Zadavani znaku - psani textu

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Gwaihir
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G2, Nexus 7

Zadavani znaku - psani textu

Post by Gwaihir »

Mam iPAQ 214 (windows mobile 6.0, bez klavesnice) a zatim jak trouba tukam znaky na softwarove klavesnici. Je nekde nejaky tutorial, jak zadavat znaky jinak, aby to moje PDA pochopilo dobre? Mel jsem palm IIIc a tam je zadavani znaku velmi dobre vyreseno a nemel jsem nikdy problem s preklepy. Nyni na svem novem PDA se docela nechytam, help v PDAcku je skoupy na slovo :( a kdyz dam doplnovani, tak to samozrejme doplnuje podle anglickeho slovniku a to je spatny, kdyz pisu cesky.

Predem dekuji za tipy.
kostohris
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola D160+Desire HD

Post by kostohris »

Tak zkus treba jinou klavesnici, vyborna je napr Resco Keyboard Pro s iSkinem se na ni pise v pohode.

http://www.resco.net/pocketpc/keyboard/screenshots.asp
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

Tak zrovna pokud prechazis z Palmu, tak integrovanej Block Recognizer by mel rozeznavat znaky stejne, jako Graffiti na Palmu..
Teda aspon ja ho takhle roky pouzivam... "Jenom" na nem nejde cestina (hacky) :-(
A ten tutorial se mi tam zda udelanej primo velmi dobre..

Btw. o klavesnicich je toho tady na diskuzich (nebo na ce4you.cz) vic, nez dost. Popr. hledej SIP. Staci si jen vybrat :wink:
Gwaihir
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gwaihir »

Tak sem to zkousel a neni to tak dobre, jak na palmu, ale asi to chce trochu cviku. Hlavne nemuzu najit ten zminovany tutorial, ale jsem nejaky unaveny ;-) Nektere pismenka jsou stejna, ale treba napsat "j" mi dlouho neslo. Kde najdu ten tutorial?

Dik za odpoved.
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Kato »

Mne to teda pripada stejny... (jako Graffiti v.1 - a zrovna "J" se snad pise stejne jak na Graffiti 1, 2 tak i Block Recognizeru)
Kazdopadne napovedu najdes primo kdyz mas aktivni Block Recognizer po stisknuti "?" (otazniku) - vyskoci ti nabidka s tlacitkem demo - na to staci kliknout a potom naskoci "aplikace", kde klikas na qweerty klavesnici a ukazuje ti to, jak vybrany znak nakreslit..
Popr. mrkni na prvni stranku tohoto dokumentu http://med.fsu.edu/informatics/Writing% ... cketPC.pdf
Gwaihir
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gwaihir »

Ten dokument je fajn. Me se na mem bezklavesnicovem iPAQu 214 docela blbe macka otaznik. Ale zrovna to J se lisi - grafiti ho ukoncuje dole, ppc chce krasny obloucek. Kazdopadne dik za tipy - treba se to jeste ve svych 32 letech naucim ;-)
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Kato »

Prave na 4" displeji musi byt radost mackat otaznik. Myslim ten SW otaznik, viz obrazek nize.

Image

A kdyz uz jsme u toho - tak trosku OT - cece - jak s tim J? :-D ja mam fakt za to, ze jsem ho psaval a pisu furt roky stejne... a kdyz koukam na manual ke grafitti, tak to vypada stejne, jak to pisu.. a to moje J ma ke krasopisnymu J hodne daleko.. :-)
Gwaihir
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gwaihir »

Hmmm... mas pravdu. Sem nejakej pretazenej. Otaznik tam samozrejme je a to J mi jak na svinu de napsat dobre (asi proto, ze ho nepotrebuju). Neco natrenuju a snad budu psat stejne rychle, jak na palmu.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”