Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1482
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od Daniel Fibikar »

Zdravím vás všechny, rozhodl jsem se založit tento topic, abychom trošku mohli diskutovat mezi sebou o tom, proč volit nebo nevolit Windows Phone, je to otevřená diskuze pro všechny rozumné diskutující, kde se můžeme pobavit o tom, co jsou klady Windows Phone či zápory a proč volit či nevolit.

Toto téma by mělo být trošku nápomocné pro lidi, kteří by rádi Windows Phone vyzkoušeli, nebo zakoupili, ale aby nekupovali zajíce v pytli, tak jsme tu my, kteří bychom těmto lidem měli poradit.

Začnu od sebe.

Windows Phone používám již od první verze 7, prošel jsem skrze Samsung Omnia 7 po HTC Radar a Lumia 710 a plynule jsem přešel na Lumia 820, která už nyní sportuje na verzi FW Amber+GDR2.

Proč jsem Windows Phone volil ?

Ze začátku to byl spíš pokus, přešel jsem z Androidu a svého milovaného Motorola Milestone 2 na Omnia 7, systém byl v té době velmi svěží, přitažlivý svou odlišností. Velmi brzy se dostavovali nicméně nedostatky, kteřé Windows Phone 7 přinášeli (nemožnost kopírovat text, nemožnost označit více fotek v albu, velmi omezené aplikace, živé dlaždice, které nefungovali pořádně apod.). Nebudu zde dále popisovat ani se zabývat vývojovými větvemi Windows Phone 7.x, to již nemá smysl.

Sepíšu pár bodů + a -, které pro mě systém nabízí.

+ I po několika letech velmi svěží a minimalistický design Windows Phone je sice subjektivní věc, ale mě se stále neokoukal a velmi dobře se mi používá.
+ Vynikající stabilita systému, žádné pády aplikací či systémových procesů.
+ I přes dnes již průměrný HW nabízí velmi rychlou odezvu a rychlost, která se nevytratí ani nainstalováním desítek aplikací.
+ Intuitivní ovládání, nabídky nejsou různě složitě poschovávané v sekcích a podsekcích, vše se dá velmi jednodušše najít a nastavit, nabídky nejsou složité a povětšinou jsou ještě drobně popsané, aby měl člověk představu co který vypínač provede.
+ V současné době nejlepší seznam kontaktů mezi všemi konkurečními platformami, který nabízí velmi slušné propojení se sociálními sítě, umožní přímo vytáčet skype volání, pokud máte kontakt správně napárovaný na skype a samozřejmě spoustu dalšího.
Historie mezi kontakty je neskutečná, lze v historii vidět kompletní historii zpráv, messengeru, emailů a hovorů.
Sekce novinky stahuje aktuální posty ze sociálních sítí Facebook, Twitter a LinkedIn.
Sekce skupiny umí sdílet mezi skupinou kontaktů obrázky, emaily, kalendáře apod. (funguje i s Androidem a iOS, ale pouze sdílí kalendář).
+ Me tile, živá dlaždice a sekce, kde najdete koutek přímo pro vás, lze rychle ohlásit kde se nacházíte, sdílet status na Facebook či Twitter, dokáže zobrazit všechny vaše notifikace ze sociálních sítí a vaše poslední posty ze sociálních sítí.
+ Mapy, jedny z nejlepších map na trhu (Nokia zařízení), nabízejí plnohodnotnou offline navigaci zdarma pro každé Lumia zařízení.
+ Sekce fotky, nabízí třídění dle alb, ukáže fotky přímo pouze z fotoaparátu telefonu, dokáže třídit dle datumu a také umí přímo otevřít alba lidí, které máte ve svých sociálních sítí, při posunu se dostáváme do feedu, kde se nám sbíhají nejaktuálnější fotografie postovné na sociální sítě.
+ Skydrive (brzy bude přejmenován) umožní částečnou zálohu systému do Cloudu, umí zálohovat velmi dobře fotky v různých stupních kvality dle připojení.


Je tedy vidět, že integrace sociálních sítí do systému byla provedena v podání MS velmi dobře, ale přejděme také na zápory, kterých je také dost, některé dost zásadní jiné méně.

