Windows Phone 8 GDR3 & Bittersweet shimmer (diskuze)
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Windows phone 8 GDR3, Bittersweet shimmer Lumia
@MCEZA
Doporučuji vyzkoušet nějaký přístroj od BlackBerry s OS7.1. Třeba 9900. Pak by jsi pochopil a viděl správu profilů na vlastní oči a přišel by jsi tomu na chuť... Mít možnost si nastavit zvuk, vibraci, barvu LED, hlasitost u každé aplikace, každého kontaktu, možnost si vytvořit vlastní zvukový profil, nebo ho pojmenovat. Nastavit si, aby se profil aktivoval při zasunutí přístroje do pouzdra a nebo při vytažení s pouzdra... Jo, na tohle s láskou vzpomínám... Když něco nevyzkoušíš, nemůžeš posoudit, jestli ti to u jiného OS chybí. A věř mi, že by ti to chybělo... U WP je to mírně řečeno výsměchem Operačního Systému. Taková (ne)možnost a absence je u moderního OS v roce 2013 neomluvitelná...
Doporučuji vyzkoušet nějaký přístroj od BlackBerry s OS7.1. Třeba 9900. Pak by jsi pochopil a viděl správu profilů na vlastní oči a přišel by jsi tomu na chuť... Mít možnost si nastavit zvuk, vibraci, barvu LED, hlasitost u každé aplikace, každého kontaktu, možnost si vytvořit vlastní zvukový profil, nebo ho pojmenovat. Nastavit si, aby se profil aktivoval při zasunutí přístroje do pouzdra a nebo při vytažení s pouzdra... Jo, na tohle s láskou vzpomínám... Když něco nevyzkoušíš, nemůžeš posoudit, jestli ti to u jiného OS chybí. A věř mi, že by ti to chybělo... U WP je to mírně řečeno výsměchem Operačního Systému. Taková (ne)možnost a absence je u moderního OS v roce 2013 neomluvitelná...
-
mceza
Možnost vlastních vyzvánění u kontaktů mám ve svých telefonech už takových 10 let a nikdy jsem to nevyužil. Chci, ab mi mobil zvonil pořád stejně. Kdo má furt přemejšlet, jestli zvoní můj telefon nebo cizí...
Nastavení profilu po zastrčení do pouzdra mi je k ničemu, když pouzdro nepoužívám.
Na Symbianu jsem používal dva profily - Normální (=hlasitost na max, zvuky zapnuty) a tichý (pouze vibrace), WP to má vlastně stejně, takže mě osobně to vyhovuje. A u WP by mi navíc stačilo, aby přepnutí vyzvánění na vibrace zároveň vyplo i zvuky aplikací.
Ne, opravdu by mi to k ničemu nebylo. To vím s jistotou. Kdybych něco takového chtěl, tak hledám telefon, co to umí....
Nastavení profilu po zastrčení do pouzdra mi je k ničemu, když pouzdro nepoužívám.
Na Symbianu jsem používal dva profily - Normální (=hlasitost na max, zvuky zapnuty) a tichý (pouze vibrace), WP to má vlastně stejně, takže mě osobně to vyhovuje. A u WP by mi navíc stačilo, aby přepnutí vyzvánění na vibrace zároveň vyplo i zvuky aplikací.
Ne, opravdu by mi to k ničemu nebylo. To vím s jistotou. Kdybych něco takového chtěl, tak hledám telefon, co to umí....
-
milennium
- smartstar

No když ti to nechybí, OK... Je to přeci tvoje volba... Bohužel jinou volbu zatím ostatní uživatelé nemají a ten kdo by třeba chtěl profily, má prostě smůlu... O tom to celé je. Mít možnost volby... Netvrdím, že každý potřebuje nastavovat a ladit, ale rozhodující je mít možnost volby. Buď si profily nastavím (když mám tu možnost) a nebo prostě ne...
taktiež som profily nikdy nevyužíval
už moje prvé Siemensy mali možnosť profilov ale nikdy som tomu neprišiel na chuť a prišlo mi to zbytočné...
presne ako píše mceza, mám jedno zvonenie, jednu hlasitosť vždy a všade nepotrebujem mať pre každý kontakt rôzne zvonenie, nepotrebujem rôznu hlasitosť, nepotrebuješ špecifické nastavenia kto sa potom v tom má vyznať? ak potrebujem zapnem vibrácie (vec pár sekúnd) a problém vyriešený...
ale zároveň súhlasím s milennium v tom, že radšej profily v systéme mať a nevyužívať ich ako bude stále niekoľko ľudí nepokojných, lebo profily systém obsahovať nebude...
už moje prvé Siemensy mali možnosť profilov ale nikdy som tomu neprišiel na chuť a prišlo mi to zbytočné...
presne ako píše mceza, mám jedno zvonenie, jednu hlasitosť vždy a všade nepotrebujem mať pre každý kontakt rôzne zvonenie, nepotrebujem rôznu hlasitosť, nepotrebuješ špecifické nastavenia kto sa potom v tom má vyznať? ak potrebujem zapnem vibrácie (vec pár sekúnd) a problém vyriešený...
ale zároveň súhlasím s milennium v tom, že radšej profily v systéme mať a nevyužívať ich ako bude stále niekoľko ľudí nepokojných, lebo profily systém obsahovať nebude...
-
milennium
- smartstar

Jednoduché... Chtěl jsem vyzkoušet Lumii. Nejsem ten druh fanatika, co se drží zuby nehty jednoho OS a hází špínu na ostatní... Lumie je dobrá věř mi, ale teď momentálně jsem ve sračkách, nemám práci a tak jsem nucen zůstat u ní...-Pavel- wrote:U androidu jsem od verze 1.6 do 4.3 a byl to také dlouhý vývoj a spousta věcí nebyla. U WP8 je to stejné, vždyť se aktualizuje. Máš možnost volby, proč jsi zvolil a zůstáváš u Nokia ?
Tak to vypada, že ty notifikace tam budou zakomponovány http://www.wpcentral.com/second-video-b ... nce-screen" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Tak samozřejmě, někdo má rád tohle jinému zase vyhovuje jiné řešení, taky jsem to zmínil že by měl dát v těchto věcech MS trochu na vybranou.mceza wrote:Tak to já naopak. Já rozlišuju jen jestli mi vyzvánění jde nebo ne. Víc profilů nepotřebuju. Oddělenou hlasitost u něčeho uvítám u něčeho mi bude vadit.Cheetah007 wrote:Profily v dnešních smartech a obyčejných founech beru jako samozřejmost,MS by to tam sám určitě nedal, to museli nejdřív naříkat uživatelé že to chtějí a až pak se nechali zlomit.
Třeba do nastavení zvuku dal volbu pokročilé, kde by to šlo upravovat podrobněji, pokud by uživatel nechtěl, používal by to co WP8 nabízí v tuhle chvíli.
milennium
Věřím že ti i ta 920ka at má WP mouchy jakékoliv, bude sloužit ke vší spokojenosti a to co jsi zmínil.....nic se nejí tak horké a držím palce ať se z toho co nejdřív dostaneš, na KHorsku to s prací nikdy nebylo nejlepší, pár let jsem tam pracovně jezdil a okolí myslím dost drží foxconn či čkd nahoře nebo se pletu a je to už jinak?
-
_miv_
- přispěvatel

- Zařízení: Microsoft Lumia 950 & Nokia Lumia 1020
paranoidny nie som a ver tomu, ze ked sa chcem rychlo odhlasit a skoncit skype tak sa clovek preklikava cez odhlasovanie a potom zavretie aplikacie sipkou. V GDR3 by to mohlo byt len podrzanie sipky a stlacenie kriza na ukoncenie aplikacie. Cize rychlejsie a jednoduchsie. A ked sa divam tvojim pohladom na vec (2 kliknutia naviac) v konecnom dosledku naco je potom Glance? Aby clovek maval ponad mobil a videl kolko je hodin? Ved ked uz natiahnem ruku k telefonu tak to ho rovno mozem aj zapnut a vypnut... Cize presne aj tato funkcia je zbytocna. A mnoho dalsich je zbytocnych, ked zmenim uhol pohladu... ( hovoril som o nastaveni glance na nahlad...). Dokonca ked zmenim uhol pohladu sme lepsi oproti zapadu...mimonaut wrote:Proboha proč? je to zcela zbytečná funkce, kterou tam MS dotlačil, protože si jí uživatele vyžádali a nic je to nestojí, nicméně je to funkce, která absolutně nemá žádný praktický přínos (jen si paranoidní uživatelé budou komplikovat dobrovolně život zběsilým zavíráním aplikací)_miv_ wrote: uplne perfektna vec bude zatvaranie aplikacii. To je podla mna uplne super doplnok, ktory WP8 mohol mat uz od zaciatku.
Jediné, kde to asi má smysl je navigace, která dokáže běžet na pozadí a tudíž se do ní člověk nemusí přepínat, aby navigaci zastavil. O dva kliky míň.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
máš pravdu, skype mne nepadl, nepoužívám. Tak asi jo, nějaký smysl to má 
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
jo, a budou tam oddělené nastavení hlasitosti? pro vyzvánění, přehrávač aj.?
-
mceza
Velmi se mi u Glance Screen líbí zatrhávátko "Always on when charging". Aktuálně si musím na noc zakrývat proximity senzor, protože mi hodiny vadí (ale přes den je využívám, takže je chci mít aktivovány).
-
_miv_
- přispěvatel

