Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
Post Reply
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Sandra »

imperator wrote:stale porovnavate s iphonom na ktory bud nemate alebo nechcete tolko dat... rovnako vam nevyhovuje android ale vojst do temy o 950tkach a vylievat si srdce to ano :)
Nenapadlo tě, že existuje ještě třetí důvod? Mimochodem, kdybych neměla na Apple, nebudu mít doma dva Macy (Mini 2011 a iMac 2015 27"), Macbook Air 11", iPad Mini 2, Time Capsule 2 TB a Apple TV (plus samozřejmě spousta drobností jako jsou klávesnice, myši, trackpady atd). Důvod, proč nemám iPhone je naprosto jasný (cena to opravdu není) a je tu několikrát zmíněný a každý, kdo umí číst a pamatuje si, co přečetl, ví co je to za důvod.

Navíc nechápu, proč se tak zastáváš 950-ky? Bereš to osobně? Pokud ano, je to k smíchu, hádat se kvůli kusu plastu je opravdu vtipné, nic jiného. Svůj názor jsem napsala, strávila jsem zde už zbytečně mnoho času a nemám co dodat, tudíž neexistuje důvod, proč to řešit dále. Užijte si hádky :-)
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE

Post by Misanekx »

No nic, tady už jen chybí komenty které jsou bezne na jiných webech "Mam tamtung za dva litry a umi toho vic a hlavne mnohem lepe nez hloupá L950" :-) Tohle není myšleno na nikoho osobně, ale vseobecne. Takže přeju krásné nerusene svatky a stastny novy rok vsem spokojeným i nespokojeným uživatelům. Dal budu spis asi pouze cist nez psát.......
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

qwer : faktom je ze nepouzitelna 16 GB varianta iphone 6s plus stoji ako 950 a 1520 dokopy... pokial chces telefon pouzivat aj na ine nez na volanie tak je potreba doplatit dalsich 100 eur :)

1. nesháněla jsem nástupce 520, ale 1020.
- nastupca takehoto cipu urcite tak skoro nebude - uz teraz ale moderne cipy 1020 davno prekonali vid s6 napr. pixely niesu vsetko - okrem toho ta pomalost 1020 - fotite asi staticku krajinu

2. 950 byla vážným kandidátem
- pockajte si na 650 bude mat hlinkovy ramcek a mozno bude za 150 eur - dovtedy sa poladi w10m :)

3. i kdyby 950 byla za stejnou cenu jako 830, tak na ní pět chválu nebudu z důvodů zmíněných výše.
- chvalu ne ale nechodili by ste ani hanit a pri lumii 960 by ste pisali ze ste s kupou 950 za 200 eur spokojna ;)

4. opravdu nechápu neschopnost některých jedinců chápat psaný text.
- co ste to psali ?

5. pro 830 jsem se nakonec rozhodla z následujících důvodů - má hliníkový rámeček, barevný zadní kryt, nevrže a je příjemná do ruky, designově je docela povedená.
- 4 body len za dizajn :) stary hw, slabsi fotak, mensia baterka, 1gb ram atd atd vam nevadia vobec vsak ? :) potom pockat na nejake dizajnove telefoniky a neriesit OS ani HW
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

qwer : pokial si pametam forum tu bolo zaplnene swipe to tap problemom ktory sa nikdy uplne nepodaril vyriesit...

1520 - poctivý kus hardwaru, ze kterého je cítit, že nestál par korun - ja tam vidim len plast - pekne je mozno vrchne mierne zagulatene sklo po stranach a to je asi tak vsetko - za 720 eur by ste ju neobhajovali :)

qwer : zaujimave je ze pani sandra tu v dobe ked vysla 1020 - neprisla a nenadavala ze ten telefon nie je hodny 660 eur... namiesto toho tu pride po 2 rokoch od kupy a povie ze za 250 eur je to dobra kupa :) zda sa to to logicke oproti hodnoteniu telefonu mesiac po vydani alebo tam vidis nejaky rozdiel ? :)

inak chcel by som vidiet co by si vybrala zena ak porovnam vas 1520 plastak s cerveno kozenym krytom mozo so zlatym ramikom - duplom ked velkost 5,7" je nizsia vyska nez 5,5" palcove modely a vaha zhruba na rovnakej urovni... 1520 je prerostrla a tazka aj na 6"
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

