Zdravim,
potřeboval bych radu od zkušenějších uživatelů, jelikož se již nějakou dobu trápím s tím, kam jednoduše vystavit své fotografie s geotagem z HTC Kaiser.
Ideální by pro mě (jako vlastníka Google účtu) byla Picasa WebAlbums, ale přestože jsem si povolil v nastavení použití gps souřadnic z exifu tak se žádná mapa u alba nezobrazí. Přitom tag ve fotografii před uploadem je.
Rozhodně nepovažuji za rozumné mít v exif přesnou lokaci a nakonec být nucen přesouvat fotografie po mapě ručně. S jednou by to nebyl problém, ale co když jich uploaduji 50, že?
Kam uploadovat fotografie s geotagem?
-
Tobias Rieper
- můj třetí příspěvek

-
Tobias Rieper
- můj třetí příspěvek

Takže zatím jako nejjednodušší se jeví vytvoření účtu na flickr.com. Zde po povolení načítání geotagů z exifu jsou fotografie automaticky umístěny na mapu.
Můžeme si pak zobrazit mapu mých fotografií (i s filtry dle setů/tagů). Fotografie s nastaveným public se zobrazí i na globální mapě Flickr spolu s fotografiemi všech ostatních uživatelů.
Přesto pokud někdo zná podobně jednoduchý způsob jak fotografie vystavit na picasa/gmaps byl bych rád, kdyby se o něj podělil.
Můžeme si pak zobrazit mapu mých fotografií (i s filtry dle setů/tagů). Fotografie s nastaveným public se zobrazí i na globální mapě Flickr spolu s fotografiemi všech ostatních uživatelů.
Přesto pokud někdo zná podobně jednoduchý způsob jak fotografie vystavit na picasa/gmaps byl bych rád, kdyby se o něj podělil.