Poradíte mi s výběrem mobilu?

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Berčová
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv led 23, 2014 16:29
Zařízení: Sony Xperia J

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Berčová »

Ahojte. Momentálně mám Sony Xperia J, mám ho podruhé v reklamaci a hodlám ho reklamovat znovu a požadovat peníze, většího šmejda jsem neměla. To ale bude s největší pravděpodobností až tak v dubnu/červnu, uvidím, jak se postaví k téhle reklamaci. Tak se pomalu rozhlížím po nějaké náhradě, ale je to všude bída, absolutně nic mě nezaujalo krom těhle Lumií -a co jo, to stojí majlant, kterej za mobil nejsem ochotná dát. =)
Docela dost se mi zalíbila Lumia 720, má ji kamarádka a co jsem tak zběžně viděla, myslím, že bych zkousla i ten WP, celkem mě to i láká, víc, než Android... Neznám ho, musím si to ještě prostudovat, ale co vím, tak spousta lidí argumentuje tím, že Android má oproti WP spoustu aplikací, her a možností přizpůsobení celého vzhledu. Je mi to k prdu, byla jsem tím nadšená ze začátku, ale stejně hry hraju minimálně a jediné, co tam mám podle sebe je prázdná hlavní tapeta jen s hodinami a pár aplikací na vedlejších tapetách. Aplikace, které chci, jdou i na WP, to už jsem si zjistila. Taky jsem zjistila, že L720 se přestala vyrábět. Prvně mi ji heureka.cz našla v osmi obchodech, všechno neznámá distribuce a teď mi ji to našlo v jedenácti obchodech a u dvou píšou CZ distribuci. Tak nevím, připadám si jak blbeček =D Každopádně doteď jsem dospěla asi ke třem adeptům - L820, L920 a L925, přičemž L925 řadím až jako nejposlednější možnost + L720, pokud ji teda ještě někde seženu. Je dost drahá a má dobrý foťák, který zase tak nechci. Chtěla bych poradit, který byste mi doporučili, v diskuzích pod články čtu různé názory a nějak si nemůžu vybrat.

Jak říkám, foťák nepotřebuju. Na focení mám pořádný foťák a s mobilem nějakou momentku vždycky udělám, nepotřebuju kdovíjakou kvalitu, za kterou jen budu zbytečně připlácet.S velikostí a váhou mobilu problém nemám, když bude těžší, vůbec mi to vadit nebude. Co ve mně vyvolává rozporuplné pocity je baterie. Současná XJ má kapacitu 1 750 mAh a vyměnitelnou baterku, na výdrž jsem si zvykla ( obvykle ji nabíjím každou noc, když to nechám vytřískat, vydrží mi tak den a půl, pak už šetřím, kde se dá, abych dojela z práce domů, využití mobilu napíšu pozděj ). L720 má 2000 mAh a nevyměnitelnou baterku, což by s touhle kapacitou neměl být problém. L820 má 1 650 mAh, vym. bat., což je sice fajn, ale připadá mi to málo. L920/925 má 2000 mAh a nevym. bat.
Mobil využívám hodně na psaní SMS/zpráv na fb. Jsem zvyklá mít fb aplikaci spuštěnou furt kvůli upozorňování na příchozí zprávy, celkově internet využívám poměrně dost. Semtam si na cestu do práce pustím nějakou hudbu, ale nepřeháním to. Hry hraju minimálně, občas si něco vyfotím. Téměř nevolám, využívám výhradně SMSky.
Kvůli těm zprávám požaduju dobrou citlivost displeje, s čímž by snad tyhle mobily problém mít neměly, kámoščina L720 reagovala perfektně. Taky chci klávesnici nastavenou jako na klasickém mobilu, jde to? Na QWERTY jsem si nezvykla :roll: Pak mě zajímá, jestli si tam bez problému můžu nastavit vlastní vyzvánění a upozornění na zprávu, nastavování těchto věcí ke každému kontaktu zvlášť mě nebere, leda snad obrázek.
Rozdíl mezi IPS LCD a AMOLED displejem nějak neřeším, stejně nevím, jaký je v nich rozdíl :-D

To je asi tak všechno, určitě jsem chtěla ještě něco, ale teď mě nic nenapadá. Už se mi z těch recenzí a parametrů motá všechno dohromady, tak bych uvítala, kdyby mi někdo byl schopný poradit, který z těhle mobilů je nej... Pokud to vůbec někdo dočetl až do konce :-))

