Spousta naivních otázek ohledně HDčka
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Spousta naivních otázek
I na tomto fóru se na to naráží, nutno si uvědomit, že reprák je výhradně a primárně určen k tomu, aby jsi slyšel telefonujícího a zvuky. Poslouchat hudbu z mobilu je dneska mezi mladými asi módou, my jsme nosili "jezevčíka". Pokud se doinstaluje např. Core player a jsou k tomu slušné špunty, PDA plně nahradí mp3 přehrávač, ale ne HIFI věž. 
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spousta naivních otázek
Tak ja mam tak 40% casu poslouchani hudby nahlas PDA pripojene k zesilovaci, takze jeste lepsi nez HiFi, nemyslis? 
Jinak samozrejme, mas pravdu, ale prece jen, kdyz chci v koupelne poslouchat hudbu, tak je to nejpohodlnejsi cesta pro mne (jedine misto, kde posloucham z PDA)
Jo, jake to byvaly casy, kdyz jsme meli pouze 16 tonu z mono repracku
Jinak samozrejme, mas pravdu, ale prece jen, kdyz chci v koupelne poslouchat hudbu, tak je to nejpohodlnejsi cesta pro mne (jedine misto, kde posloucham z PDA)
Jo, jake to byvaly casy, kdyz jsme meli pouze 16 tonu z mono repracku
-
hafush
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD CZ
Spousta naivních otázek
To:IkE Blaster
Ten dříve nebo později v CEE ROM bude.
Legend se ptal na hotfix na odstranění zamrzání,který je oficiální a je ke stažení na HTC.cz95% tech fixu tam nebude, protoze nejsou od HTC, tedy oficialni.
Ten dříve nebo později v CEE ROM bude.
- Mira96
- přispěvatel

- Zařízení: Sony Xperia Z1
Spousta naivních otázek
Proboha lidi, proč chcete po repráčku, který je o něco větší než špendlíková hlavička, aby hrál kvalitní basy? Na to by musel být mnohem větší, ale to už by se zase do HD nevešel. Máte tam 3,5 díru, vrazte tam kvalitní sluchátka a není co řešit. Sám jsem byl překvapen, co mi Sony MDR E-818 zahrály do ucha
a to stály asi 4 kila. Ještě upravit nastavení Audio Boosteru dle vlastní chuti a výsledek je na 99,9% dokonalý!
Spousta naivních otázek
Zřejmě naplno přišla móda mobilů pověšených na tkaničce kolem krku řvoucích "tvrdý beaty" aspoň do vzdálenosti 10 metrů, aby každej věděl.. Samotnýho mě tohle dokáže rozčílit a to jsem ve svých devatenácti součástí této věkové skupiny..
Co se týče hotfixů, tak jsem se ptal hlavně na zamrzání, které je dost zásadní a otravný problém. Nic tak nechutného snad HD již neobsahuje, ne? Ale zajímala mě vlastně celková úprava CZ CEE ROM, tedy jestli bude voňavější, než ta současná, ale zřejmě nebude.
Co se týče Touch Flo 3D, není nějaká možnost, jak si do záložek (poslech hudby, počasí etc.) přidat záložky vlastní? Buď defaultně a nebo s pomocí nějakého programu..
A propos hudba, co jsem viděl v recenzi přehrávač přes Touch Flo, tak mě velmi nenadchnul, je spíše dost tristní. Dá se v oblasti freewaru najít nějaký kvalitní přehrávač? Přeci jenom investice do HD (okolo 15k), další do paměťovky (okolo 1800), sluchátek (kolem 1000) a možná pouzdra (kolem nevím čeho, když se příslušenství k HDčku zatím teprve rozjíždí) bude dostatečná a nechce se mi přičítat další náklady za software. No vida, málem bych zapomněl, navigace alespoň 1000-2000.
Co se týče hotfixů, tak jsem se ptal hlavně na zamrzání, které je dost zásadní a otravný problém. Nic tak nechutného snad HD již neobsahuje, ne? Ale zajímala mě vlastně celková úprava CZ CEE ROM, tedy jestli bude voňavější, než ta současná, ale zřejmě nebude.
Co se týče Touch Flo 3D, není nějaká možnost, jak si do záložek (poslech hudby, počasí etc.) přidat záložky vlastní? Buď defaultně a nebo s pomocí nějakého programu..
A propos hudba, co jsem viděl v recenzi přehrávač přes Touch Flo, tak mě velmi nenadchnul, je spíše dost tristní. Dá se v oblasti freewaru najít nějaký kvalitní přehrávač? Přeci jenom investice do HD (okolo 15k), další do paměťovky (okolo 1800), sluchátek (kolem 1000) a možná pouzdra (kolem nevím čeho, když se příslušenství k HDčku zatím teprve rozjíždí) bude dostatečná a nechce se mi přičítat další náklady za software. No vida, málem bych zapomněl, navigace alespoň 1000-2000.
