PODPOŘTE "čistý Android"

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

PODPOŘTE "čistý Android"

Post by bkf1 »

TO dan542:
Ja tomu rozumim, ale i opensource ma nejake restrikce a to plati dokonce i o Androidu. Kdyz si projdes diskuzi, tak zjistis to, ze vlastne nejde zas tak o upravy samotne jako o zpusob, jakym jsou servirovany uzivateli, pritom by se to dalo vyresit elegantne a zcela bezbolestne zpusobem "vyber po startu", jenze to si to nekdo v Google musi uvedomit.
dan542
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Samsung Galaxy S

PODPOŘTE "čistý Android"

Post by dan542 »

Taky bych byl rád kdyby na mě po koupi mého SGS vyskočila obrazovka jestli chci TouchWiz a nebo čistý Android a nejlépe i CyanogenMod, který používám. Toho může dosáhnoul trh (třeba facebooková skupina, že si nekoupím androida bez možnosti volby), google leda neposkytnutím licence na gapps nebo zakázáním použití jména Android, za co by asi sklidil kritiku. A ještě by se mi líbilo, aby nejprve poskytli čistý update na další verzi Android (podle toho jak dlouho to trvá lidem na XDA by jim to moc dlouho trvat nemělo...) a až potom tam "roubovali" ty svoje nadstavby. Ale zase by toho měl spíše dosáhnout trh...dokud jim ty telefony lidi budou kupovat, tak nemají důvod nic měnit.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

PODPOŘTE "čistý Android"

Post by bkf1 »

dan542 wrote:Taky bych byl rád kdyby na mě po koupi mého SGS vyskočila obrazovka jestli chci TouchWiz a nebo čistý Android
Presne takhle by to melo fungovat.
dan542 wrote:A ještě by se mi líbilo, aby nejprve poskytli čistý update na další verzi Android
Tohle by se take dalo zaridit, ze by vyrobce mel v sekci "download" podsekci napr. "vyvojari" (nebo neco podobneho, co odradi bezneho uzivatele, ktery chce nadstavby, pytlovinky atd.), kde by byly firmwary uplne bez uprav a na ty by pak vyrobci optimalizovali ty svoje upravy. S timhle ale spise nepocitam, navic uplne by stacila varianta "vyber po spusteni".
dan542 wrote:dokud jim ty telefony lidi budou kupovat, tak nemají důvod nic měnit
Mno to je pravda, ale jsou uz naznaky, ze se vyrobci snazi uzivatelum a dokonce domacim vyvojarum jit naproti (hlavne odemcene bootloadery (HTC) a uvolnovani firmwaru pro domaci vyvojare (Samsung)).
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

PODPOŘTE "čistý Android" ICS 4.0

Post by htcjirka »

Android bude zřejmě vyžadovat po výrobcích,aby v ICS 4.0 bylo k dispozici puůvodní prostředí tkzv. "HOLO Theme" a uživatel si tak mohl tak zcela vypnout nadstavby jakým je Sense,TouchWiz ci Motoblur,mnohdy totiž jejich nadstavba předělá prostředí natolik,že nelze ani poznat, že se jedná o ICS 4.0.
Vice zde : http://dotekomanie.blog.mobilmania.cz/2 ... r-a-dalsi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Operační systém Android”