- Nemožnost uzamknout rotaci displeje. (Řeší aktualizace GDR3)
- IE neukládá hesla ani si nepamatuje přihlašovací jména. (lehkým řešením je použití alternativního UC Browseru, který toto umí)
- IE neumí zalamování.
- Poměrně neintuitivní ovládání záložet v IE. (lehkým řešením je použití alternativního UC Browseru, který toto umí)
- Nemožnost z IE stáhnout cokoliv jiného kromě obrázku. (lze řešit například aplikací File Downloader)
- Nemožnost v IE vkládat do webových formulářů například fotku z galerie apod.
- Chybí integrovaný vyhledávač napříč systémem.
- Notifikační centrum, věřím, že se najde spoustu lidí, kterým stačí živé dlaždice, ale řekl bych, že notifikační centrum je nutnost, je to takový HUB, kde se prostě vše najde, vzhledem k tomu, že MS jej plánuje do dalších aktualizací, bych řekl, že je to věc podstatná, samotné MS se přiznalo, že nestihli do vydání WP8 tuto věc zakomponovat.
- Aplikační základna je slabší oproti konkurenčním platformám, většina aplikací není oficiální (to neznamená, že jsou špatné), což dle mě snižuje celý Store o pár úrovní níže. Slabší nabídka her oproti konkurenci. Stále se potýkáme i s aplikacemi, které nemají alternativu a nebo jen úděsnou.
- Windows Phone nepodporuje v současné době videa v kontejneru MKV, což je momentálně jeden z nejpoužívanějších kontejnerů.(Lze řešit nově aplikací MoliPlayer)
- Jednotné ovládání hlasitosti, jednoznačně by systém měl umět minimálně nastavovat hlasitost jinou pro třeba hudební přehrávač a pro vyzvánění.
- hudební přehrávač neumí inteligentním posuvníkem posouvat hudbu (nejsme v době walkmanů, abychom museli držet přetáčecí tlačítko).

Jak vidíte jsou klady i zápory systému, já osobně s těmi zápory umím žít, samozřejmě spoustu jiných by s nimi žít nechtělo a nebude.

Windows Phone je platforma, která se stále musí zlepšovat a MS na tom pracuje, ačkoliv ne tak rychle, tak pomaličku se situace zlepšuje, já jako uživatel WP jsem spokojený, líbí se mi propojení se sociálními sítěmi, potřebuju být rychle připravený na emaily, které Windows Phone spravuje dobře, do jisté míry si můžete startovací obrazku přizpůsobovat dle Vaší libosti, díky třem různým velikostem dlaždic a máte tak vždy po ruce to co nejvíc potřebujete. Rychlost, se kterou se WP8 ovládají a jednoduchost nastavení mi umožní být rychle připravený na prakticky jakýkoliv úkon co já potřebuji udělat a pro mě jsou WP8 i přes svoje nedostatky to jediné co mi na trhu momentálně vyhovuje.

Vyjádřete se, napište své poznatky z používání.
milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od milennium »

To je na mně moc dlouhý...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12222
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od htcjirka »

To dáš,sepsal to pěkně. ;-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od Flynn »

OT: Jirka: Tos psal jakým jazykem? Neznám.
EDIT: Teď už znám. :P
papays
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát zář 21, 2012 17:40
Zařízení: Apple Iphone 5S 64GB

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od papays »

Proč nemůže Nokia něco představit a do týdne to prodávat ?? Apple to dokáže,proč ne Nokia ?? Může mi někdo rozumně odpovědět?? A proč Microsoft si děla srandu v reklamach,a pritom za rok proda min zarizeni nez Apple za týden ?? Jen rozumne odpovedi prosim
HonzaBRR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 265
Registrován: sob črc 27, 2013 7:39
Zařízení: Nokia Lumia 720

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od HonzaBRR »

Budu psát podle svých potřeb, vč. aplikací :)