-
Shooter
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD
Spousta naivních otázek
No tak na tkaniccce na krku ho rozhodne nosit nehodlam
. No a jinak k tomu repraku sem to nemyslel tak, ze bych s nim mohl hrat do orchestru, ale tak ze je tomu co z nej de rozumet... tzn. ze kdyz si tam pustim pisnicku tak to neni: "bzzt, pip, sust, prst, klap" a ani nepoznam ze uz to dohralo, ale ze to de poslouchat bez problemu. 
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spousta naivních otázek
Legend: Nediv se, mne to v 15 také pekelně irituje
(především kvůli "hudebnímu" zaměření dnešní mladistvé skupiny)
Mira96: Proc nechtít
Ne, dělám si srandu, já chápu, že je nezahraje, taky se kvůli tomu nijak nevzrušuju 
Shooter: Určitou kvalitu mají i ty malé repráky, takže to samozřejmě bude lepší, než ty nastiňuješ
Mira96: Proc nechtít
Shooter: Určitou kvalitu mají i ty malé repráky, takže to samozřejmě bude lepší, než ty nastiňuješ
-
hafush
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD CZ
Spousta naivních otázek
To: Legend
S tou mírou novosti CEE ROM ti nikdo neřekne,protože to nikdo neví. I to,že půjde o kompletní CZ OS zatím není potvrzeno,ale ze všech indicií se to dá očekávat.
S tou mírou novosti CEE ROM ti nikdo neřekne,protože to nikdo neví. I to,že půjde o kompletní CZ OS zatím není potvrzeno,ale ze všech indicií se to dá očekávat.
Spousta naivních otázek
jsem v podobné situaci, přecházím z telefonu a mám v hledáčku HD. měl jsem půječený iPhone, TouchPro, a do HD po této zkušenosti jdu. Jak už tu bylo řečeno je to hodně o tom co očekáváš a co jsou tvoje priority.
Ohledně navigací zdarma - vím o jedné co je zdarma sama o sobě, nicméně vyžaduje semtam stáhnout pár kb z netu, ale pokud má člověk datový paušál, tak je mu to celkem fuk: http://www.Nav4All.com, je to celkem primitivní, ale práci odvede, na TouchPro fungovala.
Ohledně navigací zdarma - vím o jedné co je zdarma sama o sobě, nicméně vyžaduje semtam stáhnout pár kb z netu, ale pokud má člověk datový paušál, tak je mu to celkem fuk: http://www.Nav4All.com, je to celkem primitivní, ale práci odvede, na TouchPro fungovala.
Spousta naivních otázek
Myslím, že u mě vyjde mnohem laciněji pořízení GPS navigace maximálně do 2k, než hlídat datové přenosy, který mám bohužel drahý jako prase..
Trochu mě v tomhle směru štve neinformovanost - o CZ ROM se nic neví, i když její tvůrce jistě bude vědět, jak bude ve finále vypadat. O Asusu Glaxy 7 (tom hezčím s 5 MPx foťákem) se ani neví, kdy vyjde, i když výrobce jistě minimálně musí tušit..
Někde výš jsem se ptal, zda je možné si Touch Flo lehce upravit - přidat třeba nějakou svou záložku a nebo nahradit defaultní přehrávač v Touch FLO nějakým lepším freewarem (který předpokládám jistě existuje). Z videorecenze se mi zdálo, že to možné je, teď jde jen o to, zda se nemýlím a pokud ne, tak do jaké míry lze změny provádět..?
A naposled.. Někde jsem četl o možnosti či práci na nacpání Androidu do HTC Touch HD a kdosi si to strašně pochvaloval. Jaké by to mělo největší výhody? Raději se zde zeptám, aby mi to někdo lidsky vysvětlil, než si v odborné angličtině pročítat specifikace obou systémů a pak dlouze přemýšlet, cože se to teda vlastně stane..
Trochu mě v tomhle směru štve neinformovanost - o CZ ROM se nic neví, i když její tvůrce jistě bude vědět, jak bude ve finále vypadat. O Asusu Glaxy 7 (tom hezčím s 5 MPx foťákem) se ani neví, kdy vyjde, i když výrobce jistě minimálně musí tušit..
Někde výš jsem se ptal, zda je možné si Touch Flo lehce upravit - přidat třeba nějakou svou záložku a nebo nahradit defaultní přehrávač v Touch FLO nějakým lepším freewarem (který předpokládám jistě existuje). Z videorecenze se mi zdálo, že to možné je, teď jde jen o to, zda se nemýlím a pokud ne, tak do jaké míry lze změny provádět..?
