Vyčištění fólie na displej (Diamond)

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Vyčištění fólie na displej (Diamond)

Post by wizaard »

Zdravím,

snad píšu do správné sekce (pokud ne, moderátoři snad ochotně přesunou).

Dnes jsem konečně dorazil domů a koupil si vysněného HTC Touch Diamonda. Zajisté všichni asi víte, že se k němu dodává v balení fólie na displej (pravděpodobně - dle materiálu a tloušťky - nedosahuje kvalit Brando fólií, nicméně lepší než nic). Tu jsem na telefon nanesl, nicméně se mi pod ní během aplikace dostaly dvě větší smítka, která samozřejmě udělala nevzhledné bubliny. Fólii jsem proto sejmul a snažil se vyčistit. Kaji se - udělal jsem to tím nejhorším způsobem, jaký šel - nejdříve prsty, poté dokonce hadrem (tričkem). Asi chápete, co se stalo (upatlané od prstů, plné smítek a vláken z trička). Zkusil jsem tedy opláchnutí vodou, to ale problém nijak nevyřešilo. Líh + vatička (buničina) sice odstranila mastnoty, ale zanechala opět "vlákénka", která po nanešení na displej dělají strašnou neplechu. Potom jsem zkoušel i líh + mikrovlákno = naprosto stejný výsledek. Ani samotné polévání lihem nic neřeší.

Proto mám dotaz - je fólie na vyhazov nebo je ještě možné ji nějak vyčistit? Předem díky za jakékoliv rady!

EDIT: Nemusíte mi psát, že jsem pitomec - na to jsem stihl přijít sám.
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Diamond 2

Post by Petr_K »

Myslím si, že je to neřešitelný a osobně bych to vyhodil a koupil zmíněné Brando, ... ostatně i já sám už tam mám Brando, protože právě na té originál folii se mi tam také dostalo smítko a každej kdo chtěl foun vidět, tak říkal, "hele, tam máš nějaké smítko", tak to dlouho netrvalo a nová folie vše vyřešila a pro jistotu jsem si to nechal nalepit hned v obchodě.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by wizaard »

Petr_K: Můžu se zeptat na jeden detail? Ta fólie Brando je stejná jako ta originální (tedy kryje celý předek) nebo pouze oblast displeje? A nerozkládá tenhle jemný obraz?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

kvalitní fólie (tj. ty za ~300Kč) i matné by neměly nijak "poškozovat" rolišení, já mám pozitivní skušenosti s fóliemi od BoxWave, ale envim jeslti mají přesně na diamonda
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by wizaard »

Díky za info. Ještě uvidím, jak se vyjádří Petr_K. Já bych ale každopádně teď chtěl jít do fólie lesklé (matnou jsem už měl a zkoušel ji a na Diamondovi lehce obraz zkresluje). Navíc se nehodí do asijského stylu "všechno se musí lesknout, ať to stojí, co to stojí".
Allnei
nováček
nováček

Post by Allnei »

Jinak takova rada na kterou sem prisel folii normalne oplachnout pod tekouci vodou klidne to i prty drhnout aby se putily chloupky a jeste pod tou tekouci vodou to folii prilozit casti ktera se priklada na displej na nejakej dostatecnej kousek cisty folii takhle ji nechat vyschnout a aplikovat uz sem to nekolikrat udelal jak s original od HTC tak Brando obe dve jsou potom jak nove jinak rozdil mezi Brando a origo foli je jen to ze Brando nema v pravem horim rohu vystrizenou kamerku ale odpulky kamery tam neni ten roh jinak je to stejne proste je jen v tom rohu vykousla
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petr_K »

wizaard wrote: Ta fólie Brando je stejná jako ta originální (tedy kryje celý předek) nebo pouze oblast displeje? A nerozkládá tenhle jemný obraz?
Kryje celou plochu, jen u foťáku to není jak na originálu, ale je to v tom rohu vykrojené, ale myslím si, že to ničenu nevadí.
Jinak obraz je úplně v pohodě, obraz je nezměněn. Mám lesklou verzi, tu matovou (antireflexní) bych nechtěl, tam obraz hodně utrpí.
Jinak jsem to pořídil v sunnysoftu.