Líbí se:
  • Perfektní rychlost
  • Stabilita systému (krom mých problémů s L720, což se spravilo HR)
  • Aplikace a fine tunning od Nokie
  • Modern UI - u aplikací
  • Živé dlaždice
  • MetroTube
  • Here Maps - ty musím vypíchnout zvlášť
  • It just works!
  • Zatím malé množství balastu na Store
Neutrální:
  • Klávesnice - na jednu stranu skvělé opravování a doplňování slov výborným slovníkem, na druhou titěrná písmena a nadbytečné znaky ˇ ' ů. Všechny tři šlo schovat do další úrovně, než aby zabíraly místo.
  • Modern UI - vzhled obrazovky Start (zlatý řez WP7 měl něco do sebe, i když nebyl tolik praktický).
  • Navigace Here Drive - nemožnost zadání průjezdních bodů, jinak ok.
  • Notifikace - snad bude vyřešeno v GDR3. Ukázka návrhu od zeleného stolu, i když zde, díky live tiles, to uživatele alespoň nedohání k nepěkným myšlenkám o tvůrcích, jako u ovládání hlasitosti.
  • Vzhled dlaždic Hudba + Video. Dlaždice při přehrávání vypadá s interpretem perfektně; v normální stavu oko uživatele potěší infantilní sluchátka s neladící zelenou barvou. To je nedotaženost.
Nelíbí se:
  • Ovládání hlasitosti - snad bude vyřešeno v GDR3. Učebnicový případ návrhu od zeleného stolu- teoreticky to je paráda, v reálném používání hrůza.
  • Doručenky sms - tohle už mělo být dávno vyřešené.
  • Nastavení ekvalizéru je hluboko v menu.
  • VPN. Co k tomu dál napsat?
  • Certifikáty u Exchange...
  • Mailový klient - bohužel, kdybych měl napsat jedinou věc, kvůli které si WP8 nepořídit, tak je to právě toto. Kvůli přílohám. Je neomluvitelné, že jde poslat jeden soubor jedním mailem (obrázky nepočítám), je neomluvitelné, že lze posílat jen pdf a dva typy souborů Office. Výmluvy na Skydrive v praxi moc nepomůžou. Když jsem posílal odkaz na RAR (z nouze uložený na Skydrive), přišla mi odpověď, že jsem zapomněl připojit přílohu...
  • PDF - další "humorný" kousek. Office neumí exportovat do pdf (kua proč?). A dále čtečka od Microsoftu/Adobe nezná hypertextové odkazy.
  • Chybějící lokální aplikace. Chybí aplikace bank, chybí mi turistické mapy. Smartmaps pro mě (a dle ohlasů na Store) zatím nejsou řešením- chybí import gpx. Bez toho to nemá smysl.
  • Málo barev motivů dlaždic - kosmetická vada, ale nelíbí se mi.

To je tak zatím všechno, co mě napadá. Microsoft by měl líbat ruce lidem od Nokie.
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: úte led 03, 2012 18:41
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od Menty »

Tak abych se taky vyjádřil.

Osobně si myslím, že systém je super a souhlasím s tím, co bylo výše napsáno. Rychlost je příkladná, odezva taky, ovládání je intuitivní.

Napíšu hlavně to, co by se mi líbilo. Já si koupil už kdysi Omnii 7 a pak zařízení s WP8. A systém od té doby pokročil i ve verzi 8. Momentálně bych do něj ale asi nešel, protože i teď má pro mě spousta nepříjemností, které občas komplikují život, některé .

- Emaily - no bylo řečeno dost už o nich, aplikace, která se hodí akorát tak k tomu si emaily zkouknout někde v autobuse. Funkce vpodstatě žádné. Na tomhle je potřeba ještě hodně zamakat.
- Internet Explorer - Tam je taky potřeba spousta práce. Neintuitivní ovládání, nezalamuje text, celkově slabé možnosti nastavení, nepamatuje si hesla, historie a tak dále.
- Klávesnice - ve verzi 7 byla špičková klávesnice, ve verzi 8 se změnilo rozložení znaků a v češtině je daleko hůře použitelná. Nabízí sice pokročilý slovník, ale bez diakritiky se na ní nepíše dobře, vlastně ani s diakritikou. Obsahuje zbytečné znaky, jako například "ů". Emotikony taky nic moc, celkově byl starší způsob jejich výběru pohodlnější i jejich vzhled byl lepší. Celkově tak trochu krok zpět.
- podpora gest - WP by mohlo rozšířeně podporovat gesta, jako například u stolních Win 8.
- vyhledávání Bing - mohlo by vyhledávat i v telefonu
- přehrávač - nenavazuje skladby přímo na sebe + skladby se nepřetáčí dobře, člověk musí použít tlačítko, které je navíc už od Manga WP7 nahoře. (Dřiv byly dole a byly daleko lépe dostupné)
- složky na hlavní obrazovce (to snad vyřeší aktualizace)
- "komunikačního správce" - něco jako Comm manager na starých HTC s Windows Mobile.
- notifikační centrum (to sice uplně nepostrádám, ale určitě by práci ulehčilo)

