OneDrive problémy?

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
Odpovědět
zikii
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned čer 21, 2015 18:00
Zařízení: Lumia 950 XL

OneDrive problémy?

Příspěvek od zikii »

Zdravím, snad jsem dotaz zařadil do správní sekce, ale nevíte, jestli MS zas neprovádí nějaké manévry na OneDrive? Nějak jsem si toto cloudové úložiště oblíbil hlavně kvůli vychytávkám s fotkami (automatické tagování, tvorba alb a hlavně místa) a taky, že tam momentálně mám 1,04 TB prostoru. A na OneDrive v části Fotky -> Místa, se mi vytvořila duplicitní Česká Republika a nově pořízené fotky se umísťují pod ni do nových umístění. Tedy když nyní udělám snímek třeba v Ostravě, tak se mi pod tou novou Českou Republikou vytvoří nové umístění Ostrava i když ve staré České Republice Ostrava už byla a když se pak chci podívat na všechny snímky pořízené v Ostravě, tak musím pendlovat mezi starým a novým umístění a není to už pohromadě. Zjišťoval jsem, od kdy se fotky začali nově třídit a je to od 22. března a zběžně jsem se mrkl na ženin OneDrive účet k L550 a taky mezi místy má dvě České Republiky. Dělá vám to taky ve webovém rozhraní OneDrive?
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: OneDrive problémy?

Příspěvek od veigy »

Zkusil bych napsat na podporu...
xHeretic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: ned lis 26, 2006 19:08
Zařízení: Windows Phone!

OneDrive problémy?

Příspěvek od xHeretic »

To máš ještě dobré...mě dnes Onedrive vůbec nepustí do složky s více soubory.
Vždy vypíše chybu Něco se pokazilo, zkuste prosím znovu.
Všechny složky s 10tkami souborů fungují, ale ty kde jsou 100vky souborů už ne.

Už delší dobu koketuji s myšlenkou přejít na Dropbox...asi to bude poslední hřebíček do rakve MS
zikii
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned čer 21, 2015 18:00
Zařízení: Lumia 950 XL

OneDrive problémy?

Příspěvek od zikii »

Ještě bych k těm problémům na OneDrive doplnil pár drobností, kterých jsem si předtím nevšiml. První umístění, kam se fotky z Česka zařazovaly, bylo "Česká republika", kdežto nové je "Česká Republika", tedy rozdíl ve velikosti r/R ve slově republika. Hádám tedy, že stejný problém bude i v případě Slovenska, kde mám fotky zatím pouze ve "Slovenská republika" s malým "r" a kdybych tam teď cvlakl snímek, tak určitě vznikne nová "Slovenská Republika" s velkým "R".
Pak jsem si taky všiml, že MS asi zjistil, že v Česku existuje členění územních celků na kraje. Např. když se podívám na snímky pořízené v Kroměříži předtím a potom, tak původní Kroměříž má v záhlaví "Czech Republic > Zlin > Kroměříž", kdežto nový Kroměříž má "Czech Republic > Zlínský kraj > Kroměříž".
Těch změn na OneDrive bude asi víc, ale tohoto jsem si teď všiml. Vypadá to, že se MS asi pustil do detailnější lokalizace Česka.
zikii
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned čer 21, 2015 18:00
Zařízení: Lumia 950 XL

OneDrive problémy?

Příspěvek od zikii »

Podporu jsem nakonec nekontaktoval a problém s dublováním umístění vyřešil postaru "hard resetem", tedy smazáním fotek a jejich opětovným nahráním. Za dobu, co používám OneDrive jsem si všiml, že když MS zavádí nějakou novou funkci, tak její zavádění nikdy nedotáhne do konce (ostatně i jako s jinými věcmi či samotnými W10M). Např. když MS zavedl u fotek geotagování Místa, tak umístění získali až ty nově nahrané, ale staré už nikoli. A změny, které na OneDrive momentálně probíhají, opět postihují jen nové fotky. Fotky jsem takto mazal a znovu nahrával už asi potřetí a nevýhoda tohoto řešení je, že momentálně jsem přišel o online alba na OneDrive (samotná alba zůstala, ale prázdná) a také se mi přestaly fotky ukládat do adresáře "Camera Roll" ale nově do adresáře "Z fotoaparátu", do kterého jsem musel všechny fotky přesunout.
Odpovědět

Zpět na „Windows 10 Mobile“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 78 hostů