[app] Meteoservis 3 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
topa77
nováček
nováček
Zařízení: lumia 920

[app] Meteoservis 2.0 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Post by topa77 »

Zdravím, aplikace je výborná, jen mám dotaz. Nikde nemohu najít graf vývoje tlaku, přidal se jen vítr. Je tlak už v současné verzi nebo terpve bude? A pak malý návrh, osobně by se mi líbilo, kdyby se na zadní straně dlaždice více roztáhl radarový snímek ČR na úkor pruhu dole s infem o čase....
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Graf tlaku je samozřejmě k dispozici už nyní (a dost dlouho). Nicméně je k dispozici pouze v edici PRO,
viz http://www.softimage.cz/products/meteoservis/editions/" onclick="window.open(this.href);return false;

Co se týče snímku na dlaždici: zde je možno mít nejen radarový snímek ale nyní také libovolnou informaci (opět záleží na edici). U mnoha snímků je právě čas, ke kterému se vztahuje, poměrně dost důležitý a tudíž jeho odstranění není na místě. Možná v budoucnu (verze 3.x), jakmile bude k dipozici uživatelské nastavování obsahu LiveTile.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Já osobně kombinuji Meteoservis ještě s aplikací Bouřky. Dlaždice mám vedle sebe a líbí se mi právě jejich jednotné provedení s časovým údajem v pruhu. Ten čas je podle mě dost důležitý vzhledem k občasnému výpadku radaru, na což pochopitelně reagují i dlaždice.
topa77
nováček
nováček
Zařízení: lumia 920

Post by topa77 »

Aha, mám jen verzi Std.

U té dlaždice jsem nemyslel odstranit zcela údaj o čase, jen více roztáhnout snímek radaru :)
marduk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925 Black

Post by marduk »

tak som standartnu verziu kupil

kupodivu som zistil, ze amazing weather tiez tiez dost potrobne aj presne, ale treba podporovat tuzemskych vyvojarov :)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Nechci nic říkat, ale Amazing Weather jsem vyhodil kvůli nespolehlivosti předpovědí.
Topa77: Máš pravdu, že u dlaždice s obrázkem ČR je ten časový údaj ve zbytečně velkém poli. Přilep si tam mapu Německa a uvidíš, že má ten pruh nižší. A nainstaluj si aplikaci Bouřky a dlaždici si dej vedle, budeš tam mít ČR a na Meteoservisu kus Evropy a ty pruhy k sobě budou ladit svou velikostí.Image
marduk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marduk »

tak amazing mam hlavne kvoli zamykacej obrazovke, keby meteo malo tu tak by som ho nemal, ale zasa za cenu 2 dolare to nebola zla kupa
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

topa77 wrote:U té dlaždice jsem nemyslel odstranit zcela údaj o čase, jen více roztáhnout snímek radaru :)
Velikost na dlaždici je samozřejmě daná poměrem stran obrázku. Pokud bych snímek roztáhnul jen "směrem dolů", nebyl by proporcionálně v pořádku a republika by byla poněkud širší než obvykle. :) Navím, jestli to za těch pár pixelů stojí...
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Pro představu:
Aktuální versus "zvětšená" livetile u radaru ČR.

Image Image
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Nechci do toho šťourat, ale nedá mi to. Jak to, že na aplikaci Bouřky to jde udělat (viz můj screen výše)? 8-)
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Vcelku jednoduše, stačí tu mapu trochu "odzoomovat", v Bouřkách ta mapa na live tile zabírá o kousek větší území, takže ve výsledku je ta naše republika přibližně stejně velká na obou dlaždicích, akorát v Bouřkách je místo barevnýho pruhu kus mapy navíc :)
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

A navíc je to dáno i odlišností "zdroje" snímku resp. jeho poměrem stran. Samozřejmě, že by i Meteoservis mohl zobrazovat radarový snímek jinak apod. nicméně vycházím z aktuálních dat a skriptů, které je zpracovávají. Na toto je navázáno samozřejmě také mapování souřadnic pro zobrazení aktuální polohy apod. Dělat teď, kdy nemám zrovna moc času, nějaké (z mého pohledu) zbytečné změny, které navíc nic nepřinášejí, nehodlám. V budoucnu ale jistě ke změnám dojde - ostatně v budoucnosti vždy dochází ke změnám... :)

PS. Nová verze Meteservisu, s jednou užitečnou novinkou, právě odešla do schvalovacího procesu...
marduk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marduk »

zamykacia obrazovka v plane nie je?
pako8
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Lumie 800

Post by pako8 »

Ahoj,
zkouším meteoservis pro, zatím vypadá dobře.
Jaká by byla možnost sledování počasí v alpách, případně v tatrách? Dle zatím dostupných map střední evropy moc v alpách nevidím.
Dík za info.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

marduk wrote:zamykacia obrazovka v plane nie je?
Samozřejmě že je, ale až ve verzi pro WP8. Aktuální build pro WP7/8 to jaksi neumožňuje.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

pako8 wrote:Jaká by byla možnost sledování počasí v alpách, případně v tatrách? Dle zatím dostupných map střední evropy moc v alpách nevidím.
Dík za info.
Momentálně je Meteoservis specificky zaměřen na ČR a SR (+okolí) a mapy samozřejmě v některých případech přesahují resp. zabírají např. celou střední Evropu atd., jelikož to vyplývá z jejich podstaty. Rozšíření na celou Evropu je v dlouhodobějším zájmu a taky plánu, ale momentálně na to není příznivá doba, čas ani peníze... Takže snad později.
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

Post by mmme »

Bude nekdy tato skvela app umet predpovidani srazek jako je to u pocasi na idnes.cz?
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Jak to myslíš? Předpověď srážek tam samozřejmě je, pro dané město/místo a dokonce v tříhodinových intervalech a taky v grafu a to až na 5 dní dopředu. Jen to není formou mapy předpokládaných srážek v ČR z Aladina (což je dneska mimochodem ostuda) jak mají na iDnesu.
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Mi 8

Post by František Šafr »

Dnes jsem si zakoupil klasickou verzi Meteoservisu a musím říci, že jsem plně spokojený! Nejvíce se mi líbí, že na po otočení dlaždice je vidět mapa se srážkami a není tak nutné používat další aplikace.

Dobrá práce! :-)
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Díky! 8-)

PS. Jen pro info, na zadní straně LT můžeš mít jakoukoliv jinou informaci, např. satelitní snímek apod. a ne jen srážky...
Post Reply

Return to “Aplikace a software”