Vlastnosti fólie:

vysoká odolnost proti poškrábání
snadná manipulace – „už žádné bublinky“
99% průhlednost
omyvatelnost
prachotěsnost
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

nevím kde jste přišli na to, ža matná poškodí obraz, sám sem ji na Universalu používál a 100% spokojenost a je to skoro stejná rozteč pixelů
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petr_K »

Tak ono se to nedá jistě tvrdit, ale zkus dát na Diamonda nebo PROčko antireflexní fólii a lesklou, rozdíl je patrný. Zřejmě i vlasnost displeje viditelnosti na přímem slunci antireflexní folie moc neprospěje, zřejmě nějaká ten paprsek odrazí a tím nefunguje úplně dobře viditelnost.
Když jsem viděl Diamonda s antireflexní fólii, tak vím zcela jistě, že bych jí nechtěl.
Ale je to jen můj názor.
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

Když jsme u těch fólií, tak si dovolím malý OT: Bude mi prosimvás k něčemu fólie pokud nosím mou Himu jen v pouzdře? Pokud bych ju nosil jen tak, tak chápu jako ochranu proti škrábancům (ale tak to nosit nikdy nebudu protože se bojím že bych mohl displej prasknout nebo tak) ale jinak nevím. Předem díky za odpověď.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by wizaard »

Ad "antireflexní fólie": Mám jedu doma a na Diamondovi jsem ji jen pro test zkoušel a obraz opravdu rozkládá (jedná se o fólii Brando). Rozhodně půjdu do lesklé. Na klasickém QVGA displeji není prakticky problém.

Ad problém s fólií: Díky postupu Allnei se mi ji povedlo vyčistit a prozatím ji mám na telefonu (bohužel manipulací utrpěly kraje, a tak na jedné straně zhruba 1 mm netěsní). Rozhodně budu kupovat fólii novou - Brando. Výkroje mi nevadí.

Ad "nač fólii?": Jakýkoliv telefon ovládaný stylusem bych bez fólie nepoužíval - zbytečně se kazí (myšleno odírá a škrábe) displej. Takhle si člověk zničí jen fólii a koupí (za relativně příznivou cenu v porovnání s poškrábaným displejem) novou.
Tior
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange San Francisco, Ainol Aurora II

Post by Tior »

Doporucuju folie od boxwave, to je opravdova kvalita mel jsem jak matnou tak lesklou, ani jedna samozrejme nezkresluje ci jinak nemeni obraz. U leskle jsem ani nevedel ze ji tam mam, byla dokonale pruhledna, skvele se nanasela, samozrejme i opakovane stacilo jen oplachnout vodou a znovu aplikovat. Ted uz folii nepouzivam, protoze mam jen Universala a tam je podle me absolutne zbytecna, nejaka skrabance od stylusu tam nejsou a to jsem to dukladne zkoumal:)
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ZTE Blade

Post by Monk »

Da sa to vycistit.
Prebehny po tej foliy par krat izolepov resp lepiacov paskov.
A to iste sprav z displejom.
U mna to vzdy funguje.
nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by nirman »

I ta nejlevnejsi svedska uterka vam to vycisti perfektne a jeste chvili povrch zustane antistaticky. Puzivam ji stale. Vycistit plochu displaye i plochu folie a nalepit :)
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by wizaard »

Fólii se mi nakonec podařilo vyčistit metodou "dej pod vodu a drhni". Bohužel se mi ale podařilo některé části lehce ohnout (okolí reproduktoru a část jedné strany), takže jsem stejně nakonec objednal lesklou fólii Brando a jsem naprosto spokojený! Původní fólii jsem ale do doručení Brando fólie úspěšně používal a nebyl problém.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”