Díky.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Flynn »

Jasně, že jsem to dočetl až do konce, když tak poutavš popisuješ své trápení. zdá se mi ale, že se v tom všem trochu plácáš. Hodnotíš systém (Android) podle jednoho soňáckého šmejdu, kdes polovinu jeho hodnoty zaplatila za značku. Já jsem přecházel postupně z iPhone přes WP až k Androidu a teprve s ním jsem spokojen, protože mi vyhovuje úplně nejvíc svou jednoduchostí použití, speciálně při bezproblémovém připojení k PC. U ostatních platforem, co jsem jmenoval, mě právě tohle vadilo. WP je dobrý systém, ale budeš tam mít dost problémů s tím, na co jsi byla zvyklá z Androidu.
Za necelých 5 tisíc mám teď telefon vynikajících parametrů, které snad ani nevyužiji, a které jsou nadstandardní v této cenové hladině. Říká se, že obdobný značkový telefon by byl 2 - 3 krát dražší. Zatím je telefon spolehlivý a moje nadšení z něho nebere konce. Jde o stroj z české distribuce (např. Alza, Datart) polského původu, ale ve skutečnosti je to čínský model, který se ve světě prodává pod dalšími různými označeními. Jeho značka je myPhone Next a najdeš o něm dost čtení, když tento název zadáš do Google.
Chtělas poradit, tak jsem to udělal. Nedej na řeči různých skeptiků a škarohlídů, ohrnujících svá čichová ústrojí nad jakýmsi "číňanem" nebo dokonce "polákem". Filosofie těchto výrobců je jasná: zaujmout dobrými parametry a cenou, což se v tomto případě povedlo.
Z předností vybírám:
Ochraná vrstva displeje Dragontrail, která chrání displej před poškrábáním podobně jako Gorilla Glass II (údajně s ním lze zatloukat hřebíky - nezkoušel jsem).
Fotoaparát, který měl iPhone 4S
Zesilovač Yamaha
Baterie - typ Li-Ion s kapacitou 2.100 mAh ... atd.
více na http://www.cpa.cz/item/telefon-dual-sim ... s-android/" onclick="window.open(this.href);return false; český distributor
Berčová
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv led 23, 2014 16:29
Zařízení: Sony Xperia J

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Berčová »

Dík za reakci :-)

Né, nehodnotím Android jako takový, asi to tak vypadá, ale to ne. S Androidem jsem spokojená, ten mi vyhovuje a zaujmout mě nějaký telefon s tímto OS, klidně do něj půjdu znovu. Jen nějak ztrácím důvěru k Sony, přiznávám, že je to možná obchodem, v kterém jsem kupovala a který se dost zhoršil, co do kvality mobilů a nejsem si tak úplně jistá, odkud ty telefony vlastně berou. Ale celkově mi Soňáky přijdou na jedno brdo nebo jak bych to řekla. To moje Jéčko reklamuju, protože je to prostě šmejd, nevím, jestli s ním má problémy víc lidí nebo jsem prostě jen opět natrefila na blbý kus.
MyPhone měl jednu dobu taťka, sháněl něco levného na dvě SIMky a kdyby si ho byl nenechal na střeše auta, když odjížděl, měl by ho asi doteď :-) Teď má jakýsi G Smart, taky docela příjemný mobil, některé věci mi připadají zbytečně složité, ale jinak je vcelku fajn. Akorát nějak nemám důvěru v tyhlety značky, nevím, proč. Za ten G Smart zaplatil kolem tří tisíc, je mi jasný, že za jiný značkový mobil, který by byl v podstatě stejný, by zaplatil daleko víc jenom proto, že je to prostě značka :-)

Jinak mi nepřijde, že bych byla na něco z Androidu přímo navyklá, jasně, určitě by se něco našlo, ale myslím, že je to všechno o zvyku. Každopádně dík :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Flynn »

