LG G2 vs Nexus 5
LG G2 vs Nexus 5
Zdravím,
budu si kupovat nový smartphone a nemůžu se rozhodnout mezi LG G2 a Nexus 5, které můžu dostat za stejnou cenu. Vím, že rozdíl je v lepší baterce, kameře a displeji (barvy) u G2, ale na druhou stranu mi u něho hodně vadí lesklý plast a tělo jak od Samsungu, kterého už mám po krk po mém Note II, což Nexus 5 nemá. Ten má jen "soft touch" kryt a je velmi příjemný do ruky. Jinak bych si u G2 určitě změnil ROMku na CM nebo něco podobnýho kvůli bloatwaru, který zase na druhou stranu Nexus 5 nemá.
Nemůžu se vůbec rozhodnout ani po zhlédnutí několika recenzí. Co by jste mi tedy doporučili?
Telefon používám jen na SMSky, volání a internet. Popř. nějakou arkádovku, když jsem v MHD, jinak opravdu nic jiného.
Díky za odpovědi.
budu si kupovat nový smartphone a nemůžu se rozhodnout mezi LG G2 a Nexus 5, které můžu dostat za stejnou cenu. Vím, že rozdíl je v lepší baterce, kameře a displeji (barvy) u G2, ale na druhou stranu mi u něho hodně vadí lesklý plast a tělo jak od Samsungu, kterého už mám po krk po mém Note II, což Nexus 5 nemá. Ten má jen "soft touch" kryt a je velmi příjemný do ruky. Jinak bych si u G2 určitě změnil ROMku na CM nebo něco podobnýho kvůli bloatwaru, který zase na druhou stranu Nexus 5 nemá.
Nemůžu se vůbec rozhodnout ani po zhlédnutí několika recenzí. Co by jste mi tedy doporučili?
Telefon používám jen na SMSky, volání a internet. Popř. nějakou arkádovku, když jsem v MHD, jinak opravdu nic jiného.
Díky za odpovědi.
-
Gwaihir
- přispěvatel

- Zařízení: LG G2, Nexus 7
Re: LG G2 vs Nexus 5
Mám LG G2 a jsem velmi spokojený. Internet je bleskový. Je to vlajková loď od LG, takže hrát lze vše. Pokud ti vadí plasty, tak si pořiď pouzdro s flipem. Jinak 16 gb verze má jen asi 11gb paměti pro tvá data. Já mám naštěstí 32GB.
LG G2 vs Nexus 5
Taky bych se přiklonil ke G2. Měl jsem i nexus 5 ale horší baterka byla znát. Chyběla mi knock on funkce.
U G2 není dle mě potřeba rootovat atd...
Stock běhá opravdu výtečně a bloatware tam skoro není (třeba oproti samšungum)...
Každopádně ani jedním z těchto dvou neuděláš chybu, nicméně G2 je o malý stupínek lepší...
U G2 není dle mě potřeba rootovat atd...
Stock běhá opravdu výtečně a bloatware tam skoro není (třeba oproti samšungum)...
Každopádně ani jedním z těchto dvou neuděláš chybu, nicméně G2 je o malý stupínek lepší...
LG G2 vs Nexus 5
Po mém Note II už flip cover nechci ani vidět. Akorát to otravuje a když chcete psát SMS nebo volat, tak je to v ruce nepříjemné a obecně se to blbě drží, když to máte ohnuté.
Mohl bych si koupit nějaký normální case, ale problém je zas, že to přidá vrstvu navíc. Pokud by se to vyměnilo za zadní kryt, tak s tím nemám problém, ale to bohužel mají jen flip covery.
Jinak ty LG featurky jsou určitě dobré, ale pochybuji, že bych to zase používal a skončilo by to jako u Note, kde jsem po 1. týdnu z toho nic nepoužil kromě S Penu. Hlavně ten rádoby TouchWiz mi zrovna dvakrát do oka nepadl, takže pokud bych vzal G2 určitě bych ho flashnul na CM s 4.4 nebo 4.3, ale to bych ty featurky už právě zase neměl.
Je to těžký rozhodování. Buď Nexus 5 s čistým Androidem a výborným vzhledem, na kterém mi dost záleží nebo G2 s lepší baterií a o něco lepším výkonem, ale s hrozným tělem.
Mohl bych si koupit nějaký normální case, ale problém je zas, že to přidá vrstvu navíc. Pokud by se to vyměnilo za zadní kryt, tak s tím nemám problém, ale to bohužel mají jen flip covery.
Jinak ty LG featurky jsou určitě dobré, ale pochybuji, že bych to zase používal a skončilo by to jako u Note, kde jsem po 1. týdnu z toho nic nepoužil kromě S Penu. Hlavně ten rádoby TouchWiz mi zrovna dvakrát do oka nepadl, takže pokud bych vzal G2 určitě bych ho flashnul na CM s 4.4 nebo 4.3, ale to bych ty featurky už právě zase neměl.
Je to těžký rozhodování. Buď Nexus 5 s čistým Androidem a výborným vzhledem, na kterém mi dost záleží nebo G2 s lepší baterií a o něco lepším výkonem, ale s hrozným tělem.
-
Gwaihir
- přispěvatel

Koukám, že ti jde víc o vzhled, jak fce, tak co třeba iPhone 4S/5S?
LG G2 vs Nexus 5
Ten určitě ne. Kupovat si horší za 2x víc? To rozhodně ne.
Jediná možnost je, si je osahat osobně. Nevíte, jestli jsou vystavené v Datartu u Anděla? Tam bych nikoho prohlížením nezdržoval. :D
Jediná možnost je, si je osahat osobně. Nevíte, jestli jsou vystavené v Datartu u Anděla? Tam bych nikoho prohlížením nezdržoval. :D
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
LG G2 vs Nexus 5
iPhone je ve všem 2x lepší, proto stojí 2x víc a za rok bude mít 3x větší hodnotu jak G2, ta s cenou spadne jak jabko ze stromu.
-
Gwaihir
- přispěvatel

Jj, iPhone má 2x tolik procesorů, displejů, fotoaparátů, paměťí,... Nech si flame od cesty. Každý má jiný vkus.
Btw N0isy určitě chceš 5ti palcový displej?
Btw N0isy určitě chceš 5ti palcový displej?
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
LG G2 vs Nexus 5
mít 2x větší reálný výkon neznamená mít potřebu 2 procesorů, další zatvrzelý Android Head.
-
Gwaihir
- přispěvatel

2x lepší je nejednoznačný pojem, navíc tvůj příspěvek dává najevo, že jsi to LG neměl v ruce. IPhone je prima telefon, ale za ty prachy navíc nepřináší patřičný užitek.
-
PetrCBR
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite
LG G2 vs Nexus 5
No Apple si nechava zaplatit hlavne za jejich skvele propojeni HW a SW .. a netyka se to jen iPhonu.