Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
degustator
- nováček

- Zařízení: Lumia 920
Kde jste stáhli Nokia Care Suite?
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Google + informace z diskuse 
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Rád věřím, ale není možné, abych si každý rok pořizoval nový telefon. (To tady mám ještě nejstarší iPhone, který funguje, ale nejde mu Wi-Fi.) Tak asi počkám až na WP 9mimonaut wrote:A co ty Flynne? Kdy se přidáš do klubu ty? Fakt to stojí za toČím jí mám dýl, tím jí mám radši..
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Podarilo se vam nekonu sprovoznit platebni karty pres NFC? Nebo to cesi jeste neumi?
Pro NFC platby aktuálně v ČR potřebuješ splnit několik kritérií.
Zaprve musíš mít O2.
Zadruhé musíš mít účet u partnerské banky, tou je KB.
Zatřetí musíš mít naklonovanou svou původní simku na novou "secure" simku.
Začtvrté musíš mít i jeden z operátorem autorizovaných strojů. Těmi bohužel jsou aktuálně jen android produkty jako HTC One X nebo Samsung Galaxy S3, aj.
Nyní se bavíme ale o programu pro spotřebitele. Tobě jako smrtelníkovi se asi zaměstnanci a prodejci operátora vysmějí, neboť nejsou školeni na jiné telefony. Ovšem již dnes se v Česku platí pomocí WP8. Zatím v rámci testování. Zkus se zeptat např. v O2 Experience Centre v Praze (OC Chodov) nebo Brně (Vaňkovka)... Myslím, že se se možná s tamními (pouze tamními) Guru budeš moct domluvit, že by moooožná mohli udělat výjimku a třeba i zařadit tě k testerům... Ale nemůžu za ně mluvit. Každopádně tě ujišťuji, že VÍM, že všechno jde. ;) Byť ne veřejně komerčně.
Zaprve musíš mít O2.
Zadruhé musíš mít účet u partnerské banky, tou je KB.
Zatřetí musíš mít naklonovanou svou původní simku na novou "secure" simku.
Začtvrté musíš mít i jeden z operátorem autorizovaných strojů. Těmi bohužel jsou aktuálně jen android produkty jako HTC One X nebo Samsung Galaxy S3, aj.
Nyní se bavíme ale o programu pro spotřebitele. Tobě jako smrtelníkovi se asi zaměstnanci a prodejci operátora vysmějí, neboť nejsou školeni na jiné telefony. Ovšem již dnes se v Česku platí pomocí WP8. Zatím v rámci testování. Zkus se zeptat např. v O2 Experience Centre v Praze (OC Chodov) nebo Brně (Vaňkovka)... Myslím, že se se možná s tamními (pouze tamními) Guru budeš moct domluvit, že by moooožná mohli udělat výjimku a třeba i zařadit tě k testerům... Ale nemůžu za ně mluvit. Každopádně tě ujišťuji, že VÍM, že všechno jde. ;) Byť ne veřejně komerčně.
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Tak to mam asi smulu portoze mam vodafone. Ale snad to casem sprovozni...
-
M.BoBo
- smartguru

- Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Hlavne mas smůlu, ze nemáš alespon 1 z podporovaných samsungu, na lumii bohuzel není appka... Ja jináč všechno splňuju, mam nfc sim, o2, KB a driv i sgs3...
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
NFC je takový bonbónek, který nemůžeme rozbalit
Doufám, že zatím 
-
janac_marek
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7
Po dlhšom čase používania Lumie 920 musím povedať, že ten mobil je proste skvelý.
Nie, nie je dokonalý. Áno, má chyby. Ale na trhu nič lepšie dnes, čo spĺňa moje kritéria nie je.
Hlavne verím, že Nokia ani Microsoft nepolavia a Microsoft bude vývojárom naďalej prinášať nové API a že sa toho vývojári chytia. Momentálne je Lumia 920 a vlastne aj ostatné Lumie ako aj 620, podľa mňa najväčšou nádejou pre zlepšenie penetrácie WP8 na trhu.
Na mobilmánii bude čoskoro recenzia. Bude veľmi amatérska a zaujatá. Odporúčam aby sme tam viacerí v diskusii napísali fakty a popreli zavádzajúce informácie z recenzie. Bude zo všetkých recenzií asi najčítanejšia v našich končinách a veľa nie úplne rozhodnutých ľudí môže odradiť, čo je podľa mňa škoda. Lebo ak si niekto zvolí 8X pred 920 len preto, že si bude myslieť, že za tie peniaze navyše nič nezíska, tak je to škoda.
920 a 8X by som moc nezrovnával. Skôr 820 a 8X, i keď 820 má slabé resolution.
S veľkosťou uhlopriečky som mal vždy problém, ale zvykol som si už, je to pohodlnejšie na iné veci i keď palcom nalavo hore nedočiahnem. Stále lepšie ako iPhone, kde práve button BACK je nalavo hore.
Najviac mi ale asi vadí ak niekto na 920 povie, že je moc veľká a ťažká. Veď ten mobil sa drží v ruke skvele. Hlavne keď to porovnám s 8X s extra nemotornými tenkými hranami. Držal som aj SGS3 a jednoducho sa lacnoty pri tom zariadení neviem zbaviť. 920 na mňa pôsobí kvalitne ako iPhone (i keď tam je to diskutabilné, keďže ten sa dnes moc škriabe).
Jak môže niekto kritizovať voľný priestor pod spodnými buttonmi? To sme všetci takí slepí??? To radšej chceme mať mobil s tlačidlami úplne dole aby nám padal z ruky? Uvažujme trocha aj prakticky a keď sme pri praktickosti, bezdrôtová nabíjačka je určite praktická a nie zbytočná.
PS: Lumia mi padla dva krát z metrovej výšky na tvrdú zem. Dlažba.
Na telefóne som po prvóm páce nenašiel nič. Druhý pád bol na roh a potom sa šmýkal po displeji pozemi. Najprv som nezbadal nič a doma potom po uhlom trošička štvrť milimetra malé vypuklé miesto na plaste. Absolútne nehmatatelné a neviditeľné. Odolnosť zariadenia je skvelá. Gorilla Glassu som sa bál že bude doškriabaný od tej zeme, ale nie je tam nić. Je tam ale už dávno jeden mikro škriabanček asi od čiestenia o rifle. Žiadne ryhy od zeme tam ale nie su.
PS: Na mobilmánii komentovali zadný pliešok. Že sa doškriabe. Ok, možno raz. Ale nie ako u 800. Zjavne nevedia že je tam zirconium. Ja tam dodnes nemám ani vlásočnicové škrabance.
Nie, nie je dokonalý. Áno, má chyby. Ale na trhu nič lepšie dnes, čo spĺňa moje kritéria nie je.
Hlavne verím, že Nokia ani Microsoft nepolavia a Microsoft bude vývojárom naďalej prinášať nové API a že sa toho vývojári chytia. Momentálne je Lumia 920 a vlastne aj ostatné Lumie ako aj 620, podľa mňa najväčšou nádejou pre zlepšenie penetrácie WP8 na trhu.
Na mobilmánii bude čoskoro recenzia. Bude veľmi amatérska a zaujatá. Odporúčam aby sme tam viacerí v diskusii napísali fakty a popreli zavádzajúce informácie z recenzie. Bude zo všetkých recenzií asi najčítanejšia v našich končinách a veľa nie úplne rozhodnutých ľudí môže odradiť, čo je podľa mňa škoda. Lebo ak si niekto zvolí 8X pred 920 len preto, že si bude myslieť, že za tie peniaze navyše nič nezíska, tak je to škoda.
920 a 8X by som moc nezrovnával. Skôr 820 a 8X, i keď 820 má slabé resolution.
S veľkosťou uhlopriečky som mal vždy problém, ale zvykol som si už, je to pohodlnejšie na iné veci i keď palcom nalavo hore nedočiahnem. Stále lepšie ako iPhone, kde práve button BACK je nalavo hore.
Najviac mi ale asi vadí ak niekto na 920 povie, že je moc veľká a ťažká. Veď ten mobil sa drží v ruke skvele. Hlavne keď to porovnám s 8X s extra nemotornými tenkými hranami. Držal som aj SGS3 a jednoducho sa lacnoty pri tom zariadení neviem zbaviť. 920 na mňa pôsobí kvalitne ako iPhone (i keď tam je to diskutabilné, keďže ten sa dnes moc škriabe).
Jak môže niekto kritizovať voľný priestor pod spodnými buttonmi? To sme všetci takí slepí??? To radšej chceme mať mobil s tlačidlami úplne dole aby nám padal z ruky? Uvažujme trocha aj prakticky a keď sme pri praktickosti, bezdrôtová nabíjačka je určite praktická a nie zbytočná.
PS: Lumia mi padla dva krát z metrovej výšky na tvrdú zem. Dlažba.
Na telefóne som po prvóm páce nenašiel nič. Druhý pád bol na roh a potom sa šmýkal po displeji pozemi. Najprv som nezbadal nič a doma potom po uhlom trošička štvrť milimetra malé vypuklé miesto na plaste. Absolútne nehmatatelné a neviditeľné. Odolnosť zariadenia je skvelá. Gorilla Glassu som sa bál že bude doškriabaný od tej zeme, ale nie je tam nić. Je tam ale už dávno jeden mikro škriabanček asi od čiestenia o rifle. Žiadne ryhy od zeme tam ale nie su.
PS: Na mobilmánii komentovali zadný pliešok. Že sa doškriabe. Ok, možno raz. Ale nie ako u 800. Zjavne nevedia že je tam zirconium. Ja tam dodnes nemám ani vlásočnicové škrabance.
-
M.BoBo
- smartguru