Myslím, že myPhone, co měl tvůj rodič, byl ještě z řady "hloupých" telefonů (což neznamená, že blbých, jen to chci odlišit od chytrých telefonů). Tohle je jeden z prvních modelů s Androidem a nedůvěra k těmto "neznačkám" zde není na místě. Opravdu dobře se s ním pracuje, o čemž svědčí i recenze na Heuréka.cz. Já jsem začal s Androidem loni v červenci tím, že jsem si pořídil tablet Prestigio. To, že se tak nehorázně seká, jsem přisuzoval právě Androidu a mělo by mě to varovat. Ale po přečtení materiálů a zkouknutí všech videí o tomto telefonu, jsem do něj šel a musím říci, že jsem udělal dobře. Dávám mu dost zabrat, ale po více než měsíci, co ho mám, na něj nedám dopustit. Doporučuji ti překonat averzi k těmto výrobkům a začít jim věřit. Pokud jde o značku Sony, v oblasti telefonů příliš dobrou pověst nemá.
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od biscuit84 »

Mozes este skusit Xiaomi Red Rice (Hongmi). Hlavne nadstavba MiUI meni Android k nepoznaniu, system je skvele odladeny a kazdy tyzden dostava nove opravy chyb. Za 6 litrov mas kvalitny dualsim :)
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od biscuit84 »

Flynn-zaujimalo by ma, preco si sa rozhodol opustit WP. Nejake konkretne obmedzenia?
Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od mimonaut »

Berčová > WP zkus a neboj se toho.. je to pro spoustu lidí silně návykové. Verze 7.X byla jen o fandovství a "něčem novém", verze 8 je v současné době hodně přitažlivá platforma.. Je to hezké, rychlé, přehledné, spolehlivé a funkční. Lumia 920 je po dloouhých letech střídání modelů, značek i systémů telefon, do kterého jsem se zamiloval a mám ho spokojeně už víc než rok - to se mi za poslední dekádu stalo poprvé.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Flynn »

biscuit84 píše:Flynn-zaujimalo by ma, preco si sa rozhodol opustit WP. Nejake konkretne obmedzenia?
OT: Ve svém profilu mám uveden model WP, který stále používám. Nelaboruji s ním, ač je odemčený a také je tímto přístupný pro neoficiální aplikace. Svoje důvody, proč mám k němu výhrady jsem již na tomto fóru uváděl v sekci WP a byly přijaty s nepochopením, pak dokonce smazány. Nebudu se již opakovat. Krátce: tento systém mi nějak nesedl, něco jsem již naznačil v prvním příspěvku tohoto vlákna. Dále už by to byl flame.
Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1482
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Re: Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Daniel Fibikar »

Hodnotit WP7.x vs. 8 není možné, WP8 je úplně jinde. myPhone je klasický China jako jsou Lenova. Levně rádoby výkonné čipy (dva a čtyři Adidas procesory) výkonem vzdálené ověřeným výrobcům,

Netvrdím, ze je to pro někoho špatně, ale srovnávat to s např. Lumia řadou (kvalita, výkon, rychlost) nelze. Nejsem asi ten typ co je tak bohatý aby nakupoval úplně nejlevněji.
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od biscuit84 »

Flynn: ok :) tak ja pouzivam vsetky 3 najrozsirenejsie platformy a kazde zariadenie na nieco ine, mozno preto mi tie obmedzenia az tak nevadia. Kazdopadne uvidim s dalsimi updatmi, kam sa WP posunie, system ma stale co dohanat..
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Flynn »

