IV Calculator

Tipy, triky & řešení problémů, všeobecná diskuze o Pokémon GO
Odpovědět
JuniorHoar
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pát srp 12, 2016 10:38
Zařízení: Iphone

IV Calculator

Příspěvek od JuniorHoar »

Zdar hoši , slysel jsem ze se pred Evolve používá nějaký IV Calculator , který vám pomůže vybrat, jakého pokemona Evolvovat, mohl byste mi to někdo popsat, a vysvětlit ? Diky moc
Jumbo78
moderátor
moderátor
Příspěvky: 704
Registrován: ned led 16, 2011 10:49
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Bydliště: Jindřichov ve Slezsku

Re: IV Calculator

Příspěvek od Jumbo78 »

http://lmgtfy.com/?q=Iv+calculator" onclick="window.open(this.href);return false;
PhoenicurusOchruros
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř črc 27, 2016 7:21
Zařízení: LGG2

IV Calculator

Příspěvek od PhoenicurusOchruros »

No, než budeš evolvovat, tak u těch vzácnějších nebo všeobecně méně padajících pokémonů, je důležitý si nejdřív zjistit, jakou mají hodnotu attacku, defense a staminy (života). Protože pokemon s nizsim CP muze byt ve vysledku mnohem lepsi, jen na nižším levelu, než pokemon s vysokym CP.

K tomu, abys to zjistil, jsou dva nástroje. Přímo ve hře je funkce Appraise. Ta ti řekne do ktré procentní škály pokémon spadá a co má nejsilnejší, jestli útok, defense nebo staminu a jak moc dobre to je.
viz:
https://www.svetandroida.cz/update-poke ... sal-201608" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuhle funkci je pak dobre zkombinovat s moznostmi z CP kalkulatoru:
https://pokeassistant.com/main/ivcalculator" onclick="window.open(this.href);return false;

Samozřejmě tím nezjistíš všechno, ale pokud budeš chtít evolvovat ty nejsilnější pokemony, tak tohle je obrovsky pomocnik.
napriklad chytil jsem Psyduck a appraise mi rekla, ze:
Overall, your (Pokemon Name) looks like it can really battle with the best of them!
Váš Pokémon si to v zápase může rozdat s těmi nejlepšími! 82, 2 % – 100 %

a že
I see that its best attribute is Defence. A že stejně dobrý je i HP.
Pak mi to řeklo, že tyhle dva parametry jsou:
It’s stats are the best I’ve ever seen! No doubt about it!
Statistiky vašeho Pokémona jsou lepší, než jaké jsem kdy viděl = 15!

Takže bylo hotovo, Psyduck měla 82,2-100% a věděl jsem, že defence a HP má na 15.
Použil jsem CP kalkulátor a pro tyhle hodnoty HP, Defence a procentní dokonalosti tam byla jediná kombinace a to s attack 14. Tak jsem ji hned evolvoval a mám Golduck na 97,8% (attack 14, defence 15 a HP 15).

takže spíš bych věnoval pozornost tomuhle, abys pak "nebrečel" že jsi dlouho spíral jeden druh k evoluci a pak jsi evolvoval nějakýho mizernýho pokemona (z kterýho ti vyleze stejně mizernej)
xsahr
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: pon črc 18, 2016 12:38
Zařízení: HTC ONE E9

IV Calculator

Příspěvek od xsahr »

Takže hodnoty život, útok a obrana se při evolve nemění?! Ja právě myslel že ano. Že musím evolvovat co nejvíc a z těch již evolvovaných si vybrat nejlepší.

děkuji
PhoenicurusOchruros
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř črc 27, 2016 7:21
Zařízení: LGG2

IV Calculator

Příspěvek od PhoenicurusOchruros »

ted nevím, jestli myslíš power up nebo evolve...

tak pro jistotu: u chycenýho pokémona hned vidíš, jaký má HP, jaký má typy a hodnoty útoků a kolik tě stojí jeho power up. Když uděláš power up, zvedneš mu hodnotu CP, protože poskočí o další level nebo půl level nahoru. Většinou se mu tak zvedne HP, hodnoty útoků zůstávají stejný. Má vyšší CP.

pak jsou ale ještě hodnoty, které nevidíš a to attack, defense a stamina. A v podstatě tyhle tři atributy ti určují kvalitu pokémona! Hodnoty se pohybují pro každou ze třech věcí od nuly do 15ti, což je maximum.

