Budoucnost W10M (+ kam přejít?)

Volná diskuze na libovolná témata...
Odpovědět
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od kllr007 »

je ale pravda ze MS kym opraví jednoduchy bug tak sa clovek nacaka, a ked sa tak uz stane tak s opravou jedneho vzniknu dalsie 2..

Jendoducho 8.1 mala aspon aky tak smer, to co spravili s 10 ju vratilo po stranke stability a rychlosti dozadu (a odost, dozadu kedze aj 7/7,5/8 boli na tomto lepsie). MS nema ako keby viziu, to co ma najviac lajkov prida a prakticky ten OS stavaju fanusikovia... A to nehovorim o slabom a prakticky ziadnom porfolii telefonov. Clovek nema co kupit ked na 3rocnom fone ten system beha rovnako (zle)

Inac iP SE je skvela volba pre ludi co chcu stabilitu, rychlost, dobry fotak a kompaktne rozmery.
Sam som sa 4" displeja bal (prechod z 930 s 5") ale musim povedat ze je to uplne v pohode. Nikdy sa mi lepsie telefon neovladal ako teraz, takze v buducnosti sa budem drzat takychto kompaktov (ip SE , xperia compact seria a podobne.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Radek Hulán »

Já jsem jako velký příznivce a mnohaletý propagátor Windows Phone přešel s nástupem Windows Mobile 10 na Android z Lumia 930. Nejprve LG G4 a nyní Samsung Galaxy S7 edge, a to jsem měl srovnání s Lumia 950/XL.

Zatímco 4.4 a starší verze Androidu byly odpad, tak věci se mění, Android se zlepšuje, a Microsoft nabízí veškeré své služby i pro konkurenční platformy.

Ve finále jsem spokojenější než s Lumií, protože Android 6 funguje dobře a aplikace jsou mnohem lepší. Třeba pro Office365 používám "Nine" aplikaci, které je lepší pro Exchange jak nativní Outlook klient. Word, Excel, Skype, OneDrive, vše existuje. SwiftKey či Swype klávesnice jsou parádní. Firefox s pluginy jako LastPass pro správu hesel nemá chybu. Nova Laucher je fantastická domovská obrazovka. Aplikace Raifky či Revolut, které používám pro bankovnictví, nejsou pro WM/WP vůbec.

Pro domácí automatizaci používám Fibaro s hromadou čidel a Netatmo, opět v Androidu nalézám lepší aplikace. Plus ImperiHome.

Vypadá to takto:
http://myandroid.cz/media/android/homepage.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrázek

Mám zakázané veškeré Google služby ( http://mywindows.cz/media/lg-g4/google-disabled.png" onclick="window.open(this.href);return false; )

A pak je zde Galaxy S7 edge, bez debat nej telefon dneška, s 5.5" displejem má rozměry běžného 5" telefonu, špičkový foťák a výkon.

Testoval jsem i Lumia 950/XL, ale nepřesvědčila.

Také tu mám iPhone 6S Plus 64GB, a to je o dvě generace pozadu. Doslova sračka (pár poznatků zde: http://myandroid.cz/tag/2-iphone" onclick="window.open(this.href);return false; ). Jak díky zaostalému hardware (velká váha, obludné rozměry, malé rozlišení displeje, bez bezdrátového nabíjení), tak software (iOS byl navržený na 3.5" LCD a na 5.5" funguje velice mizerně, odkaz Zpět bývá vlevo nahoře, plus jeho známá omezení pro práci se soubory, závislost na iTunes).

Takže pokud někam přejít z WP 8.1, s nimž jsem byl velice spokojen, tak Android 6.0.1. Top zařízení je zde S7 edge, dobré budou ale i top modely jiných značek. iOS je za zenitem, nenabízí inovace v hardware ani software.

Jako Wearables to mám LG Urban Watch a Microsoft Band 2. POužívám Microsoft Band 2, s Androidem funguje perfektně, jako dnes cokoliv od MS.
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od veigy »

V tomhle případě se musím zastat Radka. Přesně tohle sem patří právě...

