Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
Odpovědět
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od Tonda512 »

S-Pen funguje, ale já to nepoužívám. Ze začátku jsem měl velký problém s výdrží baterie....systém žral více než měl. Po instalaci novější verze CM vše v pořádku. Zatím.

Ale jak píše Jumbo78, nainstaluj radši CM10. Jakoukoliv nightly verzi, neměl jsem problém. Baterie a stabilita super. zvlášť ta baterie...viz. můj post na G+
https://plus.google.com/u/0/109650812206153736101/posts" onclick="window.open(this.href);return false;


Já jsem ještě měl problémy hned po aktualizaci na 10.1, že telefon nenaběhnul. Zaseknul se na logu CM a konec...20 minut běhala animace a nic se nedělo.
opinko
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte lis 22, 2011 23:52
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od opinko »

aeon101 píše:A co mas konkretne na mysli? Text, aplikaci, data nebo co...
Všetko...A čím to má viac mb tak tým dlhšie to trvá... Keď som mobil kúpil tak to išlo hneď ale po aktualizáciach to teraz strašne dlho trvá... dik
pateson
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte dub 20, 2010 21:00
Zařízení: BB 9810

Samsung Galaxy Note - co vám chybí na Note I

Příspěvek od pateson »

Ahoj všem, co vám v běžném používání (email, web, volání, kreslení a psaní poznámek pomocí S-pen, poslech Flac) chybí na Note I proti Note II?
denoo
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob dub 14, 2012 11:36
Zařízení: Samsung Galaxy note N7000 16gb white

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od denoo »

nazdar, moc v teme update, root tel a tak neni moc zbehly, tak sa chcem opytat, ci mi neviete pomoct, mam Galaxy Note 1 kupeny novy na slovensku, cez odin sa mi podarilo nahodit android 4.1.2,
vsetko slape, je to ok, len jedna vec mi neda, na starsej 4.0.3 som mal aplikaciu original widget Baterka, ktora sla dat az na tri zosilnenia , a svietila teda naozaj dost dobre, teraz jo nedali uz do 4.1.2 , ale dali tam iba moznost zapnut a vypnut, a to svieti zase naopak ako keby ani nesvietilo, a chcem to preto, lebo naozaj casto pouzivam mobil aj ako svitilnu.

Widget tej baterky som nasiel aky bol v starsom androide teda 4.0.3 alebo este starsich, lenze samozrejme, ked ho chcem nakopcit do telefonu teda SYSTEM / APP , tak pise jasne ze nemam opravnenie, a teda to potrebuje ROOT, a v tomto neviem presne ako to spravit , presne co stiahnut, VERzia jadra mi pise: 3.0.31-549786 se.infra@SEP-64#3 SMP PREEMPT Tue Nov 20 00:02:36 KST 2012

a cislo zostavy: JZO54K.N7000XXLSA.

Kde mam najst potrebne subory podla tychto udajov? a ono otazka je , ci aj ked sa mi podari dostat do system/app ten widget baterky, ci vobec pod 4.1.2 pojde spustit co :roll:
jorys5830
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon črc 02, 2012 19:57
Zařízení: htc evo 3D

Re: Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od jorys5830 »

Nainštaluj tu aplikáciu ako užívateľskú. To nebude určite problém.
denoo
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob dub 14, 2012 11:36
Zařízení: Samsung Galaxy note N7000 16gb white

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od denoo »

to bolo mne pisane? lebo nerozumiem moc tomu ako naistalovat ako uzivatelsku..
jorys5830
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon črc 02, 2012 19:57
Zařízení: htc evo 3D

Re: Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od jorys5830 »

Ano to bolo pre teba. Widget baterky normálne nainstaluj. Určite nemusíš robiť root. Pre jeho funkčnosť to nie je treba
marian666
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon lis 26, 2012 10:57
Zařízení: samsung note

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od marian666 »

prosim vas viete niekto ako dat fotku obalu cd, do prehravaca v samsung note?
Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 09, 2008 18:52
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od Starbuck »

Zdarec! Mam 4.1.2 RocketRom v3 final, a při aktualizaci aplikací se mi začala objevovat hláška, že v úložišti je málo místa. :cry: Nějaké aplikace jsem aj odstranil, ale pořád to stejné. Obávám se, že pomůže jenom factory reset, ale pokud by existovala méně pracná cesta, tak prosím sem s ní.
palda001
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát lis 15, 2013 19:33
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od palda001 »

Dobrý den,
můžete mi někdo poradit. Chci změnit ton pro doručené sms nebo pro poznámku. Jak to mám udělat, lze tam použít nahrané tóny, písničky ? Díky moc, Palda z Valašska.l
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 442
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Příspěvek od mahon »

Ahoj Paldo já su též Valach,však vidíš valašský klobůk na mém psovi :tlem: a rád ti poradím.Tož ogare tady máš radu kterů ti dám z jiného fora od uživatela aldabubo dúfám že nebude nasratý :)

1. Otevřete správce souborů a na interní SD kartě vytvořte složku media. Klepněte na ni, čímž se složka media otevře a vytvořte další složku audio. Opět klepnutím otevřete a vytvořte postupně tři složky: ringtones, notifications, alarms (což jsou tři složky pro zvuky vyzvánění, sms+kalendáře a budíky). Složky lze vytvořit i na PC po připojení telefonu a to běžným způsobem, jakým jste zvyklí tvořit složky na disku počítače.