mimonaut píše:...je to pro spoustu lidí silně návykové. Verze 7.X byla jen o fandovství a "něčem novém", verze 8 je v současné době hodně přitažlivá platforma.. Je to hezké, rychlé, přehledné, spolehlivé a funkční...
OT: Dost smutné zjištění, že WP 7.x byla jen o fandovství a dost tragické a přímo nasírací to je v případě, že sám MS tuto verzi v podstatě odstřelil tak, jako to udělal již s WP 7 (první a opravdu fandovská verze systému). Nahradil ji WP 7.5 (někdy označovanou jako 7.1), která údajně opravovala stovky chyb předchozích sedmiček, zblbnul tím výrobce telefonů, aby systémem osazovali své stroje a to nadchlo nás uživatele. Byl jsem tak bohatý, že jsem si mohl za 10 000 korun pořídit novinku - HTC Radar, aniž bych tušil, že za rok se přihlásí soumrak a v podstatě nový a neošoupaný telefon začínal být tímto starý a neprodejný. Přestože jsem jej novou custom ROM podstatně vylepšil, protože jsem věděl, že na nic než na WP 7.8 už čekat nemohu, i tak jsem z tohoto systému a z MS měl blbý pocit. Znám se s pár vývojáři a vím, co říkají o omezeních ze strany MS a jak jim to brání ve vývoji aplikací. Jak jsem byl na podzim 2011 WP nadšen a nedal na něj dopustit a hájil ho téměř rok, tak od té doby jsem k němu zaujal opačný postoj. Ještě dávno před tím, nežli jsem jej odemkl a nainstaloval custom ROM, mě telefon občas vypekl např. tím, že se náhle umrtvily všechny dlaždice (podotýkám, že ne jenom mně se to stávalo), což vypovídalo o tom, že WP zase až tak stabilní není. Sice jsem jej s obtížemi vyléčil, ale tato zkušenost mi z hlavy již nevyprchala.
Android jsem do té doby neměl v ruce a ještě ani ne dlouho potom. Až v roce 2013 v létě jsem se s ním začal seznamovat na tabletu a zjistil jsem, že takový systém odpovídá mým představám, protože mi nejvíce připomínal práci na PC. Jeho zastánci vědí, o čem mluvím. Nešlo mi o žádné bastlení a provádění pokusů s ROMkami a rooty. Chtěl jsem na něm pracovat podobně jako na PC. Za necelého půl roku jsem si pořídil telefon s Androidem už proto, že svůj starý dvousimkáč za patnáct stovek jsem již chtěl upgradeovat a nejprve jsem pokukoval po nějaké Nokii Asha. Jsem rád, že jsem se do ní opravdu silně nezakoukal a zvolil androidí systém, protože můj příbuzný ji má a ve srovnání s mým současným telefonem je pouze slabým výluhem z několikráte vymáchaného čajového pytlíčku.
Skeptici a škarohlídi mi zde mohou říkat jak chtějí, že to je čínský šunt. Pokud mají pravdu, nestál mě ale ani polovinu toho, co stál HTC Radar, přičemž jeho užitná hodnota v mém pojetí a parametry jsou minimálně dvojnásobné. Jako takový levný šunt jej s mnohem lehčím srdcem než u desetitisícového Radaru, třeba po roce, opustit. V tomto smyslu citát o bohatství a levných věcech není na místě.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1172
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od mberdych »

No, trochu to tema zklouzava, ale s tou supr dupr spolehlivosti WP bych byl opatrny.
Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: úte pro 10, 2013 20:12
Zařízení: Honor 8

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Sentinel65 »

@Berčová

Tak trochu z toho tveho dlouheho prispevku neni moc patrne jake pozadavky a parametry vlastne mas :-) Jaky cenovy strop jsi si dala. Jedine co jsem srozumitelne vycetl je to, ze mobil primarne pouzivas na psani sms.
Pokud by jsi uvazovala o Androidu, tak tam je treba si uvedomit co a za jake penize kupujes. Telefony s 512 MB RAM vubec nebrat. Pak je nutne vedet dopredu, jaky software na danem telefonu bezi. Android ma obrovskou komunitu uzivatelu a k jednotlivym typum a znackam jsou na diskusnich forech rozsahle diskuse vcetne kvality software tzn. ROMek. Neplati zde nejaka prima umera, ze cim drazsi telefon, tim lepsi. Chce to peclive vybirat jednak zelezo a spolu s tim take poctive procitat DF a nazory a rady jakou ROM pouzit.
U WP8 je situace o poznani snazsi .... sam jsem pritelkyni k vanocum koupil Lumii 720, chvili se s ni szivala, ale ted je z ni nadsena. A zase zalezi na potrebach konkretniho uzivatele. Baterka pri beznem provozu vydrzi do druheho dne vecer bez problemu. Co se tyka tvych potreb psani SMS a dobre klavesnice, tak oproti androidu je zde situace krapet horsi co se tyka vyberu, ale i tak se da v obchode najit nekolik placenych klavesnici s rozlozenim klaves jako na klasickem telefonu.
ALE ! Sam jsem nektere z nich zkousel a bohuzel i kdyz i mne samotnemu toto rozlozeni na displeji vyhovuje a na svem androidu ho pouzivam, tak musim konstatovat, ze opravdu nejlepsi klavesnice je ta vestavena primo v systemu WP8. Nebudu tu nic moc popisovat, jestli mas sama zajem, podivej se na vyborne video, kde je moc hezky vysvetleno, co vestavena klavesnice na WP8 umi.
Na druhou stranu WP8 ma jeste co dohanet, system jako takovy se mi moc libi pro svoji sviznost, ale jako uzivatel zde dost postradam zakladni veci (napr. notifikace a casove profily) , ktere umi standardne i hloupe telefony. Software WP se vyviji a tyhle sice drobne, ale dulezite funkcionality, se uz pomalu dostavaji i sem.

