[app] Meteoservis - počasí pro Čechy a Slováky

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Locked
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

A funguje ti OK? Hlavně co se týče aktualizací na pozadí a LiveTile.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Když se podíváš o pár příspěvků zpět, uvidíš tam mé postesknutí nad špatnou aktualizací obou stran tile. A v mém včerejším speciálním vláknu Live Tiles, k čemu jsou... se o tom zmiňuji několikrát. Doufám, že právě Meteoservis nezpůsobuje špatnou funkci dlaždic ostatních aplikací (?).
demosvk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Lumia 1020, Band 1, Surface PRO 3

Post by demosvk »

Tiez mam verziu 1.40 a funguje bezchybne!jak LT sa aktualizuje tak aj samotne pocasie na pozadi ....
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Také se mi hned zaktualizovala verze 1.40 a funguje naprosto bez problémů, i s LiveTile.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Jak jsem ale včera večer jinde psal, telefon se nějak umoudřil a Meteoservis (i jiné aplikace) se aktualizuje (aktualizují) častěji než 1x nebo 2x za den. Ale zase tak často to není, jak bych si představoval.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Flynn wrote:Když se podíváš o pár příspěvků zpět, uvidíš tam mé postesknutí nad špatnou aktualizací obou stran tile. A v mém včerejším speciálním vláknu Live Tiles, k čemu jsou... se o tom zmiňuji několikrát. Doufám, že právě Meteoservis nezpůsobuje špatnou funkci dlaždic ostatních aplikací (?).
Jak by asi tak mohl. Každá aplikace má svůj vyhrazený prostor (Sandbox) a nemůže ovlivňovat běh jiných aplikací. To platí i pro LiveTile resp. službu na pozadí, která to zařizuje. Ta je navíc omezena jen několika sekundami pro své provedení.
A to je odpověď na tvou otázku. Problémy s aktualizací LT mohou a často taky jsou způsobeny právě nedostatkem času pro provedení akce na pozadí. Např. není prostě čas na stažení dat z webu atp. Těch pár vteřin co má služba k dispozici se dá lehce ztratit třeba jen tím, že nějakou dobu trvá sestavení Internetového připojení přes EDGE či 3G apod (za což aplikace nemůže a nijak to neovlivní). Pak k tomu přičti prodlevu web serveru, který je třeba zrovna zatížen a nakonec samotný systém WP, který se rozhodně zkrátil přidělený čas službě třeba jen na 10-15 sekund (což opět aplikace neovlivní). Tady je tedy to vysvětlení, jiné hledat netřeba.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Flynn wrote:Jak jsem ale včera večer jinde psal, telefon se nějak umoudřil a Meteoservis (i jiné aplikace) se aktualizuje (aktualizují) častěji než 1x nebo 2x za den. Ale zase tak často to není, jak bych si představoval.
Chceš říct, že třeba Meteoservis ti zobrazil třeba předpověď na 8:00 ráno a pak až třeba na 16:00 ? A nebo jde hlavně/jen o zadní stranu s rad.snímky?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Chci říci, že to bylo různé. Když se po hodinách čekání něco aktualizovalo, byla to přední strana LT, po nějaké hodince i zadní strana s radarovou mapou. Takto to nebylo jen včera, stěžoval jsem si v tomto vláknu již v minulých týdnech. Dnes to ale nějak funguje, ale poslední radarovou aktualizaci mám v 11 hod., čili někdy v té době se změnil obrázek.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Chápu.
Jen je třeba mít na paměti, že přední strana se aktualizuje tj. mění po cca. 3 hodinách v souladu s intervalem předpovědních dat což je taky 3 hodiny. Nicméně rad. snímek z 11 hodin znamená, že něco není v pořádku. Zajímavé je, že např. u mne a u mnoha jiných probíhá vše jak má. Zjistit proč tomu tak je např. u tebe či několika dalších lidí bude asi trochu problém.

Nicméně ti nabízím: pokud máš možnost nainstalovat přímo XAP, poslal bych ti testovací verzi s logováním a třeba na něco přijdeme (výsledek může objasnit i problémy s jinými LT). Pokud nemáš přístroj odemčen a nemůžes instalovat XAPy, jedinou další možností je Beta-marketplace, což bych musel zařídit já a potřebuju k tomu tvoje LiveID (e-mail).
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Telefon už nabídl aktualizaci na verzi 1.5.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Hujer: To je mi jasné, že přední tile se bude aktualizovat po 3 hodinách, ale radar by měl být častěji, protože i snímky jdou každých 15 min, potom teprve má taková dlaždice smysl a působí to geniálně. Od té doby, co jsem psal naposledy (ve 13:44) se aktualizovala od oněch 11 hodin až asi ve 12:50 a potom nevím, ale byl na ní čas 14:30, což mi přijde dost pozdě. Nevím, jak má fungovat stahování dat, když app běží na pozadí, ale jakmile ji spustím, teprve se stahují data a na radarovém snímku je totéž, co na zadní dlaždici, jakmile se data stáhnou, změní se i mapa na dlaždici na pohled, který je na snímku v aplikaci. Nyní jsem aplikaci aktualizoval na v. 1.5 a budu ji sledovat. První, co jsem udělal po update bylo, že jsem pro jistotu odepnul dlaždici a znovu připnul. Údaje na ní byly stále stejné (viz výše). Spustil jsem aplikaci, stáhla se data, na radarovém snímku se aktualizoval stav a čas. Po zavření app byla radarová strana dlaždice rovněž aktualizována. To znamená, že tento vztah funguje, nefunguje ale aktualizace dat na pozadí.
Ke tvé otázce testování. Telefon odemčený nemám, čili by přicházela v úvahu druhá varianta, kterou nabízíš, Beta-MP. Navrhuji, že zatím budu sledovat aplikaci v této nové verzi, jak se bude chovat, pokud budou stále problémy, budu tě kontaktovat a dohodneme se na dalším. OK?
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

