Surface Pro (2017)

Diskuze věnovaná tabletům s operačním systémem Windows 8.1 & Windows 10
Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro (2017)

Příspěvek od l0lz » čtv čer 29, 2017 23:17

Ta vymena bola, este aj je, ano. Za 150$. Aspon taku sumu tvrdili, ked predstavili SP3.

Ale ani iFixit, ani Cnet to bez rozbitia nevedeli otvorit. (SP3)

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Surface Pro (2017)

Příspěvek od miramares » ned zář 10, 2017 14:59

Přemýšlím o koupi jako náhradu za můj dosluhující ThinPad X220i pro vývoj ve VS. Má s tím někdo zkušenost?
A ještě by mě zajímalo, jestli se vyplatí koupit na Amazonu nebo přímo u MS?
Díky za názory

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Surface Pro (2017)

Příspěvek od veigy » ned zář 10, 2017 15:12

Záleží co všechno vyvíjíš a kolik potřebuješ výkonu. Je to úplně normální počítač, takže si porovnej v testech nějak procesory, gpu, ram atd. a uvidíš... A taky kde a jak pracuješ (myslím ohledem konstrukce)... A kup ho tam, kde dostaneš nejlepší cenu a nejdelší záruku... Reklamovat to pak můžeš rovnou u MS...

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Surface Pro (2017)

Příspěvek od miramares » ned zář 10, 2017 16:46

Podle testů už jsem to tak nějak porovnal. Spíš by mě zajímaly reálné zkušenosti... Nejlepší cena je aktuálně u Amazonu, ale nejsem schopen dopátrat jaká je na to záruka.

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Surface Pro (2017)

Příspěvek od miramares » stř říj 11, 2017 9:21

Tak jsem zakoupil a po několika týdnech používání musím říct, že jsem příjemně překvapen - dost lidí mě odrazovalo, tak jsem znejistěl - a rozhodně nelituju :-)
Jediné, co mě štve je to rozlišení při připojení přes RDP. Zatím jsem nenašel funkční řešení, jak to udělat, aby se to rozlišení nepřenášelo a dalo se na to koukat. Neřešil to někdo?

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

Surface Pro (2017)

Příspěvek od Tade » stř říj 11, 2017 17:56

Myslíš při připojení externího monitoru přes display port? Co je tam za problém? Díky

Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro (2017)

Příspěvek od l0lz » stř říj 11, 2017 18:56

Popíš viac ten problém. Lebo svoj surface bežne pripajam k TV/Externemu monitoru a žiaden problem nepozorujem

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Surface Pro (2017)

Příspěvek od veigy » stř říj 11, 2017 19:11

Myslím, že spíš myslí RDP (Remote Desktop)... Ale tuším, že to asi nemá řešení :/

spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 427
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Surface Pro (2017)

Příspěvek od spellshaper » čtv říj 12, 2017 11:20

Co nastavit na SP rozlišení předem a pak se teprve připojit přes RDP? V možnostech RDP by mělo být i omezení max. rozlišení, ale to už by sis musel vygooglit, nepoužívám to.

Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Surface Pro (2017)

Příspěvek od miramares » úte říj 17, 2017 12:54

Trochu opožděně, nějak mi nepřišlo upozornění...
Jedná se o připojení přes Remote Desktop (RDP), takže vzdálené připojení k jinému PC. Jde o to, že se předá mé aktuální rozlišení a tak se zobrazí vzdálená plocha. Nedojde k přepočtu, resp. ke zvětšení o 200% jako je to na Surface. Někde jsem našel řešení přes manifest soubor, ale to zrovna pro RDP nefunguje, pro jiné aplikace ale jo. Jediné, co jakž takž jde, je zvolit rozlišení 1366x768 a pak provést ručně zvětšení na 175% v levém horním rohu aplikace.
A ještě na jeden problém jsem přišel konkrétně s Visual Studiem na připojeném externím monitoru přes dock. Nevím proč, ale font vypadá "divně". Nevím jak to popsat, ale jako kdyby nefungoval "ClearType". Ale je to jen v této aplikaci.

Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 442
Registrován: čtv pro 03, 2015 16:49
Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC

Surface Pro (2017)

Příspěvek od Mich77 » stř lis 22, 2017 12:13

Pokud má někdo zálusk na SurfacePro 2017, tak je teď akce v UK MS store. Verze Core m3 za 649 liber i s klávesnicí TypeCover. Právě jsem objednal, tak třeba někdo taky přemýšlí a čeká na dobrou cenu. Ceny českých e-shopů jsou spíše k smíchu :)
Je v nabídce i Core i5, ale za příplatek 200 liber a se stejnou RAM a stejnou velikostí SSD se to neoplatí.

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

Surface Pro (2017)

Příspěvek od Tade » stř lis 22, 2017 19:02

Na německém storu jsou slevy plošně na všechny konfigurace. Je to ale bez klávesnice.

Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 442
Registrován: čtv pro 03, 2015 16:49
Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC

Surface Pro (2017)

Příspěvek od Mich77 » čtv lis 23, 2017 7:53

Ale hlavně jsou spíše kosmetické oproti UK :)

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

Surface Pro (2017)

Příspěvek od Tade » pát lis 24, 2017 18:39

No ono asi záleží, jaká verze tě zajímá. M3/i5 jak píšeš je výhodnější. Ale pokud bys chtěl třeba i5/256 GB, tak ta je o necelé dva tisíce levnější z německého storu. Ale jo, psal si o nižších verzích, máš pravdu. To moje info bylo spíš doplňující :) Ty vyšší verze jsou samozřejmě bez klávesnice.

Uživatelský avatar
wallax
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 184
Registrován: pon led 26, 2009 19:27
Zařízení: HTC ONE M10, Surface Pro 3 i5 4/128

Re: Surface Pro (2017)

Příspěvek od wallax » pát lis 24, 2017 18:42

V UK store je i5 4/128 za cenu 850 libier. Co je asi 950 euro. Je to aj s klavesnicou. Myslim ze to je skvela cena. Ja som za moj SP3 dal tusim o nejaké eura viac.

Odoslané z HTC 10 pomocou Tapatalku

Odpovědět

Zpět na „Tablety a další zařízení“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů