Správa zálohy na OneDrive
Ahojte, chci se zeptat, jestli když mám v nastavení zálohování uvedeno u všeho zálohovat automaticky a provedu HR, natáhne se mi to všechno zpátky po přihlášení na MS účet? Mám na mysli především SMS, nastavení aplikací, kalendáře atd., prostě jestli se mi objeví totéž, co před HR.
Druhý dotaz. V tomto článku (http://wmmania.cz/clanky/zaciname/sprav ... nom-miste/" onclick="window.open(this.href);return false;)jsem se dočetl, že se dá vidět, která zařízení mám zálohovaná, ale když jsem se na to místo podíval, vidím, že tam mám zálohováno jen PC, ale můj telefon tam není. Proč?
Mám Nokia Lumia 925, WP 8.0.
Díky.
Druhý dotaz. V tomto článku (http://wmmania.cz/clanky/zaciname/sprav ... nom-miste/" onclick="window.open(this.href);return false;)jsem se dočetl, že se dá vidět, která zařízení mám zálohovaná, ale když jsem se na to místo podíval, vidím, že tam mám zálohováno jen PC, ale můj telefon tam není. Proč?
Mám Nokia Lumia 925, WP 8.0.
Díky.
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650
Trochu zjednodušeně, co je psáno to je dáno. Zejména SMS se zálohují, pak také aplikace. V případě Windows Phone 8 už si nejsem jistý, jestli to platí i pro Start Screen.
Kalendář podléhá outlooku, takže je synchronizovaný, nikoliv zálohovaný.
K poslední věci, telefon by měl psát jestli zálohu udělal a nebo ne. Jestli je někde chyba pak by bylo asi vhodné donutit telefon k manuální záloze tzn. každou položku odklepnout k záloze. Na OneDrive.com by pak měla záloha být vidět. Jen se musíte přihlásit s účtem, který je spárovaný se zařízením.
Po resetu zařízení je nutné se připojit k WiFi a následně přidat Microsoft účet pro nalezení zálohy. Pak telefon udělá obnovu.

Kalendář podléhá outlooku, takže je synchronizovaný, nikoliv zálohovaný.
K poslední věci, telefon by měl psát jestli zálohu udělal a nebo ne. Jestli je někde chyba pak by bylo asi vhodné donutit telefon k manuální záloze tzn. každou položku odklepnout k záloze. Na OneDrive.com by pak měla záloha být vidět. Jen se musíte přihlásit s účtem, který je spárovaný se zařízením.
Po resetu zařízení je nutné se připojit k WiFi a následně přidat Microsoft účet pro nalezení zálohy. Pak telefon udělá obnovu.

- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Nastavení aplikací se přes systém NEzálohuje!
Zálohy aplikací si řeší jednotlivé aplikace samy (či spíše většinou neřeší, i když se světlé vyjímky najdou)
Zálohy aplikací si řeší jednotlivé aplikace samy (či spíše většinou neřeší, i když se světlé vyjímky najdou)
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650
To dá snad rozum, ale já měl na mysli app list.
Seznam aplikací se samozřejmě zálohuje, jejich nastavení již ne. Ve WP8.1 se zálohuje i rozložení home screenu
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Daniel: v klidu
reaguji na dotaz jakarbika, který se speciálně na zálohování nastavení aplikací ptal.
reaguji na dotaz jakarbika, který se speciálně na zálohování nastavení aplikací ptal.
Re: Správa zálohy na OneDrive
Díky hoši za zklidňující informace. Jinak telefon mi píše, že byl zálohovaný, ale na webu se to neobjevuje. A jediné, co mi jde zálohovat manuálně, je seznam aplikací. MS účet mám jen jeden, takže se nemůže stát, že bych měl telefon zálohovaný v jiném účtu.
Trochu mě to znervózňuje, protože by mě mrzelo při přechodu na jiný telefon, že by se mi tam něco z toho nepřeneslo. Jinak chápu správně, že kontakty se taktéž synchronizují automaticky, že jo? Jsou navázané na Outlook.
Trochu mě to znervózňuje, protože by mě mrzelo při přechodu na jiný telefon, že by se mi tam něco z toho nepřeneslo. Jinak chápu správně, že kontakty se taktéž synchronizují automaticky, že jo? Jsou navázané na Outlook.
Na tomto obrázku je vidět, jak vypadají zálohy dvou různých mobilů na OneDrive:

