Windows 10 Mobile: Release preview
Re: Windows 10 Mobile Technical Preview
Lecco by možná řešil nový firmware, ale nejsem odborník.
Windows 10 Mobile Technical Preview
Niekedy ano, niekedy to trva dlhsie. V kazdom pripade na WP8.1 je to odomknute hned, bez akehokolvek lagu.relouth wrote:Odomykám do polsekundy..
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Na L930 se odemyká okamžitě, ale chvilku trvá zobrazení hodin....
Můžete mi prosím poradit nějakou alternativní app na natáčení videa, která funguje na W10M? Lumia Camera už bohužel nejde :(
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Co alternatívního by měla umět?
-
IgorVysoky
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lenovo Vibe P1m, Asus T100Ta
Ja by som chcel appku, ktora by automaticky zaostrila ked stlacim spust. Alebo je to chyba 535ky?
-
steelspace
- smartmaniak

535 žádnou spoušť nemá. Autofocus ano. Pokud nemáš zapnuté manuální ostření tak by po ťuknutí na displej měla zaostřit na označené místo.
-
Mahtiel
- smartmaniak

- Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Když jsme u toho foťáku, u Lumie 535 nejde po zaostření na konkrétní místo dalším ťuknutím udělat fotku. Ve WP 8.1 to šlo. Co dražší mobily? Je to stejné? Štve mne, že lze udělat fotku jen SW spouští na spodku, což při držení jednou rukou je problém. Fotím tak své papoušky a takhle sotva stihnu udělat nějakou slušnou momentku (o kvalitě samotného mobilu nemluvě) 
-
Luks
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S7 Gold
Na L930 to taky nejde.
ani na 950ke to takto nefunguje.
Když už jste u toho focení,jak vám funguje auto záloha na onedrive? Mě to trvá dlouho a z jedné fotky se utvoří 3 soubory a z toho 2nejdou otevřít.
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
Vyfotím, počkám cca minutu teda záleží podle typu připojení, mrknu na PC na onedrive a je to tam.
Nezapomeň že symetrické připojení má v ČR málokdo. Dokonce i to LTE je asymetrické. Když jsem to v práci měřil naposledy tak mi to ukázalo 60Mb/s / 10Mb/s což je na LTE dost málo ale lepší než edge.
No a takové 5mega fotce to pak chvíli trvá než se nahraje přes takový připojení.
Nezapomeň že symetrické připojení má v ČR málokdo. Dokonce i to LTE je asymetrické. Když jsem to v práci měřil naposledy tak mi to ukázalo 60Mb/s / 10Mb/s což je na LTE dost málo ale lepší než edge.
No a takové 5mega fotce to pak chvíli trvá než se nahraje přes takový připojení.
Ano, konkrétně na takovým připojení to nahrání 5MPx fotky trvá 2, maximálně 3 vteřiny.
A zkoušel jsi se podívat z telefonu? Právě tam my to dělá ty divný soubory.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Radek Jahoda: a co teprve stabilní pevná linka 20Mbps v reálu 7Mbps / 0,5Mbps... Tebou udávaných 10Mbps je na upload fotek naprosto luxusní rychlost...
malir66:: ty další soubory: nefotíš v rich capture? To by vysvětlovalo ty "neznámý" soubory - mají příponu dng. Taky občas zůstane zbytkovej soubor, pokud třeba upravuješ obrázek a něco se nekorektně ukončí - ten má potom příponu tmp.
malir66:: ty další soubory: nefotíš v rich capture? To by vysvětlovalo ty "neznámý" soubory - mají příponu dng. Taky občas zůstane zbytkovej soubor, pokud třeba upravuješ obrázek a něco se nekorektně ukončí - ten má potom příponu tmp.
-
steelspace
- smartmaniak

DNG není RichCapture, je to fotka v RAW formátu = bez komprese a bez SW úprav, tak, jak ji chip nasnímal.
-
SmetyCZ
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Tohle není otázka připojení. Tohle je o tom, že na WP8.1 bylo nahrání okamžité, na W10M (TP) to někomu někdy trvá i pár hodin, popř. to zkejsne ve frontě.Radek Jahoda wrote:Vyfotím, počkám cca minutu teda záleží podle typu připojení, mrknu na PC na onedrive a je to tam.
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
@KoumiCZ to by možná trvalo jenže je tam spousta procesů který jedou před samotným nahráním fotky. Jako třeba první se fotka přidá do aplikace Photos protože Onedrive nesynchronizuje obsah složky ale obsah z apliakce Photos. To je prostě něco co MS udělal, netuším proč ale mám to vyzkoušený.
Na dřívějších buildech se mi pravidelně stávalo že jsem něco vyfotil a mohl jsem do nekonečna otevírat onedrive a pořád to nesynchronizovalo. Až jsem otevřel aplikaci Photos tak to začalo uploadovat.
Navíc, a to si můžete všimnout i na desktopu, jakákoliv práce probíhá ve fázích. Stručně se dá říct že jsou 3 fáze a to fáze 1) zjišťování informací o souboru, fáze 2)kopírování, fáze 3) ukončování přenosu.
A i když ten samotný upload by šel rychle, ty fáze 1 a 3 to zpomalí.
Dále záleží i na latenci sítě, například LTE má oproti pevné lince jak píše pogo naprosto tragickou latenci. A to také zpomalí samotný upload.
@malir mrkni se do nastavení aplikace Kamera jakou máš kvalitu jestli jpeg nebo jpeg+dng
Na dřívějších buildech se mi pravidelně stávalo že jsem něco vyfotil a mohl jsem do nekonečna otevírat onedrive a pořád to nesynchronizovalo. Až jsem otevřel aplikaci Photos tak to začalo uploadovat.
Navíc, a to si můžete všimnout i na desktopu, jakákoliv práce probíhá ve fázích. Stručně se dá říct že jsou 3 fáze a to fáze 1) zjišťování informací o souboru, fáze 2)kopírování, fáze 3) ukončování přenosu.
A i když ten samotný upload by šel rychle, ty fáze 1 a 3 to zpomalí.
Dále záleží i na latenci sítě, například LTE má oproti pevné lince jak píše pogo naprosto tragickou latenci. A to také zpomalí samotný upload.
@malir mrkni se do nastavení aplikace Kamera jakou máš kvalitu jestli jpeg nebo jpeg+dng
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
sorry, samozřejmě je to raw - zmrzlej mozek po ránu...steelspace wrote:DNG není RichCapture, je to fotka v RAW formátu = bez komprese a bez SW úprav, tak, jak ji chip nasnímal.
vo Fotoaparate to nejde, ale napríklad ProShot to vieniki66 wrote:ani na 950ke to takto nefunguje.