ja si tiez myslym, ze je mnoho aplikacii kde to clovek rad vyuzije. Dalsie co ma napada je facebook, uz spomennute navigacie alebo aj skydrive...mimonaut wrote:máš pravdu, skype mne nepadl, nepoužívám. Tak asi jo, nějaký smysl to má
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Aplikace "běžící" na pozadí nebo s upozorněním mají připojenu PUSH notifikaci nebo zaregistrovaný background task. Je úplně jedno, jestli ji vypnu pomocí křížku nebo ne.
Tato funkce má jediný cíl - dát uživateli pocit, že má nad aplikací navrch.
Co se týká online statusu, stejně tě serverová část aplikace drží online, i když aplikace neběží. Pak by se mohlo stát, že třeba Skype by byl systémem ukončen, protože je potřeba RAM pro jinou aplikaci a byl bys offline. A to se očividně neděje.
Co se týká online statusu, stejně tě serverová část aplikace drží online, i když aplikace neběží. Pak by se mohlo stát, že třeba Skype by byl systémem ukončen, protože je potřeba RAM pro jinou aplikaci a byl bys offline. A to se očividně neděje.
A nevie niekto kedy by tato aktualizacia mohla byt realne vypustena?
-
_miv_
- přispěvatel

hm to co pises je jasne. ale ja predpokladam, ze sa bude jednat o kriz, ktory aplikaciu uplne ukonci.steelspace wrote:Aplikace "běžící" na pozadí nebo s upozorněním mají připojenu PUSH notifikaci nebo zaregistrovaný background task. Je úplně jedno, jestli ji vypnu pomocí křížku nebo ne.
tzn. neprenesie ju len do pozadia. tzn. nebudes ani online ani aplikacia nebude bezat na pozadi.
-
steelspace
- smartmaniak

Začátkem příštího roku. Realita je, že mezi aktualizacemi nebude menší prodleva, než půl roku - GDR2 ještě zdaleka nemají všichni.
-
steelspace
- smartmaniak

Všechny aplikace ve WP, které nejsou aktivní, jsou "na pozadí". Nemohou nic aktivně dělat, mají pauzu. Jsou v paměti, aby je mohl systém rychle zobrazit a "odpauzovat". Výjimka je, že si aplikace může říct, že poběží pod zamčenou obrazovkou, případně se telefon po nastaveném čase neuspí. (Na WP8 je ještě speciální typ aplikace sledující na pozadí polohu.)_miv_ wrote:steelspace wrote:hm to co pises je jasne. ale ja predpokladam, ze sa bude jednat o kriz, ktory aplikaciu uplne ukonci.
tzn. neprenesie ju len do pozadia. tzn. nebudes ani online ani aplikacia nebude bezat na pozadi.
Ani komunikátory na WP neběží na pozadí. Status je online bez ohledu na to, zda daná aplikace je nebo není v pozadí. Případná příchozí komunikace je zachycena službou na serveru a pomocí push notifikace je příslušná aplikace buď odpauzovaná z paměti nebo nastartovaná.
Křížek a ukončení aplikace nemá absolutně žádný vliv na na to, jak to na WP funguje i teď. Jediný rozdíl je v tom, že je aplikace ukončena na příkaz uživatele a nikoliv systému (např. při nedostatku paměti). Jak píše HTC Jirka, je to jenom psychologická záležitost.
Jediná věc, která se po ručním zavření aplikace je ta, že při jejím dalším spuštění budeme čekat déle.
Pozn. Je ovšem možné, že pro aplikace tam přidají nějaké API, aby aplikace mohla na křížek nějak speciálně reagovat, což by pak umožnilo i scénář odhlášení.
Právě instaluji GDR3 
-
milennium
- smartstar

No ty jedeš... 
Tak pak napiš poznatky a postřehy...
Tak pak napiš poznatky a postřehy...
-
martintrojanek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP
ja chci takyyyy
(stáhnout rom pro ncs jde nebo nejde? - jen se ptám)