Prosba: existuje možnost (nebo aplikace), která by umožnila podívat se na podrobnější údaje o záloze ?
(Že to je vidět po továrním resetu mobilu a přihlášení k účtu MS prosím nepsat...
)
Prosba: existuje možnost (nebo aplikace), která by umožnila podívat se na podrobnější údaje o záloze ?
(Že to je vidět po továrním resetu mobilu a přihlášení k účtu MS prosím nepsat...
Nevěděl by někdo odpověď na předcházející příspěvek ? Hledal jsem, ale nenašel zatím nic... 
Není odpověď, respektive není jak se do záloh podívat.
V souvislosti s pokusy na W10TPfP (Windows 10 Technical Preview for Phones) jsem si znovu uvědomil, jak je prozatím nedokonalá zpráva záloh mobilů na cloudu OneDrive...
Pokud máte více mobilů, tak pohled dostupnými prostředky umožní to, co jsem uvedl o dva příspěvky dříve...
Tedy pokud zálohujete ve stejný den, jsou tam (např.pro tři mobily) tři záznamy se stejným datem, takže se neví, která záloha je která. Otázka: dá se na zálohy už nějak podívat ?
Existuje prostředek, který by využil například to, co se zobrazí při HR mobilu v nabídce obnovení ze zálohy ?
Pokud máte více mobilů, tak pohled dostupnými prostředky umožní to, co jsem uvedl o dva příspěvky dříve...
Tedy pokud zálohujete ve stejný den, jsou tam (např.pro tři mobily) tři záznamy se stejným datem, takže se neví, která záloha je která. Otázka: dá se na zálohy už nějak podívat ?
Existuje prostředek, který by využil například to, co se zobrazí při HR mobilu v nabídce obnovení ze zálohy ?
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 640DS
Re: Správa zálohy na OneDrive
Sice jsem ještě zálohu nepotřeboval, raději to nastavuju na čisto. Ale přece telefon bude brát jen tu zálohu, která je pro něj ne? Na 820 se mi určitě nebude nabízet záloha z 1520. A jestli se mi na Drivu válí 3, nebo 4 zálohy je pak jedno. Ale kdyby byla možnost si to pojmenovat, tak by se to zpřehlednilo.
Stačí si přece telefon pojmenovat nějak rozumně
Proto mám na OneDrivu vidět Lumia 1520, Lumia 520, PC práce atd... A telefon samozřejmě umí obnovit zálohu i z jiného telefonu, v pohodě jsem obnovoval zálohu 925 na 930.
radimstehlík: Se zálohami a obnovením pro běžné uživatele problém není...
Legrace je v tom, že se ti při obnovování objevují VŠECHNY zálohy a ty si vybereš, kterou chceš použít. Ale to se dozvíš až po spuštění továrního nastavení a ne dopředu - což je podstata mého dotazu...
Legrace je v tom, že se ti při obnovování objevují VŠECHNY zálohy a ty si vybereš, kterou chceš použít. Ale to se dozvíš až po spuštění továrního nastavení a ne dopředu - což je podstata mého dotazu...
A jak si telefon pojmenuješ ?Petulinek wrote:Stačí si přece telefon pojmenovat nějak rozumněProto mám na OneDrivu vidět Lumia 1520, Lumia 520, PC práce atd... A telefon samozřejmě umí obnovit zálohu i z jiného telefonu, v pohodě jsem obnovoval zálohu 925 na 930.
Obnovu od jiných samozřejmě taky používám...
Připojíš k PC kabelem, dáš na něm pravé tlačítko myši a vybereš Přejmenovat, případně ho označíš a zmáčkneš klávesu F2 
Petulinek: No člověče, díky. Já mobil k PC v podstatě připojuji jen na LSRT a jiné vopičárny.... Takhle jednoduchou věc jsem nezkoušel, takže pokud to opravdu půjde... Zkusím...
Edit: Petulinek: Specielní dík, jde to... Na mobilu jsem to nenašel a takhle základní věc jsem na PC po kabelu nezkoušel...

EDIT2: Snad poprvé v životě jsem "prolouskal" návod, přiložený k mobilu a hledal, jestli v něm není návod pro běžnou uživatelku Ivanku: Připojte telefon kabelem k PC (NB...) a v Průzkumníku si telefon pojmenujte "Ivanka". Ale není...
Je to pokus o vtip... Provozní slepota je hrozná věc...
Edit: Petulinek: Specielní dík, jde to... Na mobilu jsem to nenašel a takhle základní věc jsem na PC po kabelu nezkoušel...
EDIT2: Snad poprvé v životě jsem "prolouskal" návod, přiložený k mobilu a hledal, jestli v něm není návod pro běžnou uživatelku Ivanku: Připojte telefon kabelem k PC (NB...) a v Průzkumníku si telefon pojmenujte "Ivanka". Ale není...
Je to pokus o vtip... Provozní slepota je hrozná věc...