Nedávno přidaná funkce appraise nebo jak se to píše, ti hodně pomůže určit, jestli je tvuj pokemon kvalitní nebo ne podle toho článku výše v odkazu. Díky tyhle funkci muzes zjistit, jak moc dobrýho pokemona máš.

Já hraju za žlutý. když chytím nějakýho pokémona, o kterýho stojím, použiju funkci appraise. A pokud mi řekně, že Overall, your (Pokemon Name) looks like it can really battle with the best of them!
Váš Pokémon si to v zápase může rozdat s těmi nejlepšími! tak to znaméná, že má hodnotu mězi 82,2 - 100% (Jinak řečeno v součtu těch tří hodnot se pohybuje od 37 do 45).

Horší pokémony rovnou posílám profesorovi!

No a teď je ještě dobrý zkusit zjistit, jak moc dobrý ty hodnoty jsou, protože appraise ti řekne nejdřív v jakých procentech se pohybuje, a - a to je super, ti v dalším kroku řekne, která z vlastností je nejlepší a jak moc je dobrá.

například ti ta funkce řekne, že pokemon je mezi těmi nejlepšími a že nejlepší má attack. pak ti to řekne, jak moc je ten attack dobrý zase nějakou frází z článku. Ideální je, když ti u žlutýho řekne, že attack je It’s stats are the best I’ve ever seen! No doubt about it! - tedy že je 15.

Tím z téhle funce víš, že pokémon má procentní hodnocení od 82,2 do 100 a že attack má 15. když te´d použiješ IV calculator viz druhý link, dole ti to rozbalí všechny kombinace, který by pokemon mohl mít. Víš, že máš koukat po procentech v nějakém rozmezí a zároveň, že musí mít attack 15.

Většinou tak zjistíš, jaké má i ostatní dvě hodnoty, protože kombinace tam většinou bývá jedna nebo dvě. Samozřejmě to asi platí jen pro tohle nejlepší rozmezí, u pokemonu s nižšími "procenty" by se to asi určovalo dost těžko. Ale u těch nejlepších to jde.

Takže kedyž to shrnu - úplně klidně se může stát, že chytneš Eevee s cp 400 a 500 a ta s CP 500 bude průměrná, zatímco ta s CP 400 bude mít hodnotay třeba 14 14 15. Když budeš evolvovat a pak power upovat jí, tak na maximálním levelu bude mít mnohem vyšší CP, než jakého by mohla dosáhnout ta s CP 500.

Škoda, že ta funkce nebyla dřív. Třeba můj první vaporeon, do kterýho jsem narval spoustu dustu má hodnoty jen 15,05,10.
Tě´d bych takovou Eevee poslal rovnou k profesorovi. Chce to teda trpelivost, ale dá se s tím fakt najít dobý pokémony.
Zatím jsem takhle evolvoval Psyduck s hodnotama 151514 a mám golducka s CP přes 1700.
nebo poslední tři velmi dobrý Eevee byly s hodnotama 15,10,15; 14,14,15 a vůbec nejlepsí jakou jsem zatím chytil měla hodnoty 15,15,14!

Ještě jde pak o to, co ti s tím vyleze za speciální a základní útok, ale to už neřeším :-)
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned zář 04, 2011 12:34
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

IV Calculator

Příspěvek od mmme »

Tak já teď evolvoval dva Eevee. Jeden byl top (dle appraise), druhý těch cca 60 až 80 %. První mi z 575 povyskočil na 1180 a ten horší zvládl z asi 625 na víc já 1800. Mám to chápat tak, že ten s míň CP bude v boji lepší, než ten dle IV horší, ale s vice jak 1800 CP? Dále mi Farewell říká, že ten top evolvovanej Eevee má nejlepší atribut HP. To je 86. A ten horší, s vyšším CP má přitom HP 171!!
JuniorHoar
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pát srp 12, 2016 10:38
Zařízení: Iphone

IV Calculator

Příspěvek od JuniorHoar »

