Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Update je na cestě...

-
Radek Hulán
- smartstar

Zkusil jsem nahrát unbranded UK firmware:

Je tam spousta Nokia aplikací vestavěných, plus Nastavení sítě:

V ##634# je lepší diagnostika:

Nicméně s O2 CZ SIM kartou stále chybí wifi tethering :( Uvidíme, co nativní CZ verze..

Je tam spousta Nokia aplikací vestavěných, plus Nastavení sítě:

V ##634# je lepší diagnostika:

Nicméně s O2 CZ SIM kartou stále chybí wifi tethering :( Uvidíme, co nativní CZ verze..
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Ty appky Napoveda, Mapy, Autem, Hudba mam v te rakouske verzi take, a jeste Skvele aplikace a "Zalezi nam na vas". Nemam to nastaveni site - uz aby ho vratili zpatky do MP.
V diagnostice mam par polozek navic, ale neni tam to APN - je tam zkratka par rozdilu.
V diagnostice mam par polozek navic, ale neni tam to APN - je tam zkratka par rozdilu.
-
Radek Hulán
- smartstar

Já to nahrával, protože potřebuji wifi tethering. Ale s O2 simkou se neobjevil :( Uvidíme co oficiální česká verze... Jinak v APN se dá nastavit nezávisle internet a MMS APN.
- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
Kdyby se přecijen někdo rozhodoval mezi Titanem a Lumií 800, z jakýchkoli důvodů, možná mu pomůže následující srovnání.
Mám doma HTC Titan a mladší Nokia Lumia 800 - věkový rozdíl cca měsíc... O Titana se ale starám dost nadstandardně, kdežto Lumia si žije chrabrý život na spodu kabelky v upjatém gumovém návleku se smetím v jeho útrobách, a navrch v upjaté Samsung kapse. Nokia je v mnohem větším "stresu", i když přítelkyně se snaží jako nikdy a dost se jí daří - Lumia jí na zem spadla (přede mnou) jen jednou.
Titan:
- zpracování: ve spodní části se tělo telefonu posouvá zleva doprava v zadním krytu jako ve vaně (asi o půl milimetru, ale děje se tak při každém uchopení telefonu)
- displej: veliký, k mojí maximální spokojenosti. Opravdu si to užívám. Rastr by mě vůbec nenapadlo řešit... Ale černá opravdu k ničemu. Poškrábaný ho nemám (viz. zmíněná nadstandardní péče), ale je to plast - poškrábe se velmi snadno
- baterka: maximální spokojenost, je to Titán!
- aplikace: dobrý je od HTC jejich Světlo, ale ostatní ehm nic extra :-/
Lumia 800:
- zpracování: "solid rock" dojem. Zatímco u Titanu se problém ve zpracování projevil hned po dvou týdnech, Lumia 800 zatím drží a nevypadá to, že by se to mělo změnit. Dojem nerozbitného "kamene" odhání jakoukoli pochybnost
- displej: řešit rastr je pro normálního člověka taky úplně mimo mísu... Černá je černá, ClearBlack opravdu funguje parádně, telefon díky němu získává premium feeling. A navíc je to sklo, a proti plastu toho vydrží prostě fakt hodně...
- baterka: o něco kratší výdrž než u Titana, ale nevidím že by s tím přítelkyně zvyklá na dumbphony s šestidenní výdrží jakkoli nadávala - telefon vydrží víc než den, a sice Titan vydrží o pár hodin déle, tak stejně ale nabíjíme spolu buď v práci nebo doma prakticky ve stejných intervalech...
- aplikace: Nokia Mapy a Nokia Autem - neuvěřitelně veliká přidaná hodnota... Narovinu říkám, že jsem si je do Titanu dal nelegální cestou, tyhle dvě aplikace prostě nemají konkurenci a co se mi na nich líbí a zaslouží si to zmínku je, že narozdíl od HTC tak nějak Nokia mnohem víc pochopila Metro, nebo spíš HTC je totálně mimo a Nokia to prostě dělá správně