Pokud shanis jednoduchy telefon na volani a psani SMS, pak ti doporucuji opravdu telefon s WP8, konkretne trebu tu Lumii 720, jestli ji jeste nekde sezenes. Pokud neresis fotak a podobne veci, pak ti dam dobrej tip na levnejsi kousek Samsung Ativ S za 4795,- Kc.
Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: úte pro 10, 2013 20:12
Zařízení: Honor 8

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Sentinel65 »

@-Pavel-

Rada sice hezka, ale z vlastni zkusenosti ji az tak moc nedoporucuji :-) A proc ? Protoze mam zkusenost, ze samotni prodejci radeji preferuji android pred WP8. Nerikam, ze to plati vsude, ale uz jsem se s tim setkal nekolikrat :-)
Samozrejme idealni je si telefon osahat u kamarada/ky a pak se rozhodnout. Na prodejne si toho moc neosaha.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 462
Registrován: pon led 21, 2013 10:21
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Simon »

Hlavne si o WP zisti všetko do posledného puntíku, inak môže prísť sklamanie.
Napr. tebou spomínaná klávesnica nastaviť nejde. Máš tak iba QWERTY, a WP neumožnuje si upravovať klavesnicu a podobné veci ako Android.
Rozhodne by som zvážil aj Xiaomi, ktorý sa dosť rýchlo rozširuje.
Čo sa týka Lumii, čo takto bazarovú 920ku? Nájdu sa s cenovkou aj 5000tisíc.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1172
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od mberdych »

@Pavel: abych zareagoval. Mel jsem 920/1020/1520, ani jedna nebyla usetrena obcasneho samovolneho rebootu (tak 1x tydne). Na 920 samovybijeni (pravdepodobne nejaka aplikace, na 1520 mi prestala reagovat hlasitost (tedy cokoli jsem nastavil se nijak neprojevilo, resil reboot). 1020 jsem asi 2x musel rebootnout, protoze me nereagoval dotyk na dlazdice. Je mi jasne, ze mi mistni reknou, ze jsem mel 3 vadne kusy, ja tomu ovsem neverim. Tedy takhle, nerikam, ze neco podobneho nezaziju tu a tam i jinde, jen jsem chtel zohlednit svoje zkusenosti ve vztahu k tvrzeni o super stabilite WP.
Berčová
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv led 23, 2014 16:29
Zařízení: Sony Xperia J

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Berčová »

Tak jsem to v rychlosti prolitla, jsem v praci a neni cas. Cenu jsem nejak vypustila. Za soucasnou xperiu jsem dala neco malo pres pet tisic a o moc vic se mi do toho vrazet nechce, tu L720 jsem nasla za neco pres sest, to jeste jo. V tech vecech, co jsou uvnitr mobilu se neorientuju. Co jsem mela v ruce tu 720, tak mi sedela, ale to bylo jen ze zvedavosti, to me nenapadlo, ze to budu chtit kupovat :)
Je mi jasny, ze kazdy bude hajit to, co jemu sedi a rozhodnout se musim jen ja. Jen mi jde o nejake nazory dalsich lidi, kteri maji zkusenosti, na rozdil ode me :)
ta klavesnice me zarazila, jeste to prozkoumam. Zkousela jsem to, ale proste nemam sanci :)
jinak teda dik a nehadejte se :P
bahamut
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: čtv led 16, 2014 14:57
Zařízení: Nokia Lumia 920 Red

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od bahamut »

Nebudu se nějak rozepisovat.
Mám tablet Packar-Bell Liberty Tab (android) - spokojenost
Telefon Lumia 920 - nadšenej. Nejlepší telefon co jsem měl a snad mi nějakou dobu vydrží. Při dalším
nákupu ale nebudu váhat a půjdu opět do WP.
bahamut
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: čtv led 16, 2014 14:57
Zařízení: Nokia Lumia 920 Red

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od bahamut »