Tak u tebe je to podle me tim, ze každy Eevee je neco jineho ne ? Předpokládám je ten lepší je Vaporeon a ten horší Jolteon..
tomgapark
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát zář 09, 2016 5:54
Zařízení: Samsung A3

IV Calculator

Příspěvek od tomgapark »

Zdravim, hram za zlty tym a bolo tu pisane ze pokial ma pokemon v Appraise napisanu hlasku: "Overall, your (Pokemon Name) looks like it can really battle with the best of them!" .. tak ma sucet troch hodnot 37-45

... len nie vzdy to je pravda... priklad:

vyvinul som Golducka viz. https://postimg.org/image/u9n939oat/" onclick="window.open(this.href);return false;
CP: 1424
HP: 105
DUST: 3000

hlasky v appraise:
- Overall, your Golduck looks like it can really battle with the best of them!
- Its best quality is its Defense.
- It’s stats are the best I’ve ever seen! No doubt about it!

https://postimg.org/image/u4cyzl4er/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://postimg.org/image/v6k112ect/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://postimg.org/image/4yjgjk1jt/" onclick="window.open(this.href);return false;

cize by som predpokladal ze defense ma hodnotu 15 a sucet je 37-45, ale po zadani do IV calculatora vide hodnota: 8-15-9 .. sucet 32. Viete mi to niekto vysvetlit ???
PhoenicurusOchruros
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř črc 27, 2016 7:21
Zařízení: LGG2

IV Calculator

Příspěvek od PhoenicurusOchruros »

tomgapark píše:Zdravim, hram za zlty tym a bolo tu pisane ze pokial ma pokemon v Appraise napisanu hlasku: "Overall, your (Pokemon Name) looks like it can really battle with the best of them!" .. tak ma sucet troch hodnot 37-45

... len nie vzdy to je pravda... priklad:

vyvinul som Golducka viz. https://postimg.org/image/u9n939oat/" onclick="window.open(this.href);return false;
CP: 1424
HP: 105
DUST: 3000
Hele a není možný že jsi toho Golducka powerupoval, nebo že jsi předtím powerupoval Psyducka? To by to toiž vysvětlovalo. Když v IV calculatoru u položky "Powered" dáš "YES", tak ti to najde kombinaci attack 12, Defense 15 Stamina 10 - 82,2% s tím, že by byl na 21,5 levelu. To by to vysvětlilo :-)
PhoenicurusOchruros
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř črc 27, 2016 7:21
Zařízení: LGG2

IV Calculator

Příspěvek od PhoenicurusOchruros »

mmme píše:Tak já teď evolvoval dva Eevee. Jeden byl top (dle appraise), druhý těch cca 60 až 80 %. První mi z 575 povyskočil na 1180 a ten horší zvládl z asi 625 na víc já 1800. Mám to chápat tak, že ten s míň CP bude v boji lepší, než ten dle IV horší, ale s vice jak 1800 CP? Dále mi Farewell říká, že ten top evolvovanej Eevee má nejlepší atribut HP. To je 86. A ten horší, s vyšším CP má přitom HP 171!!

Ahoj, tak přesně jak píše kolega hodně záleží na tom, co ti z evee vyleze. Když ti vyleze ze stejne Eevee Jolteon, bude mit nizsí CP nez Vaporeon.

Pak si pleteš ten atribut HP - těch 86 respektive 171 je údaj o životě. To o čem ale mluví appraise je stamina - jedna z těch tří hodnot, které nejsou níkde vidět.

Pak další věc. pokud máš Eevee nad 82,2% a druhou do 82,2% a ta slabší má vyšší CP, je to dáno tím, že jsou na rozdílných levelech. Ta horší má prostě vyšší level a tím pádem vyšší CP. ale když bys jí powerupoval na maximum, zastaví se ti na nějaký hodnotě. Když bys powerupoval na maximum i tu s hodnocením nad 82,2%, tak na maximu bude mít vyšší CP a v boji bude jistě monohem lepší (i když tady záleží i na tom, jaké má utoky a na hodnotě attack, jestli se nepletu). Tedy pokud máš dost dustu, určitě investuj do té lepší, tedy do té nad 82,2%.
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned zář 04, 2011 12:34
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

