Budoucnost W10M (+ kam přejít?)

Volná diskuze na libovolná témata...
Odpovědět
TomasSX1
moderátor
moderátor
Příspěvky: 545
Registrován: pát črc 08, 2005 23:14
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od TomasSX1 »

kdyby to co meleš byla pravda nebyl by tam kde je
Rychlo zabudas. Android stabilny nebol hadam nikdy. Je to lepsie od verzie 6. Mal jedine stastie a to ze prislo ako druhe po iOS a nebola ina moderna konkurencia. Ked uz prisiel WP a neustale chybne rozhodnutia Ballmera ohladom vyvojovych prostredi atd sposobili ten stav kde je WP/W10M teraz.

Ergo, Android nie je ziaden zazrak a spasa mobilneho sveta :)
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Menty »

Zaklinac - ono je to ale pak těžké, když si (ne)chceš vybrat. Já osobně, pokud bych ti měl radit, tak jestliže teď používáš 950XL, tak vem cokoliv, protože vším si polepšíš. Nejedno z těch zařízení, cos jmenoval, nabídne už teď pomalu lepší foto, než právě 950. Pokud chceš svižný systém, tak zvol Pixely nebo poslední iPhone, rozhodně ne mobilní desítky.

TOMASSX1 - To nikdy spása nebyl. Jenže to není o spáse, Android má drtivý majoritní podíl, jeho podpora a zejména pak podpora vývojářů třetích stran bude vždycky na nejvyšší úrovni. Pak je tu iOS, který si stabilně bude těch pár procent držet, ale pro nikoho dalšího tady už není místo. Přijde mi, že se snažíš úspěch Androidu shodit a bagatelizovat, on je přitom jasný. A od které verze je lepší...no u některých, kteří si ten úspěch nechtějí přiznat, se to stále posunuje, nicméně Android je velmi dobrý od verze 5. Nadstavby skoro všech výrobců prošly za poslední dobu výraznými změnami, pokud je někdo považuje za problematické, tak by neměl mít právo se k tomu vůbec vyjadřovat, měl by jít nejdřív do obchodu po těch deseti letech otestovat.
A k Ballmerovi, to, kde jsou desítky teď je chyba Nadelly, který doufám co nejdřív vypadne. Ballmer když už nic, tak aspoň netestoval OS na veřejnosti a nikdy, opakuju NIKDY, by nevydal tak neuvěřitelný betatest do release verze, jako Nadella. Nutno připomenout totiž, že mobilní OS od MS byly za Ballmera v daleko lepším stavu a hlavně měly daleko větší perspektivu do budoucna, než teď.
Uživatelský avatar
Zaklinac
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 318
Registrován: sob zář 08, 2012 11:43
Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Zaklinac »

Menty: Práveže nepolepším a rozhodne nie je pravda, že pomaly každý z nich fotí lepšie. Práve naopak, čítal som mnoho testov, pozeral mnoho fotografií a Lumie skrátka fotia lepšie a vo väčšine prípadov omnoho lepšie. Odhliadnuc od toho, že Pixely sú dizajnovo odpudivé, majú problém nielen s fotoaparátom, ale podľa recenzií sa v nich systém seká a najnovšie dokonca úplne zamŕza! Tak to ďakujem pekne.
Tu nejde o to, že si nechcem vybrať, ale mám nejaké nároky, ktorých kombináciu akosi nijaký výrobca zatiaľ nedokázal dať dokopy. Dosť to padá na tom fotoaparáte (Moto napr.). No a systém...konkurenčný web už skuročnosť, že sa Android časom spomaľuje berie ako fakt (zrejme rezignácia) a rovno dnes napísal článok o tom, že zariadenie treba raz za čas hard resetovať a hotovo. No teda fakt super. Polo-dumb iOS s hnusným dizajnom by som ešte skôr prehltol, ten aspoň funguje, ako má.
TomasSX1
moderátor
moderátor
Příspěvky: 545
Registrován: pát črc 08, 2005 23:14
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od TomasSX1 »

Nadella je to najlepsie co MS mohlo postrehnut. Uvidis za par rokov. Buducnost ide inym smerom ako smeroval Ballmer a momentalne smeruje Google a Apple. Zeby len nieco nevyvyjali v tajnosti.
Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od groovox »