S oběma telefony jsem spokojený - každý má něco (Titan má prostě veliký displej a tethering v základu), ale jakmile přijde Lumia 900, tak bude rozhodnuto velmi rychle. Samožřejmě, HTC v té době přijde možná s něčím novým, ale dokud neudělá konkurenci Nokiáckým aplikacím, tak nevím nevím...
Mám oba telefony, a i když Titan je více "geeky" což mi jako "geekovi" imponuje, tak i přesto vidím, že Nokia je o úroveň výš. U Titana zůstávám jen kvůli velikosti displeje.
Mám doma HTC Titan a mladší Nokia Lumia 800 - věkový rozdíl cca měsíc... O Titana se ale starám dost nadstandardně, kdežto Lumia si žije chrabrý život na spodu kabelky v upjatém gumovém návleku se smetím v jeho útrobách, a navrch v upjaté Samsung kapse. Nokia je v mnohem větším "stresu", i když přítelkyně se snaží jako nikdy a dost se jí daří - Lumia jí na zem spadla (přede mnou) jen jednou.
Titan:
- zpracování: ve spodní části se tělo telefonu posouvá zleva doprava v zadním krytu jako ve vaně (asi o půl milimetru, ale děje se tak při každém uchopení telefonu)
- displej: veliký, k mojí maximální spokojenosti. Opravdu si to užívám. Rastr by mě vůbec nenapadlo řešit... Ale černá opravdu k ničemu. Poškrábaný ho nemám (viz. zmíněná nadstandardní péče), ale je to plast - poškrábe se velmi snadno
- baterka: maximální spokojenost, je to Titán!
- aplikace: dobrý je od HTC jejich Světlo, ale ostatní ehm nic extra :-/
Lumia 800:
- zpracování: "solid rock" dojem. Zatímco u Titanu se problém ve zpracování projevil hned po dvou týdnech, Lumia 800 zatím drží a nevypadá to, že by se to mělo změnit. Dojem nerozbitného "kamene" odhání jakoukoli pochybnost
- displej: řešit rastr je pro normálního člověka taky úplně mimo mísu... Černá je černá, ClearBlack opravdu funguje parádně, telefon díky němu získává premium feeling. A navíc je to sklo, a proti plastu toho vydrží prostě fakt hodně...
- baterka: o něco kratší výdrž než u Titana, ale nevidím že by s tím přítelkyně zvyklá na dumbphony s šestidenní výdrží jakkoli nadávala - telefon vydrží víc než den, a sice Titan vydrží o pár hodin déle, tak stejně ale nabíjíme spolu buď v práci nebo doma prakticky ve stejných intervalech...
- aplikace: Nokia Mapy a Nokia Autem - neuvěřitelně veliká přidaná hodnota... Narovinu říkám, že jsem si je do Titanu dal nelegální cestou, tyhle dvě aplikace prostě nemají konkurenci a co se mi na nich líbí a zaslouží si to zmínku je, že narozdíl od HTC tak nějak Nokia mnohem víc pochopila Metro, nebo spíš HTC je totálně mimo a Nokia to prostě dělá správně
S oběma telefony jsem spokojený - každý má něco (Titan má prostě veliký displej a tethering v základu), ale jakmile přijde Lumia 900, tak bude rozhodnuto velmi rychle. Samožřejmě, HTC v té době přijde možná s něčím novým, ale dokud neudělá konkurenci Nokiáckým aplikacím, tak nevím nevím...
Mám oba telefony, a i když Titan je více "geeky" což mi jako "geekovi" imponuje, tak i přesto vidím, že Nokia je o úroveň výš. U Titana zůstávám jen kvůli velikosti displeje.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
To jsi mel reklamovat Roberte,to rozhodne neni standard a stat se to me,hned bych to vratil,je to kusem,ktery mas..se tělo telefonu posouvá zleva doprava v zadním krytu jako ve vaně
U me ani po mesich se ani o malinkaty fous nehne.Pokud jsi v Praze muzeme se sejit ,aby jsi to videl na vlastni oci a mohl tak pripadne reklamovat.
Jinak souhlas,Lumia 900 je nadherny kousek a velky konkurent Titana.Lumia 900 take hlavne nema Pentile Matrix,coz je plus..
- Robert Varga
- smartguru

