Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by Clitorysnik »

Mám dilema.

Původní firmware, který do telefonu patří má modifikaci, že při startu telefonu se objeví logo polského operátora.
Přes Upgrade Advisor je dostupný upgrade na W10.

Firmware, který je též polský, se stejným fw číslem, bez loga, Country Variant pak přes Upgrade Advisor hlásí, že je dostupný upgrade, ale že ho s výrobcem telefonu teprve připravuje.

Zkoušel jsem i jiné firmwary, ale ty zase mají místo "LTE", pro mě nevzhledné, 4G. A že jsem těch firmwarů a flashování zkoušel. GB, FR, DE mají ikonku 4G. Nevíte, který firmware je čistý (country variant) a přitom má ikonku "LTE"?

Ano, vím, že jde o zásadní problém :D
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Problemy s LTE - L640

Post by Clitorysnik »

michalurban wrote:Takze mi prisel novy kus Lumie 640 LTE a chova se stejne, jako ten stary - tj. po startu funguje LTE, po nekolika minutach (nebo obratem po hovoru) LTE vypadne a telefon se pripoji maximalne na H+, nekdy zustane jen na Edge a prubezne vypadava signal uplne. Pritom tu je velmi silny pro 2G, 3G i 4G.

1. telefon: zkousel jsem celkem ctyri simky - tri od dvou operatoru (A, B, C) a posleze jsem si svou hlavni nechal vymenit a taky nesla (A2).
2. telefon: nechal jsem si vymenit i zalozni SIM B a zkousel tedy tri simky, (A2, B2, C).

Chovani stejne. Jedina SIM, ktera fungovala a jeste jen u prvniho telefonu byla SIMkarta C, ktera uz u druheho telefonu blbne taky. Fakt nechapu. Holt s L640LTE koncim a asi si objednam DS ... nebo nevim. :-(

Jedinna povzbudiva vec je, ze si zrejme muzu dovolit kupovat telefony po parech! :-D

So long, L640ers ...
To je fakt zvláštní. Nejsi poblíž Strašic? Tam se prý děly vždy nejasné věci! :D
bery1970
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia 520,535 ex-nyní L640 LTE

Post by bery1970 »

relouth wrote:Musicman vie zložky,staci si to tam prepnut
už jsem na to přišel :-D jenom tu miniaturní ikonku musíš zmáčknout velmi trpělivě.
stejně ale musíš přehrát celou složku tak jak je, pokud chci od určité skladby musím použít playlist nebo ten režim.
ještě škoda, že neumí náhodné přehrávání. jinak celkem ok, zvykám si.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Nemusíš celu zložku. Staci sa potom prepnúť na playlist
kapilif
nováček
nováček
Zařízení: Microsoft Lumia 640 XL LTE , Nokia Lumia 710

Post by kapilif »

Zdravím. Potrebuji pomoc. Pred týdnem jsem aktualizoval svoji Lumii 640 XL LTE na Win 10. Se systémem jsem opravdu spokojen, necekal jsem to ale paráda. Az na jeden zásadní problem s budíky. Win 10 si pamatuji časy zvoneni budíku na Win 8.1 a stale v tech casech i zvoni. I když jsou v app smazány, proste nyni neexistuji, ale system si je jaksi pamatuje a budi když nemá. Zkousel jsem s nadějí i tovární restart, ale bohužel nepomohlo. Vypadá to jako by se to system bral odnekud ze zálohy. A preinstalace app Budíky a hodiny neni možná, nejde odinstalovat.

Za každou radu budu vdecny, díky za pomoc.
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ

Post by bigt »

Windows device recovery tool a neobnovovat data :)
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

nemas nastaveny budik aj na pocitaci ?
kapilif
nováček
nováček

Post by kapilif »

Ne nemám. Budík používám jen v mobilu.
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

to je mi jasne,lenze budik sa synchronizuje s windows 10 budikom..mozno zblbla synchronizacia
len taky napad ;-)
kapilif
nováček
nováček

Post by kapilif »

To mě také napadlo,že se budík synchronizoval,ale ne na PC absolutně nic.

Momentálně zkouším tu přeinstalaci bez obnovy dat :-( budu to tam muset natahat znovu. Ale snad to pomůže. Výsledek se ale dozvím až v pondělí , ty budíky byly jen v prac. dny.
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

este ma napadlo urobit novy budik,presne rovnaky ako ten stary..a zmazat ho znovu
ale uz je to aj tak jedno
kapilif
nováček
nováček

Post by kapilif »

Dobrý nápad. Teď už je to opravdu jedno = přeinstalováno.