TomasSX1 - konečně normální názor v záplavě blábolů, děkuji - (vyjma Imperator) zde hlavně neustále kadících své h..a do všeho přechytře přemoudřelých rad - hotovyrado, slav, pavel a jiní inteligenti.
Krayzie
smartguru
smartguru
Příspěvky: 659
Registrován: stř led 19, 2011 21:49
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Krayzie »

Menty píše:Já osobně, pokud bych ti měl radit, tak jestliže teď používáš 950XL, tak vem cokoliv, protože vším si polepšíš.
Mozes byt konkretny v com si polepsi? Co sa UI tyka, je prechod na AOS zmena k horsiemu, radikalne horsiemu. Co mi napada ako mozne zlepsenie je pocet aplikacii (pre mna nepodstatne a po poslednych tyzdnoch dennodennej prace s AOS som priam zhrozeny aky balast a v akej kvalite je na Google Play) a pravdepodobne si trochu polepsi v rychlosti. Samozrejme, pokial su hlavnym meritkom soc. siete, tak si asi polepsi dost vyrazne, ale kedze tie idu mimo mna, tak tuto oblast komentovat nejdem.
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Menty »

Zaklinac - Já tě chápu, ale na druhou stranu nechápu. Design Pixelů je hrozný, ale 950 je suverénně nejhnusnější smartphone za posledních deset let. Co se fotoaparátu týče, tak mi to přijde už trochu jak u 1020, o které se to říkalo ještě několik let, jen proto, že kdysi fotila výborně - a přesto je to strašnej stroj (rozhodně nesplňuje atributy mobilní fotoaparátu). Já používal WP už od roku 2010, odešel jsem loni, skoro před rokem a to prozření, jak jsou konkurenční systémy dál bylo až šokující. Desítky používám teď na Lumii 830 a můžu s klidem říct, že kdejaký Android se stejnými parametry běží o poznání lépe. 950 se mi tu mihla, nicméně vrzající smartphone já prostě nechci, tudíž šla pryč. A není to o tom, co je lepší, ale o tom, co má jakou budoucnost, tak už se toto téma taky jmenuje. Minulost a budoucnost je taková, že MS zprasil systém, který sice tenkrát nebyl vývojáři nijak hledán, ale aspoň fungoval. Osobně jsem si před rokem říkal, že kdyby třeba Samsung představil něco s desítkama (S6), tak bych do toho šel. Teď zpětně vidím, že do tohohle systému nemohl jít žádný soudný výrobce, protože paradoxně i takový TouchWiz funguje líp, než poslední produkce MS. Což mě i mrzí, protože jsem tenhle systém dlouho používal a je mi nejsympatičtější, bohužel je momentálně nejhorší. Nikomu neberu jeho osobní preference, nicméně i v globálnim měřítku je vidět, že je to fiasko. Jak ale řikám, preference má každej jinde.

TOMASSX1 - To je mi ale bohužel jako uživateli dost naprd. Ono je to vlastně takové heslo MS v poslední době. Něco chcete? Tak si prostě počkejte. Já bych chtěl graficky sjednocený a stabilní systém? Tak si musím počkat. Naštěstí zvěsti o projektu "NEON" dávají tak nějak naději, že to čekání nebude tak dlouhý, dva roky od vydání desítek, bravo. Nadella zatím nikoho moc nepřesvědčil. Stabilní systém neudělal, rozsáhlé změny v UI ano, mobilní systém odstřelil. Bohužel v tom nevidim nic pozitivního. Systém se nedělá tak, že si lidi řeknou kdejakou blbost a vývojáři to pak napatlají na sebe a skoro ještě v beta verzi vydají.
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Menty »

Krayzie píše:
Menty píše:Já osobně, pokud bych ti měl radit, tak jestliže teď používáš 950XL, tak vem cokoliv, protože vším si polepšíš.
Mozes byt konkretny v com si polepsi? Co sa UI tyka, je prechod na AOS zmena k horsiemu, radikalne horsiemu. Co mi napada ako mozne zlepsenie je pocet aplikacii (pre mna nepodstatne a po poslednych tyzdnoch dennodennej prace s AOS som priam zhrozeny aky balast a v akej kvalite je na Google Play) a pravdepodobne si trochu polepsi v rychlosti. Samozrejme, pokial su hlavnym meritkom soc. siete, tak si asi polepsi dost vyrazne, ale kedze tie idu mimo mna, tak s nimi nemam problem ani na W10.
No balast v Google Play je, to je pravda. Jenže jsou tam i origo aplikace, ve Storu je povětšinou jen balast. Aplikace na soc sítě, beru, pokud je někdo nepoužívá, asi ho to tolik nepálí, protože zrovna tam je ten rozdíl v aplikacích asi nejvíc markantní. Však mně poslouží W10 na volání a SMSky uplně vpohodě, jenže proto je to právě smartphone, aby uměl prostě to něco navíc. A co si budem, tak ta situace prostě není ideální. Mně se aplikace zavrají neustále, obnovování trvá velmi dlouho, přechod na hlavní obrazovku se seká. To se na A5, která má podobný HW a Android nestalo. A to podotýkám, používám na zařízení, které má oficiální upgrade a co je paradox, mezi ty, co W10M používají je jedno z těch lepších.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2296
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od imperator »

