Nokia Lumia 1020: Všeobecná diskuze
tak už patřím mezi vás... žlutá lumia 1020.. docela fakt pecka... jen jedna věc.. když zapnu foták tak zvuk jak kdyby jel procesor,disk nebo neco takovyho kdyz dam k uchu jak mile vypnu fotak a zavre se uzaverka tak klid... cim to je vada asi ne ale co to je? a kdyz zapnu fotak tak v optice jakoby lupne a nastavi se nejak sama.. je to normalni?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Oboji zcela normalni, resilo se to na wpcentral.Ne kazdy to zaznamena,jen stourove 
nejsme zadnej stoura aspon z toho je slyset ten vykon fotaku
jen me zajimalo o co se jedna jetsli je to zvuk opticke stabilizace nebo ceho..
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Je to zvuk fokusu - při ostření se posouvají čočky a když se nefotí jsou "zaparkované"
dobře díky,je to takové jemné hučení,jakoby chlazení kdyby tam jelo nebo tak něco.. není to vubec slyšet jen jsem ji včera dal jak byla nová tak instalace spousty her a aplikací do toho internet nabijeni atd... tak dost hrala tak jsem ji prilozil na tvar jak hreje a diky tomu jsem si toho vsiml... ale lumia 925 to nedelala ale to jak lumia 1020 foti... to je fakt masakr teda..to jsem necekal..
jo a jak psal gentleman tak me prijde ze jsou kvalitnejsi ty fotky 5mp+ 34 mp protoze kdyz mam jen na 5 mp tak jdou mene priblizit v telefonu nezli ty 5+38..nevim no..
-
htcjirka
- smartmaniak

¨mimonaut wrote:Je to zvuk fokusu - při ostření se posouvají čočky a když se nefotí jsou "zaparkované"
Tohle je jiny zvuk, je to jako by jsi pustil malinkaty vetracek
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Jj, chápu.. Teď jsem to zkoušel.. To samé dělá můj Samsung NX5 (foťák - bez zrcadlovka). Skoro bych přísahal, že má na chipsetu větráček 
zaregistroval jsem že oproti lumii 925 je nabíjení lumie 1020 MNOHEM rychlejsi.. je to mozne nebo to je tim ze baterka se formatuje? 2 nabití telefonu od koupi.. snad ani ne za hodku a pul a to uz me to varovalo na nizkou kapacitu baterie takze od nejakych cca 8% do plnych..
-
htcjirka
- smartmaniak

Bude to tim, ze se baterie jeste formatuje.2 nabiti jsou opravdu malo, dej tomu cas.
jako ona jinak drzi uplne stejne jako uz zajeta baterka u lumie 925 co jsem mel predtim,ktera mela take kapacitu 2000mah,mam asi stesti na kus protoze jak tady je vlakno o vydrzi baterky lumie 1020 tak tam spousta lidi pise ze mel ismulu na kus me drzi paradne baterka... jen jsem myslel jestli tam nemaji nejak lepe poreseny nabijeni už... docela jsem mel radost ze to bylo za hodku a ctvrt do plna nabity 12 hodin s telefonem jsem jen napsal sms jedno uzavolal ( mel jsme odpoledni a ke konci sjem to tahal z nabijecky) a ted jsme vstal a stale 100% 12 hodin od nabiti...
Tak jsem se těšil, že si dnes 1020ku vyzvednu z reklamace. V Cell Netu zahlásili, že opraveno (nefunkční mikrofon). Když si telefon vyzvedávám, je mi sděleno, že přehráli firmware. Znejistím a říkám, že si nejsem jistý, zda to na nefunkční mikrofon pomůže. Obsluha mě ujišťuje, že ano… převezmu telefon a za 30 vteřin před servisem zjistím, že neopravili lautr nic a telefon zvuk stále nenahrává. Tomu říkám zodpovědný přístup k reklamaci.
-
htcjirka
- smartmaniak