IV Calculator

Příspěvek od mmme »

Teď trochu zatrollím, ale je fuk , kterého pokémona power upovat a řešit, jaké to IV má. Dle mě je v praxi nejdůležitější CP. Pže pokud se rozhodnu dobít jakýkoli gym, díky relativní snadnosti toho víceméně vzdy dosáhnu. A jediné, čím se řídím je právě CP. Vidím li na gymu silné protivníky, může mě to odradit a jít bojovat na jiný s příšerkama s nižším CP. To, že může být na první pohled tým slabý (dle CP) a přitom je nabitý Pokémony s nejvyšším IV je jedno, jakmile se rozhodnu je porazit.
clay01a
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: čtv zář 15, 2016 8:23
Zařízení: Samsung S4

IV Calculator

Příspěvek od clay01a »

rozhodně ano. CP je vzorec útoku, zdraví, síly útoků atd... takže magické CP vše zohlední a je pak pravda, co říkáš. Určitě IV calculator není důležitý několik levelů a hádám, že min do 30. levelu vůbec nepoznáš rozdíl. Rozdíl bude a je v tom, že pokémona X nevytuníš v levelu X nad Y, zatím co ostatní jeho CP budou mít např o 500 vyšší, protože jeho kvality dovolují nabrání více CP už při nižších levelech. No a pak na konci, kdy nejvyšší možné CP je u pokémona X a ty dosáhneš např o 800 CP méně a víc už zvednout nepůjde.

Takže do levelu 30 atd to nemusí být důležité. Jen to CP u nekvalitních bude vždycky menší než by mohlo být. Řešit to nemusíš, vždyť do gymu jdeš se 6 a stačí porazit i jen jednoho a postup opakovat klidně 50x. Každý si ve hře najde jinou metodu. :)
clay01a
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: čtv zář 15, 2016 8:23
Zařízení: Samsung S4

IV Calculator

Příspěvek od clay01a »

clay01a píše:rozhodně ano. CP je vzorec útoku, zdraví, síly útoků atd... takže magické CP vše zohlední a je pak pravda, co říkáš. Určitě IV calculator není důležitý několik levelů a hádám, že min do 30. levelu vůbec nepoznáš rozdíl. Rozdíl bude a je v tom, že pokémona X nevytuníš v levelu X nad Y, zatím co ostatní jeho CP budou mít např o 500 vyšší, protože jeho kvality dovolují nabrání více CP už při nižších levelech. No a pak na konci, kdy nejvyšší možné CP je u pokémona X a ty dosáhneš např o 800 CP méně a víc už zvednout nepůjde.

Takže do levelu 30 atd to nemusí být důležité. Jen to CP u nekvalitních bude vždycky menší než by mohlo být. Řešit to nemusíš, vždyť do gymu jdeš se 6 a stačí porazit i jen jednoho a postup opakovat klidně 50x. Každý si ve hře najde jinou metodu. :)
Jak se zdá hodně jsem to přecenil :oops: Sbírám podklady a připravuju srovnání kvalitního a nekvalitního pokémona na stejném levelu. Pokud by to bylo jen o hodnotě CP, pak to opravdu nemá smysl řešit. Liší se o desítky CP u pokémona o síle CP 2.000. :oops:
clay01a
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: čtv zář 15, 2016 8:23
Zařízení: Samsung S4

IV Calculator

Příspěvek od clay01a »

Je to velmi velmi zajímavé a vyvstává mnoho dalších otázek nebo naopak úplně padá smysl appraisal či IV kalkulátoru.
Nejlepší pokémon - appraisal, IV calculator, CP, HP nebo útok?
DragoonssKnight
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv zář 22, 2016 13:04
Zařízení: Samsung xcover3 android 5.0

IV Calculator

Příspěvek od DragoonssKnight »

Ahoj lidi. Nainstaloval jsem si apk Pokémesh a tam krásně najdete pokemony kolem sebe.. Kdyz daneho pokemona oznacite tak Vam vyjede tabulka a uplne dole je polozka Pokecounter kde Vam rekne jakou ma staminu a %
Odpovědět

Zpět na „Všeobecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 39 hostů