Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
Ahoj, trápí mě přílišná hlasitost příchozího upozornění na sms, resp. týká se to všech zvuků oznámení. Když přehrávám a nastavuju zvuk v menu "oznámení+akce", je hlasitost v normě. Když ale k události reálně dojde (např. přijde sms) neskutečně to řve. Jsem tedy v situaci kdy (ač je oboje nastaveno na 6/10) vyzvánění hraje potichu a oznámení je zesíleno tak o 300%. Má někdo stejný problém?
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
Je "vyzvánění + oznámení" a "media + aplikace" co co si napsal ta oznámení a akce není ani jedno :D ale nejspíš si myslel to první.
Aktualizuj FW a SW pokud nemáš aktuální. Nastav vyzvánění pro zprávy znovu. Zkus Soft restart popřípadě HR. Vyzkousej jiny vyzvánění. Nemáš jiny nystaveni/vyzvaneni přímo pro nějaký kontakt? Moznosti je hodně něco vyzkousej a dej vedet
Aktualizuj FW a SW pokud nemáš aktuální. Nastav vyzvánění pro zprávy znovu. Zkus Soft restart popřípadě HR. Vyzkousej jiny vyzvánění. Nemáš jiny nystaveni/vyzvaneni přímo pro nějaký kontakt? Moznosti je hodně něco vyzkousej a dej vedet
Čaute, stalo sa Vám, že z ničoho nič prestali fungovať vibrácie trochu senzorových tlačítiek ? Mne sa to stalo včera v noci, nefungovali asi 30 min a potom zrazu zase z ničoho nič začali fungovať.
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 535
Tak ta záruka na sedivky neplati až od letošního roku, loni to ještě servis vzal, letos už ne. MS změnil podmínky, takže pokud nemate s tímto zkušenost z letoska, tak už je to jinak, a je to jak jsem psala. Záruka pouze u prodejce, u preprodanych kusu. Servis je od letošního roku odmítne, když tam s nimi přijdete.
Pokud mate jinou zkušenost z posledních x tydnu, tak napište, jelikož me to vážně zajímá.
Pokud mate jinou zkušenost z posledních x tydnu, tak napište, jelikož me to vážně zajímá.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Normálně platí záruka pořád stejně, žádné podmínky se nezměnili. Ano, mám s tím zkušenost. Vyřizuji reklamace denně.
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
Spuhlasim. Jde to reklamovat v poho přímo v arvato
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

Opravdu? I letos? Já to vážně nechci nijak rozmazávat, ale x lidí odmítli letos s tím, že už to nedělají. Samotná Nokia care se k tomu vyjádřila takto: "Dále Vám sdělujeme, že pokud si v České republice pořídíte telefon s českým záručním listem, který je původně určen např. pro polský trh, záruka nebude platit v autorizovaných servisních střediskách Nokia v České republice. Pokud si však např. v Polsku pořídíte telefon s polským záručním listem v rámci Omezení záruce ten záruční list byste mohl využívat i v servisních střediskách Nokia v České republice.".
Já jen abych věděla co dělat, až mě s tím servis vyhodí, že mám smůlu :D
Já jen abych věděla co dělat, až mě s tím servis vyhodí, že mám smůlu :D
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Reklamuj to rovnou v Arvatu a ne v nějakém jouda servisu, který to jen sbírá pro Arvato.
Ano, mám zkušenost, dělám v obchodě s mobilním telefony a vyřizuji reklamace denně, takže i tento rok.
Případně uplatni záruku přes prodejce, což by jsi stejně měla dělat.
Ano, mám zkušenost, dělám v obchodě s mobilním telefony a vyřizuji reklamace denně, takže i tento rok.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Tak mi dorazila L830, všechno nastaveno, aktualizováno na nejnovější 375 build, nestihl jsem si s ní zatím pořádně pohrát, ale každopádně první zkušební fota na automatiku naprosto bez problémů, konstrukce bez vady, občas mi přišlo, že hůře reagují hw tlačítka pod displejem - no zatím to není žádná tragédie, reklamovat se to dá vždycky...
Jo, a distribuci mám FR
EDIT:: Tak to vypadá, že tlačítka pod displejem hůře reagovala kvůli ochrannému sklu od Nilkinu. Sundal jsem ho, a zatím vše reaguje bez problémů.
EDIT:: Po nainstalování map prvotní GPS fix naprosto bez problémů do minuty.
Jo, a distribuci mám FR
EDIT:: Tak to vypadá, že tlačítka pod displejem hůře reagovala kvůli ochrannému sklu od Nilkinu. Sundal jsem ho, a zatím vše reaguje bez problémů.
EDIT:: Po nainstalování map prvotní GPS fix naprosto bez problémů do minuty.
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

Tak jsem objednala z Max shopu, a snad přijde do pátku, abych mohla poreferovat, zda je ok 
-
pogo8303
- smartmaniak

jakou barvu? Já vzal nakonec klasiku černou, a nelituju. Člověk se dočte o tom, že ta černá jde brzo z hliníkového rámu dolů, ale na druhou stranu, bílá má taky rám nabarvený, tak to je jedno... Stejně jsem pořídil flip pouzdro od Nilkinu, takže je většina rámu skryta. Btw., ta nereagující tlačítka, jak jsem psal včera byl opravdu pouze problém ochranného skla, takže jedu jenom s pouzdrem bez ochr. skla.
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