Vpodstatě se možná v něčem opakuju. Ale tohle jsou věci, které rozhodně posunou WP ještě dál a myslím, že spousty z nich se dočkáme. Pokud WP8, tak v současné době bych doporučoval asi Nokii ač jsem příznivec Samsungu, a to proto, že se WP nejvíc z výrobců věnuje a má v kolekci nejvíc aplikací.
A celkově lokalizace služeb pro ČR. Například bing.
Uživatelský avatar
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: stř črc 15, 2009 8:01
Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od amentma »

Ja by som mal taky postreh k teme nedostatok aplikacii, pripadne pomaly developeri...

Ja som tiez skalny fanusik WP od uplneho zaciatku, v podstate vsetky WP telefony som kupoval v Nemecku skor ako boli dostupne u nas. Ked to s lokalnymi aplikaciami nevyzeralo ani po roku ruzovo, rozhodol som sa ze nebudem nariekat ale skusim nieco vytvorit... Narozdiel od inych vyvojarov, co chcu silou mocou vytvorit globalnu appku a rychlo zbohatnut, od zaciatku som isiel po lokalnych sluzbach a hladal lokalne namety.

Neviem ako v CR, ale na Slovensku je neskutocny problem dohodnut s nejakym zakaznikom vyvoj pre WP. Kopu firiem ma vhodne data, rozhranie, maju appky pre iOS alebo Droid. Ale ked im ponuknem vyvoj pre WP, automaticky vsetci znervozneju... Mam pocit, ze vsetci si myslia ze sedia na zlatych vajciach a ja som nejaky votrelec co im ich chce ukradnut. A to pripominam ze sa zdaleka nedostaneme k debate o cene, proste maju milion vyhovoriek typu nezaujimavy trh... Pritom velakrat mi nejde o nejaky financny profit, vyvoj pre WP mam ako osobne hobby nie ako zivobytie. aj ked tie appky, ktore som nakoniec zakaznikom "nanutil" mi celkom vylepsili rozpocet... :)

Aby som to zhrnul: vyvojari su pripraveni robit pre WP, ale zakaznici nie su pripraveni platformu akceptovat.
Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od mimonaut »

Já budu stručnější (EDIT -tak zas tak ne :-) ):
Proč mám rád WP:
- design a filozofie ovládání systému
- rychlost a plynulost rozhraní
- spolehlivost
- řešení kontaktů, napojení systému na skydrive (mít fotky z mobilu takřka ihned na kompu bez toho, abych se staral je super) a sociální sítě
- excelentní rychlost IE (celkově mi přijde jako skvělý mobilní prohlížeč, i když jednodušší, na 4,5" HD ani zalamování textu tolik nechybí)
Co se mi nelíbí:
- posouvání ve skladbách v hudebním přehrávači a celkově jeho primivnost
- videa natočená telefonem jsou buhvíproč mezi fotkami a ne mezi ostatním videem
- nejdou dělat přímé zkratky na tiles ke spoustě nastavení (např. ekvalizér, tichý režim bez vibrací apod.)
- nemožnost organizovat obrázky přímo v telefonu do složek, přejmenovávat atd.
- nemožnost definovat barvy jednotlivým dlaždicím
trizzo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pon říj 22, 2007 10:33
Zařízení: Samsung OmniaPro B7330

Re: Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od trizzo »

