Nástroj WMDC pravděpodobně nebude součástí Windows 7

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Windows Mobile Device Center (česky Centrum zařízení WM) se objevil po oznámení operačního systému Windows Vista. Jedná se o nástupce ActiveSyncu, který už s novou verzí systému nebyl kompatibilní. Také u připravovaných Windows 7, které se mezi uživateli těší velké oblibě (narozdíl od Visty), ale nebude synchronizační prostředí Windows Mobile Device Center součástí základní instalace systému. Na jednu stranu je to škoda, pro majitele WM zařízení by po nainstalování odpadla nutnost hledat instalaci na webu Microsoftu. Pokud se na to podíváme z druhého pohledu, je to krok pochopitelný, mezi uživateli systému Windows stále převládá obrovský počet uživatelů, kteří vlastní normální mobilní telefon. A co teprve, kdyby se po přidání WMDC do systému ozvala třeba Nokia nebo Sony Ericsson, že také chtějí, aby byly jejich nástroje součástí instalace Windows (všichni ještě máme v živé paměti kauzu týkající se internetových prohlížečů).

Image

Zdroj: WMExperts.com
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

Post by HADES »

Předpokládám že jste měl na mysli kauzu týkající se internetových prohlížečů
edit by admin: děkuji za upozornění, už jsem to opravil, máte samozřejmě pravdu :-)
trizzo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung OmniaPro B7330

Post by trizzo »

HADES wrote:Předpokládám že jste měl na mysli kauzu týkající se internetových prohlížečů
a multimedialneho prehravaca a pod.

Opravte ma ak sa mylim - v cistej instalacii windows Vista tiez nie je WMDC, nie? Ja som musel po pripojeni WM smartphone (HTC VOX - S710) nainstalovat nejaky balik, ktory mi WMDC doplnil do Control Panelu a pridal do listy k hodinkam. Nemyslim si, ze to bude inac riesene vo Win7.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

trizzo: Ano, WMDC není součástí ani ve Vistě. V úvodu té bleskovky je to myšleno tak, že po ohlášení Visty Microsoft představil novou verzi synchronizačního nástroje, nástupce ActiveSyncu => WMDC.
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

neni to v podstate jedno? Asi ma microsoft pravdu, kdo bude potrebovat WMDC, tak si ho proste nainstaluje, kdo bude potrebovat neco na Sony Ericssony, tak udela to same ... :)
trizzo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung OmniaPro B7330

Post by trizzo »

Jiří Hrma wrote:trizzo: Ano, WMDC není součástí ani ve Vistě. V úvodu té bleskovky je to myšleno tak, že po ohlášení Visty Microsoft představil novou verzi synchronizačního nástroje, nástupce ActiveSyncu => WMDC.
ok, uz mi to dokapcalo. dik.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Já v tom taky velký problém nevidím. Horší by bylo, kdyby Microsoft třeba WMDC zpoplatnil, ale takhle je stažení a instalace otázkou několika minut. Před pár dny jsem potřeboval vyformátovat disk, po opětovné instalaci Windows 7 jsem zapomněl na WMDC a když jsem připojil Uniho ke kompu, tak mi v Action center vyskočilo upozornění, že potřebuju stáhnout synchronizační software. Já mám teda instalačku uloženou na PC, takže jsem nic neřešil, ale podle mě by mi jinak Action center vyplivnul přímý odkaz ke stažení, ostatně tak to dělal zatím vždycky když bylo třeba aktualizovat nebo stáhnout nějaký dodatečný software. Přijde mi to jako mnohem rozumnější řešení, než cpát do základní instalace tunu thirdparty softu jako jsou prohlížeče, přehrávače, různé Nokia a SonyEricsson SW,... Akorát by to zabíralo zbytečně místo, takhle systém nabídne ke stažení vždy aktuální verzi podle toho, jaké zařízení k němu uživatel připojí.
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire Z

Post by rampage »

Takový zatržítko při instalaci systému "Nainstalovat WMDC" by taky bylo řešení a nemusel by člověk něco hledat a stahovat u MS.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Ale vždyť o to jde, že není třeba nic hledat, ani nic zatrhávat při instalaci. Představ si, že instaluješ OS a najednou se ti zobrazí přes celou obrazovku seznam 'zatržítek' s volitelnými programy... Mě by to zas docela odradilo. Ve windows 7 to je řešený tak, že prostě připojíš nějakou periferii, systém sám nainstaluje drivery a pokud je to třeba PDA, nebo mobilní telefon, tak sám najde odkaz ke stažení aktuální verze synchronizačního software, pak stačí jenom potvrdit a během několika minut je zařízení 'ready to use'. Kdyby se to mělo zaškrtávat a instalovat spolus s OS, tak by musela být v základu uložena spousta instalačních souborů pro všemožná zařízení různých značek, což by zase vedlo k plýtvání místa na disku. Už tak je parádní, že mají Windows se7en v základě všechny univerzální drivery, takže není třeba vytahovat CD s ovladači od grafické, zvukové , síťové karty, od webkamery, tiskárny atd.
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire Z

Post by rampage »

Nemyslel jsem cpát tam zrovna všechno od všech, ale určitě jen některý nejpoužívanější věci od MS a tím by se vyhnuli i problémům jako např. u prohlížečů. Stránka plná zatržítek by asi odradila i mě. Pokud W7 fungují tak jak píšeš je to opravdu asi zbytečný.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

V poslední betě Windows 7 WMDC je a funguje perfektně jako ve Vistách. Stejně nevidím důvod, proč by měl Microsoft odstraňovat ze systému defaultní podporu pro svá zařízení. To je docela směšné.
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

v poslednim sestaveni Win 7 WMDC skutecne neni, ale po pripojeni jakehokoli WM zarizeni (BT ci kabel) se okamzite stahne pers Windows Update a behem dvou minut naistaluje... takze v tom nevidim zadny problem :idea:
Post Reply

Return to “Aplikace”