To slo do Arvata a tam posledni dobou opravdu perli..to je k nastvani.
Reklamoval jsem kolegovi L920, prestalo svitit tlacitko, to prostredni windows.Telefon za tyden hotov,vymena displeje,rikam parada.Zapnu ho tesne pred cellnetem a prostredni tlacitko windows stale nesvitilo.Takze se kolecko opakovalo..A jeste se ztratili zarucak, dali me jen ofoceny.Original v pytli.
Reklamoval jsem kolegovi L920, prestalo svitit tlacitko, to prostredni windows.Telefon za tyden hotov,vymena displeje,rikam parada.Zapnu ho tesne pred cellnetem a prostredni tlacitko windows stale nesvitilo.Takze se kolecko opakovalo..A jeste se ztratili zarucak, dali me jen ofoceny.Original v pytli.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Kvantita na úkor kvality = Arvato.
Opravíme denně tisíce telefonů, ale polovina z nich musí znovu na servis...
Opravíme denně tisíce telefonů, ale polovina z nich musí znovu na servis...
Podle mě to do Arvata ani nešlo a jen přímo u nich přehráli firmware. Telefon jsem tam dával 17. a 18. už byl podle protokolu ready, akorát jsem se to, že už to je dávno hotové, dozvěděl teprve dnes, když mi po X dnech odepsali na e-mail (dovolat se nedalo vůbec).
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

Tak oni snad v Cell netu nemůžou nic jiného než přehrávat SW, jakékoliv další opravy jsou mimo jejich level.
Osobně ani nechápu proč to do Cell netu nosit, není lepší si objednat přepravu rovnou do Arvata ?
Osobně ani nechápu proč to do Cell netu nosit, není lepší si objednat přepravu rovnou do Arvata ?
-
htcjirka
- smartmaniak

CellNet muze jeste menit displej, kvuli tomu to take nemusi do Arvata.Na displej me nabizeli expres do hodiny.
Jenže já o Arvatu do té doby nevěděl. Měl jsem zafixováno, že Nokia servis = Cell Net.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

htcjirka:
Tak to jsem netušil, to mají ale nějak nově, dříve snad nemohli vůbec nic.
Jiří Hrma:
Nejlepší je dneska zavolat do Arvata domluvit se s nějakou "milou" pracovnicí zákaznického centra, popsat jí problém a rovnou to poslat na její jméno, ona si pak telefon vyzkouší a technik ho většinou opraví bezchybně, jakmile to jde mimo tyhle "milé" pracovnice, tak to dostane rovnou na stůl nějaký trumpeta co má za úkol udělat 150-200 telefonů jedné modelové řady za den (arvato opravuje i telefony co k nim zasílají ze zahraničí) a ten pak nemá čas tam něco zkoušet, někteří snad jen přehrají za den 100x SW aby se stihli onormovat :D
Tak to jsem netušil, to mají ale nějak nově, dříve snad nemohli vůbec nic.
Jiří Hrma:
Nejlepší je dneska zavolat do Arvata domluvit se s nějakou "milou" pracovnicí zákaznického centra, popsat jí problém a rovnou to poslat na její jméno, ona si pak telefon vyzkouší a technik ho většinou opraví bezchybně, jakmile to jde mimo tyhle "milé" pracovnice, tak to dostane rovnou na stůl nějaký trumpeta co má za úkol udělat 150-200 telefonů jedné modelové řady za den (arvato opravuje i telefony co k nim zasílají ze zahraničí) a ten pak nemá čas tam něco zkoušet, někteří snad jen přehrají za den 100x SW aby se stihli onormovat :D
-
htcjirka
- smartmaniak

Dokud jsem nemel vlastni zkusenost tak jsem to take netusil.Zaskocilo a prekvapilo me to, hned jsem se vyptaval a jakykoliv displej na Lumii muzou menit.Tak to jsem netušil, to mají ale nějak nově, dříve snad nemohli vůbec nic.
Kez by delali casem jako driv cele opravy.