Menty v podstate take skusenosti ako mas ty mam aj ja ale z opacnej strany a trosku ine :D
Vyuzil som bonus v O2 aby som zobral telefon (ktory sa bude lahko predavat - zvolil som honor 7 lite - HW rovnaky ako p9 lite - coz je najpredavanejsi telefon u vsetkych operatorov - predal som ho asi za 3 dni co som ho mal na bazosi) ale ine som chcel - skor som pokukoval po honor 8 - kedze 8micka je ina hlavne v lepsom cpu a fotaku a vsetko ostatne ostava a teda hlavne android tak som ho troska poskusal - kedze to iste by som mal aj v 8micke - a original huawei klavesnica otrasna skareda - androidacke otrasne skarede aj so smajlikami a aj doinstalovane pre mna naprd... notifikacne centrum mi nevyhovovalo ze som musel swipnut do strany pre skratky - zadny odtlacok senzora bol brutal rychly na take zariadenie - ale ked je telefon na stole ziadne poklepanie po displeji a iba slaba notifikacna diodka ktoru nebolo vidno... vzhladom na cistu instalaciu pouzite rozlisenie a usporny SoC spotreba nijak setrna ale vcelku dobra samozrejme lepsia nez 950tka - fotky otrasne mdle ale s tym som pocital - 8micka ich ma v poriadku rovnako aj rychlonabijanie a usb-c takze tam sme ok - kazdopadne par dni mi lezal na stole este troska som sa pohral a predal - kedze socialne siete su takmer mimo mna - resp tak sporadicky ze mi je to jedno a instagram ide paradne - fotak je najlepsi vo svojej triede je to proste parada a vyrovnaju sa mu viacmenej len s7, ip7 alebo p9 - ostatok je proste slabotka ale ono ked zle fotis tak fotis zle na vsetkom a tak si povies ze vlastne mas dobry fotak aj v cine za stovku - momentalne za tu cenu co isiel v datarte - ze 240 eur za dualsim - je to bezkonkurencne - ale samozrejme kto je maniak napr na app a socialne siete tak telefon hodi do kosa a na fotak vykasle :D takze preferenciami som sa vmestil akorat... bohuzial ich mam tak nastavene ze som v 0,3 podieli na trhu :-o
inak dizajn je otrasny mozo to zachranuje len tak rukami nohami a novym zariadeniam sa to nevyrovna - to je obeta
a nadella je nieco otrasne - dufam ze coskoro vypadne a nahradi ho niekto z ludu alebo fachu lebo absolutne nema paru o com susle - ale tak bude to asi ako s politikmi ze je riadeny tymi co ho platia... zas ani u applu by som nebol nadseny cookom - uz to nema taky drajv co to mavalo...
inak doma mame 830tku a animacie do app su rychlejsie nez na mojej 950 co je hanba - inak je rychla a stabilna - to co popisujes ty som nemal ani po priamom prechode z 8.1 bez HR
Krayzie
smartguru
smartguru
Příspěvky: 659
Registrován: stř led 19, 2011 21:49
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Krayzie »