to janac_marek:
Taky už mám teď Lumii skoro 3 týdny, a jsem s ní spokojenej čím dál víc...
Výdrž Lumie- 1.5 výdrže SGS3, bez problémů dá 2 dny..
Displej- úžasná čitelnost, i na přímém sluníčku (ač měl SGS3 dobrý displej, na sluníčku byl nečitelný)
Fotoaparát- už se asi vyrovnal SGS3, video je na Lumii ještě lepší, ale večer se nechytá (fotografie mají skvělou světelnost i za špatných podmínek, ale videa jsou tmavá)
Zpracování- taky už zažil jeden nepěkný pád, a ani škrábaneček, to samé s tím zadním plíškem a displejem..
WP8- zvykám si na ně, oproti androidu uzavřený systém, vše funguje.. i když nějaké appky mi chybí, např plnohodnotný Gtalk(zde si protistrana stěžuje, že jsem offline, a zprávy tak občas nedorazí, Gmaps(na Androidu byly propracovanější, i detaily v největším přiblížení), poté Battery Monitor Widget a když se to tak vezme tak i hry, které byly jednoduše lepší...
Ale to co od telefonu požaduji- telefonování, zprávy, maily, internet a fotoaparát tak 100% splňuje a přidává něco navíc, takže vřele doporučuji!!
Taky už mám teď Lumii skoro 3 týdny, a jsem s ní spokojenej čím dál víc...
Výdrž Lumie- 1.5 výdrže SGS3, bez problémů dá 2 dny..
Displej- úžasná čitelnost, i na přímém sluníčku (ač měl SGS3 dobrý displej, na sluníčku byl nečitelný)
Fotoaparát- už se asi vyrovnal SGS3, video je na Lumii ještě lepší, ale večer se nechytá (fotografie mají skvělou světelnost i za špatných podmínek, ale videa jsou tmavá)
Zpracování- taky už zažil jeden nepěkný pád, a ani škrábaneček, to samé s tím zadním plíškem a displejem..
WP8- zvykám si na ně, oproti androidu uzavřený systém, vše funguje.. i když nějaké appky mi chybí, např plnohodnotný Gtalk(zde si protistrana stěžuje, že jsem offline, a zprávy tak občas nedorazí, Gmaps(na Androidu byly propracovanější, i detaily v největším přiblížení), poté Battery Monitor Widget a když se to tak vezme tak i hry, které byly jednoduše lepší...
Ale to co od telefonu požaduji- telefonování, zprávy, maily, internet a fotoaparát tak 100% splňuje a přidává něco navíc, takže vřele doporučuji!!
-
SchanoZdenek
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920
Zdravím
pod stromeček jsem dostal lumiu 920
vše funguje jak má, kromě fotáku ten není schopnej udělat ostrou fotku natož v noci-naprosto rozmazaní duchové, chtěl jsem to flashnout ale když instaluju nokia care suite píše mi to že mám nainstalovat něco jako VC++ ? může mi někdo poradit jak nainstalovat suite nebo jinak odstranit problém ?
pod stromeček jsem dostal lumiu 920
-
M.BoBo
- smartguru