Preco ano?
- pre telefonovanie, sms, IM a emailovanie - nic lepsie nepoznam
- vydrz baterie (HTC 8S) i napriek intenzivnemu pouzivaniu - bez problemov dva dni
- koncept uzivatelskeho rozhrania je uplne blbo-vzdorny a intuitivny
- odozvy systemu - brilantne

Nevyhody - pre mna ziadne.
_miv_
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: pát srp 30, 2013 21:23
Zařízení: Microsoft Lumia 950 & Nokia Lumia 1020

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od _miv_ »

OBJEKTIVNE:

preco ano:
- spickova rychlost operacneho systemu, rychle odozvy, ziadne sekania
- perfektne vymyslene vyhladavanie v kontaktoch a velmi velmi rychle spustanie zoznamu kontaktov
- Bluetooth a WiFi bez komplikovanych nastavovani
- domovska obrazovka s LiveTile dlazdicami
- velmi dobre vymysleny zoznam aplikacii a navigacia v nom
- integracia noviniek a fotografii priatelov vo Facebook do tzv. Hub-u "Ludia" a "Fotografie"
- integracia OFFICE (word, excel, powerpoint)

proco nie:
- ak chces flashovat custom rom`s s "vylepseniami" pre rychlejsi chod
- ak chces sa stale sparat v operacnom systeme a "vylepsovat" ho
- ak chces pouzivat openVPN (09/2013 - neexistuje klientska aplikacia)


SUBJEKTIVNE:
preco ano:
- spickovy operacny system bez akychkolvek pochybnosti ovela lepsi ako Andriod

preco nie:
- nemam ziadne vyhrady, jedine co mi chyba je aplikacia klienta OpenVPN
Uživatelský avatar
eugenzo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 25, 2013 14:12
Zařízení: Huawei Nova (dříve Lumia 925)

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od eugenzo »

Já osobně vlastním telefon s WP měsíc, přecházel jsem z Androida a celou dobu si říkám, proč jsem to sakra neudělal dřív :-). S WP jsem naprosto spokojen a většina uváděných mínusů prakticky neřeším. Určitě by se hodily oddělené hlasitosti, ale současný stav tragédie není a nebyl problém si zvyknout.
Vždycky jsem tak trochu záviděl všem lidem, co používají iPhone, že jim prostě a jednoduše vše funguje, což se u Androidu říct nedalo. Jediný problém byl v ceně, dát za telefon 10-20tis. je pro mě zbytečné. Ale chápu lidi, kteří takovou částku investují, je to pro ně záliba, někdo si koupí RC model vrtulníku, někdo si koupí telefon...
Uzavřenost systémů jako je iOS a WP má smysl a má své cílové zákazníky a já patřím mezi ně :wink: . To co potřebuji na WP funguje výborně (samotný systém, telefon, sms, mail, fotky, twitter) a víc nepotřebuji.
aldav
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: sob lis 26, 2011 13:01
Zařízení: Galaxy Mega 6.3

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od aldav »

Panove, sice jen trosku, ale pokazim Vam tady pomer :-)
Nejdrive jsem procetl celou Smartmanii + forum a i jine WP weby. Venoval jsem tomu asi 10 dni a jelikoz jsem byl zvedavy, vsude sama chvala :-) koupil jsem vcera odpoledne Lumii 520 a dnes v poledne jsem ji prodal. Nejsem zacatecnik a prvni mobil jsem mel Dancall,v roce 1995, pozdeji jsem jel na WinPhone Motorola Mpx 220 a nejake HP, MDA s Windowsama. Leta jsem byl verny Symbianu a skocil do prvniho androida a pak uz jen tuhle platformu. Lumikovi jsem venoval celou noc az do rana, za tu dobu, co jsem ho mel, asi 18 hod., jsem 3x nabijel ( nj, byl nova baterka. IPS porad svitil, tohle nekritizuji ). Nainstaloval jsem asi 40 zakladnich aplikaci , udelal update a vse vyzkousel. Slo to rychle, za chvili nebylo co delat.
Napisi jen jedinne plus a minus.

Jedinne plus ktere jsem nasel, je takova zvlastni plynulost systemu a jeho neokoukanost, stejne jako na jako na iOS, ale kazilo to cekani na to, nez se neco otevre.