Menty: Ano, je paradox, ze system, ktory je evoluciou WP7 (t.j. sytemu zalozeneho na integracii soc. sieti) je najhorsi OS na soc. siete. Kazdopadne, ako som spominal, nepouzivam a nikdy som nepouzival FB, twitter, instagram (dlho som ani nevedel co to je), snapchat (doteraz nechapem zmysel tejto stupidity), ..., a z toho co popisujes nic neregistrujem. "loading / resuming" ma vytacal na WP8.1, teraz je to 100x lepsie hlavne pri UWP. Navrat na HS sa mi neseka, appky mi nepadaju (ano sem a tam nejaka padne, ale to iste aj na droide). Osobne mi AOS ani iOS nevyhovuje pre otrasne GUI, ale nikoho sa nesnazim presvedcit, ze prechodom tam alebo onam si polepsi. Vsetko zavisi od toho, ake su jeho/jej priority. Takisto nemam rad tie detinske narazky, ze pokial nepouzivam 500+ appiek, pokial nepouzivam soc. siete a pokial nepouzivam telefon na prehravanie hudby a videa, tak mi staci hocico, co vie smskovat a volat. Guess what, vobec nesmskujem a prevolam mesacne asi 15 minut, takze tieto cinnosti su u mna dost v uzadi.
TomasSX1
moderátor
moderátor
Příspěvky: 545
Registrován: pát črc 08, 2005 23:14
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od TomasSX1 »

Menty, tvoj problem a dalsich ktory recnia v podobnom duchu je to ze sa na vec pozerate priliz kratkodobo a pritom neberiete v uvahu kroky ktore MS pod vedenim Nadelli robi.

Nadella uznal ze v momentalnom stave veci HW/SW/OS a princip ecosystemu proti konkurencii iOS a Android. Zial tymto smerom siel Ballmer zaslepeny tuhou dokazat ze ano, "ja" porazim Apple a Google. Spravil rozne chybne kroky ktorych vysledok vidime teraz.

Pre teba ako zakaznika tu moznost je, W10 v stave akom teraz je, alebo proste konkurencia. W10 sa da brat ako novy start sysystemu ponechanim stareho vzhladu Start obrazovky a spetnej kompatibility ale filozofia a princip OS sa totalne zmenil. Od ktorej verzie je napr. taky Android pouzitelny? 6? Kolko rokov vyvoja to je? Odhliadnuc samozrejme od toho ze W10 je plne pouzitelny system a ako vidis aj tu v diskusii mnohim aj vyhovuje.
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

No je pravda, ze s novymi apkami je to bieda, ale zaklad co potrebujem tu stale je. 950 ma stale cosi do seba, je rychla a nelaguje, osobne vyuzivam aj continuum na web, ked je domaci pocitac obsadeny. Dokonca aj tie nepodarene apky od FB sa postupne vylepsuju a zrychluju.
CyberDeath
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: úte lis 22, 2016 18:16
Zařízení: Huawei Mate 10

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od CyberDeath »

Pridam trochu do pranice.
Z WP jsem zacinal na lumii 710 ... Kdy jsem byl už zhnusen ze stalehe predelavani romky v android telefonech a snahy dosáhnout aspoň nějaké funkčnosti. Když nokia zabila luxusní system maeno5 ( nejlepší nokia co sem kdy mel N900).
Po lumii 710 jsem pokračoval na lumii 620 a po ni si pořídil 535... Ze které jsem byl velmi sklaman díky nepovedene dotykove vrstvě.
Pořídil si lenovo s androidem po zisteni ze android 5 jakz takz funguje se zacly obevovat ruzne chyby... Neudrzeni nastavebi app po aktualizaci které byly na kartě atd... No vysel android 6 a zistil jsem ze už nemuz normálně instalovat na kartu ...wtf? A pak to zaclo , root , xposed , testovani různých romek která bude použitelná a nasledneho pul roku jsem nedělal nic jiného nez stale nastavoval telefon s jinou rom abych po par dnech zistil ze ma taky nějakou chybu !. Btw i android 7 semi v telefonu na par dni ohřál a az na zajímavé řešeny omalovankovy launcher nic moc.

Zhnusen jsem po 8 měsících pořídil acer liquid jade s wm10 abych jej vrátil do obchodu kvůli neaktualizaci ze které jsem byl od androidu vylecen :-D a vzpominal jak na l535 ještě pred vydanim wm10 vse nadherne běhali a když už něco blblo max do měsíce bylo opraveno.
No a pořídil jsem jetou 950xl....
Vse funguje a jestli sem tam narazim na problem nějaké app třetí strany tak ji vymenim a oproti problémům v androidu jsou to opravdu jen detaily. Jedine co je mi lito je jak ten system dopadl a prakticky ted neexistující náhrada do budoucna. Ale vim určíte ze android dalších par let nezkusim !

