*DOTAZ* - Najít můj telefon

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
chali
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: sob říj 19, 2013 8:38
Zařízení: Nokia

Najít můj telefon

Příspěvek od chali »

Aha, děkuji za vysvětlení, takže všechny tři systémy jsou postavené na sandbox konceptu?jen android se liší v oprávnění, které uživateli nabídne každá aplikace před instalací?u WP a iOS se to neděje jestli se nepletu a všechny tři systémy musí mít podepsané aplikace bud vývojáři nebo společnostmi?
mceza

Najít můj telefon

Příspěvek od mceza »

Všechny tři OS musí mít aplikaci staženou a podepsanou z oficiálního obchodu zařízení. U Androidu pak stačí zaškrtnout "povolit instalaci z jiných zdrojů" a můžeš tam nainstalovat cokoli. U iOS lze poměrně snadno udělat Jaibreak a opět instalovat cokoli. WP8 ani za více jak dva roky nebyl prolomen. Je to nejbezpečnější mobilní OS a proto tam jiné aplikace, než ty schválené, otestované a podepsané MS nenainstaluješ.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Najít můj telefon

Příspěvek od steelspace »

Hlavní rozdíl ale je, že na Androidu má malware mnohem víc možností i v rámci pravidel - např. čtení a odesílání SMS bez vědomí uživatele ve WP nelze.
niki66
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 322
Registrován: pát říj 25, 2013 15:48
Zařízení: Microsoft Lumia 950

*DOTAZ* - Najít můj telefon

Příspěvek od niki66 »

Ahojte. Mam taku otazku. Telefon sa prezvana, maze, uzamyka cez Microsoft konto pomocou telefónneho cisla, alebo nejak inak? Stratil som telefon 925ku a sim kartu s cislom som dal zablokovat, vystavili mi novu s rovnakym cislom. Je teda mozne telefon uzamknut alebo je na to potreba telefonne cislo ktore bolo v telefone?

Este k tomu jedna otazka. Asi 3 tyzdne som mal telefon 925ku medzi zariadeniami u Microsoft konta. Po mesiaci, netvrdim ze presne po mesiaci, som siel skusit vyhladanie a uz tam tento telefon nefiguroval. Je nejaka moznost ho tam opat prihlasit napr pomocou imei, alebo je to nemozne, ide to len spôsobom pridanim konta Microsoft v telefone?
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

*DOTAZ* - Najít můj telefon

Příspěvek od pogo8303 »

Telefon se přiřazuje pouze podle MS účtu.
niki66
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 322
Registrován: pát říj 25, 2013 15:48
Zařízení: Microsoft Lumia 950

*DOTAZ* - Najít můj telefon

Příspěvek od niki66 »

Takze v podstate je najdenie telefonu alebo jeho pripadne uzamknutie, vymazanie nemozne? Pride mi to divne ze sa mi samo od seba zariadenie odstranilo z konta. Aj to, ze ked som daval uzamknut, vymazat atd, pisalo mi, ze momentalne je tel nedostupny, po tom ako bude dostupny ma budu informovat mailom. A to sa neudialo za cely doterajsi cas. No zistil som, ze sa mi prihlasoval niekto na mail cez strateny telefon. Tak netusim.
Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 71 hostů