A k tématu. Mě na Windows vyhovuje, že obnovím telefon a za chvilku můžu dělat. S Androidem je to samé nastavovaní a laborování, nez to člověk dá do přijatelné podoby. A nedej bože, když s Androidem začíná a ještě neví, co všechno bude dobré/špatné atd.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12222
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od htcjirka »

relouth: Radek dal tip, kam případně přejít, takže jeho příspěvek je zcela v pořádku.Má porovnané oba systémy, ne jako někdo, kdo mobilní Windows nikdy nepoužíval a jen si "ulevuje".
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Radek Hulán »

veigy píše: nedej bože, když s Androidem začíná a ještě neví, co všechno bude dobré/špatné atd.
Ano, to je pravda, v Androidu je spousta mizerných aplikací a dá nějakou práci a zkoumání najít ty co jsou pro člověka skvělé. U Windows je ten počáteční zážitek mnohem lepší. První týden či dva jsem s Andoidem hodně nadával. :) Desítky aplikací jsem koupil, některé verze jsou trial, v jiných jsem nechtěl reklamu. Ale to je pohoda a drobné. Ale šlo to vyřešit a nakonec jsem velmi spokojen, více než s Windows.

Aplikace, s nimiž jsem opravdu moc spokojen:
- Nine email: https://play.google.com/store/apps/deta ... olders.hd3" onclick="window.open(this.href);return false;
- Digical kalendář: https://play.google.com/store/apps/deta ... s.calendar" onclick="window.open(this.href);return false;
- Word / Excel / OneNote / OneDrive - Samsung má předinstalováno :)
- Swype klávesnice: https://play.google.com/store/apps/deta ... s.calendar" onclick="window.open(this.href);return false;
- Weather Timeline počasí: https://play.google.com/store/apps/deta ... on.weather" onclick="window.open(this.href);return false;
- RegenRadar meteo radar srážek: https://play.google.com/store/apps/deta ... enradarpro" onclick="window.open(this.href);return false;
- (Google) Messenger - SMS zprávy - https://play.google.com/store/apps/deta ... .messaging" onclick="window.open(this.href);return false;
- Firefox prohlížeč - https://play.google.com/store/apps/deta ... la.firefox" onclick="window.open(this.href);return false;
- LastPass - hesla - https://play.google.com/store/apps/deta ... .lpandroid" onclick="window.open(this.href);return false;
- ImperiHome - unikátní appka pro "Internet of Things" - https://play.google.com/store/apps/deta ... nlockerpro" onclick="window.open(this.href);return false;
- kvalitní je Facebook, (FB) Messenger, Twitter, Slack, Teamwork
- veškeré banky mají dobré app (namátkově Raifka, Equa, Airbank, Spořitelna, Revolut, Number26, Sphere card slevy, atd.)

S iPhone (musím jej používat a znát kvůli testování aplikací) jsem nadával a vyřešit to nešlo. Tam jsem rezignoval a vrátil se k Samsungu S7 edge.
hotovyrado

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od hotovyrado »

Jako Windows pozitivní (vyjma dvou Číňanů mezi 2012-4 jsem od 2009 majitelem pouze "okenních" přístrojů) jsem ijá odhodil růžové brýle. L640 LTE dual je můj podmíněně poslední WP přístroj s tím, že pokud se aplikační základna do toho cca roku, než jej budu nahrazovat, nezlepší tak jdu jinam. Dnes se už i za trojku (tzn cenu L640) dá koupit kvalitní Android s 2GB RAM, IPS displejem a všemi LTE pásmy, doba kdy byly levné Androidy je pryč, o drahých telefonech ani nemluvě, tam Lumiím ujel vlak už dáááávno..... Upřímně....
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Mahtiel »

Osobně se bojím, že Surface phony budou zaměřeny výhradně na firemní klientelu, přičemž nevyužiju fičury typu Continuum a Windows Hello. Nevíte někdo, jak to bude s těmi třemi verzemi? Jinak mne, jak jsem psala, mne láká Xiaomi, zajímala by mne spolupráce MS s Xiaomi. Podle posledních zpráv, začínají obě firmy spolupracovat, snad to bude i v oblasti samotného OS. Jinak máte někdo zkušenost s MiUi?
hotovyrado

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od hotovyrado »

MIUI je v mých očích nejlepší úprava Androida, nicméně Xiaomi nemá a nebude mít v dohledné době evropské LTE...
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od robsol »

No trochu mě mate ten masivní vývoj a opravy posledních verzí W10M. Dost to nekoresponduje s tím prohlášením MS, že to není letos prioritou a také celkovým názorem, že W10M jsou vlastně úplně mrtvou platformou. Tady něco hodně nesedí.