A naposled.. Někde jsem četl o možnosti či práci na nacpání Androidu do HTC Touch HD a kdosi si to strašně pochvaloval. Jaké by to mělo největší výhody? Raději se zde zeptám, aby mi to někdo lidsky vysvětlil, než si v odborné angličtině pročítat specifikace obou systémů a pak dlouze přemýšlet, cože se to teda vlastně stane..
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spousta naivních otázek
No vis, Asus Glaxy 7, ten hezky, nebyl ani ohlaseny... Da se rict, ze neexistuje ;) Take by se mi libil, ale myslim, ze z nej seslo...
S TF3D nemam takove zkusenosti, programy se pry zmenit daji, ale jak to je primo s prehravacem nevim. Kazdopadne hodne lidem se vestaveny libi. Pridat celou zalozku nelze
Android zatim nema zadnou vyhodu... A stejne si myslim, ze by to fungovalo jako nadstavba, tedy spousteni z Win - coz by znamenalo, ze to nebude nijak rychle.
S TF3D nemam takove zkusenosti, programy se pry zmenit daji, ale jak to je primo s prehravacem nevim. Kazdopadne hodne lidem se vestaveny libi. Pridat celou zalozku nelze
Android zatim nema zadnou vyhodu... A stejne si myslim, ze by to fungovalo jako nadstavba, tedy spousteni z Win - coz by znamenalo, ze to nebude nijak rychle.
Spousta naivních otázek
tiez mam sprosty dotaz: Co sposobi restart tohoto pristroja tlacidlom pod krytom? Pridem o nejake nastavenia, udaje - slovencina, kontakty, udaje v kalendari...?
Instaloval som program a vraj mam potom restatovat fon a trochu sa toho bojim...
Instaloval som program a vraj mam potom restatovat fon a trochu sa toho bojim...
Spousta naivních otázek
Tak zatím to vypadá tak, že se rozhodnu pro HD. Přímého konkurenta nemá a alternativám většinou vždy chybí něco podstatného (navigace, ještě horší fotoaparát - ač ho nebudu velmi používat, je hezké mít už těch 5 MPx, wi-fi etc.).
Ono jak jsem se znovu díval na videorecenzi (zhruba po desáté..), tak ono je tam v podstatě všechno potřebné a hezky uspořádatelné, na což jsem tak trochu pedant. Nikde jsem ale nevyzjistil, jaké jsou možnosti úpravy hlavní obrazovky popřípadě jestli jsou vůbec nějaké. Ještě by mě docela zajímalo, jaká je šance, že existuje popř. bude existovat něco jako RocketDock na PC. To by dle mého názoru bylo absolutně geniální. Pro ty, kdo neví, co RocketDock vlastně je přidávám odkaz na stahuj, kde se mohou o této skvělé utilitce dozvědět více - http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plo ... ocketdock/.
Ono jak jsem se znovu díval na videorecenzi (zhruba po desáté..), tak ono je tam v podstatě všechno potřebné a hezky uspořádatelné, na což jsem tak trochu pedant. Nikde jsem ale nevyzjistil, jaké jsou možnosti úpravy hlavní obrazovky popřípadě jestli jsou vůbec nějaké. Ještě by mě docela zajímalo, jaká je šance, že existuje popř. bude existovat něco jako RocketDock na PC. To by dle mého názoru bylo absolutně geniální. Pro ty, kdo neví, co RocketDock vlastně je přidávám odkaz na stahuj, kde se mohou o této skvělé utilitce dozvědět více - http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plo ... ocketdock/.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spousta naivních otázek
enzo: Kéž by sis přečetl alespoň základy :( Tlačítkem pod krytem se provede soft-reset, tedy to samé, co u PC klasicky reset.
Legend: Jak by sis ten RocketDock představoval? Navic TF3D přeplácne celý today, nic dalšího se tam nevejde... Rešení je dám tam skvěly WkTask, který obsahuje všude spustitelný (tahem, od křížku nějakým směrem) "launcher". Samotný WkTask je velice vydařený správce spuštěných aplikací, mnohem lepší než cokoliv od HTC v tomto směru
Legend: Jak by sis ten RocketDock představoval? Navic TF3D přeplácne celý today, nic dalšího se tam nevejde... Rešení je dám tam skvěly WkTask, který obsahuje všude spustitelný (tahem, od křížku nějakým směrem) "launcher". Samotný WkTask je velice vydařený správce spuštěných aplikací, mnohem lepší než cokoliv od HTC v tomto směru
-
spermosh
- smartstar

- Zařízení: HTC One X+
Spousta naivních otázek
ja po par dnech pouzivani TF3D vypnul, prijde mi dost omezeny (nelze si lehce zvolit jine defaultni aplikace) a hroznej zrout pametovych prostredku
-
Shooter
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD
Spousta naivních otázek
No existuje programek, kterej ti udela vedle TF3D jeste dalsi today a prepinas mezi nema treba tim, ze na homescreenu TF3D slidnes prstem nahoru. Jestli mel tohle na mysli i Ike Blaster tak prominLegend wrote: Nikde jsem ale nevyzjistil, jaké jsou možnosti úpravy hlavní obrazovky popřípadě jestli jsou vůbec nějaké.
