě fajn, ale USB Host a přemapovatelná tlačitka by mě možná potěšily víc.
Původní funkci tlačítek jsem snad nikdy nevyužil. Ještě, že to šlo v nastavení lehce změnit. Opravdu ta možnost v novějších zařízeních nebývá běžně?
Video bez nutnosti konverze a 3,5 jack jsou určitě fajn, ale USB Host a přemapovatelná tlačitka by mě možná potěšily víc.
Původní funkci tlačítek jsem snad nikdy nevyužil. Ještě, že to šlo v nastavení lehce změnit. Opravdu ta možnost v novějších zařízeních nebývá běžně?
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
No já jsem tím chtěl naznačit, že na současných strojích není přemapovat co, tlačítka totiž nejsou. Na tzv. špičkovém Touch HD jsem měl standardně jen jedno přemapovatelné tlačítko a to ještě jen na dlouhý stisk. Takže nutnost vše ovládat zdlouhavě přes displej.
Zrovna vybírám nový telefon a absence tlačítek a HW klávesnice mi u spoustu modelu vadí. Nejsem moc velkým příznivcem ťapání prsty po displeji. I když je je ovládání ve hodně přizpůsobené pro prsty, tak je často lepší a rychlejší mít tlačítko. Hlavně při psaní bych raději HW klávesnici, člověk nemusí pořád koukat na displej a cítí prsty co mačká. No uvidíme co vyberu, nejspíš něco s QWERTY.
Nejhorší je, že výrobci cpou dotykové displeje i foťáků a kamer. Prostě inovace za každou cenu. A ještě se mi snaží namluvit jaká je to vlastně výhoda.
Nejhorší je, že výrobci cpou dotykové displeje i foťáků a kamer. Prostě inovace za každou cenu. A ještě se mi snaží namluvit jaká je to vlastně výhoda.