Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ja ti verim, na 640 je nejvíce negativnich feedbacku co se tyce celkove stability, vydrze "desitek".Ted jde o to, aby se s tim popral Microsoft, at v podobe FW ci jinak a nenechal to tak byt nebo usnout v tomto stavu.
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Zařízení: ---

Post by ManT »

No konečně :tlem: ne vážně, se stabilitou nemám jediný problém, ano jednou mi spadnul edge prosím to řešit nebudu ale ta výdrž je fakt k vzteku, už dřív jsem psal že by neškodilo kdyby MS updatoval i FW aby si s W10m lépe telefon rozuměl, ale zatím na to kašlou.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

Mně po HR vše šlape, jak má. Občas spadne FB. Baterie taky v poho. Osobně mi spíše vadí, že Edge je strašný žrout dat. A předpokládám, že v Opeře mini stále nefunguje našeptávač...
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

S FB aplikací jsem to už vzdal, počkám na tu univerzální spojující FB/Messenger přímo od Facebooku, MS ji nedokázal do dnešního dne, uvést do fungujícího stavu, raději jedu přes EDGE.
Jak se ti jeví rychlost načítání stránek přes Wifi? u mě tedy hrůza, jako bych ani nebyl připojen k routeru ze kterého "leze" 20-30Mbit, notebook přitom v pohodě.

http://smartmania.cz/velka-letni-aktual ... ent-175881" onclick="window.open(this.href);return false;
Mirek Jahoda v komentářích píše o žravosti skype integrovaném do zpráv, už jsme to na fru řešili také, nicméně skype mám odinnstalovaný, protože jej nepoužívám a v aplikaci zprávy tak k němu nejsem ani přihlášený.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

Nerad souhlasím s Radíkem, páč mě onehdá dost nastval, ale má pravdu. Ten systém fakt funguje rozdílně kus od kusu. Já třeba jsem s L640 LTE zcela v pohodě. Co má dělat, dělá. Což ale neznamená, že nutnost různých HR a podobných skopičin u některých kusů je v pořádku. To holt MS trochu podělal... Pořád si ale myslím, že pro někoho, kdo to má na práci a ne na hraní, je to nejlepší volba...
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

Nj hele prosím, ale cekam ze když udělám HR a zbavím lumii smeti z pfedchozi verze a toho co v ni tutove zbyde po procesu upgrade na novou verzi, ze bude vse v pořádku, toho jsem se vsak nedočkal a baterie je stale stejna jak u insider verze.
Pro MS je tohle docela ostuda, vzhledem k tomu jak dlouho trvalo nez oficiální ostrou verzi vypustil.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Stáhla jsem si apku ze store nPerf. Průměrný download cca 26,5 Mb/s, upload cca 20 Mb/s pro wifi. Zkusím udělat soft reset a test spustit znovu
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

Tyhle rychlosti mám přibližně taky, měřeno přes speedtest.net aplikaci ze store, je to o trochu pomalejší než NTB ale wifi není tak výkonná, nicméně ping mezi 60-75ms a rychlost načítání stránek se nedá s tím bleskem na ntb a tabletu vůbec srovnat.
Bohužel už nevím jak to chodilo na WP, dlouho jsem je nepoužíval a prakticky hned po zakoupení jsem tam nahrál tehdy ještě insider.
Tu aplikaci zkusím, dík za tip. :-)
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Pp soft resetu download v průměru cca 38,5 Mb/s, upload cca 25,5 Mb/s. Ten nPerf vypadá fajnově. Zkus ho ;)
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

Už se stalo, fajn aplikace :-)

Zde je výsledek, vypadá to krásně ale realita je jiná...v edge ta rychlost vůbec neodpovídá a maxthon to samé.
Image

Mám chut to chování nahrát na video, ale až v týdnu...
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Post by SmetyCZ »

Je mi jasný, že to nikoho nezajímá, ale co.. :D

Teď jsem jel pokusně cca týden na WP8.1 a po návratu na W10M vidím největší slabinu v prohlížeči.

Tam kde IE reagoval okamžitě, EDGE snad posílá při každým kliknutí požadavek do Bruselu, jestli je stránka nezávadná, jinak si to nedovedu vysvětlit. Do toho neskutečně debilní chování při vykreslování reklam (stránkase tváří, že už je načtená, někam kliknu a ne, on se rozhodl, že musíme počkat na reklamu...). Jak se mi na stolních Windows EDGE zamlouvá, tady ho nemůžu ani cejtit.

A není to připojením, to mám rychlé dost. Občas mi přijde, že už je to výkonnostní problém, že to prostě L640 nedává.
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

ManT wrote:Nj skoda že nemáš 640ku tedy tu malou, XL je podle té diskuze snad v pohodě, tu baterii by jsi pocítil hned, jak samovybíhjení tak "žravost" při stejné činnosti jako u WP tedy net přes wifi, věř mi že je to bída a ani po víc jak týdnu si to ne a ne sednout.

Nastavil jsem ji telefony, ruzna prava a kam muzou aplikace hrabat stejne jako u sebe a vse funguje
Hele tohle mě přivedlo na myšlenku, zda ten problém se spotřebou nesouvisí s tím že mám vše nastaveno na sd kartu, můžu zkusit v týdnu udělat HR a na kartu uzkládat jen fotky videa a mapy, vše ostatní mít v systémové paměti, může to být tím.
neviem moja priatelka ma 640 lte a vydrz baterky je super mozno este lepsia ako na w81 dva dni v pohode na jedno nabite :) kartu tam ma sandisk 32 gb vela apiek nema ale ma dva konta v outlook nic neni obmedzene ani zakazane na pozadi takze asi u kazdeho individualne :-D
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

SmetyCZ wrote:Je mi jasný, že to nikoho nezajímá, ale co.. :D

Teď jsem jel pokusně cca týden na WP8.1 a po návratu na W10M vidím největší slabinu v prohlížeči.