Berčová píše:Tak jsem to v rychlosti prolitla, jsem v praci a neni cas. Cenu jsem nejak vypustila. Za soucasnou xperiu jsem dala neco malo pres pet tisic a o moc vic se mi do toho vrazet nechce, tu L720 jsem nasla za neco pres sest, to jeste jo. V tech vecech, co jsou uvnitr mobilu se neorientuju. Co jsem mela v ruce tu 720, tak mi sedela, ale to bylo jen ze zvedavosti, to me nenapadlo, ze to budu chtit kupovat :)
Je mi jasny, ze kazdy bude hajit to, co jemu sedi a rozhodnout se musim jen ja. Jen mi jde o nejake nazory dalsich lidi, kteri maji zkusenosti, na rozdil ode me :)
ta klavesnice me zarazila, jeste to prozkoumam. Zkousela jsem to, ale proste nemam sanci :)
jinak teda dik a nehadejte se :P

Jinak WP8 má výborný našeptávač slov oproti androidímu. Chce to vyzkoušet.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Poradíte mi s výběrem mobilu?

Příspěvek od Flynn »

S tím našeptávačem bych to tak netvrdil.
WP je stabilnější, protože je uzamčený. Android svádí k tomu, aby se tam cpaly kdejaké aplikace a hry, případně, aby se měnily ROMky a prováděly rooty - nepatřím do této skupiny. To je jedna skupina uživatelů. pak jsou běžní uživatelé, kteří si doplní systém potřebnými aplikacemi, jak tu někdo napsal např. notifikace, sledování doby odchozích hovorů a spotřebovaných dat a jinými potřebnými pomůckami - můj případ. WP by mi nikdy nedokázal rozlišit a odfiltrovat a nezapočítávat do hovorů v mém tarifu daný počet kontaktů, kterým mohu volat neomezeně a zadarmo, ostatní kontakty pak registrovat a počítat provolané volné minuty, včetně varování při překročení limitu. Takových "maličkostí" existuje mnoho. Nevím, zda na WP8 jde v SMS navolit velikost písma pro slabozraké (jímž už jsem, ale brýle zpravidla nechávám doma). U Androidu to lze udělat a písmo zvolit v libovolné velikosti (o barvě a řezu písma, o barvách bublin v konverzacích raději nemluvím).
-Pavel- tu neustále mluví o levných telefonech a já z toho cítím ironii. Ano, můj telefon je levný, ale překoná mnohem dražší stroje, které jsou drahé jen kvůli značce. Nevím, proč taková averze z jeho strany. Od toho, který může porovnávat s "miliónem androidů" bych takové hodnocení nečekal. S "levnými" telefony z Asie se loni roztrhl pytel. Zajímalo by mě, zda některý z nich započítáváš do onoho milionu a také by mě zajímalo, zda máš nějakou zkušenost z telefonem, který vlastním např. já. Tvrdit, že laciný telefon s WP8 bude lepší než laciný Android je poněkud odvážné, pokud jsi neporovnal jejich vlastnosti (HW i SW). Vrať se zpět na začátek tohoto příspěvku a přečti si znovu, co tam píšu o možnostech, které zjevně nikdy WP mít nebude, pokud se Microsoft nevzpamatuje a svá omnezení, která jdou proti uživatelům, nezmírní.
Téma nám sice sklouzlo do potyček mezi dvěma tábory. Je dobře, že zde diskutují lidé, kteří mají zkušenosti se všemi platformami a nejsou zde jen zastánci toho, anebo onoho tábora. Já sám mám (viz můj profil) nadále WP 7.8 a používám jej. Nezavrhuji jej, ale v současné době moje víra v MS skomírá a přestal jsem jim fandit. Skutečně nejsem tak bohat, abych si každý rok kupoval telefon za 10 tisíc. To už jsem uvedl výše. A to jsem šel do WP a k Microsoftu s obrovským nadšením a důvěrou. Většina mých příspěvků na tomto fóru je v sekci WP.
Tazatelka Berčová nechť se této diskuse neděsí, ale bere ji spíš pro poučení. Evidentně zatím nemá moc přehled o technických podrobnostech telefonů, které jsou v dnešní době dost důležitým kritériem při výběru zařízení. V džungli, která tu je, se pomalu nikdo nevyzná a většinou se sází na osvědčené značky. Není to ale vždy nejlepší volba. Viz její případ s modelem od Sonyho.
A nebijte mě, jsem už poměrně stár a vetchý. :P
Odpovědět

Zpět na „Jaké zařízení si mám koupit?“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 51 hostů