Pak uz jen sama minus (zde uz take popsana) a obrovsky pocit nesvobody, kterou nejsem ochotny tolerovat.
Takze za nejvetsi minus povazuji neskutecne plytvani mistem, kdy treba text odesilatele SMS je ve velikosti Eifelovky a dalsi text je mravenec, ktery sotva prectu, proste malo informaci na nevyuzite plose a tak je to skoro vsude. Mozna bych to zkousl na 6" LCD ale ne na mensim.

To je muj nazor, aniz bych chtel vyvolat nejake flame, sdeluji sve pocity ze systemu. Dekuji za pozornost a uzivejte v klidu a pohode sve foníky a ja se jdu omluvit svemu stavajicimu, kteremu jsem byl jednu noc neverny :lol:
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 708
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Re: Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od Manek49 »

A napadlo tě třeba, že si můžeš text sms zvětšit?
murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od murder »

To mě zaráží srovnávání 4 palcového telefonu se 6,3 palcovým... ale to nic jen malý poznatek...
Uživatelský avatar
eugenzo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 25, 2013 14:12
Zařízení: Huawei Nova (dříve Lumia 925)

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od eugenzo »

aldav > mám z toho pocit, že jsi WP odsoudil už před tím, než jsi si ho na zkoušku koupil, jinak než prodejem to u tebe stejně skončit nemohlo :-). Koupil jsi si ho jen proto, že jsi se chtěl ve svých negativních názorech jen utvrdit. Ale to je fuk, jednoduše nejsi cílovka WP, každému vyhovuje něco jiného. Já si naopak myslím, že ta "nesvoboda" je právě velké pozitivum (potencionálně mnohem menší šance si telefon zpomalit/umrtvit). Zeptej majitelů iPhone telefonů jak si libují, jak jim vše funguje a nemají problém toto vyměnit za určitou, jak ty říkáš, nesvobodu.
aldav
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: sob lis 26, 2011 13:01
Zařízení: Galaxy Mega 6.3

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od aldav »

Manek49
a ten velky text ze bych si jako zmensil ? :-) Psal jsem o celem systemu, jen jako priklad jsem uvedl sms.

murder
nikde jsem nepsal, ze to je porovnani dvou telefonu. Porovnaval jsem WP a Android z meho pohledu.V mensi mire by vytka platila i na velke Lumie.

eugenzo
ano mas pravdu :P.
EDIT: a nebo jinak , nemas pravdu. Nechtel jsem uz o tom dal debatovat.
Pravda je to, ze jsem chtel na WP prejit, nemam ale nic proti Androidu, na mem founu svisti dobre, ale se.rou me posledni dobu zmeny , ktere dela Google ve svych sluzbach a aplikacich. ( viz G+, Mapy, Hangouts, Youtube, Gmail atd. )
Uživatelský avatar
eugenzo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 25, 2013 14:12
Zařízení: Huawei Nova (dříve Lumia 925)

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od eugenzo »

To si nevybereš, každej má něco. Ale je pravda, že Google poslední dobou už přestává bejt tou firmou, kterou byl před třeba 2 lety. Už je příliš velkej a dle mýho bude za chvíli nenáviděnější firmou než Microsoft.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2803
Registrován: stř říj 02, 2013 11:20
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od relouth »

Tuto diskusiu by si mal precitat kazdy co sa rozhoduje nad wp8
lubo1000
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: pon pro 16, 2013 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 925

Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)

Příspěvek od lubo1000 »

dam nazor uplneho novacika -

Preco nezvolit

- chyba notifikacia o e-maily, ktory prijde do zlozky (foldra) inej ako Inbox (pokial nie je ako LT na ploche - hlupost pre viac ako 2-3 zlozky
- neprakticke riesenie email foldrov oproti iphone
- absolutne hlupy system aktualizacii (ked uz je raz aktualizacia oznamena, tak by mala byt k dispozicii, nie ze si ju clovek musi stahovat cez Developer Preview)
- problem s nedostatkom aplikacii (clovek pocituje hlavne pri prechode z ineho systemu)

Preco ano

- rychly system
- neopozerane LT
- zaujimavy koncept prace s aplikaciami
- super prepojenie s MS prostredim
Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 hostů