HTC tvrdí, že jde o běžné opotřebování používáním, a že reklamace není možná. Minulý rok jsem reklamoval 3x (HD7), byl jsem osobně v Sezimově Ústí a dovolím si tvrdit, že jsem to teď zkoušel s patřičnou zkušeností.
Ale samozřejmě nevím, jak zruční jsou jiní včetně Tebe, já to vždycky zkouším po dobru a vím, že by se občas vyplatilo trochu více zatlačit... Každopádně s tímhle jsem po dobru neuspěl
Ale samozřejmě nevím, jak zruční jsou jiní včetně Tebe, já to vždycky zkouším po dobru a vím, že by se občas vyplatilo trochu více zatlačit... Každopádně s tímhle jsem po dobru neuspěl
- Robert Varga
- smartguru

Tohle je na Lumii 800 vidět, když to člověk zkoumá zblízka. Nicméně jak říkám, na 3.7" to nemá cenu řešit...htcjirka wrote:Pentile Matrix
-
Radek Hulán
- smartstar

Spousta lidí se diví rozdílu ceny mezi Lumia 710 a Lumia 800, ale až to uvidí na vlastní oči, chápouRobert Varga wrote:Mám oba telefony, a i když Titan je více "geeky" což mi jako "geekovi" imponuje, tak i přesto vidím, že Nokia je o úroveň výš.
Btw, po půl dni s nejnovějším firmware to vypadá, že i výdrž baterie je zase posunutá dál -> jen (neuvěřitelných) 12% dolů.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Tohle je reklamovatelne,ono HTC co kus to original.Robert Varga wrote:HTC tvrdí, že jde o běžné opotřebování používáním, a že reklamace není možná. Minulý rok jsem reklamoval 3x (HD7), byl jsem osobně v Sezimově Ústí a dovolím si tvrdit, že jsem to teď zkoušel s patřičnou zkušeností.
-
Radek Hulán
- smartstar

Já mám HTC rád, měl jsem TyTN, TyTN II, Artemis, HD, HD2, HD7 -- ale všecho to je skládačka. Ošoupe se to, zadní kryt se poškrábe a musím jej brousit, když to spadne na zem, rozpadne se to, není to ono:

Však od 1. února bude Lumia 800 v obchodech, pro holky i Magenta, tak si to lidi mohou osahat...
Však od 1. února bude Lumia 800 v obchodech, pro holky i Magenta, tak si to lidi mohou osahat...
- Robert Varga
- smartguru

Nechápejte mě špatně, Titan je dosud nejlépe zpracované HTC, co jsem zažil, a i on je už reprezentativní a nádherný telefon. Jsem s ním maximálně spokojený, dávám 9.5/10, "top notch".
V mém shrnutí jsem jen nastínil rozdíl oproti Lumii 800 tak, jak to vnímám já. Subjektivní názor, nechci zobecňovat.
V mém shrnutí jsem jen nastínil rozdíl oproti Lumii 800 tak, jak to vnímám já. Subjektivní názor, nechci zobecňovat.
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
Díky Roberte za ujištění, pokud Nokie opraví globálně problémy s baterkou, foťákem a přidá tethering, tak budu stát 1.února před obchodem. 
-
PikeQ
- nováček

- Zařízení: Microsoft Lumia 950, Microsoft Surface 3
Má to alespoň analogovej TV-Out přes 3,5 jack, když mu nedali HDMI?
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Dneska jsme s kamarádem, co přechází z WM6, řešili otázku, jaký WP7 telefon. A došli jsme k závěru, že za obrovský price premium nenabízí Lumia 800 třeba oproti Omnii W, která stojí polovinu, v podstatě nic navíc. Za kvalitnější zpracování prostě normální člověk dvojnásobek ceny nedá.
No fakta jako foťák 8Mp a hlavně 16GB prostoru na ty asi příde každý. O Nokia mapách se už taky psalo. Pro každého to samozřejmě nemusí být tak důležité. Já mám Nokii z německa a za 10 500 to je o dost příjemnější cena než bude tady ...
a možná ještě jedna věc měl jsem předtím úspěšný model Nokie na které vycházeli firmwary po 4 roky co jsem ji měl a věřím, že i 800 bude úspěšný model a Nokia se o ní bude starat ...
a možná ještě jedna věc měl jsem předtím úspěšný model Nokie na které vycházeli firmwary po 4 roky co jsem ji měl a věřím, že i 800 bude úspěšný model a Nokia se o ní bude starat ...
RE: Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze
Mam Titana mesic a zpracovani hodne slusne, nic se nehybe. Na htc nadstandardni a nemam vyhrady.
RE: Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze
Jinak to jsem rikal taky, Lumia proti Omnii W je nesmyslna cena. Omnia je vazne killer, zpracovani chapu, pamet jasne, ale Omnia W ma taky predni kamerku a stoji skoro pulku.
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Dagan, abych to vysvětlil: U mobilu s jeho optikou a plochou čipu je jedno, jestli má foťák 5 nebo 8 Mpx. Stejně tak se se mnou kamarád shoduje, že honba za velkou pamětí je zbytečná. I při 8 GB se do telefonu vejdou všechny potřebné aplikace, navigace, pět, šest alb na příležitostný poslech (na větší mám MP3 přehrávač, který hraje líp a má lepší sluchátka) a pořád zůstanou dvě giga místa na fotky, videa apod.
Plně souhlasím, že Omnia W je výborná koupě. Já třeba nerad sebou tahám více zařízení ani nejsem audiofil takže místo na mp3 využiji + nějaký seriál když jedu vlakem nebo někde čekám. Vím že jsem koupil relativně drahý telefon ale ten design se mě líbil. Každopádně cena/výkon vychází Omnia W lépe. Omnii plánuji koupit přítelkyni až si ji někde ošahám na živo