Já osobně mám problém hlavně s výběrem přístrojů. Prostě momentálně není co postavit proti konkurenci na Androidu. Z tohoto důvodu jsem přešel po letech také na S7 a šestkový Android. Celkově nemohu funkčnosti nic vytknout, ale opravdu se mi po W10M dost stýská a to doslova. Ani nevíte jak bych si přál aby se situace vyjasnila a stala se z toho opravdu rozumná platforma zajímavá i pro vývojáře aplikací a výrobce HW. Tyhle hádky co je lepší nebo není stejně nikam nevedou. Každému vyhovuje něco jiného. Pokud ne jezdili bychom všichni v jedné jediné značce auta a ještě by měla jen jednu barvu na výběr. To by se vám taky asi moc nelíbilo co? :-).
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2803
Registrován: stř říj 02, 2013 11:20
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od relouth »

w10m nie je mrtva platforma ani nikdy nebude..uz len z dovodu,ze je uzko prepojena s w10 a uwp..
novinari robia trochu halo okolo toho vsetkeho..
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Radek Hulán »

Ono je jedno, co kdo nazve "mrtvou" platformou. Ale fakt je ten, že osobně mám lepší zážitek z MS služeb na Android telefonu než na Lumia 950XL.
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 445
Registrován: čtv zář 19, 2013 19:24
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Radim Stehlík »

Radku - dobře, jsem ochoten uvěřit, že Top model od Samsungu a Androidu funguje dobře. Ale problém je v tom, že nejsem ochoten dát za telefon víc než 8-9tis. (myslím že nejsem jediný) přešel jsem z Droida KitKat na L820 (paradoxně po tom, co jsem si začal číst tvé postřehy a dostal ban na twitru :-)) a oproti droidu to byl neuvěřitelný šok. telefon 2 roky bez resetu fungoval úarádně. Pak jsem dostal služební Android Vodafone Smart Prime 6 (Android 5) a bylo to utrpení. Přesvědčil jsem šéfa aby mi koupil alespoň L640 DS abych nemusel tahat 2 telefony a i když stála jen 3500,- a má starší procesor než Vodafone, tak funguje podstatlě líp.
Vyhodit 20 tis za telefon není umění... ale vybrat něco v lidové úrovni je problém.
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

Radek Hulán píše:Ono je jedno, co kdo nazve "mrtvou" platformou. Ale fakt je ten, že osobně mám lepší zážitek z MS služeb na Android telefonu než na Lumia 950XL.
Spekulovalo sa, ze android apky su pre MS planom B, ale v skutocnosti to asi bude Win10M :)
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od veigy »

Myslím, že je více méně jasné, že se MS nemůže vykašlat na telefony už jenom kuli UWP. Podíl je sice bída, ms přestává vyrábět telefony, ale WM určitě nezařízne...
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

Prestava vyrabat? To ako 640, 650, 950 a 550 sa uz vobec nevyrabaju a iba sa dopredavaju zasoby alebo sa len nevyvijaju nove Lumie a produkcia aktualnych modelov bezi? Lebo nebolo to jasne povedane a pritom je to dost velky rozdiel...
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od veigy »

Jak je to s výrobou současných modelů popravdě netuším. Myslel jsem to tak, že chce na platformu přilákat hlavně ostatní výrobce a že už nyní nepředstavil žádnou střední třídu atd...
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Radek Hulán »

Radim Stehlík píše:Radku - dobře, jsem ochoten uvěřit, že Top model od Samsungu a Androidu funguje dobře. Ale problém je v tom, že nejsem ochoten dát za telefon víc než 8-9tis.
Tomu naprosto rozumím :)

LG G4 je skvělý telefon s Androidem 6.0 a super displejem, foťákem a doladěností:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/lg-g4-h815/" onclick="window.open(this.href);return false;

Huawei P8 je hodně dobrý:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/huawei-p8/" onclick="window.open(this.href);return false;

Přítelkyně s omezenějším rozpočtem si koupila Lenovo A7010, kromě průměrného (proti high-endu) foťáku naprostá spokojenost:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/leno ... -dual-sim/" onclick="window.open(this.href);return false;

Obecně, rok stará vlajková loď Androidu se dá sehnat kolem 10t Kč, a bude fungovat velice dobře, pokud se o ni výrobce stará a má update na Android 6.

A jinak i Samsung S7 (nikoliv edge) se dá sehnat za rozumnou částku:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/sams ... 930f-32gb/" onclick="window.open(this.href);return false;
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

No ja som kupil Mi4, co bola tiez volakedy vlajkova lod, ako upgrade L640. Tiez spokojnost, aj ked momentalne bezim na Win10...
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od veigy »

MI4 je super mobil, ono celkově se Xiaomi hodně snaží a líbí se mi (třeba mi pad 2). Ale nepodpora LTE pásem je zabiják.
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

To mas pravdu, našťastie môj operator podporuje 1800 MHz. Viac mi chyba SD karta.
Odpovědět

Zpět na „Off Topic“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot] a 10 hostů