OK, jen si prosím uvědom pár věcí:
- radar se aktualizuje cca. co 30 minut (standardní LiveTile interval, častěji to nejde)
- vzhledem k tomu, že proces na pozadí nelze plánovat (řídí jej OS) je možná odchylka od aktuálního snímku až cca. 45 minut

Vysvětlení:
Pokud spustíš aplikaci v takovou dobu, že se "shodneš" se službou na pozadí, může být (a občas je) již stažený a zobrazený aktuální snímek. Častěji se stane, že je již (na serveru) k dispozici snímek nový, jelikož interval radar.snímků ČR je 15 minut.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

JiriE wrote:Telefon už nabídl aktualizaci na verzi 1.5.
Ano, uvolněna byla nová verze aplikace Meteoservis 1.50. Tentokrát to pěkně dlouho trvalo než to prošlo.
Opravena byla zejména chyba v generování a zobrazování LiveTile a inicializace služby na pozadí.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

hujer: rozumím, ale přesto se mi radarová tile neaktualizuje třeba pár hodin, rozhodně to není do 45 minut. Zapisuji si teď jak to pracuje. Co chvíli kontroluji aktualizace dlaždic. Nyní mohu uvést toto: po update aplikace (asi v 15:30) jsem ručně aktualizoval (tzn. spustil aplikaci), radarový snímek se načetl ten nejnovější a byl na něm čas 15:15, hlavní dlaždice (předpovědní) měla čas 16:00, čili ten nejbližší (další je potom 19:00 - po 3 hodinách). Další aktualizace přišla až v 17:05 a změnily se obě dlaždice, na radarové byl čas 16:45, na předpovědní je 19:00. Nyní v 18:05 zatím žádná změna, čili je to již 90 minut, co má radarová tile zpoždění.
Omlouvám se ostatním, že se tak zabývám tímto problémem, ale snažím se dodat co nejvíc informací autorovi.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Byl-li v 17:05 čas radaru 16:45 je to OK, jelikož nová data z 17:00 asi ještě nebyla.
V těch 18:05 by tam měl být radar z 17:45 a nebo aspoň z 17:30. (kontroluju také - u mne to tak přesně je).
Zpoždění tak je cca. 60 minut +- 15.

Obávám se, že bez logování se nic nového nedozvíme, jelikož netuším proč k aktualizaci nedošlo. Jestli se něco stalo se službou, jestli ji vůbec OS spustil a nebo jestli třeba měla dostatečný čas na provedení aktualizace dat atd. Jediným východiskem tak zřejmě zůstává ona testovací verze na Beta-marketu.
Zítra to asi nestihnu, ale pokusím se, a pak dám vědět. Myslím, že by bylo ideální, abychom dále komunikovali e-mailem. Pošli mi přeba přes SZ tvůj LiveID e-mail a já na něj pak napíšu zpátky.
pinhead
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 32GB

Post by pinhead »

Verze 1.50 bohužel dlaždice nefunguje.Chci ji povolit ale nejde to.Po chvíli se sama vypne.....A vrátí se do stavu vypnuto.

edit : Odinstaloval a znovu nainstaloval.Vše funguje....
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Důležité je se vždy podívat proč nejde povolit.
Dole, v nastavení aplikace v sekci Dlaždice, je dole zobrazen "Stav služby". Důležité je to, co je tam napsáno když se dlaždice povolí a po chvíli se samo vrátí na Vypnuto. Dík.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

Post by Lupus »

Ve verzi 1.50 přestalo fungovat překlápění dlaždice - totálně, od okamžiku upgradu. Odinstaloval jsem, přeinstaloval a nic. Běh na pozadí ok, v nastavení programu "Stav služby funkční", nastavena zadní strana dlaždice na radarové snímky ČR.

Předtím všechno bylo v cajku.

Nějaká rada prosím?
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Zkus:
- jdi do Nastavení a vypni radarové snímky na zadní straně LT
- v aplikaci jdi na Aktuální stav počasí a počkej, než se data zaktualizují a nebo dej z menu Aktualizovat
- pak jdi opět do Nastavení a zapni radarové snímky na zadní straně LT
- pokračuj dále normálně nebo ukonči aplikaci (back)
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

Post by Lupus »

Díky moc, jdu na to a dám vědět...

EDIT: Super, už se překlápí jak má - děkuju:)
Locked

Return to “Aplikace a software”