taky jsem se s instalací potýkal, použij link z té chybové hlášky, mě se to na začátku nezdařilo, potom je nutný reset, a pak už to pofrčí;) PR1.1 hodně vylepší, ač to tak na začátku nevypadí..
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Pro Windows Phone 8 je ode dneška nová aplikace myBattery, o které si přečtěte zde http://wmpoweruser.com/mybattery-for-windows-phone/" onclick="window.open(this.href);return false; a odsud stahujte http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 1b1f149dbd" onclick="window.open(this.href);return false; Aplikace je zdarma po omezenou dobu.
-
SchanoZdenek
- přispěvatel

Než jsem stihl smazat příspěvek tak už jsi stihl odepsat, přesně tak jsem to udělal a už to jde tak díky za pomocM.BoBo wrote:taky jsem se s instalací potýkal, použij link z té chybové hlášky, mě se to na začátku nezdařilo, potom je nutný reset, a pak už to pofrčí;) PR1.1 hodně vylepší, ač to tak na začátku nevypadí..
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ale to uz je o rukach,i s PR 1.0 je schopna Lumia delat krasne ostre fotky.A take nenechavat jen vse na automatice a napred namacknout(zaostrit) a pak az domacknout(vyfotit).vše funguje jak má, kromě fotáku ten není schopnej udělat ostrou fotku
-
SchanoZdenek
- přispěvatel

Je mi to jasný ale tohle o rukách když jsem něco fotil tak při super stabilizované pozici to udělalo mizervnou fotku a když jsem s tím trošku hnul tak osoba byla na fotce třeba dvakrát totálně rozmazaný paskvil, jak ve dne tak v noci i s nastavením jsem si hrál a nepomohlo nic, jinak nokia care suite mi nechce rozpoznat l920 chtěl jsem udělat flash ale podle návodu mi to prostě nefunguje 
-
htcjirka
- smartmaniak

Jak pisu neni to normalni,i pri pohnuti neni rozmazání standard,jeste jsem neudeal s Lumii 920 ani jednu rozmazanou fotku a pevnou ruku taky nemam.Bud fotis stylem ,ze hned zmacknes spoust do druhe polohy a vubec neostris nebo je neco spatne se stabilizaci.
Pak nemas zrejme aktualni verzi,ktera uz podporuje Lumii 920.Podpora je az od verze 5.0 2012.45.4.5 a novejsi.jinak nokia care suite mi nechce rozpoznat l920
-
SchanoZdenek
- přispěvatel

Už jsem ten suite rozchodil ale zas nevím jakou verzi FW mám stáhnout, jinak fotit umím a to co dělá tenhle foták rozhodně není normální proto chci udělat flas, klidně udělám fotku jakou chceš a jak chceš a uvidíš že je to prakticky nepoužitelný
-
htcjirka
- smartmaniak

Pokud je to nepouzitelne uz nyni,nepomuze ani flash,posli nejaka fota,rozhodne to neni standard,Lumia 920 foti nadprumerne jiz v zakladu.Navod jaky firmware a co a jak uz tu je,tak se o par stran vrat a najdi si to.
-
SchanoZdenek
- přispěvatel

Viděl jsem jak fotí l920 asi na 100 fotkách, mě to fotí asi jako mobil před 5 lety.