Automatická kalibrace displeje: HTC HD, Pro, Diamond, Xperia

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Na serveru Xda-developers jsem nalezl velmi zajímavou aplikaci s názvem AutoAlign Screen. Jedná se o jednoduchou utilitu, která vám sama zkalibruje displej. Kalibrace by měla být velice přesná, jelikož je pro nastavený hodnot použito několik velmi složitých matematických vzorců. Po nainstalování se zástupce zobrazí v nabídce Programy. AutoAlign Screen pracuje s VGA a WVGA displeji, i když aktuálně funguje pouze na HTC Touch HD, HTC Touch Pro, HTC Touch Diamond a SE Xperia X1 (odkazy pro stažení jednotlivých cab souborů naleznete pod textem bleskovky).

Image

Zdroj: Xda-developers
Attachments
Auto Align_azharsunny_Touch HD and Xperia1.CAB
(1.28 KiB) Downloaded 496 times
AutoAlign_azharsunny_DIAMOND.CAB
(1.25 KiB) Downloaded 339 times
AutoAlign_azharsunny_Touch Pro.CAB
(1.26 KiB) Downloaded 253 times
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Automatická kalibrace displeje - HTC HD, PRO, DIAMOND,SE X1

Post by Sir Andrew »

Nepracuje to nějak s G-senzorem?

Nebo to taky může být jen CABko, které do registrů zapíše přesné kalibrační data. Něco jako 123,000 456,000 atd.
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Ano vypadá to tak že CAB přepiše hodnoty v registrech.
N3o21
nováček
nováček
Zařízení: OnePlus 3

Post by N3o21 »

Přesně tak... Přepíše v registrech hodnoty, zkopíruje sám sebe do složky Windows, a v programech udělá zástupce odkazující na CAB zkopírovaný ve Windows.

Je to dobré jen u 100% funkčního displeje. Pokud je to pak starší stroj, kde už není snímání tak přesné, tak to spíš uškodí.
Sir Andrew
smartstar
smartstar

Post by Sir Andrew »

Je to dobrá kravina. Kvůli foliím/drobným vadám to má kažý člověk o pár pixelů jinak. Navíc každý drží stylus jinak -> jiný sklon -> jiný úhel pohledu -> jinak vidí nabídky -> jinak mu vyhuvuje kalibrace.
Kusak
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Herald + MPX 200

Post by Kusak »

Když jsem viděl tadyhle ten článek, nedalo mi to a znovu jsem projel svojí postarší cihlu HTC Herald (P4350), neboť jsem měl dojem, že na něco takového jsem kdysi narazil. A po chvilce hledání se moje tušení opravdu naplnilo. Přesně tento program jsem nalezl v nastavení pod složkou orazovka(settings->system->screen->Align Screen). Takže nevím jak uživatelé ostatních HTC zařízení, ale možná to tam máte i vy, aniž byste o tom věděli. :wink:
Sir Andrew
smartstar
smartstar

Post by Sir Andrew »

To jsi mozna nasel manualni kalibraci, kde tapas na krizky, podle kterych se do registru ukladaji souradnice -> probiha samotna kalibrace.

Tento program zapise predem definovane hodnoty.
nokovica
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Touch diamond

Post by nokovica »

Je to mozno trocha offtopic ale suvisi to s tym

Mam asi takyto problem:
Priblizne mesiac dozadu mi zacal diamond blbnut a to tak ze zrazu prestal reagovat display ako ma.
Pre lepsiu ilustraciu vid:
http://www.youtube.com/watch?v=5-IUzerA ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Riesenie bolo jednoduche - prekalibroval som display a hotovo. Fungovalo to cca 2 dni a potom bola zasa potrebna kalibracia.
Casom to zacalo robit aj dva-tri krat denne. Kalibracia trvala stale dlhsie. Niekedy aj 5 cyklov kym vypisalo ze ok. Ku koncu to uz neslo zkalibrovat takmer vobec. Skusil som flash romky, nepomaha nic.

Neviete niekto poradit co by som mohol skusit?
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Testovano na Xperii Z1, po instalaci a sr se cab presune do Program files a do Programs se umisti odkaz primo na CAB, coz mi bylo divny, po SR totalne rozhazeny digitizer(vzhuru nohama), jeste ze ma X1 nejaka tlacitka a dostal jsem se k nastaveni obrazovky a Align Screen. Zajimalo by me kde je chyba, instaloval jsem spravnou verzi pro xperii. Jinak ale souhlasim s Andrew, kalibrace je vec subjektivni, tenhle program je spis vhodny pri ruznych vadach digitizeru.
Post Reply

Return to “Aplikace”