Sandra: "opravdu nechápu neschopnost některých jedinců chápat psaný text" sorry, nie som psycholog ale dokaze toto napisat jemna zenska ruka?
Qwer: "A opravdu nechápu to až agresivní obhajování 950tek některými přispěvateli. Fakt nechápu." ja zase nechapem to agresivne nadavanie. Hlavne tych, ci ju ani nemaju a ani neplanuju mat. Ja som napriklad nebol spokojny s 1520 a predal som ju, lebo som podcenil velkost, bolo to na mna uz prilis vela, nosit vo vacku sa to nedalo, insie problemy neboli (myslim, trochu s dotykom, ale u mna nic zavazne). L950 zatial OK, az na (dufam ze zatial) nefunkcne prebudenie poklepanim
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb

Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by legoss »

Celkom prijemne vianočne čítanie tato diskusia :) kašlite na to sú to len telefóny. Hlavne ze sme zdraví a šťastný ;)
qwerty
smartguru
smartguru

Post by qwerty »

legoss: ale dnes je volny den, a vonku je aj tak skaredo :)
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

V tomto vianočnom období treba byt ku každému milý a ústretový. Čo z toho vyplýva? Pochváľme si telefóny vzájomne. Začínam prvý. Sandra ta tvoja 830 je fakt peknunká. A teraz dalsi... Pome :)
qwerty
smartguru
smartguru

Post by qwerty »

Moja cierna Lumia 950 SS v ciernom puzdre Book Pocket vyzera super :) A mozno aj Sandra vyzera super :)
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

Bezkonkurenčná ponuka :)
https://www.alza.sk/nokia-lumia-800-16g ... 476698.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

legoss ja by som radsej zobral vlajkovu lod http://www.hej.sk/mobilny-telefon-nokia ... 900-modry/" onclick="window.open(this.href);return false;

inak moj odkaz je rovnako vtipny ako tvoj o tvojej krasnej 1520 za ktoru nie je nahrada :grin: :grin:
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

počkám kým klesne na cene a potom ju kúpim :))
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

AIKON
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray

Post by AIKON »

Imperator - hele ja vždy kupoval jak Lumie tak jine telefony jako novinky to jest za plnou cenu uz sem to tu psal několikrát. Takže pro me je 950xl běžný mobil, za penize co jsem dal i za předchozí Lumii.
A přesto byt i předchozí byla plastová tak byla unibody a trochu jiny plast a jiny fealing - nevim jak ty ale ja se zrovna v tomto vyznam a dam dost na design a kvalitní provedeni - nemám rad odbyte výrobky. A tady 950xl je jak 640/550 a to promiň to proste ne.
Ale beru ze někomu to nevadí - hlavne se tu nezačnete hádat, sou tu proste lidi pro které je 950 velké zklamaní - většinou lidi co meli 1020/1520/930 a td pak tu sou lidi co sou z 950 na rozpacích no a pak ti co jsou nadšeni.
A všichni mají právo žít a říci svůj názor.
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Post by joeslovakia »

ja co som videl obe lumie tak paci sa mi ze vyzeraju ako obycajne smartfony. clovek ked to polozi na stol tak nikoho to tak nedrazdi aby ho vzal. pre niekoh je skratka jednoduchost=krasa :) a koncept ze sa daju vymienat kryty sa mi paci. clovek si prisposobi mobil podla seba. keby este fungovala modifikacia podla predstav. to je aby bolo mozné vybrat si sluchatka, kryt a nabijacku podla seba, ale takym stylom ze kryt si vieme zvolit vlastny motiv a sluchadka znacku. kazdy kus by bol teda originalny
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Taky přijeji trošku horké vody.
Nyní máme doma L1020, stále L1520 a pořídili jsme si i 950 XL s tím, že L1520 prodám ale.....
L950 XL mám od 22.12 a už první den jsem myslel že ho vyhodím z okna.....druhý a třetí den se stáhly aktualizace a už je to lepší ale i tak má WP10 nechci říkat mouchy, spíše komáry. Moucha je velká a komárek je malý, to samé platí i s těmi chybami. Když tedy vedle sebe položím L1520 a 950 XL, no .............s největší pravděpodobností 950XL vrátím....jediné proč bych ji nechal tak je foťák, to je opravdu pecka. Jinak komáři v systému, nedoladěnost mi celkem zásadně vadí. Jako perlička nakonec je to, jak vrže zadní kryt u konektoru USB...........950XL má u mě ještě šanci do 4.1 a pak asi půjde..........Oproti L1520 je výdrž poloviční a to využívám oba mobily stejně...No jsem zvědav jaké budou WP10 na L1520. Tak asi za mě.
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