2. Pokud máte již vaše vybrané zvuky uložené v telefonu, zkopírujte je ve správci souborů do příslušných složek. Jinak samozřejmě připojte telefon k PC a do příslušných složek zvuky nakopírujte.

3. Jakmile budete hotovi, odpojte telefon od PC a pak telefon úplně vypněte a znovu zapněte. Na telefonech vybavených volbou Restart (Reboot) stačí použít tuto volbu.

4. Po naběhnutí hlavní obrazovky navštivte MENU – ZVUK a nastavte si vaši melodii. V seznamu zvuků již uvidíte vaše oblíbené zvuky.

Tip:
Lze použít nejenom mp3, ale i zvuky ve formátu ogg. Jiné formáty se nedoporučují (neříkám, že nefungují).

Tip:
Pro vložení melodií lze použít i některou z aplikací na Google Play, např. Zedge Ringtones. Některé ovšem fungují tak, že neumožňují vložit vaši oblíbenou melodii, ale jen ty, které mají v nabídce (tisíce melodií).

Doporučení:
Zejména pro SMS a upozornění kalendáře nepoužívejte příliš dlouhé melodie. Jejich přehrávání totiž, na rozdíl od vyzvánění telefonu, nelze přerušit jinak, než odemknutím telefonu a stažením horní informační lišty nebo vstupem do aplikace, která ten zvuk přehrává (do zpráv, do kalendáře apod.). To může pěkně naštvat, když přijde sms v nevhodnou chvíli. Doporučuji tedy maximálně cca 5s zvuky. Pro vyzvánění můžete použít libovolně dlouhou skladbu, ta se dá vypnout tak, že hovor přijmete nebo odmítnete.

Doporučení pro telefony s root právy:
Přidejte si vlastní melodie do příslušných složek přímo do systému (složka SYSTEM), nikoli na SD kartu. Po výměně SD karty nebo v době připojení telefonu k PC totiž vaše zvuky logicky nehrají.

Tip:
Pokud si nejste jistí tím, že zvládnete nakopírovat soubory do složky, použijte aplikaci Zedge Ringtones&Wallpapers. Ta to udělá za vás a nabídne vám předem zvuky (a tapety na plochu) k poslechu (prohlédnutí).
Jestliže vám kopírování souborů nečiní potíže, najdete na stránce http://www.zedge.net/" onclick="window.open(this.href);return false; několik tisíc různých zvuků. Můžete si je v počítači poslechnout a stáhnout. Zedge nabízí i pozadí pro vaši plochu, takže si jistě vyladíte telefon k obrazu svému.

Tip: Jak nastavit různé tóny pro kalendář, SMS, upozornění a odesílatele?
V základním nastavení zvuků je nastavená melodie (říkejme jí Z jako základní) pro oznámení/upozornění (notifikace). Tato melodie Z se používá standardně pro všechna oznámení telefonu, pro SMS/MMS a kalendář. Jak tyto události ale nějak zvukově odlišit, abychom poznali, jestli pípnul kalendář nebo SMS nebo úkolovník apod.?
Pokud se týká kalendáře, ten vestavěný obvykle má v nastavení výběr melodie pro upozornění. Nastavíme si tedy speciální melodii pro události kalendáře.
U SMS/MMS je situace trochu složitější, tam vestavěná aplikace obvykle používá základní melodii Z. Tady už si musíme pomoci alternativní aplikací, např. GO SMS, která umožňuje nastavit pro oznámení libovolný zvuk. Dokonce umožňuje v menu "Individuální nastavení" založit speciální oznámení pro konkrétní kontakt. Jestliže tedy přijde SMS od tchýně, ozve se strašný řev ...

Tip: Jak nastavit různá vyzvánění volajícím?
V neposlední řadě je zde možnost nastavení vyzvánění pro konkrétního volajícího. Nastavení melodie pro volajícího se nachází zpravidla přímo v menu konkrétního kontaktu - "nastavit vyzvánění" nebo "melodie vyzvánění" apod. Lze opět vybrat libovolný zvuk z nabídky (složka ringtones). Najeďte proto do kontaktů, najděte příslušný kontakt a stiskněte menu - upravit. Pozor jen na to, že pro kontakty uložené pouze na SIM, tato možnost nefunguje. Dále upozorňuji, že melodie se nikam nezálohují. Ať už jsou kontakty v účtu google nebo přímo v telefonu, po obnovení továrních nastavení se obnoví kontakty se všemi údaji (v případě googlu i s obrázky), ale bez nastavených melodií - nutno ručně nastavit znovu. Jestliže seskupujete kontakty do skupin, např. rodina, spolužáci, práce, lze nastavit vyzvánění i pro takovou skupinu - tato volba nemusí být dostupná v každé verzi OS Android.
Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy Note“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Semrush [Bot] a 51 hostů