No nakonec jsem podlehla té chvále na zelenou, tak jsem si řekla, že barva mi neuškodí, jinak jsem měla vždy černý telefon, a teď měsíc bílou 535. Maximálně si pak na ebay koupím kryt jiné barvy 
-
kllr007
- smartguru

- Zařízení: OnePlus 3
pogo8303 wrote:jakou barvu? Já vzal nakonec klasiku černou, a nelituju. Člověk se dočte o tom, že ta černá jde brzo z hliníkového rámu dolů, ale na druhou stranu, bílá má taky rám nabarvený, tak to je jedno... Stejně jsem pořídil flip pouzdro od Nilkinu, takže je většina rámu skryta. Btw., ta nereagující tlačítka, jak jsem psal včera byl opravdu pouze problém ochranného skla, takže jedu jenom s pouzdrem bez ochr. skla.
Toto nepochopím, načo si niekto kúpi krásny telefón s hlinikovým rámom ked ho hneď dá do gumenného/plastového kondómu kde je väčšina, resp. všetko pekné skryte. Len preto aby to skryte bolo pekné aj naďalej ? aký to má zmysel ?
Nehovoriac o otm že to ten telefón zväčší a zhrubne... Jediný a posledný telefón kde som mal obal a foliu bola Xperia S v roku tuším 2011. Od vtedy (a že mi ich prešľlo rukami hodne) nikdy žiadna fólia, gumené obaly a iné nezmyselnosti.
To mi príde (a to som fakt zažil) ako si niekto kúpi BMW, hodí naň plachtu a dá ho do garáže lebo sa oň bojí. Raz za rok sa naňom preveze a šup speť do garáže kde je zasa rok nečinný, a medzitým jazdí na škode...
-
pogo8303
- smartmaniak

OT: zaprvé, opravdu je nutné citovat předešlý příspěvek? a za druhé, je to čistě moje věc, to že to nepochopíš mě netrápí a tvé přirovnání s škodovkou a bmw je úplně mimo mísu...
Edit:: sorry, s tím citováním - nějak mi tam jeden příspěvek zapadl
faoltiarna: zelená bude určitě dobrá varianta - původně jsem přemýšlel nad bílou a k tomu dokoupit černý záda, aby zůstal světlý rámeček, ale nakonec jsem zůstal u konzervativní černé
.
Edit:: sorry, s tím citováním - nějak mi tam jeden příspěvek zapadl
faoltiarna: zelená bude určitě dobrá varianta - původně jsem přemýšlel nad bílou a k tomu dokoupit černý záda, aby zůstal světlý rámeček, ale nakonec jsem zůstal u konzervativní černé
Nyní čtu:
V minulosti čtu:kllr007 wrote:....Toto nepochopím, načo si niekto kúpi krásny telefón s hlinikovým rámom ked ho hneď dá do gumenného/plastového kondómu kde je väčšina, resp. všetko pekné skryte. Len preto aby to skryte bolo pekné aj naďalej ? aký to má zmysel ?
Nehovoriac o otm že to ten telefón zväčší a zhrubne... Jediný a posledný telefón kde som mal obal a foliu bola Xperia S v roku tuším 2011. Od vtedy (a že mi ich prešľlo rukami hodne) nikdy žiadna fólia, gumené obaly a iné nezmyselnosti.
To mi príde (a to som fakt zažil) ako si niekto kúpi BMW, hodí naň plachtu a dá ho do garáže lebo sa oň bojí. Raz za rok sa naňom preveze a šup speť do garáže kde je zasa rok nečinný, a medzitým jazdí na škode...
kllr007: No co ti na tohle říct ?kllr007 wrote:Tak akurát mi padla moja Lumia z výšky asi 1.5m
Na spodnom rohu ramu je preliačina po prvom dopade, na protilahlom rohu je durka po dopade z odratu prvého...
Všetko funkcne len mam taký pocit ze som si akurát odpisal záruku... Sakra..
A to som sa tesil ze budem reklamovat neskôr displej lebo ma tmavší flak v hornej tretine dispeja...
-
kllr007
- smartguru

jirkatom- ano spadol, ano je tam tukanec. No a ? telefon je stale krasny, prve mesiace bol ako nový nebyť toho padu.
Alebo radsej pouzivat obaly folie, kde je telefon sice aj pri pade chraneny ale co z toho ked je z neho skareda bukvica pocely cas ? Len aby ho niekto lahsie predal ?
Alebo radsej pouzivat obaly folie, kde je telefon sice aj pri pade chraneny ale co z toho ked je z neho skareda bukvica pocely cas ? Len aby ho niekto lahsie predal ?
Kdyby dělali 830 a 930 také ve variantě kdy bude celá opět v polykarbonátu, tak minimálně já (a věřím, že nejsem sám) ji hned beru.kllr007 wrote: Toto nepochopím, načo si niekto kúpi krásny telefón s hlinikovým rámom ked ho hneď dá do gumenného/plastového kondómu kde je väčšina, resp. všetko pekné skryte. Len preto aby to skryte bolo pekné aj naďalej ? aký to má zmysel ?
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

Jinak jsem posílala platbu z účtu dneska ráno, a ted mi přišel mail o potvrzeni platby, vazne rychlost, takže by mohla lumca dojit do patku, nevím jak rychlý je Max 
-
kllr007
- smartguru

No ja by som sa tiez pridal kedze konstrukcia 920 bola jedna z najlepsich a najodolnejsich.
Zdravím. Má někdo na Lumia 830 číslo revize HW vyšší jak 1.0.0.0 Dík.