Out of Memory IGO8 a instalace WM6.1

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Kott02
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 5 16GB

Post by Kott02 »

Zdarec, při spouštění aplikace IGO8 se mi program načítá, nastavim jazyk a jak to napíše starting tak mi to vyhodí tabulku out of memory. Domnívam se že to je nedostatkem systemové paměti. proto bych chtěl (nejn kvuli igu) přejít na WM6.1 ale potřeboval bych nějakej návod, ať hledam jak hledam navod z ktereho bych dostal ty informace, které potřebuji, sem nenašel. Stáhnul sem si ROM s názvem x500plus_shift_sequel_v9_en_en a chtěl bych to do svého E-TENu dostat. je tam soubor temp.bin k tomu sem našel upgrade.bat, USBDLUpdate_Console.exe, euus.exe.(někde sem se dočetl že při přechodu na jinou jazykovou verzi WM je tam nějakej problém) zjistil sem se že bych to měl dát na zformátovanou kartu 2GB a míně, FAT16. pořádně nabít baterii. a tady jsem asi zkončil :cry: . a ještě sem našel a stahl na netu x500plus_489cz + extROM ale dočetl sem se že to je jen k upgrade. lze to použít i k downgrade? děkuji za info
gugo
nováček
nováček

Re

Post by gugo »

Nevím jestli přechod na WM 6.1 nějak moc pomůže, out of memory je opravdu chybějící RAM při spuštění aplikace, záleží, kolik máš volné RAm v okamžiku spuštění IGO. Já mám MDA Compact III a k běhu IGO 8 potřebuji minimálně 17 mega volné RAM, což znamená většinou SR před spuštěním IGO 8. Mimochodem, IGO je z navigací pravděpodobně "nejžravější" na RAM, TT7 ani Garmin XT ani Sygic McGuider nepotřebují tolik RAM. A při běhu IGO se postupně RAM zaplňuje, tzn. po určité době navigování dochází zase ke spadnutí navigace. Řešení je jednoduché, zařízení se 128 Mb RAM.
Kott02
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 5 16GB

Post by Kott02 »

IGO8 pouštím po restartu zařízeni cca 20MB ram. tak IGO8 asi odpadá :cry: (u mě v zařízení). Teda spoň který navigační SW pracuje s TMC v SIRF star 3. TT7 asi ne.
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

S TMC hlášením osobně nemám žádné zkušenosti, nevím ani, jestli to u nás momentálně jede.
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: E-ten X600

Post by Rypi »

u etenu 500+ je problém VGA rozlišení a tím i věší žravost RAM...
Já mám na X600 volno 25-30MB a nikdy nebyl problém
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Jasně, plusko má VGA, tudíž jeho 64 MB RAM je fakt na hraně, ale u X600 mít 30 MB RAM, třeba i po SR, to je trošku moc, ne? Leda neofiko ROM osekaná o zbytečné nesmysly. V mém MDA C III po SR max 22 MB volné RAM. Nicméně původní problém byl padající IGO 8, to fakt potřebuje spoustu RAM.
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Ještě k tomu IGO, na ce4you je diskuse k Asusu P750, což je slušná pila s výkonným CPU 520 MHz, ale jen s 64 MB RAM a tam si uživatelé stěžují na opravdu hrozně pomalé překreslování a reakce v IGO 8, no můj obstarožní Artemis s CPU 273 MHz jede naprosto plynule, tak nevím. A přitom jinak jsou reakce Asusu v celém systému docela svižné. Rozběhla se tam diskuse o zvětšení RAM P750 na 128 MB, přidáním dalšího čipu a přehráním ROM. To opravdu nemůžou výrobci dát do cenově přijatelných PDA aspoň 128 MB RAM? Vždyď to vůbec nezvýší cenu zařízení. A když už dají na trh PDA se 128 MB RAM (HP 614c), tak to má zase takovou spostu chyb, že je to v normálním životě nepoužitelné.
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: E-ten X600

Post by Rypi »

S neoficiální WM 6.1 ROM mám po SR 32MB volné RAM ;)
S originální to bývalo kolem 27...
Stačí neinstalovat nesmysly :)
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Tak to blahopřeji, já nechci flashovat neoficiální ROM kvůli záruce u T-mobilu.
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B

Artemis a iGO 8

Post by romčo »

Mám HTC Artemis a v ňom nainštalované iGO 8, samozrejme som ho okresal o všetky zbytočné mapy, kde sa v živote nedostanem. Nechal som si SK a CZ, keby niečo dohodím si tú ktorú potrebujem. Okresal som ju aj o rôzne jazyky. Mne ide celkom fajn, sice občas sekne, hlavne keď mi príde hovor a tak, ale navedie ma tam, kde potrebujem. Posielam screen pri akej pamäti fungujem.
Attachments
Screen01.jpg
Screen01.jpg (25.81 KiB) Viewed 6763 times
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Koukám, že se nám rozhořela diskuse o volné RAM v P3300, no dobrá, ono velikost volné RAM souvisí jednak s verzí nahrané ROM (originální-málo RAM, jiná např.z XDA develop-bez ptákovin rychlejší a více RAM) a jednak s množstvím spuštěných app na pozadí, lepší kalendář, lepší contact manager atp. Velká škoda, že má Artemis jen těch 64 mega, mít 128 tak je to komunikátor na věky. Od navigace, Office, slovníků, přehrávačů, čtení knih až po já nevím co. Brácha si před týdnem koupil P3470 Pharos, starý chipset Omap, ale 128 mega RAM, to je pánové (a dámy) paráda, taktnuté CPU na 273 MHz a SPOUSTA free RAM, jede fakt moc dobře.
black 1
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: E-TEN Glofiish X800

Post by black 1 »

Zdravím,mám E-TEN X800 který má 64 ram a wm 6.1 profesional AJ což je docela jedno protože většinu programů mám v češtině a nějaké "phone,copy,paste,option,atd"snad každý ví co je a hlavně mi zbytečně nežere ram.No a když povypínám SPBčka která žerou ram jak divé tak mě IGO 8 valí uplně v pohodě.Nedostatek paměti mě to hlásilo pouze když sem měl spuštěné SPBčka a BATERIU pod 50%,jinak valí super-TAKŽE TAK

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 28, 2010 21:18) --

Zdravím,mám E-TEN X800 který má 64 ram a wm 6.1 profesional AJ což je docela jedno protože většinu programů mám v češtině a nějaké "phone,copy,paste,option,atd"snad každý ví co je a hlavně mi zbytečně nežere ram.No a když povypínám SPBčka která žerou ram jak divé tak mě IGO 8 valí uplně v pohodě.Nedostatek paměti mě to hlásilo pouze když sem měl spuštěné SPBčka a BATERIU pod 50%,jinak valí super-TAKŽE TAK

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 28, 2010 21:19) --

Post Reply

Return to “Aplikace”