O víkendu jsem se plácl přes kapsu a za pár šlupek koupil xiaomi (redmi 3s), kterou teď zkusím chvíli používat místo L950.
Nečekal jsem to, ale po nahrání věcí od MS (Arrow Launcher, Office/Onenote, Outlook..) se to dá celkem i používat.
Co se mi zatím líbí:
- kvalita některých aplikací, třeba Outlook umí zařvat, když přijde e-mail do nějaké podsložky, proč tohle na W10M nefunguje, je mi záhadou a vždycky bylo
- zatím se to neseká
- dá se nastavit hodně věcí, třeba i naplánovaný vypnutí a zapnutí, ale předpokládám, že to je věc procesoru (Mediatek).
- fb aplikace, jo, svět na tom nestojí ale rychlost fakt dobrá
- dioda (pamatujete, jak jsme řvali,aby MS rozdejchal tlačítka?Díky bohu je odstranil a my si tak už nemáme na co ztěžovat)
- přihlašování přes účty v telefonu, např. když jsem v jedný aplikaci přihlášenej přes MS účet, další si to umí pobrat a nemusím znovu zadávat heslo
Co se mi nelíbí:
- najít WP like klávesnici s dobrým našeptávačem je nadlidskej úkol, chci aby vypadala 1:1, buď neexistuje nebo jsem jenom slepej
- nejdou mi kopírovat složky (!) přes PC na kartu, ačkoli jsem připojenej přes MTP, si snad budu muset udělat nějaký FTP, ne?
- když chci udělat něco s nějakou aplikací, tak se tam motaj i ty systémový, já chápu, že je to všechno free, cool a open, ale nepřijde mi to moc bezpečný, to samý i miliarda složek viditelná při připojení přes PC.
- když něco pohnojim, asi nemám šanci ten krám připojit na PC a na pár kliknutí vrátit do funkčního stavu
Tož zatím takhle. Už si jenom koupím v Číně chytrý hodinky a až mi přijdou, budu mít patent na rozum a povolenku vám otevřít oči!