Každopádně díky všem.
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by KoumiCZ »

Clitorysnik wrote:Mám dilema.

Původní firmware, který do telefonu patří má modifikaci, že při startu telefonu se objeví logo polského operátora.
Přes Upgrade Advisor je dostupný upgrade na W10.

Firmware, který je též polský, se stejným fw číslem, bez loga, Country Variant pak přes Upgrade Advisor hlásí, že je dostupný upgrade, ale že ho s výrobcem telefonu teprve připravuje.

Zkoušel jsem i jiné firmwary, ale ty zase mají místo "LTE", pro mě nevzhledné, 4G. A že jsem těch firmwarů a flashování zkoušel. GB, FR, DE mají ikonku 4G. Nevíte, který firmware je čistý (country variant) a přitom má ikonku "LTE"?

Ano, vím, že jde o zásadní problém :D
České distribuce country variant zobrazuje LTE, tak zkus tu ;-)
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Zisťujem že ten modrý kryt je asi o 3mm širší ako čierny :/
KoumiCZ
smartguru
smartguru

Post by KoumiCZ »

Ano, to je dáno tím průhledným okrajem ;-)
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

ano,uplne naprd
KoumiCZ
smartguru
smartguru

Post by KoumiCZ »

Mně vadí ty téměř potopená hardwarová tlačítka.
michalurban
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Moto G 2013

Problemy s LTE - L640

Post by michalurban »

Clitorysnik wrote:
michalurban wrote:Takze mi prisel novy kus Lumie 640 LTE a chova se stejne, jako ten stary - tj. po startu funguje LTE, po nekolika minutach (nebo obratem po hovoru) LTE vypadne a telefon se pripoji maximalne na H+, nekdy zustane jen na Edge a prubezne vypadava signal uplne. Pritom tu je velmi silny pro 2G, 3G i 4G.

1. telefon: zkousel jsem celkem ctyri simky - tri od dvou operatoru (A, B, C) a posleze jsem si svou hlavni nechal vymenit a taky nesla (A2).
2. telefon: nechal jsem si vymenit i zalozni SIM B a zkousel tedy tri simky, (A2, B2, C).

Chovani stejne. Jedina SIM, ktera fungovala a jeste jen u prvniho telefonu byla SIMkarta C, ktera uz u druheho telefonu blbne taky. Fakt nechapu. Holt s L640LTE koncim a asi si objednam DS ... nebo nevim. :-(

Jedinna povzbudiva vec je, ze si zrejme muzu dovolit kupovat telefony po parech!

So long, L640ers ...
To je fakt zvláštní. Nejsi poblíž Strašic? Tam se prý děly vždy nejasné věci! :D
Eh, nejsem. :D Nakonec se to nejak castecne vyresilo - resp. O2 to vyresili, nejak jsem jim to popsal a oni mi dvakrat psali, ze neco u me SIM zmenili. Napoprve beze zmeny, napodruhe uz v pohode. Ted potrebuju k tomu samemu dokopat T-Mobile, ale jelikoz mam jejich SIM pres virtuala, tak to osobne udelat nemuzu a u virtuala to v horsim pripade nepochopi ... :D
spawny78
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 520, Lumia 640 DS

Post by spawny78 »

No problém s přehráváním je takový, že hraje skladba a pak po nějaké době přestane hrát a jako bych dal pauzu, to při přehrávání na pozadí i nebo když tlačítkem zamknu telefon. Prostě to hraje do sluchátek a pak přestane hrát. Otevřu telefon dám opět play, zamknu poslouchám a zase po nějaké době přestane hrát a stále dokola Absolutně nechápu co tomu telefonu hrabe. Problém je jak v groove tak i třeba v xmusic playeru. Dám tomu chvíli ještě a jestli se to nevyřeší, vrátím na WP 8.1. Telefon používám převážně jako pracovní a při cestách z práce a do práce na poslech hudby. :roll:
yrsej
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia 830

Post by yrsej »

Ahojte,funguje vam na win 10 tkach v nastaveni fotoaparatu nastavit casovac? Mne sa da nastavit oneskorenie 5,10 sekund ale neda sa mi zrolovat na spodok nastaveni a potvrdit to.. Nejde mi to na 640xl ani na lumii 630,proste fotograficky casovac sa mi neda nastavit ulozit a odfotit snim :(
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”