Spousta naivních otázek
Ono RocketDock není jen správce spuštěných aplikací, ale také nabízí možnost naházet si tam zástupce nejvíc používaných programů či přístup ke složkám etc. A to by hádám šlo přes jiný program, který nabízí druhou Today obrazovku. Je sice otravné pokaždé se z Today obrazovky dostávat na "lepší" Today obrazovku, ale lepší, než některé věci složitě spouštět přes vnořené nabídky etc.
Jinak Enzo, já taky neznám skoro ani základy, ale snažím se používat logiku - kdyby softwarový reset (vyžadovaný po každé úpravě registrů, po instalaci některých programů etc. - pochopeno z častého čtení problémů zde na fóru) smazal všechny uživatelská data, byl by pak naprosto zbytečný, protože aplikace, vyžadující softwarový reset by tím resetem byla vymazána..
Jinak Enzo, já taky neznám skoro ani základy, ale snažím se používat logiku - kdyby softwarový reset (vyžadovaný po každé úpravě registrů, po instalaci některých programů etc. - pochopeno z častého čtení problémů zde na fóru) smazal všechny uživatelská data, byl by pak naprosto zbytečný, protože aplikace, vyžadující softwarový reset by tím resetem byla vymazána..
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spousta naivních otázek
Legend: Ale na to jsem se neptal :( Ptám se, jestli chceš pouze obyčejný launcher, nebo nějaký pěkný na today obrazovku...
Pokud chceš právě vymakaný launcher, tak doporučuji WkTask, přepínání mezi aplikacemi (zde to vypadá jako na stolních pc, záložky nahoře) můžes manuálně skrýt (nastavení 0 šířky). Poté tam je právě ta funkce launcheru, kdy v jakékoliv aplikaci uděláš tah od křížku dolů, nebo doleva a otevře se ten launcher. Pokud ho chceš spouštět z today obrazovky, tak si tam někam dát zástupce.
Pokud chceš zástupce na today, jako to má iPhone, tak doporučuji z placených monstrózní UltimateLaunch, z free se určitě taky něco najde, hledej...
Pokud chceš právě vymakaný launcher, tak doporučuji WkTask, přepínání mezi aplikacemi (zde to vypadá jako na stolních pc, záložky nahoře) můžes manuálně skrýt (nastavení 0 šířky). Poté tam je právě ta funkce launcheru, kdy v jakékoliv aplikaci uděláš tah od křížku dolů, nebo doleva a otevře se ten launcher. Pokud ho chceš spouštět z today obrazovky, tak si tam někam dát zástupce.
Pokud chceš zástupce na today, jako to má iPhone, tak doporučuji z placených monstrózní UltimateLaunch, z free se určitě taky něco najde, hledej...
Spousta naivních otázek
No vyhovovalo by mi něco přesně jako ten RocketDock. Lišta na straně obrazovky, kam si naházíš zástupce a pak je z Today obrazovky spouštíš.. Ale správce spuštěných aplikací se jistě taky bude hodit..
Software začnu pořádně hledat, až si to HDčko pořídím, což udělám až s CZ CEE ROM.. Do té doby jen hloupě vyzvídám a zjišťuju hranice možností.. Pořád doufám, že se třeba najde nějaký nadšenec s hromadou volného času a udělá zde topic ve stylu.. "Užitečné freeware programy pro HTC Touch HD - bez jakýchkoliv problémů s WVGA rozlišením, odkazy ke stažení přímo v topicu"
.
Software začnu pořádně hledat, až si to HDčko pořídím, což udělám až s CZ CEE ROM.. Do té doby jen hloupě vyzvídám a zjišťuju hranice možností.. Pořád doufám, že se třeba najde nějaký nadšenec s hromadou volného času a udělá zde topic ve stylu.. "Užitečné freeware programy pro HTC Touch HD - bez jakýchkoliv problémů s WVGA rozlišením, odkazy ke stažení přímo v topicu"
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spousta naivních otázek
Proc neskusíš emulátor? Hledej na fóru, najdeš ho. Jenom TF3D tam nedáš a není to nejrychlejší a nejvýkonnější, ale pro představu to stačí