Tam kde IE reagoval okamžitě, EDGE snad posílá při každým kliknutí požadavek do Bruselu, jestli je stránka nezávadná, jinak si to nedovedu vysvětlit. Do toho neskutečně debilní chování při vykreslování reklam (stránkase tváří, že už je načtená, někam kliknu a ne, on se rozhodl, že musíme počkat na reklamu...). Jak se mi na stolních Windows EDGE zamlouvá, tady ho nemůžu ani cejtit.

A není to připojením, to mám rychlé dost. Občas mi přijde, že už je to výkonnostní problém, že to prostě L640 nedává.
Budeš se divit ale zajímá, přesně si vystihnul můj problém s rychlostí internetu, co naplat že mám 30mbit když se stránky načítají jako na UMTS a to ještě přeháním.
No zdá se že s tím problémem s edge nejsem sám, možná by za to stálo si pohrát s nastavením ale moc tam toho není, zvláštní však je že takový maxthon neběží lépe...někde jsem četl že všechny prohlížeče v WM používají nebo budou používat? stejné vykreslovací jádro, nebo se pletu?
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

osso wrote:
ManT wrote:Nj skoda že nemáš 640ku tedy tu malou, XL je podle té diskuze snad v pohodě, tu baterii by jsi pocítil hned, jak samovybíhjení tak "žravost" při stejné činnosti jako u WP tedy net přes wifi, věř mi že je to bída a ani po víc jak týdnu si to ne a ne sednout.

Nastavil jsem ji telefony, ruzna prava a kam muzou aplikace hrabat stejne jako u sebe a vse funguje
Hele tohle mě přivedlo na myšlenku, zda ten problém se spotřebou nesouvisí s tím že mám vše nastaveno na sd kartu, můžu zkusit v týdnu udělat HR a na kartu uzkládat jen fotky videa a mapy, vše ostatní mít v systémové paměti, může to být tím.
neviem moja priatelka ma 640 lte a vydrz baterky je super mozno este lepsia ako na w81 dva dni v pohode na jedno nabite :) kartu tam ma sandisk 32 gb vela apiek nema ale ma dva konta v outlook nic neni obmedzene ani zakazane na pozadi takze asi u kazdeho individualne :-D
Jasný hele ale jak psal hotovyrado a dalsi, na každém modelu se w10m chovají jinak a ač se 640DS a 640LTE zdyjí být prakticky stejné mimo dual sim a lte, asi na každé běží wm jinak...každopádně ti tu výdrž závidím, kdyby tenkrát v alze měli LTEčko skladem, v bílé vzal bych ji, takhle jsem vzal dual a ted toho trochu lituji ale co už...prodávat ji kvůli tomu nebudu a lte klidně oželím.
malir66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 830

Post by malir66 »

Zkuste Shiye browser. Přijde mě rychlejší než edge,přehrává videa na idnes a jde tam nastavit domovská stránka. Celkem dobrej prohlížeč.
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

Nemožnost nastavit domovskou stránku, to je věc, za kterou bych vyvojate vytahal za uši a nakopal do zadku...kdyz už se chlubí perfektní synchronizaci, tak proc když mam ve velkém Edge na ntb, nastaven seznam, proc se to neprojeví i na mobilu???

EDIT:
Vis co je ale nejlepší? pred chvilkou a předtím jsem dělal i restart, tedy držel pwr fokud se telefon nevypnul a nezačal znova nabíhat, začal edge lítat jak z praku, vůbec to nechápu co se najednou stalo a jsem zvědav jak to dlouho vydrzi, pred tim jsem restarty dělal take a n nepomohlo to.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Placebo efekt/náhoda - to jsem taky zkoušel. Na iDnesu jsem klikl na článek (Edge už dávno signalizoval, že je stránka načtená), 2s po kliknutí nad nadpisem blikla reklama a za další 2s se teprve rozjelo načítání článku.

Je to krám a měl by hořet v pekle.
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

ManT wrote:
osso wrote: neviem moja priatelka ma 640 lte a vydrz baterky je super mozno este lepsia ako na w81 dva dni v pohode na jedno nabite :) kartu tam ma sandisk 32 gb vela apiek nema ale ma dva konta v outlook nic neni obmedzene ani zakazane na pozadi takze asi u kazdeho individualne :-D
Jasný hele ale jak psal hotovyrado a dalsi, na každém modelu se w10m chovají jinak a ač se 640DS a 640LTE zdyjí být prakticky stejné mimo dual sim a lte, asi na každé běží wm jinak...každopádně ti tu výdrž závidím, kdyby tenkrát v alze měli LTEčko skladem, v bílé vzal bych ji, takhle jsem vzal dual a ted toho trochu lituji ale co už...prodávat ji kvůli tomu nebudu a lte klidně oželím.

Mame CV_NL verziu a fw bol naposledy aktualizovaný niekedy koncom roka mozno je to tym

Sent from mTalk
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Vypnite si predikciu a smartfilter.
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

Tak abych tě potěšil, mám 640 DS (tedy tu malou) a kolega ji má taky. Oba bez problémů, nahraná ofic. verze 10. Výdrž je podle mě stejná jako na 8.1.
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”