Continuum : Kdyby byla uwp aplikace dosbox abych rozjel firemní dabazovy program a nemusel se hlasit pres vzdálenou plochu byl bych uplne zpokojen!
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 445
Registrován: čtv zář 19, 2013 19:24
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Radim Stehlík »

Jak padlo výše - WM10 JE použitelný systém. Ale pouze pokud chceš volat, sms a částečně email.
To je ale na Smartphone trochu málo.
Kalendář si funguje jak chce, ostatní sítě na nic..
TomasSX1
moderátor
moderátor
Příspěvky: 545
Registrován: pát črc 08, 2005 23:14
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od TomasSX1 »

Mam uplne opacne skusenosti a dovolim si nesuhlasit.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2296
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od imperator »

Kalendar mi funguje stopercentne minimalne od AU - appiek mam dokopy asi 76 - instagram je 100% funkcny - Messenger sa dlhsie startuje a ostava notifikacia na dlazdici ale inak sa celkom zlepsil :D ja inak moc nevolam ani nesmskujem :D tak fakt neviem co robim s tym telefonom asi castecne email :D
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2803
Registrován: stř říj 02, 2013 11:20
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od relouth »

Radim Stehlík píše:Jak padlo výše - WM10 JE použitelný systém. Ale pouze pokud chceš volat, sms a částečně email.
To je ale na Smartphone trochu málo.
Kalendář si funguje jak chce, ostatní sítě na nic..
na toto sa ani neda rozumne reagovat..cisty troll
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2296
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od imperator »

njn keby som chcel zatrollit tak napisem ze s androidom bohuzial nemozes na internety lebo chytis virus :) to je zhruba obdobne #jpp #nohate #irony
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2296
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od imperator »

Sláv poviem ti tajomstvo - v živote som neklikol na odkazy co sem dávaš :D
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Budoucnost W10P (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od pogo8303 »

Přispěju se zkušeností, jak na všechno v androidu jsou skvělé aplikace a budu to psát logikou slava a dalších. Řešil jsem IP kameru na doma, která umí sama posílat do cloudu - není problém cokoliv sehnat. Pak jsem řešil, jak bych ji rozchodil na mobilu s WM10. Nesehnal jsem nic. Vybral jsem si teda Edimax, že teda kromě navigace budu ještě na ani ne 2,5 roku starým super android tablet od asusu (mám ho 2 roky, 2,5roku je doba, co se začal vyrábět...). Skvělá podpora tohohle zasekanýho křápu zůstala viset na androidu 5.0.1 - úroveň zabezpečení prosinec 2015 - proč by mě jako zákazníka mělo zajímat, že na to kašle asus - ne já chci plně funkční BEZPEČNEJ systém aspoň po dobu záruky... Pokračuju s kamerou: nahrál jsem teda cloud aplikaci od Edimaxu, která neumí nic jiného, než že mi změní rozlišení z HD na 320x240 - prý z důvodu malého rozlišení tabletu (ten má 1280x800). Proč by mě jako zákazníka mělo zajímat, že Edimax neumí udělat pořádnou aplikaci - vždyť na androidu je přeci vše bez problémů, ne?
Naštěstí mám doma jeden úspornej server - světe div se - s W10, díky kterýmu můžu plnohodnotně sledovat kameru i v HD rozlišení kdykoliv, kdekoliv a na čemkoliv přes TeamViewer... Žádná ztráta rozlišení atd...
A rýpnutí na závěr - jestli si google neumí pohlídat, že i bezpečnostní aktualizace přestanou chodit po roce a půl od zahájení prodeje u tak velké firmy jako je Asus, tak kde je ta přidaná hodnota androidu?
Mám Lumii 830 (640XL schválně vynechávám, protože ta už je vyrobena přímo pod MS - aby mi nebylo sděleno, že to je vlastně "referenční zařízení") a ta je na trhu také více než 2 roky a veškeré aktualizace zatím běží a ještě nějaký pátek běžet budou...
Pro někoho bezpečnost důležitá není, pro mě celkem jo.
P.S: Vím, že existují firmy jako Sony, Samsung a další, které některé svoje modely aktualizují poměrně dlouhou dobu, ale jak jsem psal na začátku, píšu to z pohledu zdejších haterů, tak to taky podle toho vypadá :)

imperator: někdo si tady dal nedávno sám přezdívku hodinář, možná spíš odkazovač by sedělo lépe :)
Odpovědět

Zpět na „Off Topic“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Semrush [Bot] a 14 hostů