s tou batériou som mal na začiatku rovnaký problém tiež som ho chcel práve kvôli tomu vrátiť. Ale po aktualizácii je vydrz už úplne v pohode.
qwerty
smartguru
smartguru

Post by qwerty »

aikon: kazdy je iny, ja som napriklad bol sklamany z 1520, po par mesiacoch som to vzdal a predal ju, kvoli rozmerom. Ked si zoberiem v reali, nie na fotke, a polozim vedla seba 640 a 950 tak rozdiel teda vidim. Vsetko ostatne o com sa tu pise, ako vydrz, nedoladenost systemu atd som si precital vopred, a vedel som o tom. Povazujem za normalne pred kupou si najprv precitat skusenosti druhych, osahat si telefon v obchode a az potom kupit. Hlavne ked ten telefon nie je z najlacnejsich. A nie naopak a potom sa stazovat.
Ak uz som z niecoho sklamany, tak napriklad z tohto:
http://www.windowscentral.com/microsoft ... 1435777223" onclick="window.open(this.href);return false;
a to u nas na Slovensku dock nedavaju ani ku velkej 950XL :-(
pere
nováček
nováček
Zařízení: lumia 950

Post by pere »

Mne sa tiež páči typ mobilov ktoré maju vymenne kryty a ktorých je cim ďalej menej a nepáči sa mi že napriklad pri poruche alebo opotrebovaní baterky mam čakať zakiaľ sa vrati zo servisu.To že mi lumia 950 sem tam vrzne je oproti tomu pohoda.Inak som hľadal dovod problému a medzi baterkov a krytom je mozno pol milimetrová tolerancia tak tam šupnem nejakú šikovnú podložku a celi problem je vyriešený.Este ma napadlo že par rokov do zadu ked bolo samozrejmé že bol výmenný kryt tak mi skoro každý telefón sem tam vrzol a ľudia to bezne riesili na fórach že ako to vyriešiť a boli to tiež drahe telefóny.Teraz trosku k dizajnu ja mam čiernu farbu a telefón pôsobí decentne inak mal som aj 1520 a podľa môjho vkusu je lumia 950 krajší telefón po výmene krytu za bieli alebo nejaký koženný od mozo sa z Lumii stane telefón ktorý sa bude ženám zdat neskutočne sexy ;-) co mi potvrdil aj lg g4 ktorý mam v sivej farbe a v podstate bol pre okolie nezaujímavý ale ked som dokúpil kryt z hnedej kože tak hlavne baby boli z neho hotové a keby som mal ktyt z červenej kože fuu tak neviem neviem :-)
Stanin
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 950 XL SS, Lumia 930, Lumia 640 LTE

Post by Stanin »

Papek wrote:Ja som bol tiez spokojny s iPhonom, co sa tyka spolahlivosti a rychlosti. Lenze casom sa ukazala uzatvorenost systemu a neochota robit zmeny a postupovat dalej a tak som presiel na WP. iPhone funguje dobre, ale je taky nezivy, neinteraktivny. Proste iba tukas na ikonky, zapnes aplikaciu, on/off a koniec.
To stejné u mě. Jinak stále doufám, že to MS dotáhne jako Apple do stavu, kdy se bude dát z tabletu/pc dát volat a odpovídat na SMS. To mi trochu chybí.
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”